שהמליץ בהתלהבות על אג"ח אחד(!), להשקיע שם את כל הכסף, והוא באסטרטגיה שלו נגד פיזור אגחי"ם, למזלי לא שמעתי להצעתו זו, ובין היתר המליץ מאוד על אמפל... גם אחרי הפיצוץ הראשון, ואמר שליוסי מימן יש המון כסף ,כששאלתי אותו (אני נודניק כזה לפעמים...) איפה ניתן למצוא את המקורות הכספיים של מימן? יש דוחות? דיווחים? הוא גירד במיצחו וזה כבר הדאיג אותי כשמומחה מגרד במיצחו... ואמר "שאי אפשר למצוא אבל תאמין לי שיש לו הרבה כסף.." מה לעשות, אני ספקן סקפטי כזה, לא השקעתי אגורה באמפל בסיבוןב האחרון ואני ממש לא מצטער. אותו מומחה לפני כשנה שאלתי אותו מה דעתו על השקעה באג"ח כנפיים (אל על) שהיה בסביבות ה90 ? הוא אמר לי בזילזול שזה כסף זרוק והפסד בטוח.. היום בערך האג"ח עומד על 120...
ללמדך שתמיד, אבל תמיד חייבים לסייג כל המלצה לבדוק את הנתונים ו.. לפזר את ההשקעה לפחות על 8-10 סוגי אגח"ים לדעתי.
מתי מתחילה הבעיה? כשהאגחי"ם הטובים מגיעים ואפילו עוברים את הפארי, והתשואה חד סיפרתית נמוכה, אנחנו מתחילים להיות איך לומר בעדינות.. תאוותנים יתר על המידה, מחפשים תשואות גבוהות, וניסחפים לכל מיני אג"ח "דרעאקס" רק בגלל שמישהו אמר שזה אחלה אג"ח ופה מתחילה הבעיה לדעתי.
מודה ועוזב ירוחם, גם אני הפסדתי כספים לאורך השנים וגם בתקןפה האחרונה בעיקר "על הנייר", כוונתי, שבניגוד לפאניקה וללחץ שהייתי חווה בשנים קודמות מירידות, היום אני רואה בירידות הזדמנות, וממש לא ממהר לפדות ואז בינתיים ההפסד/הרווח על הנייר.
לפעמים אני מתעכב ומפסיד "על הנייר" כמו שקרה לי עם אלביט, שאגב מתאוששת יפה (האגחי"ם לא המניה), ואני מודה שאלון תרם גם לרגיעה שלי בנושא אלביט... אבל בכל מקרה בשום פנים ואופן לא אשים את כל הביצים בסלסלה אחת (בניגוד "לעצתו" של המומחה ההוא..), אני אישית מאמין אגב, שאם יסתבר ש"ספטמבר האיום" הסתבר כפלופ ואיום סרק של הפלסטינים, נחווה זינוק משמעותי באגחי"ם, וחזרה מאסיבית של הזרים והמוסדיים להשקעה בשוק. כמובן שאינני ממליץ על כלום..
חוץ מלהנות מסוף השבוע בים או בכל מקום אחר.. שב"ש.