הסר דעה מליבך - אינני מקבל פיק בירכיים מתגובות כאלה או אחרות... מה גם שכמו בכל השקעה אני מציין את התרחישים האפשריים להפסד וגם באלו האחרונים התרחישים נלקחו בחשבון וצויינו מראש - מה לעשות שבחלק מהמקרים אכן התרחיש הגרוע מתממש...

ברור לכולם (או לפחות צריך להיות) שגם אני לא הייתי רוצה לציין אג"ח (שכן אינני ממליץ לעולם, אלא רק מפנה את תשומת ליבכם), או כל השקעה אחרת, ולגלות בדיעבד כי נגרם הפסד, שכן אני לא רק מדבר - אלא גם פועל בדיוק כפי שאני מציין פה בפורום, כך שגם אני "משלם" על כך.

אך חשוב להבין את ההבדל המהותי ביני ומשקיעים שפועלים כמוני לבין משקיעים אחרים:

(1) נדרש להסתכל על התמונה הגדולה - כפי שוורן בפאט אומר "לא צריך להיות צודק כל הזמן רק רוב הזמן!" - כלומר צריך לצאת מנקודת הנחה כי יהיו טעויות ולהשקיע תוך לקיחת הדבר בחשבון. עם על כל מספר הצלחות יהיה כשלון (ועוד יהיו כאלה בעתיד) - בנקודה הסופית יוצאים ברווח!

(2) נדרש הלך רוח ורוגע בהשקעות - נכון שהתממש התרחיש הגרוע ואכן נגרם הפסד (אם זה אין ויכוח) , אך האם הדבר נלקח בחשבון מלכתחילה והאם (רמז) היה באסטרטגייה הכוללת של ההשקעה התייחסות למקרה שהתממש ודרכי פעולה! האם ניתן לצמצם את הנזק? ומה יהיה הנזק בנקודה הסופית של ההשקעה?