שלום,
ברצוני להבין קראתי שיום המסחר האחרון של האופציה יתקיים ב-2 ליוני, ואילו פקיעת האופציות תתבצע עד שבוע מאוחר יותר. האם זה אומר שאפשר למכור עד ה- 2 ליוני או עד ה- 6 ליוני???? (מועד מימוש אחרון)
שלום,
ברצוני להבין קראתי שיום המסחר האחרון של האופציה יתקיים ב-2 ליוני, ואילו פקיעת האופציות תתבצע עד שבוע מאוחר יותר. האם זה אומר שאפשר למכור עד ה- 2 ליוני או עד ה- 6 ליוני???? (מועד מימוש אחרון)
ניתן למכור עד יום מסחר אחרון.תמיד יש הפרש של כמה ימים בין יום מסחר אחרון לבין מימוש סופי.בנוסף שימ לב.חברה הודיעה כי בכוונתה לפעול להראכת מועד פקיעת אופציה
[left:2f0ns3u8][/left:2f0ns3u8]
תודה רבה על תגובה מהירה.
אם הבנתי נכון אז אני יכול למכור ב 6.6.11
שוב תודה
אתה יכול למכור עד ל-02.06 כולל .
המוסדיים ינטרלו את הניסיון להאריך את מועד פקיעת האו' בכדי למנוע דילול אחזקות במידה וכתו' מהארכת המימוש האופצייה תכנס לתוך הכסף .
לא . זה יום מימוש אחרון.רק עד 02.06פורסם במקור על ידי אור לי
אופציה לא תכנס לתוך הכסף רק כתוצאה משינוי מועד פקיעה. ובנוסף תקופה אחרונה הייתה מאופיינת במכירות של מוסדים כך שלא נשאר להם הרבה סחורה.פורסם במקור על ידי noamikop
ודבר אחרון : כפי הודעת חברה לבורסה לפי תוצאות של אסיפה יש דווקא רוב גורף בעד הארכת מועד מימוש.כאשר מגיעים לבית משפט עם נתונים כאלה קשה מאוד לבית משפט לסרב לבקשה.
בואו נעשה קצת סדר בדברים על פי הבנתיפורסם במקור על ידי yurka10
היו 3 אספות שונות
בעלי אופציות בלבד
בעלי יחידות ואופציות
ובעלי יחידות בלבד
נדרש רוב בכל שלושת האספות הללו על מנת להאריך את מועד פקיעת האופציה.
באספה של בעלי יחידות בלבד היה רוב כנגד הארכה על מנת למנוע דילול.
מאחר והאופציה על גבול הכניסה לכסף לדעתי בעלי האופציות יפסידו מעט ע"י המרה למניות ויפסידו הכל אם יתנו לה לפקוע.
שמישהו יתקן אותי אם אני טועה בעניין זה.
הארכת תוקף האופציה בלבד לא תכניס את האופציה לכסף אולם פרסום חיובי על סקרים של שרה ומירה עשוי להזניק את המניה
וכך להכניס את האופציה עמוק לתוך הכסף.
אין לי המלצות , אני מחזיק לצערי בכמות קטנה של אופציות ואם לא יקרה דבר אני אעשה את החשבון האם לרכוש מניות מודיעין
או להמיר את האופציה בהתאם למחיר המניה.
נוצר מעגל קסמים אופייני: הארת מועד האופציה בידי המוסדיים, אך אלה מחזיקים במניה ולא באופציה
והארכת המועד תפגע בהם. לא לצפות להפתעות מיוחדות, האופציה לא תארך עם כל הצער והנזק שבכך.
בכל זאת הוארכה. לא להרבה זמן אבל עניין עוד לא נסגר