נכון שהערג שילם אך מראש היה ידוע כי תשלומים הבאים אינם בטוחים והירידה שלאחר מכן היתה צפויה - גם אם לא במידה שהתרחשה - אך כמו שאני אומר - זו לא טעות! ניתן לטעון כי היתה הערכת חסר לגבי סבירות הירידה ועוצמתה (וזה יהיה נתון לויכוח), אך התרחיש של חיתוך מהיר היה - וזו בדיוק הנקודה שאני חוזר אליה שוב ושוב - לא מדובר בטעות - שכן התרחיש להפסד היה קיים - פשוט לאנשים קשה עם זה שיש הפסד - אך מה לעשות שבהשקעות מסוג זה יש סיכון שיכול לגרור להפסד...
דרך אגב אותו הדבר היה נכון חצי שנה קודם לגבי התשלום של פטרו גרופ ושנה קודם לגבי אותו אגח של חברת מטיס. גם אז (ועוד קודם לכן) תמיד דובר על כך שיש סיכון לגבי התשלומים הבאים ותמיד אמרתי לא להיות בניירות לטווח ארוך כי זה רק עניין של זמן עד שיגיעו הנפילות (ניתן לראות את ההתייחסות שנה ואף שנתיים אחורה לגבי אותם סדרות).
רק מה בסמיכות לתשלומים קיים פוטנציאל רווח גדול מעצם התשלום (שאכן התרחש), בשלושה-ארבע הפעמים הקודמות כניסה לפני יום הקום ויציאה לאחר יום האקס הביא רווח נאה למשקיעים - רווח בפועל שגם אני נהנתי מימנו...
בפעם האחרונה (והרי זה תמיד קורה בפעם האחרונה) - היה תשלום אך לא התממש פוטנציאל הרווח! נדגיש כי מי שרצה לצאת היה יכול לצאת! אני בחרתי שלא ומניתי את הסיכונים. יכול להיות שיש משקיעים שלא מבינים את הסיכונים ולכן אני מאמין כי התייחסותי אליהם (לסיכונים) משרתת את המטרה, וכמו כל סיכון יש סבירות להתרחשותו - הפעם הסיכון התרחש - ואכן נגרם הפסד!
טענתי כעת היא כי במיצוע ובהתייחס לנקודה הסופית, למרות שעדיין קיים סיכון (כפי שכבר פורט וחושב), ניתן לצמצם משמעותית את ההפסד אם לא להכנס לרווח.
אך בדברים אלא כבר נגענו...
לגבי שאלתך על אנגל - דבר ראשון נדגיש כי מדובר בהצעה קיים שלא אושרה ויש סבירות גבוהה כי לא תאושר!
ההצעה מתייחסת לתגמול גם של מחזיקי חובאנגל משאבים וגם של מחזיקי אנגל יורו לפי יחסים מסויימים (כאשר ברור שמחזיקי החוב של החברה שבה הנכסים יקבלו יותר).
אם ההצעה תאושר (ואני מאמין כי היא לא תאושר ביחסים המדוברים) - החוב שיוחזר יהיה גדול ממחיר החוב האחרון (לפני שהפך ללא סחיר). אך מוקדם מדי לדבר על כך...