ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
סיכום מאי:

שורה תחתונה: 1% הפסד.

סיכום מלא
זהו חודש מהקשים שהיו:
- התחלנו את החודש עם סטיות נמוכות מאד.
- החודש היה רובו במגמת ירידה, אבל היה גל עליות אופטימי שהיה די מטעה
- הגרוע מכל - תזוזה חדה בשבוע פקיעה. רצף ירידות של מעל 5%.

לאור הנתונים האלו, צריך להגיד שסיום החודש בהפסד קל וחד סיפרתי, מעיד על התנהלות נכונה וטובה של מי שעשה את השוקת. מי שהסתפק מראש באחוז רווח קטן גם קיבל אותו. מי שניסה לסחוט יותר היה צריך לבצע הזזות, מה שהיה כרוך בעלויות ששינו את המאזן מרווח להפסד. שתי הדרכים לגיטימיות. מה שחשוב זה רובנו לא סמכו על פקיעה בעליות, אלא פעלו והתגוננו. וצריך לאמר שלקחי ספטמבר נלמדו יפה על ידי החברים באתר. היה מעבר מנטלי ממצב של "חיפוש הרווח" למצב של "בקרת נזקים".

ולאחר שראינו שעל הנקודה החשובה ביותר (הגנה על התיק) אפשר לקבל ציון טוב, אפשר להסתכל בנחת ולהסיק מסקנות לגבי שאר ההתנהלות. מנקודת המבט שלי, שאר ההתנהלות החודש לא הייתה מבריקה. בתחילת החודש הימרתי על כיוון, וההימור לא הצליח. חיכיתי לעליות על מנת למכור קולים ביוקר, ויצא שהפסדתי רווחי ירידות מהצד הזה. הקולים יכלו לתת לי החודש הרבה יותר ממה שלקחתי מהם. יש כאן נקודה מנטלית שצריך לעבוד עליה. בחודשים הקודמים התרגלתי ש C1400 הייתה אופציה גבולית, ועבדתי הרבה על C1420 ומעלה. קשה היה לי להשתחרר מזה, ולרדת נמוך יותר, כי בראש עדיין התייחסתי לגבולות האלו. החודש הסקתי את המסקנה, ופתחתי למעלה בדיוק כמו שפתחתי למטה. וכבר זה הוכיח את עצמו. למרות העליות היום, הקולים למעלה יורדים.

הימור אחר שלא הצליח הוא דווקא הימור לגיטימי לחלוטין. ההימור היה על דישדוש 1270-1290 גם בשבוע פקיעה. הימור שלא הצליח כמובן. והוא האחראי על סיום החודש בהפסד ולא ברווח. אני חודש שאולי זה דווקא הימור
לגיטימי, כי (לדעתי) רוב החודשים הם יותר מדושדשים מאשר תנודתיים. אבל כמובן שזה לא מוכח.

הערת אגב: שוב רואים שהשבוע שדפק אותנו זה שבוע הפקיעה. עד היום זה היה תמיד שבוע הפקיעה. מה שאומר הגישה של לקיחת סיכון בתחילת החודש, ופחדנות מקסימלית בסופו נראית לא רע.

כולם מוזמנים להוסיף את הסיכום שלהם למאי.

זה שיצאתם בהפסד של אחוז בלבד, לא מראה על שום התנהלות נכונה, הגעתם למצב של 2% מרחק ביום של פקיעה, לדעתי זה נוגד את הכללים שקבעתם לעצמכם, אני לא מקנא במה שהיה קורה לכם אם ארה"ב הייתה מסיימת שלילי אתמול בערב.

בכל מיקרה אני שמח בשבילכם שהצלחתם לא להפסיד יותר מידי כסף החודש