שלום,

אני חושב שכתבתי בדיון הזה לפני שנה, לפני ספטמבר שרוב הנוכחים כאן נפגעו ממנו, ואני לא יודע כמה נמחקו ולא חזרו.

אני רוצה להעלות את אופן הביצוע שלי של השוקת, את הוותיקים אני מניח שלא אשכנע אבל אולי חלק מהחדשים יותר יהיו טיפה יותר מודעים.

הנקודות הן פשוטות מאוד:

1. תשואה של 3-5% לחודש מקבילה לתשואה של 42%-79% אחוז שנתי, אם מישהו חושב שזה יתכן בלי לקחת סיכון גדול (מאוד) הוא מתאים להיות בקבוצת הלקוחות של בארני מאידוף או בארני בעצמו.

2. שוקת כאשר קונים הגנות (בעיקר צמודות) היא אסטרטגיה מסוכנת מזו ללא הגנות. הסבר: במשפט אחד, ההגנות מאפשרות למבצע של האסט' להישאר בפוזיצה מבלי לחרוג מהבטחונות עד הרגע האחרון, למעשה גם אחרי הרגע האחרון. כמו שקרה בספטמבר שנה שעברה ואני מניח שגם בפברואר אם אני זוכר נכון, וגם החודש קראתי הודעה של מישהו עם קולים כתובים ב1340, הרבה חברים כאן לא מרחיקים בזמן. והסיבה פשוטה: 20-30 שח למרווח, מזה 5 שח עמלות בכניסה, 5 ביציאה ונאמר רק 5 שח התפשרות על מחיר, והופ נמחק הרווח. והשחיקה מצילה לעיתים לא מספיק קרובות. אז מה עושים, נשארים...

אני מציע גישה קצת שונה, זה לא אינטרס שלי לפרסם אותה (להיפך) אבל מאחר והמטרה האמיתית היא רק להזהיר חלק מכם, אני לא חושב שאפגע מכך. עקרי האסט' הם:
1. כתיבה רחוקה יותר ללא הגנות, (1.5% -1% מהבטחונות לפוטים קולים)
2. פיזור על פני מספר סטרייקים
3. שימוש ב80% מהבטחונות (בעזרת סימולטורים אפשר לשכלל טיפה את הסעיף הזה)
4. הרחקה הדרגתית של הרגל המסוכנת כאשר הדרישה לבטחונות עולה.

החודש זו תהיה הפעם ה17 שלי באסט'. ב16 פעם השגתי את מלא (מעל 90%) מהרווח הפוטנציאלי, פעם אחת הסתפקתי ב30% לא הפסדתי אף לא חודש אחד, ולמעשה גם לא היתי קרוב באף פקיעה.

ברכות ואיחולים לכולם,

א.