x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: בנקים

בנקים

שחקן ערב טוב !
    שאל נשאלתי שאלה מאד פשוטה ולא היתה בידי התשובה , לכן עלה בדעתי להפנותה אליך ובטוחני כי תוכל לעזור .

כאשר מדינה רוכשת נשק נניח ממדינה אחרת (כפי הידוע לי זה נעשה בין הבנקים המרכזיים של אותם מדינות , נניח בנק ישראל משלם לפד)איך מתבצעת העברת הכספים בפועל , האם בנק ישראל מוציא ממש דולרים מהרזרבות שלו ושולח במטוס לפד ?

השאלה נשאלה גם לגבי העברה פשוטה בין בנקים בישראל : אני מעביר 100 ש"ח מחשבון בלאומי לחשבון במזרחי , האם יש העברה פיזית של הכסף מלאומי למזרחי (אני מניח שאם כן זה לאחר תקופה מצטברת..) או שזה מתבטא רק בספרים .. (דבר שקצת קשה להבין) ?

אשמח אם תוכל להרחיב מעט בעניין .
    תודה רבה! .

Re: בנקים

לדעתי ההעברה בין הבנקים היא בספרים.
    הרי לבנקים אין בפועל פיזית את כל הכסף שיש ללקוחות שלהם. הם צריכים לשמור על יחס רזרבה מסויים שמוכתב ע"י בנק ישראל.
    נראה לי הגיוני שגם העברה בין מדינות מתבצעת בספרים.
    No pain, no gain

זו אפשרות אחת , שלפיה יוצא שמסחר בין מדינות (דרך הבנקים המרכזיים )לא משפיע על שער החליפין .

ערב טוב שחקן !
    נשמח לשמוע את דעתך בעניין .. .

אם זו מדינה עם מערכת בנקאית יציבה יחסית ומטבע סחיר (אמריקה ואירופה, בבקשה לא לצחוק ), אז העברה היא אלקטרונית כמובן.
    אם זו מדינה שואין לה חשבון בנק במדינות מפותחות, למשל באפריקה, אז ההעברה במזומן פיזי(דולרים/אירו) או בזהב, יהלומים ...
    דעתי בלבד ואשמח למוע דעתו של שחקן.
    פקיעת ספטמבר 2010 - נשאר 8% מהתיק.
    מצב עדכני - 11%.

במקום הסחורות,
    בימי הביניים המציאו את הכסף העובר לסוחר הנקרא זוזים, כי הוא זז.
    בימינו המציאו את המחשבים.(אני מדלג על הרישומים הידניים )

כמו שפעם היה צריך מלאי של כסף, היום צריך מלאי של מספרים בבנק.
    הכסף נגזר מכמות הסחורה שמכרת,
    המספרים בבנק ממכירות וקניות שבצעת בסחורות גשמיות או פיננסיות (דהיינו או חובה או זכות בחשבון)
    אם חסר כסף בחשבון כי מכרת פחות ממה שקנית, אתה צריך להביא פיזית כסף לחשבון.

התפקיד של הבנקים, בהסתעפות עד לבנק המרכזי העולמי מעבירים בינהם את המספרים.

אני מעריך שכך זה קורה
    התשובה מהיגיון פשוט ולא מידע.

תודה על התגובות (שאכן נשמעות הגיוניות ),
    אך האם יש משהו שיודע בוודאות איך זה עובד ?

בוא נלך מהפרט על הכלל.

כאשר שני לקוחות שנמצאים באותו בנק רוצים להעביר בניהם כסף, חשבון אחד מזוכה והשני מחוייב. מאד פשוט.

כאשר שני לקוחות שנמצאים בבנקים שונים רוצים להעביר בניהם כסף, עולים רמה. לכל בנק יש "חשבון" בבנק המרכזי. הבנק המשלם מחייב את החשבון הפרטי של הלקוח. אחר כך מבקש מהבנק המרכזי לחייב את החשבון של הבנק בסכום האמור. הבנק המרכזי מחייב את חשבון הבנק של הבנק המשלם, ומזכה את חשבון הבנק של הבנק המקבל, וזה מזכה את חשבון הלקוח.

במסחר בינלאומי, לכל בנק (ישראלי למשל), יש חשבונות בבנקים אמריקאים. והעברה מתבצעת דרכם (כשמדובר בדולרים).
    אם אתה רוצה למשל להעביר דולרים לחמתך שגרה בהודו (בכלל אם חמתך גרה בהודו אז כבר הסתדרת בחיים...) אז יכול להיות שזה יעבור שלוש רמות. הבנק הישראלי יחייב את החשבון שלך ויבקש מבנק אמריקאי (גדול בדרך כלל) להעביר את הכסף הלאה. הבנק האמריקאי יבקש מהבנק המרכזי האמריקאי להעביר את הכסף לבנק גדול אחר בארה"ב ששם מנוהל חשבון הבנק של הבנק ההודי. חשבון הבנק של הבנק ההודי יזוכה, וזה יעביר את הכסף לחמתך (העיקר שתישאר שם...). כמובן שאם הבנק הישראלי וההודי מחזיקים חשבון באותו בנק אמריקאי, אז יש קיצור דרך.

כל הדברים האלו מתבצעים באופן אוטומטי באמצעות מחשבים (מערכת swift). באירופה יש מערכת אלטרנטיבית להעברה מהירה של ארו בין בנקים באיחוד.

גם מדינות מחזיקות חשבונות בנקים בחו"ל. לבנק ישראל יש חשבונות בנקים על שם מדינת ישראל בבנקים בחו"ל. דרכם מתבצעות גם ההשקעות של בנק ישראל במטבע זר, כגון מסחר באיגרות חוב של מדינות אחרות, וכו'.

לכל מטבע יש את המסלקה הראשית שלה, שהיא הבנק המרכזי שמנהל את המטבע. אם מדובר בדולרים, אז כמובן זה הבנק המרכזי האמריקאי.

דמי כיס ניתן תשובה מעולה !
    רק אוסיף, שבשל סיבות היסטוריות מעבר הכספים מישראל לארה"ב ואירופה מבוצע אחת למספר ימים ולא מידי יום.
    כלומר, בתחילה מופיע הסכום ורק לאחר מספר ימים מופיע ההעברה (להוציא מקרים של העברות בנות מאות מליוני
    דולרים).
    אגב, בעסקאות ענק (שוב, מאות מליונים) לעיתים פותחים חשבון נוסף בהתאם לבנק המעביר בכדי לחסוך את אותן עמלות. זה
    נשמע מגוחך אולי שהרי מדובר על 0.05 מהסכום אבל תכפיל זאת במיליארדים ואז זה כבר נראה אחרת.

תודה רבה על העשרת הידע !.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות