x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שטרות הכסף החדשים.

שטרות הכסף החדשים.

יש לשטרות הכסף משמעות כלכלית? שיטה להדפסת כסף?

Re: שטרות הכסף החדשים.

לא כ"כ ברור מה שאלה...

האם ההחלפה של הדמויות על השטרות היא תירוץ להדפסת כסף ע"י הממשלה למימון גרעון\מס אינפלציה?

הדפסת כסף מתבצעת בשוטף כל הזמן וזאת מסיבה אחת פשוטה : יש בלאי לשטרות (זאת אגב היית סיבה מרכזית למעבר לשטרות חדשות של 20 ש,ח) כך שיש כל הזמן כסף שיוצא מהמחזור. כך שאין כאן "קונספירציה" ושטרות נכנסות במקום אלה שיוצאות מהמחזור. ולגבי מס אינפלציה - עליית מחירים משמעות גידול בגביית מע"מ כך שלא נראה לי שלמדינה יש בעיה של מיסים.

תודה על ההסבר.

להוציא את הבלאי, העברת שטרות חדשים/מטבעות מבוצעת ביחס של 1:1 מול הבנקים, והם "מפיצי" השטרות.
    בתקופה האמורה, כל בנק מחוייב להעביר X שטרות, עפ"י היקף פעילותו, וכחודש לפני המועד האחרון מדובר על חד- כיווניות.
    לבנק מותר לקלוט את השטרות אך אסור לו להחזירן ללקוח. אז יוצאת הודעה לציבור כי נותרו לו 30 יום להמיר שטרות בבנקים,
    ולאחר מכן אפשר לשמור על השטרות אם אתה אספן או חובב נוסטלגיה

המונח הדפסת כסף הוא דו משמעי ומבלבל.
    בנוגע לשטרות החדשים שצריך ממש להדפיס אותם (איזה יום), הם כמו ששחקן אמר יוחלפו ביחס אחד לאחד וכאן אני לא מאמין שיש איזה שהיא קונספירציה.
    אבל זה מביא אותי לנקודה המענינת בשאלה שלך. מס אניפלציה. משתמשים במונח של הדפסת כסף כדי לתאר את ההיצע של הכסף של בנק ישראל ויצירת כסף יש מאין, הכסף המודפס על נייר (או פולימר כלשהו) אין לו קשר לתופעה. כמות כסף המזומן קטנה מאוד ביחס לכמות הכסף במשק אין כאן שום קשר למעמ. רוב הכסף קיים באופן אלקטרוני בלבד במחשבי הבנקים השונים ובחשבונות של כולנו. וזו בדיוק הדרך של בנק ישראל ליצור כסף.

מי יוצר כסף, סטנלי קוראים לו. ומה הוא עושה עם הכסף שהוא יוצר, טוב הוא לא יכל ליצר כל כסף, רק שקלים כי הוא נגיד בנק ישראל כאילו. אז מה הוא עושה עם השקלים, קונה דולרים (ואולי אם יש לנו מזל גם כל מני דברים אחרים, אבל משום מה נראה לי שהרוב דולרים). זה הדפסת כסף לפי הספר וזה מס על עם ישראל שמספסד את היצואנים. האם זה טוב או רע, קטונתי אבל זה מס. בשביל זה מר סטנלי, סליחה פרופ' פישר, מדפיס שקלים. זה מצמיד למעשה את השקל פחות או יותר (הצמדה חלקית) לדולר שמתרסק לתהומות שאולה, ביחס לכל סחורה אפשרית תחת השמש (נפט, זהב, כסף, סוכר ומה לא, לדעתי זו גם רק ההתחלה). את התוצאה של השחיקה בערך הכסף (על ידי היצע גדול שלו, כמו כל דבר שיש ממנו יותר אז הערך שלו קטן) אנו רואים באינפלציה. כמעט כל דבר עולה יותר, הרבה יותר, אני זוכר שעגבניות לפני שנתיים שלוש עלו 3 שקל בשוק ועגבניות סוג ב' לרוטב פסטה היתי קונה בשקל או חצי שקל לקילו, היום עגבניות עצובות כמו תשעה באב עולות 2 שח לקילו.. מי אמר דלק אורז ועוד...

בכל מקרה אני מחזיק תעודות סל על זהב, סחורות וגם ETF על סוכר, (לא ממליץ לאף אחד לקנות למכור או לעשות משהו בנידון)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות