כמשכנתאי חובב ותו לא, ברצוני להגיב לכמה דברים שהועלו כאן:

א. למיטב ידיעתי אין מסלול שבו מחזירים במשך כמה שנים רק קרן, אלא להיפך קיים מסלול שבו משולמים בהתחלה רק סכומים מהריבית ובהמשך מתוספים סכומים מהקרן. (מיועד למי שצופה עליה בהכנסה בהמשך)

ב. כיום רוב המשכנתאות וההלואות מחושבות לפי לוח "שפיצר" שהוא גם ריווחי יותר לבנקים מכיון שבו משולמת יותר ריבית וכן הריבית תופסת נתח מרכזי מסכומי התשלומים הראשונים- דבר שהולך ופוחת עם התשלומים (היתרון לבנק- במקרה של סילוק מוקדם: יותר כספים הגיעו אליו ע"ח הריבית). אך חשוב לדעת שישנו מסלול "קרן שווה" שבו התשלומים ההתחלתיים גבוהים מעט יותר אך אין בו את החסרונות דלעיל. - מיועד לשוקלים פירעון באמצע התקופה/ לבעלי יכולת.

ג. אני חולק על ההמלצות החמות להיכנס בכל הכח למסלול הפריים מכיון שהוא תנודתי יותר. יש לבצע תמהיל מאוזן יותר.

ד. לדעתי אין מקום להלוואה מט"חית אם אינכם משתכרים באותו מטבע, אא"כ אתם צופים ירידה בערך אותו מטבע בטווח הזמן המוצע.

ה. ישנו מסלול שנשכח "ריבית קבועה לא צמודה" שבו סכום ההחזר לא משתנה כלל מהתשלום הראשון עד האחרון. החיסרון- בד"כ הדבר מגולם בריבית. - מיועד לסולידיים או לצופים התפרצות אינפלציונית/עליות ריבית בשיעורים הגבוהים מהריבית המוצעת.

אין באמור המלצה לכל צעד שהוא. אני מדגיש שוב שאני חסר השכלה פורמלית בתחום.

מקווה שעזרתי