x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: איפה הטעות? אם בכלל

איפה הטעות? אם בכלל

מקובל אצל כל "שחקן מתחיל"
    שהאפשרות להרויח בבורסה היא להשקיע כל חודש סכום קבוע
    בחורף בקיץ להתעלם מהמחיר בו אתה קונה.
    לאורך שנים הרווח מובטח!
    בערך כ-עשר אחוז לשנה

והשאלה היא
    מדוע לא להשקיע בתעודת סל לונג פי 3
    לקנות כל חודש במנות קצובות
    ולהרויח לאורך שנים 30 אחוז בשנה

הסיכון היחידי הוא שאם הבורסה יורדת 33 אחוז בבת אחת הלך הכסף

Re: איפה הטעות? אם בכלל

מנין לך הנתון הזה שמרוויחים 10 אחוז בשנה ?
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

נלקח מכאן
    http://bursa4u.com/archives/554

ינון אריאלי אומר:
    31/10/2010 בשעה 11:13
    היי גילי,
    התשובה נעוצה בעיקר באופייך. ככל שאתה יכול לסבול תנודתיות מחירים זמנית גדולה יותר, אפשר להגדיל את הרכיב המנייתי של התיק. היסטורית, תעודות סל מנייתיות עשויות להניב תשואה של כ- 10% בשנה, אך אם תנודתיות של כ- 20% לכאן או לכאן. זה בממוצע, אבל כמובן שיהיו שנים של תנודות גדולות יותר (למשל ב- 2008 שוק המניות הישראלי ירד בכ- 40% ואולי יותר).
    היעזר במבחן המראה. עמוד מול המראה ושאל את עצמך: “האם אני יכול לראות את התיק שלי מתכווץ ב- 20% (ב- 30% והאם ב- 50%) בשנה מסוימת מבלי למכור את התעודות שקניתי?” לפי התשובה תוכל להחליט מה יהיה גובה הרכיב המנייתי בתיק.

ישנן כמה בעיות:
    1. אם אתה נכנס בעיתוי לא טוב, אתה תמחק את רוב הכסף בזמן קצר, וכדי לחזור לקרן תצטרך לחכות הרבה.
    2. השקעה לטווח מאוד-מאוד ארוך - לפחות 20-30 שנים, כדי שהסטטיסטיקה תעבוד לטובתך.
    3. אף אחד לא מבטיח לך שמה שהיה נכון בעבר, ישאר גם בעתיד.
    לדעתי הכלכלות הגדולות "יתקררו" במקרה הטוב, בגלל הנמכת קצב ריבוי האוכלוסיה, התייקרות חומרי הגלם, וגרעונות עצומים של מדינות -
    מתישהו מקבלים חשבון (גם אם זה משחק פירמידה).
    פקיעת ספטמבר 2010 - נשאר 8% מהתיק.
    מצב עדכני - 11%.

אורח

יש כמה אי דיוקים באסט' שאתה מציע.

ראשית, ינון אריאלי לא טעה בלשונו ואמר היסטורית.
    האם פירוש הדבר הוא שמובטח לנו שגם בעתיד נראה תשואה של 10% לאורך זמן?

התשובה היא בפירוש לא.

תשואת שוק המניות משתנה וייתכן שגם לתקופות של עשרות שנים לא תראה רווח מההשקעה (לא רווח ריאלי בכל מקרה, ראה את הניקיי..).

עניין נוסף הוא התעודות שציינת.
    דבר ראשון שעליך להבין הוא שמינוף עולה כסף!

בתעודות הנ"ל מדובר בכך שהמינוף הוא יומי, ולכן אם היום ירד המדד 20% ומחר יעלה 25% (חוזר לאותו שער) אז ביום הראשון תרד התעודה 60% וביום השני תעלה 75%, מה שיביא אותה ל70% מערכה ההתחלתי, כלומר הפסדת 30%.
    כל זאת ועוד - בחלקן של התעודות הללו יש דמי ניהול שנתיים שאוכלים לך עוד חלק מהעוגה.

אתה מוזמן לראות זאת מבחינה אמפירית - קח את התעודה הממונפת המועדפת עליך ובדוק האם לאורך 5 שנים אכן נתנה פי 3 מהמדד, ומעבר לכך - האם בכלל הרוויחה יותר מהמדד!

מה שמביא אותי לנקודה הנוספת - גם אם המדד ירד 33% אין משמעות הדבר שאיבדת את השקעתך..
    נניח כי ביום הראשון ירד המדד 20% (שווי התעודה יהיה 40% מערכה ההתחלתי), ביום השני ירד המדד עוד 16.67%, מה שאומר שהמדד ירד במצטבר 33%. התעודה ביום השני תרד 50% מה שאומר שהפסדת רק 80% מהשקעתך הראשונית.

בקיצור, לטעמי התעודות הללו הן השקעה נוראית, מיועדת לחכמים מביננו שיודעים לתזמן את השוק (אני לא יודע) וממש לא מיועדות להשקעה לטווח ארוך.

ציטוט פורסם במקור על ידי kotler1580
    נלקח מכאן
    http://bursa4u.com/archives/554

ינון אריאלי אומר:
    31/10/2010 בשעה 11:13
    היי גילי,
    התשובה נעוצה בעיקר באופייך. ככל שאתה יכול לסבול תנודתיות מחירים זמנית גדולה יותר, אפשר להגדיל את הרכיב המנייתי של התיק. היסטורית, תעודות סל מנייתיות עשויות להניב תשואה של כ- 10% בשנה, אך אם תנודתיות של כ- 20% לכאן או לכאן. זה בממוצע, אבל כמובן שיהיו שנים של תנודות גדולות יותר (למשל ב- 2008 שוק המניות הישראלי ירד בכ- 40% ואולי יותר).
    היעזר במבחן המראה. עמוד מול המראה ושאל את עצמך: “האם אני יכול לראות את התיק שלי מתכווץ ב- 20% (ב- 30% והאם ב- 50%) בשנה מסוימת מבלי למכור את התעודות שקניתי?” לפי התשובה תוכל להחליט מה יהיה גובה הרכיב המנייתי בתיק.

סופגוג [מה זה?] היקר

תודה רבה לך הארת את עיני

פעם חשבתי שאני הכי חכם עכשיו אני יודע שלא......................

שבוע שעבר קניתי תעודת סל לונג פי 3 ואתמול מכרתי ברווח של 15 אחוז.
    חשבתי שגיליתי את אמריקה

כנראה שלא

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות