אבי היקר,פורסם במקור על ידי אבי1
ראיתי הערה דומה לזו גם בפעם הקודמת, וברשותך אתייחס אליה עתה.
תפיסתי את התורה, אינה בשום אופן רק דרך גדרים של זמן ומקום, בעולם הגשמי.
שאחרת היכן היא נצחיותה של התורה, שהרי עולם זה הוא עולם חולף.
אם אומר את זה בלשון חדה יותר,
כל התורה הנלמדת בזמן ומקום סופה לא להיות(וזאת בלשון עדינה)
הרצון ללמוד את התורה מבחינה חיצונית, ולתת איזה קמצוץ לנקודה הפנימית, הרוחנית,
מעוות את המציאות האמיתית.
כפי שכותב במס' מקומות רשב''י בזוהר ובדגש גדול בפרשת בהעלותך: מי שלומד את התורה רק לפי לבושיה החיצוניים טוב לו שלא נברא.
אחת מהקליפות המשמעותיות אומר רבי חיים ויטאל, הוא ללמוד את הדברים על פני השטח, ולא לחדור לעומקם.
לא שהם מובנים במישור אחד , אלא שהם מטעים.
אי לכך אני מתעקש לכתוב את הפאן הפנימי של הדברים, עם התייחסות לפאן החיצוני ולא להיפך.
יש לדעת שהגמרא, וההלכה דהיינו חיצוניות התורה, שפחה לתורת הקבלה ופנימיות התורה(מושג של רבי חיים ויטאל בהקדמה לעץ החיים, אני לא הייתי מעיז להתבטא כך), ואל לו לאדם לתת לשיפחה לירש את הגבירה.
כל הפרעות בעולם , אומר באותה הקדמה מפורסמת היא בשל שלומדים את התורה בחיצוניותה ולא לומדים ומשקיעים את עיקר הזמן בלימוד חכמת הקבלה ופנימיות התורה.
כל המעקשים, והשאלות בדבר ההכנות או הסייגים מלימוד תורת הקבלה נהירים לי, וכן כתבו עליהם כבר גדולי המקובלים לדורותיהם בדבר החיוב ללימוד, ובינהם הרמ''ק באור נערב, בעל הסולם(הקדמה לתע''ס), הראי''ה קוק, ועוד רבים וטובים.
אפשר להמשיך ללמוד כמו כולם, אך אפשר להסכים להיות חלק ממהלך שמימלא קורה ויקרה בעולם , שילמדו את חכמת הקבלה ופנימיות התורה, רק מה שהיא נשארת כרגע בעיקר לאלו שאינם מעוניינים בגדרי שמירת ההלכה קלה כחמורה. ואלו שומרי ההלכה , רבים מהם עדין מצטעצעים בחיצוניות התורה.
אני מבקש את סליחתך, אך אין הדבר אישי לגביך אלא כרעיון כללי לאומה הישראלית.
נהנתי לקרוא את דבריך, וראיתי בהם גם דברים נוספים.
בכבוד רב