זו הפעם הראשונה שבה אני נמצא בנייר שביום האקס הירידה שבו היתה מעבר לנקודת השיוויון, כמובן שישנם דוגמאות לניירות שבהם אמרתי כי אין טעם להיכנס ואכן הירידה בהם היתה חזקה כך שלא מדובר במקרה בודד - זהו אחד משני הסיכונים שלוקח המשקיע ביום הקום על עצמו (זה ואי תשלום לאחר שבועיים).

לגבי שאלתך - נקודת המבחן ליציאה תיהיה בשבועיים הקרובים (עד לתאריך התשלום בפועל) עם האגח לא עולה ניתן לצאת. שימו לב כי ההפסד במחיר נוכחי הוא פחות מאחוז על ההשקעה בהנחת תשלום - כך שלא מדובר בהפסד משמעותי, יותר נכון לומר כי לא נעשה רווח (במיוחד לאור כך שחלק מהמכירות היו במחיר גבוה יותר).

אך במחיר נוכחי נדרש לבחון האם היינו שוקלים להיכנס לנייר להשקעה לזמן ארוך. כעקרון המחיר הנוכחי טוב באופן יחסי, אני אישית לא רוצה להחזיק בנייר לאורך זמן - אך זוהי בהחלט אופציה טובה (בסיכומו של דבר ניתן לומר כי המשקיע יכול לצאת ללא הפסד או להתייחס להשקעה כאילו נכנס ביום שאחרי - אליו לבחון אם היה עושה זאת היום ולקבל החלטה בהתאם).

כמו כן חשוב לשים לב כי בגלל הירידה במחיר השוק של הנייר כשבועיים לפני התאריך הקובע (יום קום) וחזרה מהירה שלו למחיר מלפני כחודש (מחיר הקנייה המקורי) אני (ומי שקנה באיזור מחיר 75) מתחרה באילו בקנו במחיר נמוך יותר. יכול להיות כי אותם משקיעים הם המממשים - ולכן להם יש רווח במחיר נוכחי (בדיוק כפי שהאסטרטגיה שתיארתי - רק עם נקודת כניסה נוחה יותר - מה שמאפשר יציאה במחיר נמוך יותר). אם כך הדבר - ברגע שהשוק ינקה את אותם משקיעים אנו נראה עלייה בנייר.

אני רוצה להדגיש - בהמשך החזקה בנייר יש סיכון לא מועט, החברה אינה חברה יציבה והרבה תלוי בהחלטות והצהרות להמשך הדרך - ולכן עלייה או ירידה דרסטית במחיר הנייר יכולה להתרחש בזמן קצר!

מי שלא מעוניין לקחת סיכון מסוג זה עדיף לו שיצא מהנייר במחיר נוכחי (שוב שאינו מייצג הפסד משמעותי, אולי אף רווח קל, ביחס למחיר קנייה).