ערב טוב,פורסם במקור על ידי ptreus
אמרנו כבר, לאורך זמן, הרוב יפסידו ורק מיעוט נבחר יוכל לשרוד בתוחלת חיובית ואף יפיק רווחים נאים.
שוק המעוף, הינו שוק אכזר, הוא לא לוקח שבויים, גם סוחר ותיק , בעל ניסיון, ותוחלת חיובית יכול ברגע של היסח הדעת, טעות בשיקול דעת , לבצע /להמנע מביצוע של פעולה העשויה לגרום לו נזק רב עד כדי מחיקה.
על כן אני אישית, מנסה עד כמה שניתן להמנע מביצוע פעולות , ולבצע רק את ההכרח כל זאת במסגרת ניהול אסטרטגיה חודשית.
לדעתי, אולי פעם / פעמיים בחודש , כאשר "ברור" מה הולך לקרות אז מנסה ללכת על כיוון. בכל מקרה ככלל מהניסיון הפרטי שלי נראה לי כי עדיף לעבוד באיזור הכסף, תוך ניצול חלק קטן מהבטחונות , בצורה כזו ניתן להפחית במספר הפעולות ומצד שני בפעולות קצרות ומדודות ניתן לבצע תיקון נדרש לשם המשך ניהול האסטרטגיה.
אם אני לא מרגיש "חד" או אין זמן לעקוב, כאשר בעצם רוב הזמן הפעולה המרכזית , זה לעשות "כלום", אני עובד רחוק מהכסף, בצורה כזו יש מספיק זמן לבצע את הדרוש.
שיפוצים: צורת המסחר באופציות שונה מהותית מאשר במסחר על מניות.
מניות: כעקרון עובדים על סטופ קצר-בטון , וטייק ארוך.
לעומת זאת באופציות, כיוון שיש מועד פקיעה מטרת התיקון למקסם רווח או להפחית סיכון וזאת עד לפקיעה. זאת בניגוד למסחר במניות.
כרגע התובנה המרכזית אליה הגעתי זה שלאחר שיש הבנה תאורטית, צבירת ניסיון , הדרך הטובה ביותר להתנהל הינה
בדרך ה- KISS" , Keep It Simple, Stupid".
בהצלחה.