פורסם במקור על ידי
אלון פיאדה
(1) האם יש לך ידע במסחר באגח, בפעולות ובאירועים המתרחשים בו ובדרכי הפעולה של שוק ההון באופן כללי?
אני מעריך את הידע שלי כבסיסי
(2) האם יש לך זמן לנהל באופן אקטיבי את התיק? כמה זמן? והאם יש לך רצון לעשות זאת או שאתה נרתע מניהול מסוג זה? (זה בסדר עם גם מדובר ב- 10 דקות ביום, אך האם קיים הזמן והרצון לעשות זאת - להעביר פקודות, לקרוא, ללמוד ולנתח - אם בכלל)
כן, בעיקר בערבים
(3) מה רמת הסיכון שאתה מוכן להחשף אליה? האם אתה נלחץ מרישום של הפסד? כמה הפסד אתה מוכן לסבול (גם אם הוא מתבטע בטווח הזמן הקצר)? האם מניסיונך - אתה "פועל" בפניקה של השוק - אם השוק? (תיהיה אמיתי ונסה לפרט על הלך הרוח שלך! אני לדוגמה יודע כי בנקודה הסופית אני יהיה ברווח ולמרות שלא הייתי רוצה להגיע למצב שבו אני מפסיד 50% מהתיק - אני גם יודע שאין לי "בעיה" אם זה והדבר לא ירתיעה אותי מהמשך השקעה ואני לא הפסיד שינה בלילה בגלל זה).
אני כנראה נאיבי בגלל שעוד לא עמדתי בהפסד אמיתי.
(4) מה מידת הנזילות שאתה צריך לכסף? אתה רוצה 10% בשנה, אך האם אתה תיהיה זקוק לכסף זה במידה ויהיה לך משבר אישי? האם אתה מתכנן הוצאה גדולה? האם יש יעוד לכסף (ואם כן מהו)?
אם לא תהיה קטסטרופה אז אני לא צריך את הכסף נזיל.
(5) האם יש לך יכולת לנתח באופן אישי ניירות או שאתה מסתמך רק על עצתם של אחרים?
אם היה לי את כל הזמן שבעולם הייתי מסוגל לנתח אבל לצערי אין אז כרגע אני בוחן רק ניירות שאחרים ממליצים עליהם.
כמובן שככל שיש יותר פרטים - ניתן לתת תשובה מדוייקת יותר, אך בגלל שלא מדובר בייעוץ אישי נצטרך להסתפק בכך...