היי שחקן,
עכשיו 15:32. המדד ב 1334.37!
החוזים ללא שינוי מהותי מהבוקר..
מה קורה שם?
אשמח לשמוע ממוצא פיך
הראל
היי שחקן,
עכשיו 15:32. המדד ב 1334.37!
החוזים ללא שינוי מהותי מהבוקר..
מה קורה שם?
אשמח לשמוע ממוצא פיך
הראל
סביר להניח שאני צודק,
אבל מאוד יכול להיות שלא...
שלום הראל. אמנם באיחור אך בהחלט יש מקום להסביר את שהתרחש היום.
נתון התמ"ג הפתיע את כולם משום שהוא בלתי נתפס. זוהי צמיחה המאפיינת את אסיה ולא את ישראל, מה שהוביל מייד לתגובה של משקיעים שממילא רק חיפשו סיבה לחזור ולרכוש את שמכרו בפאניקה ביום הירידות ה"מצרי".
כאן השחקנים החלו לקדם פוזיציות PUT באגרסיביות ולסגור אופציות CALL בצורה מתונה אך לא בכל מחיר. זה אינו להגדרה של סקוויז, וניתן אף לראות בגרף כי אין מדרגות המאפיינות סקוויז (קפיצה פתאומית של 2-3 נקודות) אלא עליה מתמשכת ועקבית. מלכתחילה התקבול עבור קול 1330 הגן עד 1337- ובצירוף פוזיציית ה PUT מגן עד איזור 1345. ועדיין, מרווח הבטחון אפסי ובהחלט מציב חשש מוחשי לסקוויז. לסיכום, השחקנים אולי ליבו במעט את העליה אך הדבר רחוק מלהוות את הגורם לעליה ואף אינו אחד המרכיבים המרכזיים אלא שולי בלבד ביום המסחר החולף.
הכל טוב ויפה
אבל איך אמירה כל כךחד משמעית מתחילת החודש ועד אתמול שהגבול העליון הוא חד משמעי 1330 פתאום מכסה עד 1337 ועם הפוטים עד 1345?
גבול עליוןחד משמעי זה משהוא גמיש? אולי כדאי להיות יותר זהיר בהגדרות של תחילת חודש? אולי לומר בתחילת החודש וב - 10 בו שהגבול העליון כולל כל תקבולי האוכף הוא עד 1345, ואז לא צריך להתפתל כשמשהוא משתנה?
ההפתעות האלה תמיד לא אהובות, ואפילו מרגיזות. הגמישות הבלתי נסבלת של המילה
קרח הגבול היה ונותרחד- משמעית 1330, וזה אינו סותר את שרשמתי. כתיבת CALL 1330 הניבה בממוצע
650 ש"ח (התקבול) ולכן מגינה על הכותבים עד מדד 1336.5 . תמיד קיימת כתיבה נוספת (PUT) המניבה עוד
כמה נקודות, הפעם, 3-4, ולכן גבול הרווח, להבדיל מגבול פקיעה אופטימאלי, הוא סביבות 1340. במידה והמדד
יוסיף לטפס/לדשדש אנו נמשיך לקדם את פוזיציית ה PUT דבר שיניב לכל היותר 2-3 נקודות. קרי, לא יהא הפסד
עד מדד 1342.
אין זה סותר שפקיעה אופטימאלית נמוכה מ 1330, וזה גבול התערבות שכולם ינסו לכוון אליו בימים הקרובים.
תודה רבה שחקן על ההתייחסות.
גם אם היא לא הגיעה ב real time
הראל
סביר להניח שאני צודק,
שחקן, תודה על תשובתך
איתן
איך שזה נראה, אני לא אתפלא אם שחקן יצא בשלב מסויים בעדכון "גבול עליון 1330, גבול תחתון 1330"
:roll:
סביר להניח שאני צודק,
דעה מעניינת על נתוני התמ"ג שפורסמו אתמול . בואו נקווה שלא נסיים כמו אירלנד ,שהכינוי "הנמר הקלטי" הוצמד לה (סיטי מפרגנים: "ישראל היא נמר אסייתי של שוק ההון").
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000624262