x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: התייעצות: להחזיק או למכור מנייה בהפסד גדול?

התייעצות: להחזיק או למכור מנייה בהפסד גדול?

קניתי לפני מספר שבועות את מניית AKAMAI (קיצור: AKAM, נסחרת בנסד"ק) בתקווה שהיא לקראת עלייה. המנייה דשדשה כמה זמן, והיום צנחה לפתע בבערך 15% עקב פרסום דו"ח רבעוני לא מוצלח. מצורפת תמונה של גרף המנייה (הקו האופקי הוא הנקודה בה קניתי באמצע ינואר).
    השאלה היא אם להחזיק את המנייה בתקווה שתעלה לפחות בכמה אחוזים ותכסה חלק מההפסד, או שאחרי צניחה כזו צפויה תקופה ארוכה של ירידות. מה דעתכם?

Re: התייעצות: להחזיק או למכור מנייה בהפסד גדול?

מאוד פשוט,
    תשאל את עצמך: "האם עכשיו הייתי קונה את המניה הזו ?"
    אם התשובה חיובית, תמשיך להחזיק בנייר.
    אם לא, תמכור.

ציטוט פורסם במקור על ידי gabbayo
    תשאל את עצמך: "האם עכשיו הייתי קונה את המניה הזו ?"
    אם התשובה חיובית, תמשיך להחזיק בנייר.
    אם לא, תמכור.
    אני דווקא מציע לך לשאול שאלה אחרת. האם השתנתה הנחת הבסיס שבגללה קנית את המניה, אם לא אז אין סיבה למכור (במצבים כאלו אפשר לפעמים אף לחזק), אך אם תוצאות הדוח והירידה שינו את הנחת הבסיס אז כנראה שכדאי לחתוך בהפסד.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

אני משקיע לטווח קצר, על סמך ניתוח טכני. בנקודה בה קניתי את המנייה, נראה כי היא עתידה לעלות ולהימכר בתוך כמה ימים. היא אכן עלתה ביומיים שלאחר הקנייה, אבל ירדה לפני שהגיעה לשער בו העברתי הוראות מכירה. כמובן שהטעות שלי היתה שלא תיקנתי את הוראת המכירה ונפטרתי מהמנייה לפני שהתחיל הבלאגן. אבל זה כבר בדיעבד.
    בכל אופן, הניתוח הטכני שגרם לי לקנות את המנייה בזמנו, לחלוטין לא תקף עכשיו. ואין לי מושג איך הדו"ח הרבעוני ישפיע עליה בשבועות ובחודשים הקרובים. השאלה היא אם יש איזושהי דרך להעריך על סמך נסיון העבר או על סמך ניתוח טכני האם בתקופה הקרובה, אחרי ההתרסקות, תהיה עלייה או ירידה.

אחינו כרגע היא לא שברה את קו התמיכה(של החודשיים האחרונים) , חכה יום יומיים תראה אם יש שבירה כלפי מטה אם כן תמכור , שווה לך לחכות .

אם אני לא טועה ניתוח טכני זה להציב סטופ ולמכור מייד כשמניה חוצה את רמת הסטופ ללא שיקולים נוספים.אם אתה באמת סוחר לפני טכני אז איפה כאן הבעיה ? אם מניה עברה סטופ אז תמכור

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות