הרבה שאלות ונקודות הועלו, ואענה לכולן. הסיבה שאני נועל את השרשור היא בכדי שכולם יראו את התשובות. אם עדיין ישנם דברים בוערים, תרגישו חופשי לפתוח שרשור חדש בפורום הראשי.

1. תעודות סל – הסיבה שלא מצויין שם התעודה היא שמיום הקמת האתר הקפדנו לא להיחשד כמוטים, ולכן כל משקיע יבחר את חברת תעודות הסל הראויה בעיניו.
2. רואה ממטר – הצבעים של ה FV ישונו. כרגע אנחנו עוד מריצים את הנתונים.
3. מחירי זמן אמת של המניות – בשלב זה יעודכן בסוף יום המחיר + התשואה. בהמשך יהיו גם מחירים בזמן אמת, אע"פ שזה כחלק משדרוג כולל ואני חושב שפחות רלוונטי לתיק היות וקצב החלפת המניות בו יהא מדוד למדי.
4. תיק כולל או אוסף מניות? –לא מדובר על תיק כולל וניתן לראות כל מניה בפני עצמה. יחד עם זאת למגדרים מוטב לקחת מניה + השורט על המגזר, דוגמת עזריאלי ושורט נדלן. שוב, אין זה חובה.
5. תאריכי רכישה – לשם נוחות יישרו קו והתשואה תימדד החל מהתאריך המצוין. בהמשך, כמובן שישתנו התאריכים עפ"י מועד העדכון.
6. המניות בעלות הדיסקאונט – המניות בעלות פוטנציאל הרווח הגדול ביותר המאותר בשלב זה, תוך מגבלות מסוימות דוגמת מחזור מסחר, רמת סיכון וכן הלאה.
7. משקל באחוזים – נשקול בהמשך, אך מציע שבשלב זה כל אחד יעשה את החישוב שהוא מוצא לנכון בנוגע למשקל כל אחת מהמניות אם בכלל.
8. ציון טווח השקעה – אני מציין מניות לטווח קצר בינוני בלבד (עד שנה וחצי לכל היותר). לא מוצא טעם לציין מניות לטווח ארוך באמת, משום שזה לא אופי המשקיעים. לאלו אמשיך להמליץ כמובן בסקירות ובפורום, אע"פ שישנן מניות (דוגמת סיטי בנק) שלטווח ארוך אני בטוח שיניבו תשואה נאה.
9. אני ער לצורך בהערות אך חושב שהמקום לזה הוא תחת פורום שאלות. שם נוכל לרכז עניין בכל מניה בנפרד, ולקבל זוית ראיה של חברים נוספים באתר.
10. יהיו גם אגחים, אך בשלב זה אני לא רואה סיבה או דיסקאונט מיוחד בנייר דומה. גם מטח וסחורות יופיעו אע"פ שבשלב זה אנו לא בפוזיציה בנפט בזהב או במטבעות.
11. רמת סיכון – בהמשך נוסיף רמת סיכון למניה בדירוג של 3 רמות. זיכרו כי מניות מאוד מסוכנות לא תיכנסנה לתיק.
12. קישורים – אנחנו צריכים קצת זמן לכל השדרוגים הדחופים יותר (אנשי האופציות כבר על קוצים). רמז: בהמשך לא תצטרכו קישורים לאתרים חיצוניים אך זה יקח זמן, ותלוי בעלויות השדרוגים הנוכחיים.