x

עמוד 3 מתוך 7 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 64

נושא: האסטרטגיה הנכונה (?)

Re: האסטרטגיה הנכונה (?)

זירת המעו"ף היא כמו ספארי.
    בקצוות מסתובבים אוכלי הנבלות (כותבי השוקתות הרחוקות). חייהם לא מי יודע מה. לפעמים הם חוטפים על הראש מאריה אחד או שניים אבל לרוב אוכלים בשקט ועדיף בלהקות (שרשורי חיזוק).
    במרכז יושבים החזירים הגדולים וזאבי המעו"ף. יש טורף ויש נטרף. מי שהסתגל למצב מרויח טוב. מי שרוצה יותר מדי, חוטף חזק.
    בין לבין מסתובבים החזירונים הקטנים עם האסטרטגיות המתחכמות. מנסים לעקוץ ולא להעקץ. לקחת אבל לא הכל ומייד.
    השחקנים הגדולים והמרויחים הגדולים במעו"ף הם לא כותבי השוקתות הרחוקות. השחקנים הגדולים כותבים במרכז כמו שאפשר לראות מניתוח הפוזיציות הפתוחות. לפעמים אחד או שניים נמחקים אבל שם מרכז הפעילות והמקום שבו הרווחים הגבוהים והתוחלת הגבוהה (למי שיודע איך לעבוד).
    סיפור משוכתב מספרו של טאלב: חזיר מואכל כל יום. ביום ה-1000 שוחטים אותו. תשאלו את החזיר ביום ה-999 איך הוא מרגיש. מה הוא יגיד? החיים טובים (תוחלת חיובית). כל יום נותנים לי אוכל בלי להתאמץ (תטא דופקת). על איזה קשיים אתה מדבר? האוכל פשוט שוכב שם וקורא לך לבוא.
    גם אם יודעים את הקשיים קשה להעריך את ההסתברות להופעתם ובוודאי שקשה לטעון לתוחלת חיובית.
    דווקא חשבתי שמי שעבר את ספטמבר (שלא היה חודש מאוד חריג) יצליח להפנים את זה.
    כתיבות קרובות למדד מנצלות אחוז קטן מהבטחונות שלך. שאר הבטחונות מחכים להם ליום סגריר, לתיקון/שיפוץ אפקטיבי.
    לא שולחים את כל החיילים למערכה. יש עתודות לכל מצב עתידי שיתפתח.
    מי שעובד עם שוקתות רחוקות כתובות חייב לנצל הרבה יותר בטחונות אחרת זה פשוט לא משתלם ואז יכולת התמרון שלו מועטה.

אפקט של 100 מרווחים רחוקים שקול למספר ספור של אופציות כתובות סביב המדד.

הצלחות כמו תמיד,
    סביון.

מסכים.
    אני לא מבין למה עושים סיפור מספטמבר.
    לא חושב שזה היה חודש מאוד חריג חוץ מהפקיעה , אבל מי שכותב שוקתות רחוקות לא היה צריך להישאר לפקיעה (או ליהיות מספיק רחוק).
    אני לא חושב שכותבי השוקתות הרחוקות כאן מבינים שהם עדיין לא באמת ראו חודש חריג.

מסכים לכל מילה של סביון ושל erezk.
    לא הבנתי, לא מבין ולא אבין איך אנשים מסכנים עשרות ומאות אלפי ש"ח בשביל רווח של 2-3 אחוזים (שוקת רחוקה).
    גם אני הייתי בטוח שאחרי ספטמבר אנשים פה יתפכחו, אבל אולי זה יקרה רק כאשר יגיע שוב ברבור שחור.

ובאמת, אני ממליץ לכולם פה, לאלו העושה שוקת רחוקה וגם לאלו שלא, לקרוא את הספר "תעתועיי האקראיות" מאת נסים טאלב. (ד"א, אני ממליץ עליו הרבה יותר מאשר על הספר השני שלו, והמפורסם יותר, "הברבור השחור")

ראשית, יש סתירות פנימיות בדבריכם
    הרי אתם טוענים שספטמבר היה חודש רגיל, ולא חריג.
    אז מדוע אנשים "היו צריכים ללמוד ממנו"??

שנית, זה סיפור דומה בכל אסטרטגיה.
    בכל אסטרטגיה ישנו ברבור שחור, תרחיש קיצוני של תנועה חדה לכיוון הלא נכון (מבחינת האסטרטגיה)
    שיכול לגרום להפסדים כבדים מבלי יכולת שיפוץ. אז מה ההבדל כאן?

גם כאן יש הגנות.
    גם כאן יש אפשרות לניוד ושיפוץ האסטרטגיה במקרה הצורך.
    אבל רק כאן, יש מרווחים גדולים וחוסר תלות בפקיעה 5 נקודות לפה או לשם.

עוד דבר.
    "לא מבין ולא אבין איך אנשים מסכנים עשרות ומאות אלפי ש"ח בשביל רווח של 2-3 אחוזים"
    2-3 אחוזים בחודש זה ה-מ-ו-ן ושווה להסתכן בשביל זה.
    אני לא מבין איך אשים מסכנים את אותם עשרות ומאות אלפי ש"ח בשביל 10% בחודש, בסיכון גבוה הרבה יותר

דרור

הוויכוח הזה צץ מפעם לפעם למרות שנידון רבות (במיוחד בשירשורים של שוקת רחבה מלפני שנה, כאשר שאלת התוחלת של האסטרטגיה הזאת לאורך זמן היתה אחד הנושאים המדוברים שם).
    לא פלא שזה חוזר שוב בגלל הדעות המנוגדות.
    ברור שכתיבת מאות מרווחים על 100% (או כמעט 100%) בטחונות היא מתכון וודאי לחיסול עצמי, אבל כתיבות על סדר גודל של 50% מהבטחונות ולא במאות יחידות (גם אם יש מספיק בטחונות - אחרת הפוזיציה הופכת להיות "כבדה" וקשה לנייד אותה) בצירוף עם משמעת עצמית (מי שהבין שלא מסוגל לעבוד במקרה של מילוט כמעט ללא רגשות, אין לו מה לעשות בשוקת רחבה - ד"א מבינים את זה מהר מאוד האם האופי מתאים או לא), כללים ברורים והבנה מלאה מה לעשות אתם יכולות לבוא בחשבון. אני משתמש בזה על חלק מאוד מסויים של הבטחונות ורואה בזה מין השלמה צנועה של הכנסתי החודשית שנותנת לי כמה אלפי שקלים בודדים, לא מעבר לכך

הי chizhk
    מסכים בהחלט עם כל מה שכתבת.
    גם אני לא מנצל את כל הבטחונות בפתיחה, וגם אני לא עולה מעל 120-130 אופציות כתובות לכל צד
    למרות שיש לי בטחונות לכך (משמעת כבר אמרנו?)

אגב,
    גם לי העניין הזה מספק הכנסה צדדית נאה נוספת,
    לכן אני אשמח לשמוע קצת פרטים לגבי היקפי מסחר שלך, כמה זמן אתה סוחר כך וכו'
    אם לא מתאים לך כאן אז אפשר כהודעה פרטית

דרור, ציינת בתחילת השרשור הזה שאתה מבצע אסטרטגיה שקרובה לשוקת.
    אשמח אם תפרט יותר?

ברצון,
    אני בדרך כלל מתחיל את החודש עם שוקת כתובה על בערך 15% מהבטחונות שיש לי
    מנסה לכתוב למטה ולמעלה הכי רחוק שיש - בכמות שווה
    בנוסף, אני קונה קולים ופוטים מסביב לכסף, אך קרוב יותר (בערך 20-30 נקודות סביב לכסף)
    בכשליש עד חצי מכמות הקולים או הפוטים הכתובים

לאורך החודש אני מנסה לשמור על האיזון בין הפוטים והקולים הכתובים - בלי לשמור על השוקת באדיקות (בעיקר כלפי מעלה)
    כלומר אני בהחלט אמצא את עצמי פתוח - אבל שוב, בעיקר בצד של הקולים
    כשיש לי הרבה בטחונות לעבוד איתם במקרה של תנודה חריפה

קל יותר לנהל פוזיציה כזו בגלל הקניות מסביב לכסף, הן שומרות עלי מתנודות חריפות מדי
    למרות שאסטרטגיה כזו היא בהחלט לא "שגר ושכח", צריך לנהל אותה ואני עושה התאמות כמעט מדי יום

בזמנו, שהייתי בקורס של השחקן כדי לחזק ידע תיאורטי,
    דיברתי עם השחקן לגבי האסטרטגיה הזו, הוא טען ששוקת רחבה תביא לי רווחים זהים עם פחות ניהול
    ויתכן שהוא צודק, אבל אני אוהב את ההגנות במרכז הם תורמות לי לשקט נפשי ובחודשים שקטים אפילו נשאר שם הרבה בשר
    ...

קצת קשה להסביר את האסטרטגיה על יבש,
    אם תרצה אני אוכל לחשוף אותה כשאני מתחיל לעבוד בפברואר

דרור

אני בדרך כלל מתחיל את החודש עם שוקת כתובה על בערך 15% מהבטחונות שיש לי
    מנסה לכתוב למטה ולמעלה הכי רחוק שיש - בכמות שווה
    בנוסף, אני קונה קולים ופוטים מסביב לכסף, אך קרוב יותר (בערך 20-30 נקודות סביב לכסף)
    בכשליש עד חצי מכמות הקולים או הפוטים הכתובים
    זה למעשה וריאציה על האסטרטגיות של האסטרטג, לא?
    דבר עם דמי כיס - הוא טוען בתוקף שאין כמעט הבדל בין זה לבין שוקת משכורה רגילה,
    חוץ מ-8 עד 4 ימים לפני הפקיעה,
    שאז נוצרות גבעות שמגינות עליך מתנודה חדה

היי,
    אני לא מכיר את האסטרטגיות של האסטרטג (ורק מלהגיד את זה כואב לי הפה )
    אבל לפי הנסיון שיש לו זה נשמע לי כמו מחמאה

לגבי הטיעון של דמי כיס (או שאתה טוען שזה הטיעון שלו...)
    4-8 יום לפני הפקיעה זה המון! כל החודש זה 20 21 ימי מסחר....
    ואלה הימים החשובים ביותר
    לפני הפקיעה קשה יותר ויותר לנייד את הפוזיציות ואז ה"גבעות" באמת שומרות עלי מתנודות חדות

אגב,
    באמת לפני מספר ימים ראיתי איזה פוסט של האסטרטג עם 4 גבעות באמצע... אולי לזה התכוונת...
    אם לזה התכוונת לא נראה לי שזה דומה למה שאני עושה כי אני אפילו לא מבין מה הלך שם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות