מידי פעם עולה כאן נושא הcovered call לדיון בפורום, וחשבתי להסתכל עליו ממבט שונה מעט.
Covered Call היא אסט' שבה המשקיע מחזיק את נכס הבסיס, וכותב כנגדו קול.
לדוגמא החזקת 133609 ש"ח (במדד 1336.09) בתעודת סל על מדד תא25 וכתיבת קול 1350 יחיד.
הרעיון אומר שכך נותנים למניות להרוויח עד לרמה של 1350, מעבר לכך הרווח לא גדל אך נשאר קבוע (התשלום לקול מתאזן עם הרווח מהמניות).
במקרה והמדד יורד, אמנם מפסידים על המניות, אך מרוויחים את הפרמיה של הקול, דבר שמקטין את ההפסד ובירידות קטנות אף עלול להשאיר רווח.
הרעיון נראה נחמד, ואפילו מפתה. את האופציה הכתובה ניתן להרחיק למעלה בכמה סטרייקים על מנת לאפשר יותר רווח (ובכך מגדילים את הסיכון שכן הפרמיה על הקול קטנה יותר)
וניתן להתאים את הכתיבה לציפיות מהמדד בכל חודש נתון.
אז למה אני טוען שביצוע Covered Call שכזה הוא לא יעיל?
כי ניתן להשיג את אותו אפקט בדרך הרבה יותר פשוטה..
במקום להחזיק 133609 ש"ח על המעוף ולכתוב קול1350, אני מציע דבר אחר - פשוט נכתוב פוט 1350 חשוף (גם כן יחידה אחת).
בואו נשווה את האסט':
בשני המקרים פרמיה. היות ופוט 1350 נמצא בתוך הכסף, עלות האופציה מורכבת מ1391 ש"ח ערך פנימי + ערך זמן. ערך הזמן יהיה שווה פחות או יותר לתקבול שתקבלו מהקול.
תרחיש ראשון:
המדד לא נע כמעט. עבר חודש והמעוף פקע ב1336.09.
בCovered Call הרווחתם את תקבול הקול, בכתיבת פוט, שילמתם 1391 ש"ח בפקיעה, אך הרווחתם את ערך הזמן של האופציה (שכאמור זהה פחות או יותר לתקבול הקול).
תרחיש שני:
המדד עלה אל מעבר ל1350.
בCovered Call הרווחתם 1391 ש"ח על עליית המניות עד 1350 ועוד את תקבול הקול.
בכתיבת פוט הרווחתם 1391 ש"ח ערך פנימי ועוד את פרמיית הזמן.
שוב קיבלנו אותו אפקט.
תרחיש שלישי:
המדד ירד ופקע נמוך. נניח ב1000.
בCovered Call הפסדתם 33609 ש"ח על המניות, והרווחתם את תקבול הקול.
בכתיבת פוט הפסדתם 35000 ש"ח, נחסיר מזה 1391 ש"ח ערך פנימי של הפוט + ערך זמן..
בקיצור, איך שלא תהפכו את העניין, Covered Call שקול לכתיבת פוט על אותו הסטרייק (אתם מוזמנים לבדוק גם כל תרחיש אחר)..
רק מה, לכתיבת פוט יש כמה יתרונות שאין לCovered Call:
-הבטחונות הנדרשים לכתיבת פוט הם קטנים בהמון מה133609 ש"ח הנדרשים במניות לצורך ביצוע Covered Call.
-את הכסף שלא שמתם במניות מעוף, אפשר להשקיע במקום אחר. השקעה במקמ למשל של הסכום הזה, תניב כ270 ש"ח בחודש..
-כל עוד מדובר בסטרייק קרוב יחסית (למשל 1350 במדד 1336), אין בעיה אמיתית של סחירות בפוטים ולכן מבצעים את אותו מס' פעולות בנגזרים (כתיבת פוט במקום כתיבת קול) ולכן משלמים את אותה העמלה.
-במקרה שמדובר בסטרייק מרוחק, ניתן לבצע את שלושת האופציות המשלימות את הפוט לקופסא, כך שאולי שילמתם על 3 פעולות מעוף, אבל פיניתם את הכסף למקמ, שבו כאמור מקבלים הרבה יותר..
-תמיד עדיף לכתוב ולקבל תקבול מאשר לשלם. הכסף שמקבלים מכתיבת הפוט יושב אצלנו בחשבון וצובר ריבית (לעומת הקול הקנוי שיורד לנו מהחשבון ואוכל חלק מהריבית על הכסף בתיק).
אז שלא תחשבו שאני שלילי לגמרי לגבי הרעיון של Covered Call, שכן יש בו היגיון מסויים, אתן לכם שימוש רציונלי באסט' זו:
נניח ואני משקיע את כספי בנכסים דולריים. לצורך העניין יש לי תיק של 10000$ בניירות שנקובים ב$ (למשל מניות בחול).
אני מעוניין להקטין את תנודתיות התיק ביחס לתנועה במטח (ובפרט אני מעוניין להקטין הפסדים אם הדולר נחלש).
כעת אני יכול לבצע מידי חודש כתיבה של 1 יח' קול דולר, על הסטרייק.
כעת אם הדולר עולה, אזי ארוויח משווי התיק בשקלים אבל אשלם בקול.
אם הדולר יורד, הפרמיה מהקול הכתוב תקטין את ההפסד בשקלים על ייסוף השקל.
שימו לב שגם כאן הדבר כביכול שקול לכתיבת פוט, רק שכאן במקום להחזיק את הדולרים עצמם, הם מושקעים בניירות שנותנים לי תשואה..