קצת מאוחר לי בשעה הזו, אבל לדעתי זהפורסם במקור על ידי דמי כיס
באמת נושא חשוב... אז אני אשקיע :-)
לשוקת רחבה יש חסרון אחד גדול, ואת זה הבנתי סופית בשלב מסויים (מאי 2009 ליתר דיוק, שבו הפסדתי בסופו של דבר "רק" 4% על הרבה מאוד כסף. בשיא בפאניקה הייתי בערך במינוס 30%. ברור לך שלא מדובר רק על נזק כספי... גם הנפש נפגעה:-).
אני משער שגם אתה, וגם חברים אחרים רבים שמבצעים שוקת רחבה וכותבים בשרשור המפורסם כבר יודעים זאת. חלק לא קטן לצערי ולצער כולם חווה זאת על בשרו בספטמבר האחרון.
בכל אופן, מאז אני הגעתי לכמה מסקנות חשובות:
- שינה טובה בלילה זה דבר מאוד מאוד חשוב. לא מוכן לוותר על זה (לא קם בלילה לראות מה קורה עם החוזים)
- אין מצב שאני מוחק 30%/40%/20% מהתיק בחודש אחד. פשוט אין מצב כזה יותר.
- ככל שהיכולת שלי לנהל פוזיציה / אסטרטגיה ולהיות גמיש לשינויים בשוק תהיה יותר גבוהה, כך הסיכוי שלי להפסיד / להימחק יירד בצורה משמעותית.
- אני די נהנה לנהל פוזיציה. הרבה יותר מלשבת בסבלנות ולחכות שהכסף יגיע (סביר להניח שלא כולם כמוני...)
מכל זה, בפרקטיקה מה שיצא לי זה שאני לא מתבייש לכתוב חשוף, אני לא מבצע שוקת רחבה (הכמויות ביחס לתיק זה הבעיה). אני לפעמים כותב שוקת, אבל או שכמות הכתיבות לא גבוהה, או שהיא חשופה (שזה מכריח אותי שהכמות לא תהיה גבוה).
אני שם לי יעד חודשי של 5% על כל התיק שמושקע במעוף. אני עדיין לא ממש שם! אבל מאמין שאני בדרך הנכונה.
ולראייה, בסקוויזים בספטמבר ודצמבר, הפסדתי 1% והרווחתי 1.8% בהתאמה. כנראה שאני עושה משהו נכון...
אני ממש לא מתיימר להיות מבין יותר גדול ממך או מאחרים.
עם זאת, אני חושב שהבנתי מה המגבלות שלי, איך זה עובד לי ובעיקר איך זה לא עובד לי...
אני חושב שזה מה שכל אחד צריך להבין עם עצמו כדי למנוע ממנו מפח נפש בעתיד או לפחות למנמם את הסיכויים שהמפח נפש יגיע.
אנשים כמונו לא יכולים להימחק, זה חסכונות וכספים חשובים של המשפחה וכו'.
כנראה ששחקני מעוף יכולים להרשות לעצמם לקחת סיכונים הרבה יותר גבוהים מאיתנו.לא אכנס לזה.
אני בכל אופן, מרגיש שעכשיו מה שנשאר לי זה בעיקר להשתפר באחוזי הרווח כדי להיותבאמת מרוצה מהתוצאות.
ד.א. יש לי גם שרשור שפתחתי.. כך שניתן לראות מה אני מבצע. זה במחירים אמיתיים ובזמןאמת.
לילה טוב
הראל