שלום שחקן וחברים יקרים,

אני אמנם לא פועל עפ"י האסטרטגיות ששחקן מעלה באתר, אבל עוקב מדי פעם בפעם.

אם יורשה לי, אני מציע לשחקן לוותר על ההיצמדות לאסטרטגיה מוגדרת מראש, כמו שבועית, שלאחריה נפתחו עוד אסטרטגיות שבועיות, מה שהיה עד לא מזמן והביא לניהול של כמה אסטרטגיות במקביל. מה הטעם בזה? הרי ניתן להתייחס לכל המרכיבים כאסטרטגיה אחת שלימה!

אני מציע לפתוח אסטרטגיה בנקודת זמן מסויימת, כזו שנראית מבטיחה מבחינת ההערכות של יחס סיכון/סיכוי, ולנהל אותה, ורק אותה, תוך גלגול לחודשים הבאים כולל מצבים של חפיפה בין שני מועדי מימוש.

מה שאני אומר בעצם זה שתמיד תהיה אסטרטגיה שרצה ברקע ושתנוהל בשיקול דעת מקצועי כמו תיק מניות.

אם יש תקופות בהן נרצה להפחית סיכון בשל אי וודאות ניתן לכוונן את האסטרטגיה למצב של דלתא אפס עד שיוחלט אחרת.

בשיטה זו יופחתו כמויות האופציות והעמלות שמשולמות בגינן ויהיה הרבה יותר ברור להתייחס לרווח/הפסד.

החסרון הוא ששיטה זו מתאימה למי שנמצא כל הזמן בשוק ותקשה על משתתפים חדשים להיכנס שלא בנקודת ההתחלה.

מבחינת היישום, הכי פשוט יהיה להודיע איזה אופציות קונים, איזה מוכרים/כותבים כולל כמויות ובזה תם העניין. אין צורך בהסברים נוספים שהרי כולם כבר מבינים טוב יותר את רזי המשחק.

רוצים לצאת מהמשחק? סוגרים את כל הפוזיצייה באותה נקודת זמן.

רוצים להיכנס למשחק באמצע הדרך? יהיה שרשור נעוץ של שחקן בו יופיעו כל המהלכים והתיקונים כולל מצב עדכני חדש. שרשור זה יהיה פתוח רק לשחקן כדי שיהיה רצף של מהלכים ברורים.

זה הרעיון הכללי, ניתן כמובן להציע שינויים.

שנה טובה לכולם.