דמי כיס, אני לא מבין דבר אחד, חשבתי שאחרי ספטמבר ירדתם מהעץ של 4-5% לחודש ואתם מכוונים לחצי מזה. אז או שהבנתי את מה שרציתי להבין או שכחתם את הלקח שעלה לכם ביוקר.

אני אישית לא כותב כאן הרבה אבל לפני כמה חודשים (למי שזוכר במקרה) ניסיתי לנהל דיון לגבי השוקת הלכאורה רחבה שאתם מבצעים. הנקודות העקריות הן:

1. 5% לחודש זה מאוד מאוד מסוכן, לא יכל להיות אחרת. הוכחה: גם אם רק חצי משווי התיק נחשב לבטחונות (זה הכי נמוך שהיה לי) וגם אם משתמשים רק בחצי מזה בתחילת החודש ומשאירים את השאר לתיקונים. מתקבלת אסטר' ברווח של 1.25% לחודש לכאורה ללא סיכון. 15% לשנה, אומר שיש סיכון רציני. מה גם שאני מניח שאנשים כאן משתמשים בהרבה יותר בטחונות...

2. קניית הגנות מגבירה את הסיכון! כן כן, אולי בתרחיש של טיל גרעיני היא איכשהו מגבילה אותו אבל בכל תרחיש אחר היא מגבירה אותו. הוכחה: מי שכותב רחוק יותר וללא הגנות (כמוני למשל) מתשמש נאמר ב80% מהבטחונות אחרי השבוע הראשון לחודש. אם המדד מתחיל לזוז באופן חד מידי, דרישת הבטחונות עולה. מאחר והכתיבות רחוקות, השחיקה מתקזזת עם ההתקרבות ואפשר לסגור בהדרגה את הפוזיציה ללא נזק. לא סתם אפשר גם צריך וחייב פשוט כי מישהו אחר מחליט בשבילכם, אם לא סוגרים מקבלים טלפון מבית ההשקעות...

אני מספר את כל זה כי כואב לי לשמוע דברים כמו:
ציטוט פורסם במקור על ידי איאן מקסוסג'
אני פורש מהמעוף. זו מכה שלא ציפיתי לה. 3 יחידות עם הפסד עתק! למישהו יש להציע לי מקום לישון בשנה הקרובה? אני צופה גירושין כואבים !
ויש עוד הרבה דומים...

אציין שאני במהלך השנה ברווח כל חודש מהאוכף (לא שוקת כי אין הגנות) הרחב שלי. חודש אחד (מאי) יצאתי ברווח זניח. שאר החודשים אני בין 1%-1.7% מהבטחונות מה שמוסיף לתיק שלי משהו כמו 7% השנה. אני נוהג לקפל את הרגל הקרובה ביותר בערך כל חודש שני (אני כותב כל רגל בכמה סטרייקים אז למעשה אני מקפל רק את הכתיבה הקרובה ביותר בכל רגל), אני בדרך כלל יוצא איתה ללא רווח או נזק.

שנה אזרחית טובה

א.