לדעתי האישית אסטרטגיה חודשית היא בעייתית מאוד ולכן החודש לא הייתי חלק מהאסטרטגיה. חלק מההוכחה של כך התקבל השבוע.
הכוונה שלי אינה כמו בהפסד הכספי שאנשים חוו שהוא התוצאה הסופית אלא רמת הסיכון שנכנסים אליה.
באסטרטגיות שבועיות ניתן לבצע רווח נאה ומהיר יותר לעיתים תוך יום וברמת סיכון פחותה לטעמי ללא צורך להכנס לשבוע פקיעה.
נכון שהיעד של האסטרטגיות השבועיות הינו 10% אך גם עם 5% שבועי אנשים יהיו מרוצים מאוד.
החשיפה לשינויים ולתרחישים שונים באסטרטגיה חודשית חושפת את הרווח שמתקבל במהלך החודש לסיכונים ועקב כך הגדלת הסיכון ממעבר רווח אל הפסד בהתניית יעד רווח של 25%.
אם נניח אחוז הצלחה של 90 או 80 אחוזים באסטרטגיות שנבנות על ידי "שחקן מעוף" אזי אסטרטגיות שבועיות עדיפות פי כמה וללא צורך בסיכון של כניסה לשבוע פקיעה וזאת עקב הקטנת הסיכון בהנחות האסטרטגיה לעומת שינויי השוק.
שבוע פקיעה הוא שבוע מסוכן מאוד ושייך לדעתי רק למקצוענים בתחום שיכולים לבצע שינויים אונליין. אני חויתי זאת על בשרי בספטמבר ולמדתי את הלקח ולצערי רואה אנשים שחווים זאת כעת וכולי תקווה שביום הפקיעה יהיה שינוי במצבם של אלו שלא ראו כי יש צורך בסגירת האסטרטגיה ועדיין מחזיקים בפוזיציות.
היה צריך להעלות הודעה ראשית על סגירה זאת!
כולנו לדעתי מודים ל-"שחקן מעוף" על ההשקעה שלו אולם השקעה שכזאת כורכת בחובה גם אחריות רבה. ולכן בתוקף האחריות הזאת היה צריך להעלות הודעה ברורה ובולטת על סגירת האסטרטגיה - ולא בהודעת אס אמ אס. חלק מהאנשים שהשתתפו באסטרטגיה לא נמצאים בשירות הודעות בפון...
הבעייה שהוצגה וששייכת לאסטרטגיה חודשית אשר לדעתי תוביל לא פעם אל שבוע פקיעה הינה רמת הזמינות של "שחקן מעוף" בשבוע מסוג זה.
במצב העניינים שנוצר היה צורך לדעתי בליווי והכוונה אונליין. לדעתי האישית - בלתי אפשרי!
כפי שידוע רמת זמינות זו בשבוע פקיעה אינה בנמצא וזה דבר מובן לאור התחייבויות קודמות ולחץ בשבוע כזה של "שחקן מעוף".
נקודת המוצא של אסטרטגיה חודשית צריכה לקחת בחשבון את הזמינות הזאת גם אם במחיר הקטנת יעד הרווח וזאת לאור הציפייה להכוונה של "שחקן מעוף" גם אם הציפייה אינה במקום.
לכן אם כבר אסטרטגיה חודשית - לא להכנס לשבוע פקיעה! גם אם במחיר של הפסד! כאן מצויה הבעיה לדעתי באסטרטגיה חודשית.
הרצון ליעד הרווח חודשי לעומת הסיכון הכרוך בכך - לדעתי מיותר לחלוטין!
שיהיה לכולם סוף שבוע טוב ונהדר