x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: פוזיציית שורט של ג'י פי מורגן על מתכת הכסף ?

פוזיציית שורט של ג'י פי מורגן על מתכת הכסף ?

שלום לשחקן ולחברי האתר היקרים

מה דעתך/כם על מצב מתכת הכסף (Silver), ובכלל אודות ההקשרים הפונדמנטליים השונים בכלכלה, הנובעים מהמשמעות שג'י פי מורגן נמצא בפוזיציית שורט כה גדולה עליו.
    כך לפחות על פי הכתבה בגלובס :
    http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000606909

האם הכתבה מדייקת ? היכן ניתן לנבור בכדי לראות פוזיציות שכאלה..?
    אני מניח שהם מגודרים בקורלציה/אי קורלציה כלשהי... מעניין באיזה אופן ?!

תודה ובברכה

Minimoog

Re: פוזיציית שורט של ג'י פי מורגן על מתכת הכסף ?

כנראה שזה נכון. אולי הפרטים לא מוייקים, אבל כנראה שהעניין עצמו נכון (אין עשן בלי אש).
    הדבר יכול להשפיע בצורה פרטנית על שלושה אפיקים שונים:

(א): SLV - קיימת סכנה ממשית של שורט סקויז שבהיקפים כאלה יכול להקפיץ את מחירו של נכס הבסיס (כסף) באחוזים רבים מאוד.

(ב): מתכות אחרות - על פי המידע שמופיע בכתבה, הבנק מנסה להתגדר באמצעות מתכות אחרות בעלות קורלצייה גבוהה עם הכסף, כגון הזהב. במקרה של שורט סקויז בכסף, צפוי סקוייז הפוך כאשר הבנק יצטרך לממש את טונות הזהב והנחושת שקנה כגידור.

(ג): מניית הבנק - אם הנתונים נכונים, הבנק יכול ללכת פייפאן, אבל בגלל גודל הבנק זה עלול להתפתח לבעייה כלל מערכתית שעלולה להגמר בהתערבות הממשל כמו שהיה במשבר הסאב-פריים.

מכיוון שאנחנו לא יודעים את הפרטים המלאים הייתי נזהר מלפתוח פוזיציה על הכסף

תודה לך רואה ממטר על תשובתך, אשר מחדדת את ההשלכות הישירות שיכולות לנבוע מהכתבה...
    ותודה לך פורמולה על תשובתך האחראית לזהירות בעניין זה...

רק אציין לצד הדברים : במקרה שלי, אני מושקע בSILVER כבר מזמן...
    מספר שיקולים פונדמנטליים וטכניים שהתחברו יחדיו לערך שאני מייחס לו אישית יותר מהזהב (אחיו הגדול "השולט והעצלן" :-) )

הייתי יכול להעלות את שאלתי גם בפורום מט"ח וסחורות... אולם יתכן ויש כאן זרקור שאולי רומז על מצב פונדמנטלי הרבה יותר רחב בכלכלה... מטבעות מול מתכות... ספקולציות מול האנפלציה ומצב הכלכלה בכללותה... השפעות העלולות ליצור וויסות מרכיבים נוספים בשוק, וכו...

מבחינתי הכסף יכול להחתך בחזרה למקום שהיה לפני שנה... אולם מה שמסקרן עוד יותר הוא המשמעיות היותר רחבות, אם קיימות כאלה, כהשלכה לפוזיציית השורט...

בברכה

Minimoog

גם אני דיברתי מתוך הפוזיציה. אני לונג על הכסף די מזמן ומורווח יפה מאוד. מכיוון שכך, האפשרות לשורט סקוויז רק משנה לטובתנו את היחס סיכוי/סיכון שבפוזיציית הלונג על המתכת.

סביר שכך, רואה ממטר...
    גם אם הכסף יחתך בחזרה להיכן שהיה מזה שנים ( מה שקשה לי להאמין ),
    סביר שאאסוף באדישות עוד קצת ממנו...
    בהיבט הקורלציה/אי קורלציה הטכנית ההיסטורית הרחוקה בינו לבין הזהב ושאר הסחורות + שימושו בתעשיה מול כמותו בטבע. .. אני מקדם את פניו של גי פי מורגן לשורט ענקי עליו, רק כדי שנוכל לאסוף עוד ממנו... :-)

אני משער שהם מגודרים באופן שלא יזעזע אותם...
    אולם בהחלט תהיה הצגה מעניינת אם הם בבעיה...

בברכה

Minimoog

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות