שחקן שלום,

מה דעתך על המנייה ועל החברה? מבחינת נתונים, הכל נראה טוב. ראה מכפיל רווח נמוך מ-9 והחזר על הון של מעל 50%! נראתה טוב בשבועות האחרונים לאחר ירידה, שברה במהלך מסחר מחסום טכני של 27.5 ואז נחתכה חזק בעקבות הדוחות מיום חמישי האחרון. אני חושב שמדובר באובר-שוטינג. אני עוקב אחריה מזה זמן. לאחרונה נתקלתי בכתבה בגלובס עליה שחיזקה את הערכותיי. ראה למטה:

אשמח לחוות דעתך,

טל



Aeropostale: מניה במחיר מבצע
משה קלמפנר, קמליה קפיטל


18/10/10
Aeropostale (סימול: ARO) הינה יצרנית ומשווקת ביגוד בעיקר לגילאי הנוער. לחברה קרוב ל-1,000 חנויות, רובן בארה"ב, אך היא מתכננת להתרחב לקנדה ולמדינות ביבשת אסיה. בשנה האחרונה השיקה החברה את p.s from aeropostale, מותג שמטרתו לתת מענה לגילאים הצעירים יותר (7-12), ושיאפשר היכרות עם המותג כבר מגיל צעיר.
בנוסף, החברה מפעילה מכירות אינטרנטיות אשר הולכות ותופסות תאוצה, וחוו צמיחה של 32% ברבעון השני של השנה לעומת השנה שעברה. החברה ממותגת כקמעונאית זולה ביחס למתחרותיה, והמכירות מחנויות זהות הרקיעו שחקים בתקופת המיתון - עובדה אשר סייעה לחברה לבסס נתח שוק ואת אחיזתה בצרכנים.
מרווח תפעולי מהגבוהים בענף
בחמש השנים האחרונות צמחו מכירות החברה בקצב שנתי של 26% והרווח הנקי בקצב של 31%. זאת, בעוד החברה שומרת על מרווח תפעולי מהגבוהים בענף (כ-20%). בעקבות חששות שהמרווח התפעולי הגבוה לא מייצג ויתקן בחזרה לממוצע, וכן בשל חששות מהעובדה שהחברה לקראת סיום אפשרויות הצמיחה של המותג העיקרי בארה"ב והתחזקות התחרות, נחתכו לאחרונה מניות החברה, כך שהן נסחרות לפי מכפיל EV/EBITDA של 3.8 ומכפיל רווח עתידי של 9 בלבד.
לחברה אין כרגע חוב לזמן ארוך והיא בעלת מזומן בגובה של כ-300 מיליון דולר, המהווה בערך 15% משווי השוק שלה כרגע.
חברת Aeropostale הציגה עמידות במיתון הודות ליכולתה להתאים לכל כיס, לעובדה כי היא מיישמת טכנולוגיות ניהול מלאי חדשניות, ולכך שקצב תחלופת המלאי שלה הוא הגבוה בענף, 10 פעמים בשנה לעומת ממוצע ענפי של 7.7.
קצב התחלופה של מלאי החברה מסייע לה להישאר עדכנית באופן שוטף, ותורם לכך שחנויותיה תמיד יהיו מלאות בסחורה הטרנדית והעכשווית ביותר. החברה הודיעה לאחר הרבעון השני, כי היא תגביר את מבצעי קידום המכירות שלה, על מנת ליצור יותר תנועה בחנויות ולהגן על נתח השוק שלה מפני המתחרים.
למרות העובדה שהחברה כרגע לא משלמת דיבידנד, היא בעלת היסטוריה רבת שנים של הפקת תזרים מזומנים חופשי - מה שאפשר לה להקטין את מספר המניות מ-131 מיליון מניות בשנת 2004 לסך של כ-94 מיליון מניות בשנת 2010.
בדומה למוצרי החברה, אנחנו רואים גם את מניות החברה נסחרות כרגע במחירי מבצע.