כרגע מדובר בשמועות בלבד, אך גם אם סביר להניח כי בסופו של דבר יהיה סוג מסויים של הסדר - סבירות גבוהה שיהיה מדובר בהזדמנות קנייה ולא ההפך.
כמובן שכל עוד אין הצעה קונקרטית (ושוב זו שמועה, יכול להיות שאין דברים בגו) - לאבאמת ניתן לתמחר אותה ולכן כל שינוי במחיר הוא בגדר בריחת משקיעים שאינם מעוניינים בסיכונים מיותרים.
סביר להניח שלא יהיה תספורת כלל, לא נראה לי הגיוני שתיהיה הצאה כזו, כמו כן היא בכל מקרה לא תאושר אם תועלה.
כלומר תשלום מזומן, המרה לחוב חדש וחלוקת מניות - לפי ערך מלא מייצגת פוטנציאל, אך חשוב לזכור כי בכל מקרה לא מדובר בפארי!
נכון שהחלוקה תיהיה לפי פארי, אך כתמיד מייד עם תחילת המסחר המחיר ירד ולכן לא יהיה ניתן לממש במחיר מלא.
אם חושבים לטווח ארוך, אז כן המחיר יעלה בסופו של דבר וייצג רווח הוני יפה, אך באותה מידה ניתן לא לקחת סיכונים מיותרים , להמתין בחוץ ולהיכנס לאחר הירידות שיבואו בהנפקה החדשה.
לירידות אילו יש הגיון כלכלי - אם לוקחים בחשבון שקרנות אגחיות מקבלות מניות שחייבות למכור, ציבור שמקבל החזקה קטנה ומוכר או מממש, כמו גם אם יונפק חוב חדש אז הריבית הרשומה לא תוכל לשמש כריבית אטרקטיבית ולכן מחיר החוב בשוק יקטן.
אני מחזיק (כפי שכתבתי בעבר) בעיקר בחוב הארוך (אך לא רק), אני אישית לא מתכוון להרחיב בנקודת זמן זו שכן יש להמתין לדעתי להתייצבות (יכול לרדת עוד אחוזים רבים לפני התייצבות), אך במקביל לא מתכוון למכור (כן יכול להיות שבטווח הקצר זו שטות, אך באותה מידה יכול להיות שיתקן מהר יותר מאשר נוכל לרכוש חזרה אם יופרכו השמעוות או תינתן הצעה הגיונית).
בזמנים כאילו עדיף להמתין ולראות להן הדברים יתפתחו - זאת אם אתם מאמינים כמוני כי בסופו של דבר החוב עצמו כן ישולם ...