כולם מדברים על כבאיות אילו או אחרות, אך חשוב לזכור כי גם אם זה נכון - הזמנה אחת לא משנה את התמונה, מה גם שבארצנו הקטנה עד שיוציאו מכרז בנושא החברה יכולה לפשוט את הרגל מספר פעמים![]()
חשוב לזכור כי זו חברה די גדולה, אני מזכיר למי שלא זוכר, כי אני עבדתי עם החברה במסגרת הצבאית. היינו מזמינים שושים לרכבים במאות... אני מדבר על פרויקטים גדולים...
אך לעניינו -
גם אני מסכים איתך כי דחייה היא לא מילה גסה - להפך אני תמיד בעד יציאה להסדר, כל עוד יש הבנות בין הצדדים.
אך השוק מגיב ברוב המוחלט אחרת מימני. כאשר חברה מציאה הסדר, או רומזת על בקשה לדחייה, ציבור המשקיעים זורק סחורה מה שמוביל לירידות.
אם זהו המצב עדיף להמתין לכניסה לאחר ההודעה...
כרגע חברה שלא משלמת מליון שקל בתשלום ריבית - ועוד בלי הודעה מוקדמת ממשית! מבחינתי היא מוקצה...
עד שלא יסבירו לי בדוח מסודר מה הם מציעים וכיצד יעמדו בכך - אני לא מתכוון להיכנס - ברור שיכול להיות כי מתומחרת חסר לנקודה הסופית - אך אין שום דרך ממשית לדעת זאת...
לפיכך, במקרים מסוג זה, אני מעדיף להמתין בחוץ עד להתבהרות העניינים.
אני שב ואומר זאת פעם אחר פעם - אני נכנס לאחר הודעה תוך ידיעה שאני מפסיד חלק מהפוטנציאל.
אך כאשר עושים זאת בצורה אקבית - חשוב לזכור כי נמנעים מכניסה לניירות שבסופו של דבר מפסידים.
נכון שמפסידים 10-15% מכל עסקה, אך בנקודה הסופית בגלל שלא נכנסים לעסקעות שמוחקות את ההשקעה - נשארים עם יותר רווח והרבה פחות כאב ראש...