[quote=גיל (רעננה)]לא נראה לי שבפועל ישנם כאלו תופעות, לרוב קורה שאם ישבת בהמתנה על קניה ב- 900 ומישהו מוכן פתאום למכור ב890 או 880 אז העסקה מתבצעת לפי 900 (לפי מה שאתה היית מוכן לשלם) והמוכר יגלה להפתעתו כי למרות שביקש רק 880 בכל זאת קיבל 900 .
אגב, זה קורה לי לא מעט פעמים שאני מקבל מחירים ב-5 או 10 ש"ח יותר טובים מאלו שביקשתי, גם בקניות וגם במכירות/כתיבות , ולא ממש יודע מה הכלל בעניין זה (מי זה שבעסקה מקבל את המחיר הטוב יותר ממה שביקש ומי מקבל בדיוק את מה שביקש), אבל אין לי תלונות, ואני לא סוחר בטרייד1, רק בגלל "היד" הנוספת שיש בדרך.

בעניין האם טרייד1 עושים "פוילישטיקים" על הסוחרים או לא, ולמרות שאיני עובד איתם, אני מוכן אפילו לעשות התערבות של כבוד (יענו, בלי כספים, כדי שתהיה חוקית וכשרה לחלוטין) על כך שאינם עושים זאת, ולו רק מכיוון שבנק איגוד עובד איתם וממליץ עליהם באופן גלוי, ובנוסף, הם עובדים באמצעות חבר הבורסה הזמני של אלטשולר שחם, שאינו חבר בורסה מן המניין אלא חבר זמני, ובהיותו כזה (מוציאים לאלטשולר כבר כמה שנים את "המיץ" וטרם קיבלו אותו כחבר בורסה), אלטשולר נזהר שבעתיים בריבוע מכל שטות או כל חריגה שהיא (באלטשולר לא יקחו אפילו את הסיכון הקטן ביותר אשר יכול לתת לשאר חברי הבורסה תירוץ כדי לא לקבלו, מתישהו בעתיד)

ציטוט פורסם במקור על ידי supgog
לי כן יש בעיה עם התהליך המתואר.
מי שמפסיד מההליך הם כמובן הראשון ברשימת הקונים והראשון ברשימת המוכרים של האופציה.

כלומר, נניח ואני מחכה לי בסבלנות לתורי לקנות אופציה ב900 ש"ח.
כעת הגיעה הזדמנות ואני עומד ראשון ברשימת הקונים ב900 ש"ח.
משום מקום, מגיעה לה טרייד1 (באופן תאורטי, אני לא מאמין כי מתבצע בפועל) ו"גונבת" לי את המוכר הנדיב שהחליט שבשביל 10 ש"ח אין הוא מעוניין לחכות. מה יקרה אם יברח לי המחיר?

כך או כך, אני לא מאמין כי התופעה אכן מתרחשת.

ציטוט פורסם במקור על ידי "גיל (רעננה)":1xwdwq3x

אין לי שום בעיה עם התהליך שתיארת, בתנאי שהוא מתבצע בצורה מזדמנת בלבד, קרי, רק אם בפועל מגיעות פקודות נגדיות מסוחרים שונים, והן מצליחות להיפגש על אותו מחיר, אבל לא בתור שיטה של ברוקר (כמו אלו של המט"ח), שמקבל פקודה אחת ודוגר עליה אצלו עד שמגיעה פקודה נגדית ואם לא מגיעה, אז רושם כאילו בוצעה אבל בעצם מחזיק אותה אצלו וסוחר בתכלס' נגדך.
[/quote:1xwdwq3x]

חברים,
מהכרות עמוקה עם מערכות המסחר - לא טרייד 1, ולא FMR או אחרים מבצעים את המסחר. הם פלטפורמה להעברת הוראות לבורסה. המסחר (הפגשת קונה ומוכר) מתבצע במחשבי הבורסה.

מקווה שעזרתי.