ציטוט פורסם במקור על ידי Sassi6
ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
בעניין טרייד1, למרות שיש לתוכנה/פלטפורמת המסחר הזו, יתרונות רבים, אחד החסרונות שלה הוא בכך שהפקודות שלך עוברות "יד" נוספת (שרתים נוספים) בדרכם לשרתי חבר הבורסה (טרייד1 אינו חבר בורסה), וכנ"ל נתוני הבורסה עוברים תווך נוסף בדרכם מ"רצפת" המסחר אליך למסך, כתוצאה מכך עלולים להיווצר מידי פעם עיוותים כאלו ואחרים. אין הדבר דומה כלל לאותה פעילות (על סף רמאות) של בתי המסחר למט"ח, אני משוכנע שהחברה' של טרייד1 אינם סוחרים נגדך וכי המערכת שלהם שקופה ואדישה לפעילות הסוחרים שלהם, אבל גם ללא כוונות זדון, כאשר יש אמצעי תווך נוסף, יכולים להיגרם עיוותים מסוגים שונים.
- גיל, גם אני משוכנע שהחברה אינה סוחרת נגדך, אבל אתה יודע שיש פער של 10ש"ח בין הביקוש להיצע, ואם מגיעות שתי הוראות סימולטנית בוזמנית, אחת מכירה, אחת קניה, וכל אחד נתן את "המחיר הרע" לביצוע מיידי, אז מה מונע מהם לבצע קיזוז פנימי? ולהרויח את הפער של 10ש"ח? וזה בנוסף לעמלת הברוקר לבורסה?

אין לי שום בעיה עם התהליך שתיארת, בתנאי שהוא מתבצע בצורה מזדמנת בלבד, קרי, רק אם בפועל מגיעות פקודות נגדיות מסוחרים שונים, והן מצליחות להיפגש על אותו מחיר, אבל לא בתור שיטה של ברוקר (כמו אלו של המט"ח), שמקבל פקודה אחת ודוגר עליה אצלו עד שמגיעה פקודה נגדית ואם לא מגיעה, אז רושם כאילו בוצעה אבל בעצם מחזיק אותה אצלו וסוחר בתכלס' נגדך.

אבל, למרות מה שתיארת ולמרות שציינתי שבאופן עקרוני אין לי בעיה אילו היה מתרחש כזה תהליך, אני חושב שזה בלתי אפשרי, מכיוון שלמיטב ידיעתי כל הפעולות חייבות להרשם בבורסה (כמו מניות או כל נכס פיננסי אחר שנסחר בבורסה), כי הרי לאחר הפקיעה מסלקת הבורסה היא זו שמבצעת את כל ההתחשבנויות ולאחר מכן מזרימה או מושכת כסף מחשבונות הסוחרים.

מה שכן יכול להיות (אולי, אין לי ממש ידע וודאי לכאן או לשם) זו פעילות ב"פול" או חשבון מרכז יומי, כאשר הציטוטים אמורים להיות ציטוטי זמן אמת מהבורסה, אבל את ריכוז הפעולות ש"סגרו" אחת את השניה ללא הפרשי מחיר (לימיט של הקונה פוגש את הלימיט של המוכר באותו זמן נתון) הם מעבירים במרוכז ובסוף היום לבורסה לצורך רישום פורמלי, כאשר את תנועת הכספים אינם מעבירים למסלקה מכיוון שמדובר רק באותן פעולות ש"סגרו" אחת את השניה עם "0" הפרשי מחיר.

אבל שוב, זה לא הרבה יותר מאשר ספקולציה קלושה על משהו שאולי עשוי להתקיים אך סביר שלא, וגם אם כן, אז הוא שקוף מבחינתי (כל עוד אין מניפולציה במחירי "זמן אמת" ע"מ להטעות סוחרים ולגרום לכך שיווצרו אצלם במערכת הרבה פעולות "שמסוגלות" לסגור אחת את השניה)