x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 17 מתוך 17

נושא: כמה שאלות בנוגע למכירה

Re: כמה שאלות בנוגע למכירה

דמ"כ
    בהנחה שידידנו פורמולה כותב בשם עצמו ובתור אדם פרטי (ולא סוכן או מטעם IG או ספרייד בטינג), ישנן מספר נקודות שמעניין אותי לדעת:
    1. האם המסחר שהוא מבצע באופציות על הדאקס הינו מסחר של חוזים בלבד + הגנה בדמות פקודות "Stop" למיניהן, או שניתן לבצע אסטרטגיות המשלבות כתיבה וקניה, סטרייקים שונים, פוטים וקולים.
    2. האם המינוף הקיים באופציה מובנה במחיר שלה והינו קבוע (ואינו תלוי בברוקר או בעושה השוק) או שהמינוף משתנה ובעצם תלוי בשני הצדדים (סוחר וחברת מסחר), כאשר המינוף מוצא את ביטויו בגובה הבטחונות הנדרשים (במקום במחיר האופציה, דרך היווניות)
    3. זה שחברה היא רצינית או וותיקה וגם שווה מיליארדים או נסחרת בבורסת לונדון, עדיין לא אומר לי כלום, גם מר. ישראל פרל (מישראל) שווה מאות מיליונים, הוא מאד רציני (רציני עד להכאיב, בהתמדתו בגריפת אותם מאות מיליונים מסוחרים תמימים), הוא ותיק והכל אצלו חוקי.
    ועם כל זאת, רק לשונאי הייתי ממליץ ללכת לסחור דרכו (דרך אחת החברות שלו)
    4. מי החברה פחות מעניין אותי, מה שמעניין אותי זה כיצד היא פועלת מולי, ומול מי אני סוחר.
    אם אני סוחר במוצר ממונף, אז רק בפלטפורמה ישירה מול השוק, בלי אף עושה שוק באמצע. חבר בורסה באמצע זה הכרחי, אולם אך ורק ע"מ לאפשר לי לפעול מול השוק עצמו, כאשר חד משמעית, אותו חבר בורסה אינו צד לעסקה (לא מגדר ולא "לא מגדר" את עצמו, כלום - הוא רק צינור מעבר שקוף, שדרכו עוברת הפקודה שלי ישירות לרצפת המסחר של השוק)
    5. כל וורסיה אחרת שבה לחברה דרכה אני סוחר במכשיר ממונף יש איזושהי מעורבות או אפשרות ליטול צד בעסקה, פסולה בעיני לחלוטין. אפילו לא בבחינת "זכאית עד שלא הוכחה אשמתה" ואף לא "נטל ההוכחה עליה" כי לא משנה מה היא תוכיח לי או לא, אם אני לא פועל ישירות מול השוק, אני לא פועל בכלל (כמו עם חומוס "או שעושים באהבה או שלא עושים בכלל" , ואגב, פרסומות הם יודעים לעשות אבל חומוס לא).

אז אכן, דמ"כ, האזהרה שלך מאד במקומה, וגם אם מדובר במוצר פיננסי מוכר, מפוקח, מקובל בבורסת לונדון, אוסיף גם אני אזהרה משלי - מי שרוצה לעסוק באופציות שיתחיל עם אלו שנסחרות בארץ, שילמד היטב (היטב בריבוע) את הנושא, קורסים + ספרים + פורומים, ואח"כ שיתגלגל תקופה של שנתיים לפחות במינון נמוך מאד, עד שייפתח כישורים וירכוש נסיון.
    ואם בכל זאת מישהו מהסוחרים או מאלו שמתכוונים לסחור בעתיד, מרגיש כי השוק בארץ "קטן" עליו, ורק שוק גדול ונזיל כמו בארה"ב או בלונדון יכול לענות על צרכיו - שיחשוב פעמיים.
    או באם מישהו לא מצליח להרוויח מהשוק בארץ (אופציות מעו"ף) וחושב כי בחו"ל תצלח דרכו יותר, שיחשוב שלוש פעמים (כי מה שלא עבד לו טוב בארץ, כנראה שלא יעבוד גם בחו"ל, רק שם זה בדולרים ופה בשקלים) אין דבר כזה שהשוק בארה"ב או בלונדון יותר "קל" לסוחרים רגילים, הסיכויים אותם סיכויים והסיכונים כנ"ל, ההבדל היחיד הוא שלישראל עדיין לא הגיעו כל הגרסאות וכל השיכלולים של המכשירים הפיננסיים מחו"ל, כך שכמות המלכודות שבהן ניתן ליפול, קטנה יותר מאשר בחו"ל.

ולידידנו פורמולה, אשר חיש מהר ישמח להמליץ על חברת המסחר עמה הוא עובד, אומר זאת:
    א. אם שם כל כך טוב, מה פשר התעניינותך באופציות המעו"ף, שמח תשמח בחלקך.
    ב. ואם רק את טובתנו אתה רוצה, ולפקוח את עיננו במכשירי הפלא של IG כה חפצת, אדרבא, עזוב את ענייני המעו"ף וספר לנו ישר על המכשירים בהם הנך סוחר, אבל רצוי כי תשפוך את כל המידע הרלוונטי, ולא דרך אגב או בתור הערת שוליים.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

- גיל, אני קראתי את כל מה שכתבת, ואני נהניתי מאד, אבל אני רציתי גם לשנות את הנושא ממדד הדאקס הגרמני, למדד הבסיס הישראלי, ולשאול: "מה אנחנו לומדים מהמגמה "התוך יומית" והמשוגעת של מדד המעו"ף?

- אז ככה, בימים של אי ודאות בכיוון המגמה, כדאי לפזר הוראות קניה ומכירה(או כתיבה) מתמשכות, "במירווחים משוגעים" בין הקניות למכירות, ללכת לעבודה, לחזור אחרי תום המסחר ולגלות שגם הקניות וגם המכירות/כתיבות התבצעו, למה? מדוע?

- כי אנחנו נמצאים בעיצומה של של אי ודאות טוטאלית, וזה מה זה מדהים לראות את "הפראיירים של יום ראשון" הבטוחים כי התיקון במלוא עוצמתו, ומוכרים מכל הבא ליד.

- וזה מה זה מדהים לראות את "הפראיירים של שלשום" הבטוחים כי התיקון מאחורינו, וקונים מכל הבא ליד.

- וזה מה זה מדהים לראות את "הפראיירים של אתמול בבוקר" המצטערים על כי החמיצו את מדרגת העליה הטכנית של שלשום, ולכן הם נאלצים למכור בשערים הנמוכים של אתמול בבוקר.

- וזה מה זה מדהים לראות את "הפראיירים של "שעת ההמראה" אחה"צ, המצטערים כי החמיצו את מחירי המציאה של הבוקר, ולכן הם נאלצים לקנות במחירים שחזרו למחירי השיא של שלשום.

- וזה מה זה מדהים לראות את "הפראיירים של שעת הנעילה אתמול" המצטערים כי לא השכילו למכור ולברוח "בשעת החסד" כאשר ת"א25 המריאה בניגוד לכל היגיון, ומעל לכל מדדי אירופה, ולכן הם נאלצים למכור במחירי הפסד, ובמחירים שנפלו תוך דקות ספורות, וירדו בחזרה עד למחירי המינימום "התוך יומי"

- חברים, אך ורק "שחקן" מחוסן מאופוריה, פאניקה, ופיק ברכיים, וזאת כאשר כולנו נופלים בפח כאשר מסך המוניטור דלוק אצלנו, אז הדבר היחידי שמציל אותנו מנפול בפח(=נפולת של נמושות) זה לתת הוראות מתמשכות, במרווחים גדולים בין קניה למכירה, לכבות את המוניטור כדי שלא נתפתה לעדכן את ההוראות, ולצאת ליום עבודה או לבית קפה, אז בהצלחה לכולם, תודה

ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
    דמ"כ
    בהנחה שידידנו פורמולה כותב בשם עצמו ובתור אדם פרטי (ולא סוכן או מטעם IG או ספרייד בטינג), ישנן מספר נקודות שמעניין אותי לדעת:
    1. האם המסחר שהוא מבצע באופציות על הדאקס הינו מסחר של חוזים בלבד + הגנה בדמות פקודות "Stop" למיניהן, או שניתן לבצע אסטרטגיות המשלבות כתיבה וקניה, סטרייקים שונים, פוטים וקולים.
    2. האם המינוף הקיים באופציה מובנה במחיר שלה והינו קבוע (ואינו תלוי בברוקר או בעושה השוק) או שהמינוף משתנה ובעצם תלוי בשני הצדדים (סוחר וחברת מסחר), כאשר המינוף מוצא את ביטויו בגובה הבטחונות הנדרשים (במקום במחיר האופציה, דרך היווניות)
    3. זה שחברה היא רצינית או וותיקה וגם שווה מיליארדים או נסחרת בבורסת לונדון, עדיין לא אומר לי כלום, גם מר. ישראל פרל (מישראל) שווה מאות מיליונים, הוא מאד רציני (רציני עד להכאיב, בהתמדתו בגריפת אותם מאות מיליונים מסוחרים תמימים), הוא ותיק והכל אצלו חוקי.
    ועם כל זאת, רק לשונאי הייתי ממליץ ללכת לסחור דרכו (דרך אחת החברות שלו)
    4. מי החברה פחות מעניין אותי, מה שמעניין אותי זה כיצד היא פועלת מולי, ומול מי אני סוחר.
    אם אני סוחר במוצר ממונף, אז רק בפלטפורמה ישירה מול השוק, בלי אף עושה שוק באמצע. חבר בורסה באמצע זה הכרחי, אולם אך ורק ע"מ לאפשר לי לפעול מול השוק עצמו, כאשר חד משמעית, אותו חבר בורסה אינו צד לעסקה (לא מגדר ולא "לא מגדר" את עצמו, כלום - הוא רק צינור מעבר שקוף, שדרכו עוברת הפקודה שלי ישירות לרצפת המסחר של השוק)
    5. כל וורסיה אחרת שבה לחברה דרכה אני סוחר במכשיר ממונף יש איזושהי מעורבות או אפשרות ליטול צד בעסקה, פסולה בעיני לחלוטין. אפילו לא בבחינת "זכאית עד שלא הוכחה אשמתה" ואף לא "נטל ההוכחה עליה" כי לא משנה מה היא תוכיח לי או לא, אם אני לא פועל ישירות מול השוק, אני לא פועל בכלל (כמו עם חומוס "או שעושים באהבה או שלא עושים בכלל" , ואגב, פרסומות הם יודעים לעשות אבל חומוס לא).

אז אכן, דמ"כ, האזהרה שלך מאד במקומה, וגם אם מדובר במוצר פיננסי מוכר, מפוקח, מקובל בבורסת לונדון, אוסיף גם אני אזהרה משלי - מי שרוצה לעסוק באופציות שיתחיל עם אלו שנסחרות בארץ, שילמד היטב (היטב בריבוע) את הנושא, קורסים + ספרים + פורומים, ואח"כ שיתגלגל תקופה של שנתיים לפחות במינון נמוך מאד, עד שייפתח כישורים וירכוש נסיון.
    ואם בכל זאת מישהו מהסוחרים או מאלו שמתכוונים לסחור בעתיד, מרגיש כי השוק בארץ "קטן" עליו, ורק שוק גדול ונזיל כמו בארה"ב או בלונדון יכול לענות על צרכיו - שיחשוב פעמיים.
    או באם מישהו לא מצליח להרוויח מהשוק בארץ (אופציות מעו"ף) וחושב כי בחו"ל תצלח דרכו יותר, שיחשוב שלוש פעמים (כי מה שלא עבד לו טוב בארץ, כנראה שלא יעבוד גם בחו"ל, רק שם זה בדולרים ופה בשקלים) אין דבר כזה שהשוק בארה"ב או בלונדון יותר "קל" לסוחרים רגילים, הסיכויים אותם סיכויים והסיכונים כנ"ל, ההבדל היחיד הוא שלישראל עדיין לא הגיעו כל הגרסאות וכל השיכלולים של המכשירים הפיננסיים מחו"ל, כך שכמות המלכודות שבהן ניתן ליפול, קטנה יותר מאשר בחו"ל.

ולידידנו פורמולה, אשר חיש מהר ישמח להמליץ על חברת המסחר עמה הוא עובד, אומר זאת:
    א. אם שם כל כך טוב, מה פשר התעניינותך באופציות המעו"ף, שמח תשמח בחלקך.
    ב. ואם רק את טובתנו אתה רוצה, ולפקוח את עיננו במכשירי הפלא של IG כה חפצת, אדרבא, עזוב את ענייני המעו"ף וספר לנו ישר על המכשירים בהם הנך סוחר, אבל רצוי כי תשפוך את כל המידע הרלוונטי, ולא דרך אגב או בתור הערת שוליים.
    נקודות לעניין! רק לשם הבהרה אין לי שום קשר מסחרי ל IG ואין לי שום מטרה לקדם אותם. אני חייתי באנגליה ולכן התעסקתי במשך השנים בשוק האירופי. עכשיו אני בארץ ורוצה ללמוד לעבוד פה בשוק - נוחות של שעות והסדרת עיניינים כספיים.

לשאלותיך:
    1) ניתן לבצע אסטרטגיות שמשלבות כתיבה וקניה בסטרייקים שונים. החיסרון הוא שאין סטופ לוס...
    2) המינוף קבוע ולא משתנה.
    3) אני מבין את הנקודה אבל אין לי הרבה מה לומר חוץ מזה שהניסיון שלי איתם נהדר. הכל עובד דרך פלטפורמה משוכללת והכל שקוף. הפעם היחידה שהייתה לי טענה כלפיהם הם קיבלו אותה ללא בעיות מיוחדות.
    4) אתה יכול לסחור ישירות מול השוק דרך CFD שאותה חברה מציגה. כך אתה מקבל 1:1 את מחיר השוק ללא התערבות הברוקר. במקרה של ספרייד בטיינג הם רק מוספים את הספרייד.
    5) מקבל את האזהרה אבל שוב אני בא מהצד ההפוך קודם למדתי על אופציות בחול ועכשיו אני מנסה ללמוד על אופציות המעוף. שוב אין לי עיניין לקדם אותם כלל. אני רק מנסה לעמוד על ההבדלים בין השיטה בה אני סוחר לבין איך שסוחרים במעוף. העיקרון זהה אבל זה עדיין שונה קצת.

ואם כבר העליתי את נושא המעוף אם אני כותב אופציה האם אני מקבל כסף במקום או רק במועד הסגירה / פקיעה?

ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
    דמ"כ

................
    הי גיל. הלוואי שהיה לי את הסבלנות שלך לכתוב את כל זה. לא נותר לי אלא להסכים עם כל מילה.

באופציות מעו"ף, התקבול או התשלום הינם מידיים.

כתבת או מכרת = כסף ביד ומיד, קנית = כסף יצא ממך (באותה שניה).
    בפקיעה, אם האופציה שקנית או כתבת פוקעת בדיוק בכסף או מחוץ לכסף- לא קורה כלום (אין תקבול ואין תשלום), אם האופציה פוקעת בתוך הכסף, כל נקודת מדד = 100 ש"ח (סטרייק = 1000, 0.72 נקודה = 72 ש"ח), באם אתה כתוב באופציה שפקעה בתוך הכסף, הסכום הרלוונטי "נשאב" אוטומטית מהחשבון שלך, ובמקביל ניצול הבטחונות יורד, אם החזקת באופציה (היית קנוי עליה) אתה מקבל אוטומטית כסף לחשבון.

ובכדי שתוכל לבחון האם מה שאתה מכיר דומה לאופציות המעו"ף, להלן כמה מילים על מבנה מחירי האופציות:
    על מחיר האופציה משפיעים בעיקר 3 פרמטרים:
    הזמן שנותר עד הפקיעה, שער מדד ת"א 25 (שער נכס הבסיס), סטיית התקן.
    שלושת הפרמטרים משפיעים על המחיר דרך היווניות: תטא, ווגא ודלתא (וגם גמא), כאשר כל ההשפעות צולבות (כלומר- הזמן משפיע דרך שלושת היווניות, וכך גם סטיית התקן והדלתא), אולם לכל פרמטר יש את היווניה שלו, שדרכה הוא משפיע יותר, הזמן משפיע בעיקר דרך התטא, שער המדד בעיקר דרך הדלתא וסטיית התקן מורגשת הייטב בווגא.
    ככל שמועד הפקיעה מתקרב, שיפועי הגרפים (העקומות) של כל היווניות מתחדדים כלפי המרכז, היכן שבאותו רגע נמצא המדד, ומשתטחים כלפי הצדדים (לתוך הכסף והחוצה מהכסף), ומנגד- ככל שסטיית התקן עולה קורה ההיפך.
    בתחילת החודש, סטיית התקן משפיעה חזק יותר, הדלתא משתנה באופן מתון יותר והטתא נמוכה, ולקראת סוף החודש הסטייה פחות משמעותית, הטתא גבוהה מאד (בעיקר באמצע) והדלתא משתנה בצורה חדה עם כל תנועה של המדד.

גיל תודה רבה! עזרת לי המון.

שאלה לגבי תוכנות מסחר וחדרי מסחר:
    יש איזה פלטפורמה מועדפת למסחר באופציות המעוף? יש תוכנות מועדפות לשימוש (משהו בסגנון של מטה טריידר)? ואם כן הן יכולות להתחבר לחדר עיסקאות של הבנקים (פועלים או דיסקונט לדגומא)?

שוב המון תודה.

ולגבי הנושא של ספרייד בטינג אני מציע לך לפתוח חשבון דמו רק כדי לראות איך זה עובד. זה די מעניין לדעתי.

ציטוט פורסם במקור על ידי formula
    גיל תודה רבה! עזרת לי המון.

שאלה לגבי תוכנות מסחר וחדרי מסחר:
    יש איזה פלטפורמה מועדפת למסחר באופציות המעוף? יש תוכנות מועדפות לשימוש (משהו בסגנון של מטה טריידר)? ואם כן הן יכולות להתחבר לחדר עיסקאות של הבנקים (פועלים או דיסקונט לדגומא)?

שוב המון תודה.

ולגבי הנושא של ספרייד בטינג אני מציע לך לפתוח חשבון דמו רק כדי לראות איך זה עובד. זה די מעניין לדעתי.
    המסחר באופציות מעו"ף מבוצע דרך אחד מחברי הבורסה בישראל (28 חברי בורסה, מתוכם 14 בנקים ו- 14 בתי השקעות/ברוקרים)
    מספר פלטפורמות שאני מכיר:
    אורדרנט (הישן) - איטית להחריד, מאד מוגבלת
    אורדרנט 2 או החדשה - טובה לאין שיעור
    טרייד 1 - טובה מאורדרנט 2, אבל אתה עובר שני שרתים (במקום אחד באחרות)
    FMR - לסוחרים בכמויות גדולות + מקצוענים
    סיברון - למקצוענים בריבוע
    ויש עוד, של הבנקים השונים, אבל לא מכיר אותן כלל.

תוכנות ניתוח - יש את אלו של קו מנחה / ביזפורטל, עושות רושם לא רע , שווה לנסות
    (לעצמי - איני משתמש באף אחת, ואת מה שצריך עבור האסטרטגיות מקבל דרך אורדרנט 2)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות