ציינתי כל הזמן שהציבור תמיד נכנס בגבוה וחוטף את המכה. כעת הציבור מוכר מכל הבא ליד ודווקא השחקנים יותר מביטים מהצד מאשר מתערבים. אמנם הירידות הללו משרתות אותנו אך לא ניתן לסגור פוזיציות בסטיה הנוכחית ולכן עיקר הפעילות מתרכזת בכתיבת קולים. חלק מהשחקנים אף סוגרים חלק קטן מהפוטים בכסף, ממתינים מעט וכותבים נמוך יותר באותו תקבול (סוג של בוקס ביחס להגנה) מאחר שבימים האחרונים המדד יורד לאורך כל היום ללא תיקון תוך-יומי, ובפרט בראשון.

שתי נקודות המחדדות את מעורבות הציבור:
1. ראה מה קורה במניות הנפט והגז. לא בכדי ציינתי הימורים ושמוטב להתרחק והנה ביומיים נמחקו עשרות אחוזים.
2. בתלבונד מתרחשת מיני מפולת - קרי, הציבור מממש קרנות מעורבות (מניות כ 10-30% לרוב) ולכן מושך איתו מטה גם את האגחים, ללא כל הבחנה.

במדד הבנקים אין התערבות יוצאת דופן ולרוב, בשלב ראשון של ירידות חדת רצים לגדול היציב והמוכר (בנקים). מעבר לכך, בבנקים תמיד יש פעילות מוסדית ולכן ישנם גופים המוצאים במדד ברמתו הנוכחית הזמדנות קניה לטווח ארוך.