כאן יש לקחת בחשבון שלושה גורמים, שתיים לחיוב ואחד לשלילה:פורסם במקור על ידי ag123
לחיוב נוכל לציין כי:
(1) המרת הנכס להון ע"פ הערך הרשום אינה משנה את ההון העצמי אך יחס ההון העצמי לחוב משתנה לחיוב (בגלל ביטול החוב מול קבוצת דלק עבור הנכס, כמו גם הצימצום העתידי שלך חוב בשימוש המזומן לפרעון האג"ח).
(2) הגדלת קופת המזומנים בהחלט מעניקה לחברה יכולת נשימה לטווח ארוך יותר מה שמאפשר השבחת הנכסים (עליית ערך הנכסים כחלק מהתאוששות הכלכלה העולמית). ככל שקופת המזומנים גדולה יותר יכולת הפרעון גדלה ולכן סבירות לחדלות פרעון בטווח הקצר והבינוני או יציאה להסדר ופריסת החוב נדחקת למועד מאוחר יותר. דבר זה מטיב הן עם מחזיקי האג"ח (שמובטח להם שקט ופרעון לזמן ארוך יותר) והן אלבעלי המניות (שהאיום ללקיחת החברה מידיהן פוחת).
מהצד השני ישנו מרכיב שלילי גדול בביצוע עסקה מהן זו, כמו גם לעסקעות עבר שביצעה החברה והיא כי -
(3) החברה מאבדת את הנכסים בעלי השווי או השווי הפוטנציאלי הגדול ביותר, כמו גם את הנכסים עם תזרים המזומנים שיכול לשרת את החברה בטווח הארוך.
זהו לא הנכס הראשון שהחברה מוכרת וכנראה לא יהיה האחרון. בסיס הנכסים של החברה מצטמצם ולכן ערך החברה וערך פוטנציאל ההשבחה שלה יורד! חשוב להבין כי הנכסים שנמכרים הם הנכסים בעלי הפוטנציאל הגדול ביותר, מה שמשאיר בחברה את הנכסים שיכולת ההתאושוות שלהם, אם בכלל, לוקה בחסר.
החברה קונה זמן, יכול להיות שזה יעבוד ויכול להיות שלא - זו אחת הסיבות שאני באג"ח ולא במנייה...
מנגד יכולים לבוא ולטעון כי ביצועי המנייה היו טובים יותר מביצועי האג"ח בתקופה האחרונה - וזה נכון, אני מעריך אפילו כי למרות כל מה שרשום למעלה, הפן החיובי יתפוס חזק יותר בקרב המשקיעים ומחיר המנייה (בהנחה כי העסקה אכן תצא לפועל) אף ימשיך לעלות בטווח הקצר לאחר ביצוע העסקה, ייתכן אפילו במידה גדולה יותר מאשר סדרות האג"ח.
בניגוד לשכל הישר שכן החברה נסחרת עם הון עצמי שלילי אך עם שווי שוק עולה - כלומר כבר מתומחר התאושוות בשוק העולמי (בו נמצאת החברה) - מה שלא מובטח, לפחות בזמן הקצר - בינוני - דבר שעלול לגרור את החברה עצמה לבעיה - גם אם השוק יתאושש במועד מאוחר יותר.
כל זאת ועוד הינם סיבות טובות לדעתי להיות באג"ח ולא במנייה - למרות שאני סבור כי בעוד שנה עד שנתיים ניווכח כי המנייה היתה עדיפה (כלומר כמי שאומר פעם אחר פעם שביצוע השקעות צריך להיות נטול סיכון אני מבין כי למרות שיכול להיות שהרווח בנקודה הסופית מול המנייה יהיה גדול יותר - אני אישית מעדיף את הביטחון של האג"ח).