-
שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות
ברוכים הבאים לשירשור ספטמבר של השוקת הרחבה
אנו עומדים בפני חודש לא פשוט, עם הרבה חגים ומעט סטיה. הדרך להתמודד עם זה היא פשוט להוריד ציפיות לרווח. אני מצפה ל 4% החודש. לא יותר. למעט אם יהיו ירידות.
עוד לא החלטתי לגבי פתיחה היום. אני מאמין שההפוגה אתמול בארה"ב היא רק הפוגה טכנית לגמרי. לא יכול להיות שהנתונים ממשיכים להיות גרועים והבורסה עולה, מלבד סיבה טכנית לחלוטין.
אולי פתיחה קלה למעלה בלבד. וגם המתנה ליום ראשון באה בחשבון. נראה...
-
Re: שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ברוכים הבאים לשירשור ספטמבר של השוקת הרחבה
אנו עומדים בפני חודש לא פשוט, עם הרבה חגים ומעט סטיה. הדרך להתמודד עם זה היא פשוט להוריד ציפיות לרווח. אני מצפה ל 4% החודש. לא יותר. למעט אם יהיו ירידות.
עוד לא החלטתי לגבי פתיחה היום. אני מאמין שההפוגה אתמול בארה"ב היא רק הפוגה טכנית לגמרי. לא יכול להיות שהנתונים ממשיכים להיות גרועים והבורסה עולה, מלבד סיבה טכנית לחלוטין.
אולי פתיחה קלה למעלה בלבד. וגם המתנה ליום ראשון באה בחשבון. נראה...
בוקר טוב וחודש מוצלח לכולם.
אני פתחתי היום מעט, כ1/4 מהבטחונות בקולים ב1210 מוגן 1230 וכ1/5 מבטחונות הפוטים על 1020 מוגן 1010.
שיהיה שוקת נעימה :).
-
עד שכבר מתחילות ירידות, בא ברננקי ודופק לנו את העסק. ועכשיו מה? יהיה חודש דישדוש? אופטימיות בשווקים? אולי בכל זאת ירידות?
אני מעריך שהשפעת הנאום תתפוגג די מהר. ובכל זאת, יש לנו עכשיו שני ימי מסחר תחת הצל של הנאום.
אני חושב שבכל זאת אני אתחיל לפתוח מחר. לפי שיטת הרבעים. החודש הוא חודש קצר מלא חגים. כך שכדאי להתחיל לפתוח.
אני לא מצפה לרווחים גדולים החודש. אם יהיה 4% זה יהיה בסדר גמור.
-
להיזהר מפתיחת קולים בסטרייק נמוך מ 1250 לשלב זה בחודש.
איציק
-
1250 זה קצת רחוק, לא ? שיא חדש עם כל הבלגן מסביב ?
-
התחלתי פתיחה למעלה.
1220 מוגן 1250. נותן 50 ש"ח ליחידה. כמות קטנה בנתיים.
מרחק של 70 נקודות זה לא מי יודע מה. ובכל זאת, כאשר הסטיות כאלו נמוכות, אני חייב להסתמך על ראיית שוק כלשהי. וראיית השוק שלי אומרת שהעליות היום זה תוצאה של נאום ברננקי ואופטימיות נפט אצלנו. אבל אני חושב שהכיוון הוא יותר למטה מאשר למעלה.
-
גם אני פתחתי, 1040 מוגן 1020. 1220 מוגן 1240
-
אני פתחתי 1210 למעלה, בשביל שיהיה קצת בשר.
עדיין לא למטה - מסכים עם אופיר שיהיו ירידות בהמשך השבוע - נקווה לירידות חדות שגם יעלו את סטיית התקן :)
-
המשכתי פתיחה היום.
למעלה, 1220 מוגן 1240, למטה 1020 מוגן 1010/1000.
קצת ירידות מתונות יהיו מצוינות.
-
:?: מאיין יגיע הרווח בסטיית תקן כל כך נמוכה
1220כתיבה - 1240 הגנה =30ש"ח 1.5%
אולי כדאי לא לפתוח ןלחכות כמה ימים?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי jaca101
קודם כל גם 1.5% עדיפים על כלום.
שנית, אם אתה פותח גם בצד הפוטים כבר הגעת ל3% (לא יהיה צורך בבטחונות כפולים שכן המדד יכול לברוח רק לצד אחד).
שלישית- מדוע דרישת הבטחונות שלך על כתיבת 1220 וקניית 1240 היא 2K?
בסופו של דבר אני מוכן לחתום עכשיו על חודש שקט עם 3%.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ציטוט:
שנית, אם אתה פותח גם בצד הפוטים כבר הגעת ל3% (לא יהיה צורך בבטחונות כפולים שכן המדד יכול לברוח רק לצד אחד).
להגיד 1.5 גם משהו נימוק בעייתי
כיוון שיש לסיכון מחיר וחשוב לא לשכוח זאת- גם אם הוא רק ברבור שחור
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mnhm
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ציטוט:
להגיד 1.5 גם משהו נימוק בעייתי
כיוון שיש לסיכון מחיר וחשוב לא לשכוח זאת- גם אם הוא רק ברבור שחור
עדיין לא הבנתי איך הגעתם לחישוב של 1.5%....
-
למה לא? 1220-1240 זה אלפיים ש"ח ביטחונות אם ההפרש 30, זה 1.5%
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
אבל למה אתם מזניחים את צד הפוטים?
הרי על אותם בטחונות ניתן לפתוח בצד השני (שכן ההפסד המקסימלי יהיה 2000, הפקיעה לא יכולה לגרום נזק בשני הכיוונים).
1.5% מכל צד זה 3%... חוץ מזה שהבטחונות יהיו נמוכים (אם כי לא בהרבה) מ2000.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
אבל למה אתם מזניחים את צד הפוטים?
הרי על
אותם בטחונות ניתן לפתוח בצד השני (שכן ההפסד
המקסימלי יהיה 2000, הפקיעה לא יכולה לגרום נזק בשני הכיוונים).
1.5% מכל צד זה 3%... חוץ מזה שהבטחונות יהיו נמוכים (אם כי לא בהרבה) מ2000.
צודק אבויה, אולי יש פחד לפתוח בצד הפוטים בסטיה כ"כ נמוכה...
-
בסטיה כל כך נמוכה החשש מירידות גבוה לכן לא מוכן להסתכן ולפתוח בשלב זה את רגל הפוט
לגבי ה 1.5% - זה לא כולל עמלות קניה ומכירה בסך 9 ש"ח וגם אי אפשר לקבל את ה30 ש"ח אלא אם לא יוצאים בפקיעה
כך שה1.5% הם לא יותר מ.0.5% בסוף
חבל על הזמן ועל כאב הראש להתעסק עם זה
-
ציטוט:
בסטיה כל כך נמוכה החשש מירידות גבוה לכן לא מוכן להסתכן ולפתוח בשלב זה את רגל הפוט
לגבי ה 1.5% - זה לא כולל עמלות קניה ומכירה בסך 9 ש"ח וגם אי אפשר לקבל את ה30 ש"ח אלא אם לא יוצאים בפקיעה
כך שה1.5% הם לא יותר מ.0.5% בסוף
חבל על הזמן ועל כאב הראש להתעסק עם זה
סטיית התקן מייצגת משהו, בסטייה כה נמוכה הסיכוי להתרסקות היא נמוכה (בהנחה שלא יהיה אירוע ביטחוני או משהו בסגנון).
אני פתוח על 1020 מוגן 1010 ומביט בשוק באדישות.
גם מלמעלה, ה1220 שפתחתי נראים לי בטוחים היטב.
אל תשכח שאם נראה ירידות, דבר שיגרום להפסד ברגל הפוט אני אקדם את רגל הקול ובכך אצבור רווחים על מנת להרחיק בפוטים אם יהיה צורך (בחודש כמו ספטמבר, עם הסטיות הנוכחיות אינני רואה צורך לשמור מרחק של יותר מ8% למעלה), ולהפך במקרה עליות.
צריכה להיות תנודות חריפות ממש על מנת שלא אסיים את החודש ברווח (ואני כבר לא מתעקש על רווח, אם אראה שנהיה מסוכן אסגור בלי לחשוב פעמיים).
ואם אתה חושב שמסוכן מידי לכתוב שוקת בסטייה הנוכחית, תמיד אתה יכול לבצע כתיבות חשופות של 1250 עד שיגמרו לך הבטחונות ולספק את ההגנות לכותבים, שכן הסיכוי שנראה החודש שיאים חדשים במעוף שקול לסיכוי שנעשה שלום עם אירן.
-
סטיית תקן נמוכה נכונה לעכשיו בלבד
אני חושש מירידות ואז הסטיה תגדל ותביא להפסד ברגל הפוט
לגבי העליות אני לא חושש אך הרווח לא מאפשר כתיבה רווחית במרווח בטוח
אני כרגע מעדיף להמתין
-
אני פתחתי עד עכשיו 50% ביטחונות.
אני לא מעונין להמתין יותר מדי. יכולות להיות ירידות. אבל יכול להיות גם ספטמבר ישנוני מאד. וגם אם יצא לי 4%, זה מתאים לי מאד. מה שכן, הפעם אני עובד מוגן כל הזמן. לא כל כך בגלל ההגנה. יותר בגלל הביטחונות. לא רוצה שאם יהיו ירידות, יקפצו לי הביטחונות ואצטרך לסגת בהפסד.
כרגע למעלה נמצא ב 1220 מוגן 1250
למטה נמצא קצת ב 1020, יותר ב 1030. מוגן בעיקר ב 990.
-
ציטוט:
אני פתחתי עד עכשיו 50% ביטחונות.
אני לא מעונין להמתין יותר מדי. יכולות להיות ירידות. אבל יכול להיות גם ספטמבר ישנוני מאד. וגם אם יצא לי 4%, זה מתאים לי מאד. מה שכן, הפעם אני עובד מוגן כל הזמן. לא כל כך בגלל ההגנה. יותר בגלל הביטחונות. לא רוצה שאם יהיו ירידות, יקפצו לי הביטחונות ואצטרך לסגת בהפסד.
כרגע למעלה נמצא ב 1220 מוגן 1250
למטה נמצא קצת ב 1020, יותר ב 1030. מוגן בעיקר ב 990.
אין יותר מידי משמעות להגנה ב990 על כתיבה ב1030 (למעט מקרה קיצון של מלחמה).
זה שקול לכתיבה חשופה רק עם דרישת בטחונות פחותה.
אני פתוח על 1020, והיום פתחתי עוד קצת, הפעם עם הגנה ב1000, אך לרוב משתדל לעבוד עם הגנות צמודות בצד הפוטים, תוך ניצול חלקי בלבד של הבטחונות, לפחות בשלב כה מוקדם.
אני מיישם את הלקח שלמדתי חודש שעבר על איזון הרגליים (עת הגעתי לפתיחה של 60% מהבטחונות בצד הקולים ללא פתיחת פוטים, דבר שהיה עולה לי ביוקר במקרה שהייתי נדרש להרחיק) וכעת עומד על 60% בצד הקולים לעומת 40% בפוטים.
מסכים שלא נחמד לכתוב בסטיות האלה, אבל בגלל זה פותחים רק חלק.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
אוי ואבוי אם אצטרך את ההגנה לצורך הגנה... אני אברח הרבה קודם.
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
אוי ואבוי אם אצטרך את ההגנה לצורך הגנה... אני אברח הרבה קודם.
גם אני לא מתייחס להגנות כאל הגנות שיעזרו לשלם פחות בפקיעה,
אבל גם בהנתן ירידות של 3% בשבוע אתה תראה את ההגנות שלך נשחקות לאבק דק ואת הכתיבות מתנפחות.
עם הגנות קרובות עלות ה"בריחה" היא פחותה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
גם אני לא מתייחס להגנות כאל הגנות שיעזרו לשלם פחות בפקיעה,
אבל גם בהנתן ירידות של 3% בשבוע אתה תראה את ההגנות שלך נשחקות לאבק דק ואת הכתיבות מתנפחות.
עם הגנות קרובות עלות ה"בריחה" היא פחותה.
עזוב, הכל לא רלוונטי. 1030 זה רחוק מאד, וזה כל הרעיון לא נגיע לשם. אני בכלל לא אתפלא אם הפקיעה הבאה תהיה גם באזור 1130 כזה. אם הייתי יכול, הייתי בכלל עובד חשוף בלבד במרחקים כאלו. פשוט זה לא עובד טוב מבחינת ביטחונות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ציטוט:
.
אשמח להבין למה את מתרחק בפוטים הרבה יותר מאשר בקולים ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי oferעפר
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ציטוט:
.
אשמח להבין למה אתה מתרחק בפוטים הרבה יותר מאשר בקולים ?
אפשר לתת לעניין מס' תשובות,
יש את העניין הביטחוני שיכול למוטט כאן את הבורסא בלי יכולת להגיב (לא קיים באופק, אך גם לא משולל המציאות), בעוד התסריט ההפוך (עליות קיצונית ללא יכולת תגובה) הוא דומה לסיכוי שנחתום החודש הסכם שלום עם אירן (דבר שאולי יגרום לעליות הללו :) ).
יש את העניין שלהערכתי השוק נראה רע, ונראה אותו יורד בתקופה הקרובה (גם אם לאט ובזהירות).
והסיבה העיקרית היא - אפשר. בצד הפוטים ניתן להתרחק יותר ועדיין להוציא 2-4% על הבטחונות. כאחד שלא חובב סיכונים מיותרים, אני מסתפק בקיים והולך לישון בשקט.
-
ציטוט:
אשמח להבין למה אתה מתרחק בפוטים הרבה יותר מאשר בקולים ?
אפשר לתת לעניין מס' תשובות,
יש את העניין הביטחוני שיכול למוטט כאן את הבורסא בלי יכולת להגיב (לא קיים באופק, אך גם לא משולל המציאות), בעוד התסריט ההפוך (עליות קיצונית ללא יכולת תגובה) הוא דומה לסיכוי שנחתום החודש הסכם שלום עם אירן (דבר שאולי יגרום לעליות הללו :) ).
יש את העניין שלהערכתי השוק נראה רע, ונראה אותו יורד בתקופה הקרובה (גם אם לאט ובזהירות).
והסיבה העיקרית היא - אפשר. בצד הפוטים ניתן להתרחק יותר ועדיין להוציא 2-4% על הבטחונות. כאחד שלא חובב סיכונים מיותרים, אני מסתפק בקיים והולך לישון בשקט.[/quote]
תודה . למדתי משהו
-
מסכים בהחלט עם arti
מצבי קיצון הם רק לכיוון הרע, מלחמה עולמית או אזורית, רעידת אדמה חס ושלום, מפולת כלכלית. קשה לי לראות מצב קיצון חיובי אפילו אם נחתום הסכם שלום עם איראן. סבורני שלעשות 3 אחוזים לחודש זה המון. גם אסור, אפילו אם עובדים חשוף,לנצל את מירב הביטחונות אלא להשאיר במידה והמצב קאטסטרופאלי, לאפשר לסגור למשל פוטים בהפסד ולכתוב מספר סטרייקים יותר רחוק ובכמות גדולה יותר. אם מצב כזה מגיע יום יומיים לפני פקיעה "אכלנו" אותה. מהניסיון שיש לי הרי אפשר כמעט בבטחון מלא, ללא חמדנות יתר, להרוויח רק באופ' מעוף. כל ניסיון לעשות כך בשוק המט"ח, במסחר יומי במניות ועוד ועוד, נידון לכישלון
אברך את כל קוראי האתר בשנה טובה, בריאות ואושר
דוד אריאל
ירושלים
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי arielmbg
מסכים בהחלט עם arti
מצבי קיצון הם רק לכיוון הרע, מלחמה עולמית או אזורית, רעידת אדמה חס ושלום, מפולת כלכלית. קשה לי לראות מצב קיצון חיובי אפילו אם נחתום הסכם שלום עם איראן. סבורני שלעשות 3 אחוזים לחודש זה המון. גם אסור, אפילו אם עובדים חשוף,לנצל את מירב הביטחונות אלא להשאיר במידה והמצב קאטסטרופאלי, לאפשר לסגור למשל פוטים בהפסד ולכתוב מספר סטרייקים יותר רחוק ובכמות גדולה יותר. אם מצב כזה מגיע יום יומיים לפני פקיעה "אכלנו" אותה. מהניסיון שיש לי הרי אפשר כמעט בבטחון מלא, ללא חמדנות יתר, להרוויח רק באופ' מעוף. כל ניסיון לעשות כך בשוק המט"ח, במסחר יומי במניות ועוד ועוד, נידון לכישלון
אברך את כל קוראי האתר בשנה טובה, בריאות ואושר
דוד אריאל
ירושלים
אני חושב ששלום עם איראן דווקא יפיל את הבורסה...
-
פתחתי בצהרים קול 1200 הגנה 1210 בסכום קטן מאוד לניסיון
אם ימשיך כך (ירידות) אולי יהיה ניתן לפתוח גם רגל פוט בעוד יום - יומיים
איזה מרחק מהסטרייק נראה בטוח לפתיחה?
משום מה יש לי החודש מעט חששות בגלל החגים שאין מסחר בארץ ויכול להיות הצטברות של כמה ארועים בלי יכולת להגיב
-
הירידות מאד לא מפתיעות. כמו שכתבתי (ונמחק בגלל הבעיה שהייתה בפורום), אפקט ברננקי אינו אמיתי ויתפוגג. ואכן הוא התפוגג.
ולמי שישאל למה בכל זאת פתחתי פוטים עד עכשיו, התשובה היא שראינו הייטב שהבורסה הישראלית אינה תמיד עובדת בקורלציה מלאה עם הבורסה בארה"ב. ולכן העדפתי לפתוח. אבל בשלבים.
היום ניצלתי את הירידות על מנת להמשיך לפתוח למטה. פתחתי עוד מנה ב 1020 מוגן 1000. קיבלתי 50 ש"ח ליחידה. אתמול בשביל אותו הדבר הייתי צריך לפתוח במרחק כפול (1030-990). זה היתרון (וגם החיסרון כמובן) של מיצוע.
-
דמי כיס בוקר טוב,
את העליות , כאשר היו, לא "אכלת".
את הירידות, אתה "אוכל"?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס בוקר טוב,
את הירידות, אתה "אוכל"?
סליחה, אבל לא ממש הבנתי :(
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס בוקר טוב,
את הירידות, אתה "אוכל"?
סליחה, אבל לא ממש הבנתי :(
דמי כיס, כעת כאשר המדד עלה לכיוון 1150, אמרת כי לדעתך אין הצדקה לעליות.
כרגע כאשר יש ירידות , אתה חושב , שימשיך לרדת, או שאתה לא חושב שיהיו ירידות משמעותיות.
דהינו המשך דישדוש.
-
לדעתי יהיו ירידות, אבל זה לא גל ירידות גדול. אני בהחלט חושב שאנחנו הולכים להמשיך לדשדש עם פקיעה באזור 1100 ועד 1150.
אגב, פתחתי גם שוקת בינונית אחת אתמול, סתם בשביל הקטע. יחידה אחת. 1090 מוגן 1070 עד 1170 מוגן 1190. (כבר היום קידמתי הגנה למעלה ל 1180). אני חושב שהשוקת הבינונית הזו תגיעה לפקיעה בלי בעיה. עשיתי את זה גם באוגוסט ויצא נחמד מאד.
-
ניתוח לחודש הקרוב:
בארה"ב יש שני כוחות מנוגדים. מצד אחד נתוני מאקרו גרועים. מצד שני יש את הממשל, אשר מצהיר הצהרות תומכות, ואולי אפילו יעשה משהו. ברקע שמועות על תוכנית חדשה. נתוני המקרו הגרועים כבר מגולמים בשוק. הרעה גדולה לא תהיה, כי גם כבר ככה די גרוע. עונת הדו"חות הסתיימה.
מסקנה: שינוי גדול לא יהיה החודש.
אצלנו, יש אופטימיות טבעית. אבל לא משהו שיעלה את השוק אל ה 1200. ובנוסף יש חגים, והראש של האנשים נמצא יותר בארוחות החג מאשר במדדים.
מסקנה: גם אצלנו לא יהיה תהפוכות גדולות החודש. סטיות התקן ימשיכו להיות קטנות. יהיו עליות, יהיו ירידות, ובסוף זה יהיה עוד חודש של דריכה במקום.
-
שלום חברים,
שלשום בלילה חזרתי מחו"ל ולקחתי יום להשלים את הפערים :).
אתמול פתחתי רגל תחתונה ב 1010 מוגן ב 990 (הצלחתי לקבל 45 ש"ח בממוצע) בניצולת של כ 60% מהבטחונות (בדיעבד חבל שלא יותר).
כולם מדברים החודש על ירידות, אבל התחושה הפנימית שלי אומרת שצריך להזער דווקא מעליות.
למרות שלא זזנו הרבה ב 3 חודשים אחרונים, האווירה בשוק המקומי מאוד אופטימית. אחרי הירידות בחו"ל בחודש האחרון יש סיכוי טוב לתיקון למעלה (בתמיכה של נתוני מאקרו לשם שינוי) וכמובן שהבורסה המקומית תשמח להיצטרף לתיקון בחו"ל למרות כל הפערים שנוצרו.
צריך להזער ולא להתקרב בקולים יותר מדיי בשום שלב של החודש.
-
בוקר טוב חברים
בשעה טובה הצטרפתי לשוקת החודשית
אתמול פתחתי פ1030 מוגן 1020, 35 שח ליח' (לא תפסתי מחירים טובים כל כך לצערי)
הבוקר פתחתי ק1200 מוגן 1210, 40 שח ליח'
כרגע מנצל רק 10% מהבטחונות. החודש בכל יום שיש תנועה לכיוון מסויים - אגדיל את הכתיבות באותו כיוון.
כמו כן פתחתי 2 יח' של שוקת בינונית 1080-1180 מוגנים צמוד.
מסכים מאוד עם הניתוח של דמי כיס לגבי החודש. אני לא רואה תנועות חדות, עד שארהב לא תחליט לאן היא הולכת. אם סנופי ישבור 1040 בצורה מוכחת, ייתכן וההחלטה תתקבל (למטה).
מפת הפוזיציות מראה המשך כתיבות קולים 1160-1180 ופוטים 1060 ומעלה (לי נדמה שגבול תחתון מתחיל להיווצר ב1080-1100 אבל עוד מוקדם ובטח אני טועה).
חודש מוצלח לכולם!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
בוקר טוב חברים
בשעה טובה הצטרפתי לשוקת החודשית
אתמול פתחתי פ1030 מוגן 1020, 35 שח ליח' (לא תפסתי מחירים טובים כל כך לצערי)
הבוקר פתחתי ק1200 מוגן 1210, 40 שח ליח'
כרגע מנצל רק 10% מהבטחונות. החודש בכל יום שיש תנועה לכיוון מסויים - אגדיל את הכתיבות באותו כיוון.
כמו כן פתחתי 2 יח' של שוקת בינונית 1080-1180 מוגנים צמוד.
מסכים מאוד עם הניתוח של דמי כיס לגבי החודש. אני לא רואה תנועות חדות, עד שארהב לא תחליט לאן היא הולכת. אם סנופי ישבור 1040 בצורה מוכחת, ייתכן וההחלטה תתקבל (למטה).
מפת הפוזיציות מראה המשך כתיבות קולים 1160-1180 ופוטים 1060 ומעלה (לי נדמה שגבול תחתון מתחיל להיווצר ב1080-1100 אבל עוד מוקדם ובטח אני טועה).
חודש מוצלח לכולם!
שיהיה חודש פורה לכולנו :)
-
ניצלתי את העליות, פתחתי קול 1210 מוגן 1230 בתקבול של 45 ש"ח תוך כדי ניצול של כ 20% מהבטחונות. משום מה יש לי תחושה שהעליות ימשכו בימים הקרובים, בגלל זה לא רוצה לנצל אחוז גבוה יותר של הבטחונות בשלב זה.
אגב, נקודה שאליה צריך לדעתי לשים לב היא שב 11.9 עוברים לשעון חורף, כך שלמשך חודש וחצי תיהיה לנו חפיפה של שעה עם המסחר בארה"ב גם לטוב וגם לרע.