-
אחד מאיתנו לא מבין את הלך הרוח בקרב השחקנים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
בד"כ אני לא מתערב, גם כשאני רואה דברים לא מדויקים. כנ"ל כשאני רואה שחצנות - אם
אדם רוצה לטפוח לעצמו על השכם בוקר וערב, זו זכותו.
אתה מתנסח יפה מאוד אך חוטא לאמת, ולא מבין את הלך הרוח בקרב השחקנים. לכתוב כי
"ממפת הפיזיציות הפתוחות אי אפשר לדעת
באמת
מה כיוון השוק ומתי השחקנים יתחילו לתקן את הפוזיציות שלהם. נכון להיום פתוחים בסטרייק 1160 ומטה 140,000 פוטים. איך מישהו יכול לדעת האם זה לא הכוח האמיתי של השחקנים שברור להם שהשוק בדרך למעלה ולמה זה הגיוני להניח שדווקא 30,000 אוכפים ב1120 זה השחקנים החזקים בשוק ולא 30,000 מהמרים כפייתיים שבמקרה התאספו באותו מקום ובאותו הזמן" איך לומר... רחוק מהמציאות.
סה"כ האוכף בשוק מחזיק כ 70 אלף פוזיציות. מהמרים לרוב קונים, ואם תחשב את סך האוכף
מהסך הכללי תגלה שאתה טוען שבשוק הנגזרים פעילים מהמרים בכמות שווה לשחקנים ומוסדיים.
מעבר לזה - אם ציינת כבר 140 אלף פוטים מרמת 1160 תציין גם את כמות הקולים, ואז זה יהא
מדויק הרבה יותר, ותבין את הMAXPAIN באופן מוחלט.
אין לי מטרה לנהל כאן דיון בנושא אך אני מציע שתסייג את הדברים. אם אתה רוצה להפוך את
זה לדיון, קח בחשבון שמתוך מטרה לשמור על חברי האתר תקבל אאוטינג, משום שבחלק מהדברים שכתבת יש הטעיה מכוונת ודי לחכימה ברמיזא.
אני לא בא לכאן כדי להתווכח לא איתך ולא עם אף אחד אחר. יחד עם זאת, אתה לא יכול לדעת האם האוכפים זה שחקן אחד שיכול להחזיק את השוק או 10 שחקנים בינוניים ומולם בפוזיציה הפוכה עומד שחקן אחד גדול שיכול להסב להם הפסדים גדולים. במפת הפוזיציות אין הסברים מי נמצא איפה, ולמה הוא שם.
בכל מקרה אין כל הטעיה מכוונת באמירותיי.
כל מה שכתבתי ואכתוב נאמר ללא שמץ ניגוד עניינים וכבר הצהרתי בעבר שאינני פועל בנגזרים לא עבור עצמי ולא עבור אחרים, מה שאי אפשר להגיד עליך (לפחות על פי ההזהרה בכניסה לאתר).
אאוטינג מפורום שעוסק בשוק ההון, רק יראה כי אינך איש מקצוע אלא מהמר המוביל עדת מאמינים כמו החלילן מהמלין, כי אין תשובות
חד
משמעיות בשוק ההון רק הערכות והסתברויות. אף איש מקצוע בתחום ההשקעות לא ייקח על עצמו לטעון שהוא יודע את התשובה המוחלטת והחד משמעית לאף שאלה בשוק ההון בטח ובטח לעניין האסטרטגיות נוסטרו של גופים גדולים בארץ ועוד יתיימר שהוא יודע להבין לאן הולכים כולם ביחד.
אפשר לנסות לזהות התערבות של שחקנים גדולים כאשר מסתכלים על מערכות מסחר כמה שנים ברצף ולומדים לזהות תנועות גדולות ומנוגדות לכיוון השוק וגם אז, זה ממש רחוק ממידע מדוייק.
בקיצור, יכול להיות שאני לא מבין את הלך הרוח בקרב השחקנים אבל אני לפחות מכיר בעובדה הזאת.
מנהל תיקים.
-
Re: אחד מאיתנו לא מבין את הלך הרוח בקרב השחקנים.
אין כאן חלילה ויכוח. רק בקשה לסייג חלק מהדברים, משום שהדבר מטעה.
אפשרי בהחלט לדעת מי מחזיק באוכפים, כמה שחקנים וכך הלאה. לא אכנס לזה כאן, אך חלק
מהאנשים שאף אינם שחקנים יודעים לנתח זאת.
אם אתה רוצה לדעת מה הנוסטרו הגדולים מכוונים ורוצים (ולכן אפשרי לדעת) פשוט תשאל אותם.
תהא זו נאיביות לחשוב שבאמת אין תיאום בבורסה,, ולמה שנוסטרו
לאומי
יתנגש בנוסטרו פועלים?!
יש תיאום מופלא בעמלות ובהעלאתם, אז על אחת כמה וכמה בנוסטרו.
ההטעיה אליה כיוונתי, היא לאו דוקא באמירותיך. אשמח לא להרחיב בנושא, משום שהמטרה היא
דיון פורה, וכאן אנחנו לא תורמים במיוחד לנושא.
-
צהריים טובים ,
1. מאד מעריך את ההתאפקות של שחקן, נדרשת רמה אישית גבוהה ביותר ע"מ לא "להשפריץ" דם מהאוזניים.
2. גם מעריך את מנהל תיקים, שאינו ינוקא עם חלב על השפתיים, על כי בא ומקדיש זמן לחברי האתר, סקירות, הסברים , תשובות מעמיקות.
3. לגמרי לא מעניינים אותי האינטרסים, לא של שחקן ולא של מנהל תיקים, מעניין אותי רק הערך המוסף שהאתר על שלל גווניו, מרכיביו ומשתתפיו מעניק לכל מי שרוצה.
4. גם אם נתעלם מהנאמר ביניכם , האחד על השני, מה חטאו שאר חברי האתר אשר זכו לתיאור
"עדת מאמינים כמו החלילן מהמלין", ולא שאני מסכים עם תיאור זה, אבל גם אילו היה נכון, מה שונים חברי האתר מכלל הציבור בארץ, אשר מובלים כעדת שוטים ע"י כל פוליטיקאי / נושא משרה / בעל הון, ולא רק בשוק ההון אלא בכל תחום אפשרי עלי אדמות.
אז זהו שלא, וממעט הנסיון וההיכרות שלי עם חלק מחברי האתר (הודעות פרטיות, טלפונים וכו') אני חייב לציין כי לקרוא להם "עדת מאמינים" יהיה הדבר הכי רחוק מהמציאות.
5. ואף יותר מכך, נניח, אבל רק נניח (כי איני חושב כך) שלדעתי מישהו או מישהם מתהלכים כסומא בשדה קוצים, האם אצהיר על כך בפומבי, האם אעמוד בשער העיר עם שלט של "עבודי" ואודיע לכולם מה דעתי עליהם/עליו.
6. ואם ניתקלתי במישהו שממש באאוט, שעושה שטויות בקצב, שנלחץ כמו טמפון , תמיד אוכל בשקט להציע לו עזרה, לכוון אותו, להעיר ולהאיר לו, בצורה כזו שלא אצור אצלו התנגדות אלא להיפך, להביאו לכך שיקבל את דברי ברצון.
שורה תחתונה,
אשמח להמשיך לקרוא את שניכם, גם אם דיעותיכם מנוגדות, ומקווה מאד שזה יישאר בגדר דעות מנוגדות, מוסברות ומנומקות, כולל הסתייגויות, ולא יהפוך להתנצחויות.
בתודה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
צהריים טובים ,
1. מאד מעריך את ההתאפקות של שחקן, נדרשת רמה אישית גבוהה ביותר ע"מ לא "להשפריץ" דם מהאוזניים.
2. גם מעריך את מנהל תיקים, שאינו ינוקא עם חלב על השפתיים, על כי בא ומקדיש זמן לחברי האתר, סקירות, הסברים , תשובות מעמיקות.
3. לגמרי לא מעניינים אותי האינטרסים, לא של שחקן ולא של מנהל תיקים, מעניין אותי רק הערך המוסף שהאתר על שלל גווניו, מרכיביו ומשתתפיו מעניק לכל מי שרוצה.
4. גם אם נתעלם מהנאמר ביניכם , האחד על השני, מה חטאו שאר חברי האתר אשר זכו לתיאור
"עדת מאמינים כמו החלילן מהמלין", ולא שאני מסכים עם תיאור זה, אבל גם אילו היה נכון, מה שונים חברי האתר מכלל הציבור בארץ, אשר מובלים כעדת שוטים ע"י כל פוליטיקאי / נושא משרה / בעל הון, ולא רק בשוק ההון אלא בכל תחום אפשרי עלי אדמות.
אז זהו שלא, וממעט הנסיון וההיכרות שלי עם חלק מחברי האתר (הודעות פרטיות, טלפונים וכו') אני חייב לציין כי לקרוא להם "עדת מאמינים" יהיה הדבר הכי רחוק מהמציאות.
5. ואף יותר מכך, נניח, אבל רק נניח (כי איני חושב כך) שלדעתי מישהו או מישהם מתהלכים כסומא בשדה קוצים, האם אצהיר על כך בפומבי, האם אעמוד בשער העיר עם שלט של "עבודי" ואודיע לכולם מה דעתי עליהם/עליו.
6. ואם ניתקלתי במישהו שממש באאוט, שעושה שטויות בקצב, שנלחץ כמו טמפון , תמיד אוכל בשקט להציע לו עזרה, לכוון אותו, להעיר ולהאיר לו, בצורה כזו שלא אצור אצלו התנגדות אלא להיפך, להביאו לכך שיקבל את דברי ברצון.
שורה תחתונה,
אשמח להמשיך לקרוא את שניכם, גם אם דיעותיכם מנוגדות, ומקווה מאד שזה יישאר בגדר דעות מנוגדות, מוסברות ומנומקות, כולל הסתייגויות, ולא יהפוך להתנצחויות.
בתודה
אני מתנצל בפני חברי הפורום על האמירה הלא עניינית שלי.
מנהל תיקים.
-
גיל,
יש לך כושר התנסחות נדיר!
תענוג לקרוא
תודה, תמשיך ככה :)
הראל
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
גיל,
יש לך כושר התנסחות נדיר!
תענוג לקרוא
תודה, תמשיך ככה :)
הראל
בהחלט.
מנהל תיקים.
-
תענוג לקרוא ותענוג עוד יותר הלך הדברים
אתם רק מצדיקים בצורה ההתנסחות הזו... של כולכם
למה האתר הזה "שווה"
תודה לכם
-
[quote="גיל (רעננה)"]צהריים טובים ,
אני לא מסכים איתך גיל לגבי החלב על השפתיים , מנהל תיקים אמר בתגובה לשאלתך בזמנו שהוא עדיין לא ניהל עדיין תיקים של אחרים.
אני באופן כללי לא אוהב את הודעותיו של מנהל התיקים כי לדעתי אין בהם "בשר" פרט להתפלמסות, אבל זו זכותו ולא הערתי על כך, אבל לבוא ולצאת ככה נגד שחקן- זו כבר חוצפה שאני מרגיש שאני לא יכול לשתוק לה, למרות ניסוחיו היפים.
הייתי מוסיף לכותרות שבחר בה " אמרה הנמלה לפיל".
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
ציטוט:
צהריים טובים ,
אני לא מסכים איתך גיל לגבי החלב על השפתיים , מנהל תיקים אמר בתגובה לשאלתך בזמנו שהוא עדיין לא ניהל עדיין תיקים של אחרים.
אני באופן כללי לא אוהב את הודעותיו של מנהל התיקים כי לדעתי אין בהם "בשר" פרט להתפלמסות, אבל זו זכותו ולא הערתי על כך, אבל לבוא ולצאת ככה נגד שחקן- זו כבר חוצפה שאני מרגיש שאני לא יכול לשתוק לה, למרות ניסוחיו היפים.
הייתי מוסיף לכותרות שבחר בה " אמרה הנמלה לפיל".
זה מה שכתבתי בזמנו:
לגיל(רעננה):
א. אני כותב רק את דעותי האישיות ואין ממש לא קשור לאתר או להנהלת האתר או למישהו אחר, סתם גולש עם קצ תזמן פנוי לפורומים.
ב. אני עובד בשוק ההון אך כרגע לא מנהל תיקים בפועל.
קצת הבנת הנקרא לא תזיק,
מנהל תיקים.
-
גיל שתהיה בריא כמה אתה אוהב לכתוב. קצת לקצר, לא צריך על כל שטות לכתוב מאמר. זה מתיש. למדתי את זה על הבשר.
פשוט קצר וקולע - זה הרבה יותר יעיל.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
גיל שתהיה בריא כמה אתה אוהב לכתוב. קצת לקצר, לא צריך על כל שטות לכתוב מאמר. זה מתיש. למדתי את זה על הבשר.
פשוט קצר וקולע - זה הרבה יותר יעיל.
דמקה,
תודה, לקחתי לתשומך ליבי
-
- היי חברים, האם לא שכחנו את שאלת מליון הדולר? אז נכון, מדדי וול סטריט נמצאים 7 ימים ברום הסינוסואידה הנוכחית: "והאם הם צפויים לרדת? "או לא? אבל לצערנו זה לא קל בחיים, אחרת היינו מליונרים ולא כאן, ולכן יש כאן שתי אפשרויות:
(1) האם אלה הם שבעת הימים של שלב הפיזור? כי אם כן, אז מתבקשת הירידה מהסינוסואידה הנוכחית של מדדי "וול"
(2) האם אלה הם שבעת הימים של קליטת היצעים? והאם יש כאן שמירה עקשנית על רמת פלטפורמת המחירים הנוכחית? אבל הואיל ויש אפשרות ליום ירוק בתוך "הרעש" של תוצאות המאקרו, אז האם יקרה מה שקרה ביום שני/2/8/2010 לפני עשרה ימים? והאם תעלה "וול סטריט" מדרגה? והאם תתבסס "וול" על פלטפורמה גבוהה מהנוכחית?
- אני מנחש את דעתו של "מנהל התיקים", אבל אתם? האם יש לכם דעה מנומקת? אז אנא, לא תזרקו לנו איזה עצם? תודה
http://online.wsj.com/mdc/public/npage/ ... wChart.y=7
-
שלום וברכה
קטונתי מלהביע דיעה
בשורה התחתונה מה המסקנה המעשית
עמוס
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי amos_a
שלום וברכה
קטונתי מלהביע דיעה
בשורה התחתונה מה המסקנה המעשית
עמוס
מסקנה מעשית אני לא חושב שתמצא פה, אלא רק דיון בו כל אחד מסביר את תפיסתו.
לך נותר להחליט לאיזה צד אתה מאמין.
-
שלום
רק דבר אחד שכחו
האתר הוא של שחקן מעוף, כולל ההודעות החשובות מצד שמאל שרבים כלל אינם טורחים לקרוא וכולל עוד דברים.....
מי שלא רוצה שייצא.
בנוסף דעותיו של שחקן, המלצותיו וכו' כל אחד נדרש לבדוק ולעומק - ואם לא יעשה זאת - ורחמנא ליצלן, יפסיד, אחריותו הבלעדית היא.
יום נעים
R
-
צהריים טובים,
1. הייתי שמח לו יכולנו להפסיק עם תגובות ותגובות שכנגד על דברי שחקן ומנהל תיקים (למרות שגם אני הגבתי), לדעתי העניין מוצה, מנהל תיקים הכיר בטעותו (ויאמר לזכותו, הבנאדם יודע להודות בטעות, וזה מראה על יושרה ועל רצינות) בכך שתיאר אותנו כעדת מאמינים, התנצל, ואין לדעתי טעם לדוש בכך יותר.
2. ולעניינינו,
לינק רלוונטי מביזפורטל, איני טוען כי הכתבה 100% נכונה או לא, אך בהחלט ראוי לקרוא אותה ע"מ להבין כל מיני תופעות במדד המעו"ף.
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=243698
ציטוט:
צהריים טובים,
1. הייתי שמח לו יכולנו להפסיק עם תגובות ותגובות שכנגד על דברי שחקן ומנהל תיקים (למרות שגם אני הגבתי),
לדעתי העניין מוצה, מנהל תיקים הכיר בטעותו (ויאמר לזכותו, הבנאדם יודע להודות בטעות, וזה מראה על יושרה ועל רצינות) בכך שתיאר אותנו כעדת מאמינים, התנצל, ואין לדעתי טעם לדוש בכך יותר.
2. ולעניינינו,
לינק רלוונטי מביזפורטל, איני טוען כי הכתבה 100% נכונה או לא, אך בהחלט ראוי לקרוא אותה ע"מ להבין כל מיני תופעות במדד המעו"ף.
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=243698
אגב, המדד אכן מוחזק. מלבד ההסבר שמישהוא מחזיק את המעוף כי מכר סטיות - אין שם שום דבר.
אולי שחקן יסביר לנו מה קורה...
או מנהל תיקים (כי הוא כבר יודע הכל....)
-
מסתבר שהמדד כבר לא מוחזק כשעה ומשהו לאחר שחשבו כך
מגיע עכשיו למינוס 0.9%
דוד
-
[quote=מנהל תיקים][quote="שחקן מעוף":3lo8nxtx]בד"כ אני לא מתערב, גם כשאני רואה דברים לא מדויקים. כנ"ל כשאני רואה שחצנות - אם
אדם רוצה לטפוח לעצמו על השכם בוקר וערב, זו זכותו.
אתה מתנסח יפה מאוד אך חוטא לאמת, ולא מבין את הלך הרוח בקרב השחקנים. לכתוב כי
"ממפת הפיזיציות הפתוחות אי אפשר לדעת [BstockB='382010'] באמת [/BstockB] מה כיוון השוק ומתי השחקנים יתחילו לתקן את הפוזיציות שלהם. נכון להיום פתוחים בסטרייק 1160 ומטה 140,000 פוטים. איך מישהו יכול לדעת האם זה לא הכוח האמיתי של השחקנים שברור להם שהשוק בדרך למעלה ולמה זה הגיוני להניח שדווקא 30,000 אוכפים ב1120 זה השחקנים החזקים בשוק ולא 30,000 מהמרים כפייתיים שבמקרה התאספו באותו מקום ובאותו הזמן" איך לומר... רחוק מהמציאות.
סה"כ האוכף בשוק מחזיק כ 70 אלף פוזיציות. מהמרים לרוב קונים, ואם תחשב את סך האוכף
מהסך הכללי תגלה שאתה טוען שבשוק הנגזרים פעילים מהמרים בכמות שווה לשחקנים ומוסדיים.
מעבר לזה - אם ציינת כבר 140 אלף פוטים מרמת 1160 תציין גם את כמות הקולים, ואז זה יהא
מדויק הרבה יותר, ותבין את הMAXPAIN באופן מוחלט.
אין לי מטרה לנהל כאן דיון בנושא אך אני מציע שתסייג את הדברים. אם אתה רוצה להפוך את
זה לדיון, קח בחשבון [b]שמתוך מטרה לשמור על חברי האתר [/b]תקבל אאוטינג, משום שבחלק מהדברים שכתבת יש הטעיה מכוונת ודי לחכימה ברמיזא.[/quote]
אני לא בא לכאן כדי להתווכח לא איתך ולא עם אף אחד אחר. יחד עם זאת, אתה לא יכול לדעת האם האוכפים זה שחקן אחד שיכול להחזיק את השוק או 10 שחקנים בינוניים ומולם בפוזיציה הפוכה עומד שחקן אחד גדול שיכול להסב להם הפסדים גדולים. במפת הפוזיציות אין הסברים מי נמצא איפה, ולמה הוא שם.
בכל מקרה אין כל הטעיה מכוונת באמירותיי.
כל מה שכתבתי ואכתוב נאמר ללא שמץ ניגוד עניינים וכבר הצהרתי בעבר שאינני פועל בנגזרים לא עבור עצמי ולא עבור אחרים, מה שאי אפשר להגיד עליך (לפחות על פי ההזהרה בכניסה לאתר).
אאוטינג מפורום שעוסק בשוק ההון, רק יראה כי אינך איש מקצוע אלא מהמר המוביל עדת מאמינים כמו החלילן מהמלין, כי אין תשובות [BstockB='351015'] חד [/BstockB] משמעיות בשוק ההון רק הערכות והסתברויות. אף איש מקצוע בתחום ההשקעות לא ייקח על עצמו לטעון שהוא יודע את התשובה המוחלטת והחד משמעית לאף שאלה בשוק ההון בטח ובטח לעניין האסטרטגיות נוסטרו של גופים גדולים בארץ ועוד יתיימר שהוא יודע להבין לאן הולכים כולם ביחד.
אפשר לנסות לזהות התערבות של שחקנים גדולים כאשר מסתכלים על מערכות מסחר כמה שנים ברצף ולומדים לזהות תנועות גדולות ומנוגדות לכיוון השוק וגם אז, זה ממש רחוק ממידע מדוייק.
בקיצור, יכול להיות שאני לא מבין את הלך הרוח בקרב השחקנים אבל אני לפחות מכיר בעובדה הזאת.
מנהל תיקים.[/quote:3lo8nxtx]
אלדר גנזל {מנהל בית השקעות אסטרטג} כבר כתב בגלובס על פועלם של שחקני המעוף בשוק. לדבריו שחקני המעוף [BstockB='662577'] פועלים [/BstockB] כקרטל. גם האסטרטגיות של שחקן שמתפרסמות כאן מסתמכות על הנחה זאת.
[url="http://www.globes.co.il/news/article.aspx?Fromelement=NewsMain&did=1000579274"]http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000579274[/url]
-
[quote=red-r]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)":1a1srnr4]צהריים טובים,
1. הייתי שמח לו יכולנו להפסיק עם תגובות ותגובות שכנגד על דברי שחקן ומנהל תיקים (למרות שגם אני הגבתי), [b]לדעתי העניין מוצה[/b], מנהל תיקים הכיר בטעותו (ויאמר לזכותו, הבנאדם יודע להודות בטעות, וזה מראה על יושרה ועל רצינות) בכך שתיאר אותנו כעדת מאמינים, התנצל, ואין לדעתי טעם לדוש בכך יותר.
2. ולעניינינו,
[url="http://www.bizportal.co.il/shukhahon/biznews02.shtml?mid=243698
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=243698[/url]
אגב, המדד אכן מוחזק. מלבד ההסבר שמישהוא מחזיק את המעוף כי מכר סטיות - אין שם שום דבר.
אולי שחקן יסביר לנו מה קורה...
או מנהל תיקים (כי הוא כבר יודע הכל....)[/quote:1a1srnr4]
אין
באמת
הסבר למה יום אחד ככה ויום אחר ככה. בכל מקרה צריך להתנתק מזה שיש מתאם מלא בין השווקים בחו"ל לשוק בארץ. כבר כתבתי בעבר שמדדי אירופה ב-13 השנים האחרונות הניבו תשואה אפסית ומדדי ארה"ב תשואה שלילית חזקה על פני העשור האחרון בזמן שהמדד בארץ עלה כ-150% בעשור האחרון ואם היה מתאם כמו שאתם חושבים שיש לא היו פערים כאלה בין התוצאות ארוכות הטווח.
מנהל תיקים.
-
ל-אריאל2:
עם כל הכבוד לכל הכותבים בגלובס, בהתנהלות נוסטרו של בתי השקעות או חברי בורסה יש שיקולים רבים מלבד רווח על כיוון המעו"ף דרל שוק הנגזרים.כשגוף גדול בשוק ההון מחליט למכור בנוסטרו שלו את מניית בנק
הפועלים
כי 1560 זה מחיר דיי כלכלי אז אם מדובר בהחזקה של 50-100 מיליון ש"ח וכדי למכור כזאת כמות יש להוריד את השער 2% ביומיים ומשקל מניית בנק
הפועלים
במדד המעו"ף הוא 10% אז כתוצאה מהמכירה מהדד ירד כ-0.2%. מספר שעות לפני המכירות כותבים קולים בכמה מליוני ש"ח מבצעים את המכירות במשך יומיים ואז סוגרים פוזיציה ובכך מגדילים קצת את רווחי הנוסטרו. ואין לזה קשר לאוכפים או פיזיציות כתובות.
אם באותו הרגע בית השקעות אחר מעוניין דווקא לקנות מניות בסדר גודל משמעותי אז הכל עובד הפוך והנה שני שחקני מעו"ף גדולים שעובדים אחד נגד השני בלי שזה יפריע להם בכלל.
אם מסחר בנגזרים היה כל כך פשוט וברור אז כולנו היינו עוזבים את העבודה ויושבים כל היום לעשות מיליונים.
מנהל תיקים.
-
רק בקצרה כדי להבהיר כאן איך עובד כל שוק המעוף בארץ ובכלל בעולם שוק הנגזרים:
1. כמובן שיש שחקנים גדולים ויש את הבנקים. כולם מאד גדולים במגרש הזה הגדולים תמיד מנצחים. בשורה התחתונה שוק הנגזרים נוצר כדי לאפשר לשולטים לשלוט ללא מצרים בקזינו העולמי. בארצות הברית מי שניסה לאיים על ביטול הנגזרים בטענה שהשוק הזה פוגע בכלכלה הבריאה ומאפשר כל מיני פעולות של ויסוט ורמייה - נדחק לשוליים. כל הצעה כזו תמיד נגנזה ויש על כך עובדות לא מעטות - חפשו ברשת.
2. יש בינהם שיתוף פעולה (בין הגופים הגדולים), מעין הסדר כובל כי ברור לכל אחד מהם שהמטרה המשותפת היא לנצח ביחד, אם הם היו הולכים ראש בראש מתישהוא כולם היו נמחקים, לא לפני שהיתה פורצת מלחמת עולם.
3. הם לא
פועלים
כמו משקיעים קטנים. הם לא צריכים אסטרטגיות. הם פשוט מוכרים מה שיותר יקר כמו סחורה בשוק למרבה במחיר. כאשר הם מכרו ביוקר הם מזיזים את השוק לצד השני, וקוטפים את הפירות, וחוזר חלילה. הם לא צריכים בשביל זה שום אסטרטגיה.
4. מפת פוזיציות נותנת כיוון נאה למדי, אך בהחלט היא אינה חזות הכל. מגדלים על אזור מסוים לא בהכרח אומר שיש שם אוכף. יכול להיות שקנו חוזה ומכרו קולים גבוה יותר למימון (או להיפך). יש הרבה פוזיציות ולטעון שזה אוכף דווקא, זה יכול להיות מאד מסוכן. לראיה: קחו את חודשי המשבר, אם השחקנים היו כותבים אוכפים
באזורים
הקריטיים הם היו נמחקים, ועובדה שהיו כאלה מגדלים.
5. הגופים הגדולים לא עובדים בשיטת הסוחרים קרי על ידי קניית הגנות, הם קונים רק כאשר הם יודעים בוודאות שהם הולכים להפיל את השוק או להטיס אותו לשמיים. במקרה כזה מי שממן את ההפסדים הם הציבור שמושקע בקרנות פנסיה, השתלמות, קרנות נאמנות וכיוצב'.
6. יש תיאום כלשהוא בין כל הגופים הגדולים בעולם, בינם לבין עצמם כאשר לכל אחד יש אפשרות להסיט את השוק בתוך טווח משלו בבורסה המקומית שלו, למרות הכיוון הכללי. למרות זאת מרכז הכובד או ה"מח" נמצא בבורסה האמריקנית, כיוון שתמיד כדי לדעת מי שולט בעולם צריך להסתכל ולבחון למי יש את הצבא החזק ביותר בעולם.
6. נאיבי לחשוב שכל אנשי ההון בעולם, ואני מדבר על אלה שמחזיקים ביחד למעלה מ- 95% מההון בעולם, לא משתפים פעולה בינהם. סך הכל זה עובד כמו קרטל וכמו מאפיה, שאם לא כן כל שני וחמישי היתה פורצת מלחמה בכל מיני מקומות בעולם. כל המלחמות פורצות בגלל סכסוכים כספיים כאלה ואחרים, ותמיד בכל מלחמה יש גוף גדול שמרוויח מזה, בין על ידי מכירת נשק, בין על ידי מכירת מוצרים אחרים ובין על ידי פוזיציה בשוק הפיננסי העולמי. נאיבי לחשוב אחרת.
7. בסופו של יום כדי להבין איך העולם עובד בפן הפיננסי שלו, כל אחד צריך להסתכל איך הוא פועל בחיים שלו, ואיך הסביבה הקרובה שלו פועלת. כולם ללא יוצא מן הכלל
פועלים
כמו עסק, אפילו משפחה פועלת כמו עסק. זה תוצר הלוואי של אלפי שנות שליטה וכיבוש שכל מטרתן היתה לשעבד בני אדם לצרכי בני אדםן אחרים, וזהו פועל יוצא מכ, למרות שלכל אחד מאתנו זה נראה טבעי שהוא צריך כסף כדי להתקיים, אבל זה לא נכון בכלל, אלא שהדבר כל כך שורשי בתוך התודעה האנושית עד שהמח לא מסוגל לתפוס כל אפשרות אחרת. הכסף מהווה 99% מהסיבות לכל פעולה שמתבצעת בעולם, בין אם היא דיפלומטית, בין אם היא הומנית, בין אם היא מיליטנטית. כולנו ללא יוצא מן הכלל, בין אם מודים בכך ובין אם לאו, נרקומנים של הכסף. יש מי מעמנו שעבדו על הוירוס הזה וריסנו אותו במעט ויש מי שניטרלו אותו לגמרי, אבל מדובר בקומץ בודד ביותר של אנשים שחיים חיים אחרים לגמרי, ושבעיני החברה ייחשבו כלא נורמלים.
8. כל עוד אנחנו נרקומנים של הכסף, וגם מי שאומר שהוא לא הוא כן, במיוחד אם הוא כאן באתר, אנחנו נמשיך לתת יד לכל אותם ברוני הכסף הגדולים, שכולנו ללא יוצא מן הכלל חיים את החיים שהם ביקשו לעצב על פני כדור הארץ.
9. בגדול זו כל התורה על רגל אחת, ומי שיטען אחרת, שיתחיל לקרוא קצת פילוסופיה יהודית, ויבין שעל זה נשפכו כל כך הרבה דמעות ונבואות, וביום שזה יפסק - כל האנושות תתחיל לחיות חיים אחרים, מה שנקרא ביאת משיח. כל עוד התודעה האנושית שמה את הכסף לפני הכל - הכל ימשך כסדרו ואין חדש תחת השמש, וכלם ימשיכו להפסיד לשחקנים הגדולים שמחליטים איך הבורסה תיראה בהתאם למקסום הרווח שלהם. אין פה קסמים. קחו רולטה שנשלטת על ידי מחשב וניתנת לרמאות, כלומר קביעה מהו המספר שיבחר (בשיטת מגנט אן משהו אחר באותו נוסח), ותבינו שמה שהגופים הגדולים עושים בבורסה זה בדיוק, אבל בדיוק אותו הדבר. הם בוחרים את הנקודה הרצויה ומסמנים סביבה מטרה, ואז מזיזים את כל הספינה לכיוון הזה, כאשר התרחיש או התסריט נקבע מדי חודש תוך כדי תנועה ולא בראשיתו, אם כי חלק מהמהלכים כבר ידועים מראש, אם מדובר במהלכים גדולים כגון משבר 2008.
10 זוהי כל התורה על רגל אחת.
-
לדמקה:
שמע, זו הסתכלות מאוד מעניינת על הדברים. אני אישית קצת פחות אוהד תאוריות קונספירציה ולי יש הסבר קצת שונה משלך לגבי ההתנהלות של השווקים.
מה שלא מתיישב אצלי עם הסיפור שסיפרת זה שמאחורי שחקנים וספקולנטים יש גם משקיעים. על פי ההסתכלות שלי אין הבדל בין בעל מניות
בדלק קבוצה
לבין יצחק תשובה. מבחינתו זו העבודה שלו והוא משתף ברווחים אנשים ששותפים איתו לסיכון ולמימון.
אני כמשקיע מחפש להיות שותף ברווחים של חברות שאני מאמין שפוטנציאל שלהם ויחד עם חברות אלו אני חולק גם את הסיכון. כל השאר לא ממש מעניינים אותי. זה שהשוק בארה"ב יורד עכשיו 2.5% ומחר נראה ירידות גם בארץ לא משנה את העובדה שתשובה ישן בשקט בלילה והחברה שלו תרוויח גם השנה קרוב למיליארד ש"ח. אני קונה חברות ולא מניות וגם לא ספקולציות או תיאוריות קונספירציה כלל עולמיות.
שלא תבין אותי לא נכון, אני לרגע לא פוסל את דבריך ויתכן שאתה צודק בכל מילה, מה שכתבתי זו סך הכל הדעה שלי.
מנהל תיקים.
-
דמקה,לאור דבריך, מדוע אתה משתתף במשחק הנגזרים?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
לדמקה:
שמע, זו הסתכלות מאוד מעניינת על הדברים. אני אישית קצת פחות אוהד תאוריות קונספירציה ולי יש הסבר קצת שונה משלך לגבי ההתנהלות של השווקים.
מה שלא מתיישב אצלי עם הסיפור שסיפרת זה שמאחורי שחקנים וספקולנטים יש גם משקיעים. על פי ההסתכלות שלי אין הבדל בין בעל מניות
בדלק קבוצה
לבין יצחק תשובה. מבחינתו זו העבודה שלו והוא משתף ברווחים אנשים ששותפים איתו לסיכון ולמימון.
אני כמשקיע מחפש להיות שותף ברווחים של חברות שאני מאמין שפוטנציאל שלהם ויחד עם חברות אלו אני חולק גם את הסיכון. כל השאר לא ממש מעניינים אותי. זה שהשוק בארה"ב יורד עכשיו 2.5% ומחר נראה ירידות גם בארץ לא משנה את העובדה שתשובה ישן בשקט בלילה והחברה שלו תרוויח גם השנה קרוב למיליארד ש"ח. אני קונה חברות ולא מניות וגם לא ספקולציות או תיאוריות קונספירציה כלל עולמיות.
שלא תבין אותי לא נכון, אני לרגע לא פוסל את דבריך ויתכן שאתה צודק בכל מילה, מה שכתבתי זו סך הכל הדעה שלי.
מנהל תיקים.
מנהל תיקים אני לא קונה מניות משתי סיבות עיקריות.
1:חברה יכולה ליפשוט רגל.
2:מנהלי החברות+בעלי החברות לוקחים את הרווחים של החברה{דיוידנדים+משכורות עתק},לכן לא נישאר כלום לשותפים הקטנים.
-
ל-mosheb :
א. המשבר הגדול ביותר ב-80 השנים האחרונות היה ב-2008 ואתה מוזמן לבדוק כמה חברות פשטו רגל ותגלה שהסיכון שווה בערך להיות מעורב בתאונת דרכים חמורה (לא שזה כיף, אבל אתה כנראה נוהג למרות זאת).
ב. כשחברה מחלקת דיבידנד הוא מחולק לכל בעלי המניות ביחס שווה לאחוז ההחזקה שלהם בחברה. לפני שבוע
בזק
הודיעה שהיא מחלק דיבידנד של 1.3 מיליארד ש"ח. שאול אלוביץ שמחזיק 30% מבזק (דרך אינטרנט זהב) יקבל קצת מעל 400 מיליון ש"ח ואם אתה היית מחזיק אחוז אחד היית מקבל 13 מיליון ש"ח. וכמובן שם היית בעל מנייה אחת מתוך 1000000 מניות, היית מקבל 1/1000000 מהדיבידנד = שווה בשווה.
מעבר לכך, אתה צודק שיש חברות שבהם בעל השליטה מושך משכורת גבוהה מאוד וגם אז יש שתי אפשוריות:
א. אל תשקיע בחברה הזאת אם זה לא מתאים לך.
ב. אם הוא ממלא תפקיד כמו יו"ר הדריקטוריון ויש לו חלק מהותי בהצלחת החברה אז מגיע לו. ואם בזכות זה החברה מייצרת רווח שנותן לבעלי המניות תשואה גבוהה על ההששקעה - שיקח.
בכל מקרה אתה משקיע במניות ועוד איך, אם יש לך פנסיה/קופ"ג/קרן השתלמות/ביטוח/חיסכון או עוד כל מיני מוצרי חיסכון אז חלקם מושקע במניות. מעבר לכך אם צרתה או לא תרצה כשאתה קונה אופציות אתה קונה במינוף פי 100 את מדד 25 המניות הגדולות ואז אתה הכי מושקע במניות שאפשר.
מנהל תיקים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
ל-mosheb :
א. המשבר הגדול ביותר ב-80 השנים האחרונות היה ב-2008 ואתה מוזמן לבדוק כמה חברות פשטו רגל ותגלה שהסיכון שווה בערך להיות מעורב בתאונת דרכים חמורה (לא שזה כיף, אבל אתה כנראה נוהג למרות זאת).
ב. כשחברה מחלקת דיבידנד הוא מחולק לכל בעלי המניות ביחס שווה לאחוז ההחזקה שלהם בחברה. לפני שבוע
בזק
הודיעה שהיא מחלק דיבידנד של 1.3 מיליארד ש"ח. שאול אלוביץ שמחזיק 30% מבזק (דרך אינטרנט זהב) יקבל קצת מעל 400 מיליון ש"ח ואם אתה היית מחזיק אחוז אחד היית מקבל 13 מיליון ש"ח. וכמובן שם היית בעל מנייה אחת מתוך 1000000 מניות, היית מקבל 1/1000000 מהדיבידנד = שווה בשווה.
מעבר לכך, אתה צודק שיש חברות שבהם בעל השליטה מושך משכורת גבוהה מאוד וגם אז יש שתי אפשוריות:
א. אל תשקיע בחברה הזאת אם זה לא מתאים לך.
ב. אם הוא ממלא תפקיד כמו יו"ר הדריקטוריון ויש לו חלק מהותי בהצלחת החברה אז מגיע לו. ואם בזכות זה החברה מייצרת רווח שנותן לבעלי המניות תשואה גבוהה על ההששקעה - שיקח.
בכל מקרה אתה משקיע במניות ועוד איך, אם יש לך פנסיה/קופ"ג/קרן השתלמות/ביטוח/חיסכון או עוד כל מיני מוצרי חיסכון אז חלקם מושקע במניות. מעבר לכך אם צרתה או לא תרצה כשאתה קונה אופציות אתה קונה במינוף פי 100 את מדד 25 המניות הגדולות ואז אתה הכי מושקע במניות שאפשר.
מנהל תיקים.
מנהל תיקים ראשית אני לא מחזיק קופות גמל+קרן הישתלמות מהסיבה שציינתי.
שנית באסטרטגיות אני לא משקיע במניות,רק לידיעתך אסטרטגיות במעוף מיסתימות כל חודש,ולא יכולות ליפשוט רגל.והן לא מחלקות דיבידנדים ומשכורות עתק.
מי שלוקח דיבידנט מרוקן את החברה עם הכסף של הדיבידנט הוא מחזיר את החוב שלקח בכדי ליקנות את הבנק.
עד היום בגדול האזרח הקטן רק סיבסד את המיליארדרים,
אם איזה מנהל עושה הכנסות לחברה זה לא אומר שהוא צריך לישדוד אותה עם רישיון של המדינה,קובעי המדיניות בכל מקום בעולם נותנים לבכירים ליהיות מיליונרים על חשבון הציבור,מהסיבה הפשוטה שהם יודעים שהם הבאים בתור לעשות מיליונים ע"ח האיש הקטן והעמל.
בתנאים במדינה שלנו אני מוכן ליקנות בנק,רק מהדיבדנדים+העמלות שהבנקים לוקחים ברשות המדינה,אצליח להחזיר את ההלוואה וליחיות כמו מלך.
אז שלא יעבדו עליך,המישחק מכור מראש.אחרת מי יקום להכין לך לחם+גבינות+ירקות+בשר וכו"ב.
-
וואו , איך השירשור הזה תפס כיוון מעניין.
דמקה,
זה לא אתה שלפני כמה תגובות המלצת לי לקצרר בכתיבה ?,
וואלה, נתת חתיכת נאום (ועוד על רגל אחת), אבל
האמת,
אין לי טענות, שטחת בפנינו חבילת "אני מאמין" מעניינת, סדורה ועושה לא מעט שכל. אגב, למרות שאני חושב כי קצת הרחקת לכת בתיאור המציאות, בעיני זו בהחלט לא קונספירציה, כי אם הסתכלות קצת פסימית על העולם אך בוא בזמן גם די ריאליסטית.
בהחלט נהיניתי לקרוא.
משה
סעיף 2 שלך
"מנהלי החברות+בעלי החברות לוקחים את הרווחים של החברה{דיוידנדים+משכורות עתק},לכן לא נישאר כלום לשותפים הקטנים"
לא 100% צודק, 1000% צודק.
כמה מעט במשפט אחד, ככה הרבה אמרת.
מהל תיקים
מבין את הגישה שלך, אתה מסתכל דרך משקפיים פרגמטיות, הכל יחסי, ואם בחברה מסויימת מחלקים משכורות עתק ובונוסים עתירי כולסטרול לבכירים, מה זה איכפת לך, כל עוד שיעור הרווח הנקי ביחס למחיר המניה גבוה מבחברות אחרות, וכל עוד מחלקים דיבידנדים יפים, אתה בפנים, אתה שם כי זה יותר טוב מאלטרנטיבות אחרות, והכסף בסופו של דבר חייב לשכב היכנשהו.
יודע מה, אני מבין אותך, מנקודת מבט של ניהול תשואה וסיכון, יש בזה הגיון, אתה בוחר את מה שלדעתך יתן שורה תחתונה בכיס, גבוהה יותר ביחס לסיכון,
אבל גישה מצרפית כזו של מרבית אלו המנהלים כספים של אחרים, המנהלית את עיקר מאסת ההון העולמי, היא זו שבסופו של דבר מביאה לידי כך שה "כמה" גובר על ה "איך", או במילים אחרות, כל עוד אני אקבל מהחלבן ההוא כוס חלב גדולה יותר, לא איכפת לי, ומצידי שהחלבן ימלא לעצמו כל יום ג'אקוזי שלם עם החלב של הפרה, ואם צריך, אז מצידי שיחלוב את הפרה עד טיפת החלב האחרונה, ואפילו עוד קצת.
מה אומר, זה מה יש, זה מה שעובד היום בכל העולם, זה הזרם המרכזי שכולנו מנסים לשחות עימו ולא נגדו, אבל, נעים לחיות כך - זה לא.
רק מקווה שהשיטה הזו לא תתפוצץ לכולנו בפרצוף, באיזה יום בהיר ונהדר, ובכזה פיצוץ שישלח את כולנו מאות שנים אחורה לשיטת סחר החליפין.
נ.ב.
דמקה ידידי,
אני יודע, אמרת לי, ביקשת, המלצת, מה לא,
אבל מה - נהיה פה מעניין ומסקרן, ולא יכולתי להתאפק.
אז מבטיח לפצות אותך, מבטיח ששלושת ההודעות הבאות שלי יהיו סופר קצרות, מקסימום 30 מילה (כולל פתיח, גוף, סיום וגם מע"מ) :d .
יאללה בי
-
אני משתתף במשחק הנגזרים, מאותה סיבה שאתה משתתף בו, כי אני מאמין שאם אי אפשר להילחם בהם אפשר לזרום ביחד איתם. רק צריך ללמוד לדעת איך לא להפסיד. כלומר הלימוד הוא איך לא להפסיד. לקרוא ולהפנים. לא איך מרוויחים אלא בשלב ראשון איך לא מפסידים. אני לא עובד לפי השיטות של שחקן מעוף כי אני תמיד נייטרלי על השוק. אני מעולם לא מהמר על כיוון. לשמחתי, זכיתי במורה שהוא אדם מדהים שנתן לי כלים מיוחדים ללמוד לחשוב נכון. ולאחר שאתה לומד את זה וחווה את זה ומתנסה בזה, ויורק דם על זה, הכלים האלה מתחילים להיות חלק ממך, ורק אז אתה לומד בעצם שאפשר להרוויח מהשוק הזה בכל מצב, וזה בכלל לא משנה עבורי אם השוק יעלה או יירד או יעמוד במקום, מצידי שיירד 15% בחודש, אני דווקא אהיה מאד שמח.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמקה,לאור דבריך, מדוע אתה משתתף במשחק הנגזרים?
-
דמקה: בהצלחה.
משה: אם לא קונה מניות, לא מחזיק קרן השתלמות, וקרן פנסיה.
היכן שם הכסף? הכל בשוק המעוף?
-
גיל מנהל תיקים משה ובעיקר דמקה וואלה שיחקתם אותה פעם ראשונה שאני
באמת
אבל
באמת
קורא ומתרשם נטול פוזה ולעניין
-
- דמקה ? אני לא האמנתי עליך, כי מה, תיאוריית קונספירציה גלובלית קולוסלית? האם זה לא מזכיר לך את תיאוריית הקונספירציה הגלובלית על הפרוטוכולים של זקני ציון? אז אחי, עזוב אותך משטויות, אחי, בוא נחזור לאסט' המתוקות שלנו, כמו כדורי שוקולד, כמה טעים? כמה משמין? כמה מעשיר? וזו מנה טעימה ומתוקה לכל שבוע, אז מה קרה לנו השבוע הזה?
- בשבוע הזה, התחלנו את יום ראשון עם שני כדורי שוקולד שעוד לא הבשילו, והואיל ושתי האסט' היו מוטות כיוונים הפוכים, לכן סנטימנט השוק שלנו היה ב"ת בכיוון מדד הבסיס, כי בין שתי נקודות עובר קו ישר אחד, ובין שתי אסט' עובר קו הצלחה אחד, וזה בתנאי שהן מוטות כיוונים הפוכים, ואכן כי כן, הבשילה האסט' מוטת העליות, ונשארנו אך ורק עם כדור שוקולד אחד שעוד לא הבשיל, אז מה היא מילת המפתח?
- מילת המפתח היא סבלנות, כי כל כלב ביג'י יומו, וכל "מריץ מניות" בא יומו, אז למי מגיע כל הכבוד? כמובן "לשחקן" שלנו, וגם לשחקן נוסף, לברננקה, כי הוא לא "זייף" בהודעת הריבית המדאיגה, וזה למרות החששות מקצב ההתאוששות הכלכלית, ולמרות האווירה הפסימית לשווקים, ולכן כל הכבוד לברננקה על שאמר את
האמת,
וכל הכבוד לו על שהזהיר שקצב ההתאוששות יהיה צנוע מההערכות המוקדמות, ואני מקדיש לו שיר:
בוול סטריט בחצי היום
כשהשוק פתוח
היית ככה סתם הולך
והחזה מתוח
כולם אומרים איזה
קנון
עובר בסימטאות
עושים שלום מכל חלון
כל הכבוד!
כולם היו יודעים אז טוב מאוד
למי למי - יש יותר כבוד
למי למי, תמיד למי - יש יותר כבוד
וכשהמסחר היה בוער
והמניה לא זזה
ברננקה היה אומר:
"אתה ראשון יא קזה!"
כולם ידעו שברננקה
ראשון תמיד לצעוד
ומאחור הם צעקו:
"כל הכבוד!"
מרים כוסית ועוד אומר:
"כל הכבוד!"
למי למי - יש יותר כבוד
למי למי, תמיד למי - יש יותר כבוד
-
דמקה יקירי
נהניתי לקרא את משנתך. היא מאד מענינת אבל קצת מסתורית.
אנא הואל נא בטובך לשתף אותנו בשיקוליך, הרי זו מטרת האתר-להפרות אחד את משנהו.
אמרת,הכל תלוי בחשיבה נכונה.היה לך מורה שלימד אוך איך לחשוב נכון. תן לנו טיפים דמקה!
בתודה
אבי
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
סאן כאשר היו הנפילות הגדולות סגרתי את רוב הכסף באיגרות חוב{עשר שנים} עם ריבית של 8.5% .
בקרן פנסיה אתה משלם במשך 30 שנה 35% עמלות+גנבות ,פרייר מי שנותן להם לנהל את הכסף,תשקיע באיגרות חוב תרויח גם את הריבית וגם את העמלות הרצחניות שלוקחים לכל הפריירים{פריירים לא מתים רק מיתחלפים}.
הבן שלי הפסיק ליהיות פרייר.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
סאן כאשר היו הנפילות הגדולות סגרתי את רוב הכסף באיגרות חוב{עשר שנים} עם ריבית של 8.5% .
בקרן פנסיה אתה משלם במשך 30 שנה 35% עמלות+גנבות ,פרייר מי שנותן להם לנהל את הכסף,תשקיע באיגרות חוב תרויח גם את הריבית וגם את העמלות הרצחניות שלוקחים לכל הפריירים{פריירים לא מתים רק מיתחלפים}.
משה, בוקר טוב,
שווה לשקול את זה.
החשבון שלי היה , כי הטבת המס, כאשר מפרשים לקרן השתלמות וקרן פנסיה, עולה על כל העמלות, מה דעתך?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
משה, בוקר טוב,
שווה לשקול את זה.
החשבון שלי היה , כי הטבת המס, כאשר מפרשים לקרן השתלמות וקרן פנסיה, עולה על כל העמלות, מה דעתך?
סאן תשקיע לבד תחסוך את העמלות הקטלניות,בסופו של חשבון כל הזיכויים לא נותנים 20% מהעמלות,אתה רואה איך הם מנהלים את הקרנות.תיבדוק 3 שנים אחרונות לא הרווחת כלום אולאי גם הפסדת מהנומינלי.
-
סאן תשקיע לבד תחסוך את העמלות הקטלניות,בסופו של חשבון כל הזיכויים לא נותנים 20% מהעמלות,אתה רואה איך הם מנהלים את הקרנות.תיבדוק 3 שנים אחרונות לא הרווחת כלום אולאי גם הפסדת מהנומינלי.[/quote]
משה אתה טועה
מי שיש לו קופ"ג או קרן השתלמות כללית (משקיעה בין 20% ל 30% במניות)
הכפיל את כספו ב15 שנה אחרונות מה שבהחלט נותן לו רווח ריאלי.
זה לא יהיה נכון להסתכל שנה או שלוש שנים אחורה בלבד-אלו השקעות ארוכות טווח.
יכול להיות שאתה , עקב מומחיותך בנגזרים , עושה יותר אבל אתה גם מסכן יותר.
בקשר לעמלות-אין מה לעשות אף אחד לא עובד בחינם אבל מנסיון אפשר להוריד אותם לדמי ניהול של 0.5% שנתי אם יש לך סכום יפה ואם זה דרך מקום עבודה אפילו 0.25% אפשרי.
בנוסף אם אתה מגיע לחסכונות של כמה מליוני שקלים זה קצת בעייתי לנהל סכומים כאלה ללא עזרה מקצועית.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
סאן תשקיע לבד תחסוך את העמלות הקטלניות,בסופו של חשבון כל הזיכויים לא נותנים 20% מהעמלות,אתה רואה איך הם מנהלים את הקרנות.תיבדוק 3 שנים אחרונות לא הרווחת כלום אולאי גם הפסדת מהנומינלי.
משה אתה טועה
מי שיש לו קופ"ג או קרן השתלמות כללית (משקיעה בין 20% ל 30% במניות)
הכפיל את כספו ב15 שנה אחרונות מה שבהחלט נותן לו רווח ריאלי.
זה לא יהיה נכון להסתכל שנה או שלוש שנים אחורה בלבד-אלו השקעות ארוכות טווח.
יכול להיות שאתה , עקב מומחיותך בנגזרים , עושה יותר אבל אתה גם מסכן יותר.
בקשר לעמלות-אין מה לעשות אף אחד לא עובד בחינם אבל מנסיון אפשר להוריד אותם לדמי ניהול של 0.5% שנתי אם יש לך סכום יפה ואם זה דרך מקום עבודה אפילו 0.25% אפשרי.
בנוסף אם אתה מגיע לחסכונות של כמה מליוני שקלים זה קצת בעייתי לנהל סכומים כאלה ללא עזרה מקצועית.[/quote]
מה שהרוב עדיין לא מעקלים ,עד 2008 הכל היה בסדר חוץ מהעמלות.
היום גם עמלות רצחניות וגם 3 שנים אחרונות הקרנות מופסדות.
לרעייתי יש קופות גמל+קרן הישתלמות דרך העבודה ,בקופות גמל הפסד של 30% בשלוש השנים האחרונות מאז המפולת.בקרן הישתלמות הפסד של 5%.
-
לגיל ידידי - מצטער אם נעלבת מדבריי, אני פשוט סובל מאותה בעיה. רוצה תמיד להקיף את הכל ולא לפספס חלילה ולו נקודה אחת. ועל כך נאמר: הפוסל במומו פוסל. כן זה אותו מום שקיים אצלי. משתדל לתקן אותו כמה שאפשר, למרות שזה ללכת נגד
הטבע,
אבל בכל זאת משתדל.
בהמשך לדברים בהעליתי כאן קודם אני רוצה להוסיף מספר מלים על הכיוון הכללי בעולם כרגע. מראש אני הולך להתנצל כי זה קצת ארוך ואולי מייגע, וגם לא הכי אופטימי, אבל זה משהו שאני מאד מאמין בו.
והנה תמצית כללי המשחק של העולם כרגע:
כל המשחק שמתנהל כעת בעולם הוא לשחק בנדמה לי. מה זה אומר? זה בדיוק כמו בסיפור בגדי המלך העירום. כולם כבר יודעים, אפילו הציבור הפשוט, שכל הכלכלה מבוססת על יסודות רעועים בלשון המעטה. כל הבסיס עצמו רקוב, כי אין
באמת
איזון בין שווי נכסים ובין התחייבויות כספיות. לא קיימת כל קורלציה בין השניים. החוב האדיר שנוצר מבוסס על נוסחה מתמתטית שגורסת כי לעולם הוא לא יתאזן, כיוון שרק הריבית על החוב האדיר הזה היא טריליונים, ולכן מדובר בבעיה לא פתירה, לא בדור הזה ולא בעוד 50 דורות. פשוט אי אפשר לכסות חוב בסדרי גודל כאלה. עכשיו, הבנקים ואנשי ההון מאיימים על הממשל לפוצץ את הבלון אם הם לא יקבלו מה שהם רוצים, ואף אחד לא רוצה להיות הראשון שמפוצץ את הבלון הזה, כי המשמעות שלו תוביל להתמוטטות כלכלית ולכאוס בכל העולם, מה שקורה היום
באפריקה
הרעב והפרימיטיביות, יכול לקרות בין רגע בכל העולם. כי המשמעות של פיצוץ הבלון וחשיפת
האמת
היא שכל מה שאנשים עבדו בשבילו במשך תקופת חיים בעצם הולך לאיבוד או במלים אחרות לא קיים. התחרות של הכסף בתוך משחק החיים שהוא בדיוק כמו המונפול "מי צבר יותר משך החיים ומי יוכרז כמנצח" הולך להשתנות בקרוב. אף אחד לא יודע כמה קרוב, אבל זה כבר בלתי נמנע. מדוע? כי הבינו שיש כאן מילכוד 52, אי אפשר להיכנע ללחצים וסחטנות בלתי פוסקים מצד מעצבי המדיניות הכלכלית בעולם, אשר ידעו מראש שזה מתישהוא יוודע, ומצד שני - כל דחייה או גלגול של האוד הלוהט לידיים חדשות, רק מחזקת את המתיחות הקיימת ממילא, כי אף אחד לא רוצה להיתפס כשהאוד הלוהט יזרק לידיים שלו. והדבר האחרון - הציבור כבר יודע, וזה מאד מקשה על התמרון, כי אי אפשר להשתמש באותו טיעון כושל לאורך זמן. אז בינתיים, מה לעשות הממשלות בכל העולם נכנעות לתכתיבים של מעצבי מדיניות כלכלית על מנת לאפשר לכל האשליה הזאת הלמשיך ולהתקיים, אבל כאשר תגיע הדרישה הראשונה לפרעון, יתחיל מחול השדים, כלומר מתישהוא מישהוא יבוא וידרוש לממש את ההון שצבר, הוא יעשה זאת כי הוא ירצה לממש את כל מירדף החיים שלו לכדי תוצאות בשטח. הוא ירצה לשפר את איכות החיים, הוא ירצה לקבל שירות מהחברה ולא לשרת אותה. כשזה יקרה, הכל יתמוטט. הסינים שהם היו משך דורות הגב היצרני של העולם. על גבם האמריקנים נוסעים בלימוזינות וחיים ברווחה משך עשורים רבים, רוצים להשוות את מעמדם לשאר אומות העולם, ולאט לאט הם רוצים לפרוע את ההבטחות שניתנו להם ושבשמם הם קמו כל בוקר לעבודה סיזיפית משך עשרות שנים. מתישהוא בעתיד הקרוב, הם יבינו שהם היו פראיירים במשחק של פירמידה, וכי הם העובדים השחורים שמחזיקים את כל הפירמידה על הכתפיים שלהם. ואז כשזה יקרה, הכל יקרוס. בינתיים, הממשל בסין מקבל מספיק טובות הנאה כדי לדחות את הפרעון, אבל כשהממשל בסין יבין שאין לו יותר כח לדרוש מהפועלים להיות חרוצים מדי בלי תמורה שהובטחה להם מזמן, זה לא יחזיק מעמד - הכל יקרוס. כי סיני שעובד 14 שעות ביום לא עושה מאהבת העולם. הוא עושה את זה, כי הצליחו לשכנע אותו שעם צבירת הממון הוא יוכל לשפר באופן משמעותי את רמת חייו. אחרי שהצליחו להנדס את העם הסיני לחשוב כמו יתר העולם (לגבי כסף ולרצות להתעשר), הסיני הפשוט כבר לא כל כך פשוט, הוא רוצה לממש את ההבטחות.
תחשבו על זה, מה קרה עם הבנק של מוני פנאן? לקוח גדול אחד הגיע וביקש לממש את נכסיו שהוחזקו בבנק. מה קרה מכאן? אי אפשר היה יותר לגלגל את החובות האדירים והחגיגה נגמרה. מה קורה בעולם? אותו הדבר בדיוק. מי הוא פנאן ז"ל של העולם? ממשלת ארצות הברית.
מה ההבדל בכל זאת בין הפרט לכלל? לממשלת ארצות הברית יש עדיין את הצבא הכי חזק בעולם. מה יקרה כשהיא תילחץ לפינה? נו, תחשבו מה קורה לפושתק בגן הילדים שבאים אליו מספר ילדים מכל עבר ומתחילים לעמוד מולו בלי הפחד של כל אחד לבד מולו ודורשים לקבל את מה שהבטיח להם? הוא מתחיל להתפרץ ולכעוס.
מה הנמשל? אנחנו קרובים מאד לשינוי מאד קריטי בעולם שאנו מכירים. אבל השינוי יגיע רק לאחר מלחמה שתהיה אם כל המלחמות. משהו גדול מאד. כשבפעם הראשונה הסינים יהיו מעורבים.
כמובן, שכל האמור לעיל הוא רק דעה אישית שלי. כל אחד רשאי לקחת ממנה מה שנוח לו, אני יודע שחלק מהדברים כאן אינם נעימים לאוזן, כי אף אחד לא רוצה
באמת
לחשוב שהוא נוסע ברכב שעוד 5 דקות הולך ליפול מצוק, זה יכול לשבש את מהלך החיים. אבל לפעמים אם מצליחים לשכנע את הסביבה שמשהו רע עומד לקרות, אפשר אולי למנוע את זה כשזה יגיע. ההכרה בבעיה היא הדבר ההכרחי ביותר כדי להגיע לפתרון.
-
דמקה ידידי,
ממש לא נפגעתי ובהחלט הבנתי מהיכן זה בא, אכן גם אני לוקה לפעמים במסבירנות יתר.
בכל אופן, לקחתי ההערה בכיף, חלילה לא כועס, וסתם כך, השתעשעתי עם זה קלות.
חייב לציין שאני לא רק נהנה לקרוא את דעותיך ומסקנותיך השונות, אלא גם מזדהה עם חלק לא מבוטל מהן, או ליתר דיוק- בוא נאמר- אני משוכנע כי יש דברים בגו.