שלום אלון
עוד כחודשיים אמורה אולימפיה להתחיל לפדות את הקרן של סדרה ג'
אם כך - מדוע האגח יורד לאחרונה?
מה משמעות הודעת החברה מהיום?
האם יש חשש לתשלום?
אנא חווה דעתך
תודה רבה
דניאל
Printable View
שלום אלון
עוד כחודשיים אמורה אולימפיה להתחיל לפדות את הקרן של סדרה ג'
אם כך - מדוע האגח יורד לאחרונה?
מה משמעות הודעת החברה מהיום?
האם יש חשש לתשלום?
אנא חווה דעתך
תודה רבה
דניאל
אני לא אלון
אבל מאיזו הודעה אתה מסיק שיש בעיות עם התשלומים הקרובים?
בדוח האחרון החברה מודיעה שלא תהיה לה בעיה לעמוד בהתחיבויות בשנתיים הקרובות
מה שכן האגחים קצת ירדו ללאחרונה
התשואה כבר 30 אחוז פלוס
כמו שבאו מוכרים הגיעו קונים
מקווה שהקונים יותר חכמים
ואני בינהם
שלום shlo38
אני מוטרד מהתנהגות האג"ח, שעל פניו נראה כמו הזדמנות - האם זו דוגמא לכשל שוק שאליו התיחס אלון באחד הצ'אטים?
אולי...
ואולי יש משהו נוסף מתחת לפני השטח
לגבי ההודעה (פורסמה במאיה) - מדובר בתוצאות האספה שהיתה היום, ובה הוחלט להתקשר עם חברת LEO לחלוקת השליטה בחברת נאנט. לי לא ברור מה משמעות ההודעה, ואשמח להבין
בתקווה לתשלום מלא ובמועד
דניאל
נכון שעל פניו נראה הזדמנות נהדרת ונכון שמתחת לפני השטח יכול להיות משהו שאנו לא מודעים לו - אך זה נכון לגבי כל השקעה...
חשוב לזכור כי (לפחות על פי הצהרת החברה) התשלומים לשנתיים הקרובות "מובטחים" אך על פי אותה הצהרה, התשלומים הנוספים עדיין לא ויכולים להוות בעיה ולכן מחיר נוכחי אינו אבסורדי.
הנתונים הפיננסיים של החברה תומכים בכך שלתשלום הקרוב אכן לא תיהיה בעיה, ואפילו אם ניקח צעד קדימה - גם מסגרת של הסדר אינו בעייתי שכן ההון העצמי של החברה ויחס השחיקה בין הנכסים לחובות למרות שאינו הטוב ביותר הינו בגדר הסביר לתקופה בה אנו נמצאים.
כן יש חשש להמשך, אך הוא חשש סביר לדעתי והוא מגלם תשואה טובה להשקעה.
המחיר הנוכחי לדעתי נמוך, אך מחיר השיא היה גבוה (כפי שציינתי גם אז). לכן אני מניח כי משקיע עם סבלנות יוכל לעשות רווח הוני יפה כאן, אך בהחלט קיים חשש ממשי להמשך ירידות בטווח הזמן הקצר בעיקר בתלות במגמת שוק והודעות חברה...
שלום אלון,
כתבת, "יחס שחיקה בין נכסים לחובות".
איך בדיוק מודדים את זה?
עיון בדוחות החברה היה מעלה כי בעוד ההון העצמי כמעט ואינו נפגע ביחס לשתי הדוחות האחרונים (לפני כן הפגיעה כן היתה בהון העצמי), ערך הנכסים הכולל ירד כמו גם ערך החוב. היחס בין שלושת רכיבים אילו (סך נכסים, סך חובות והון עצמי, כמו גם יחס בין נכסים/חובות שוטפים ללא שוטפים) - הינו יחס שניתן לקחת בחשבון כאשר מנתחים את ביצועי החברה ויכולת הפרעון שלה (ובתלות בסיבת השחיקה).
אינני יכול להסביר את כל זה פה, אולי בעתיד יעלה קורס בנושא ניתוח/אנליזה או משהו דומה...
אלון/מישהו
מה קרה היום לאג"ח שהגיע עד 90 וירד ל82?
מישהו יודע מה הסיבה לכך?
תודה
אלון
גם אני לא אלון אבל נראה לי שמישהו עשה "סיבוב" על מחזיקי האגח. זרק סחורה לפני כשבוע -עשרה ימים בערך,וגרם לירידות האחרונות,ביודעו שעומדת להתפרסם הודעה על אישור עקרוני
מהבנק לקבלת הלואה שתשלם את התשלום הקרוב (ראה הודעה במאיה מאתמול בצהריים)- מה שכמובן הזניק את מחירי האגח בתלילות אתמול,והיום הוא שאסף סחורה בזול מימש ובגדול(ואיתו רבים אחרים) .
להלן ההודעה: http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=561167
תודה על התשובה
גם אם שמך לא אלון,
אוהב את שם הבמה שלך
אלון
מודה בהכנעה :)
מסתבר שמי שמכר היום היה "אולימפיה בטוחות" - חברת בת של אולימפיה
מי קנה? מדוע למכור לקראת פדיון חלקי? מדוע בירידה של כ 5% ביחס למחיר השוק?
לא ברור :?:
אלון (או מי שיכול לתרום ולהשתתף) מה דעתך?
בכל מקרה, העובדה שלקראת הפדיון החלקי הראשון החברה נאלצת לבקש מבנק אשראי - נראית כאינדיקציה לא חיובית
דניאל
זה מריח כחדשות רעות. כנראה בעיות שיצוצו בקרוב.
מה שהחברה עושה זה להעדיף את ההווה על העתיד.
היא מוכרת ולוקחת חובות בשביל לשלם את התשלום הקרוב אך משאבדת את עתידה - אכן לא חדשות מזהירות, אך בהחלט בעלי פוטנציאל.
לדעתי ניצול של התקופה הקרובה והמתנה למועד התשלום יכול להפיק רווח למשקיע, אך הסיכון בנייר, במיוחד לאור חלופות אחרות יכול להיות בעייתי מעט.
אני במקרים כאילו מעדיף להיות בחוץ ולהגיד אמרתי לכם :d
לילה טוב אלון,
אשמח בעזרתך ע"מ שאוכל למקסם את השקעתי באגח אולימפיה ג, במיוחד לאור החדשות האחרונות. אני נמצאת בנייר משער 71 אג, (מה שמבטא כרגע כ20% רווח).בכל מקרה לא התכוונתי להשאר לפידיון מלא,אבל אינני מצליחה לחשב באופן מדויק איך הכי ריווחי לפעול:
למכור ביום הקום (בהנחה שעד אז יעלה מחיר הנייר עוד קצת) ולהנות מרווח הון בלבד או שמא
למכור השכם ביום האיקס ולהנות מפדיון חלקי (16.67% מהקרן,לא הרבה..) ולספוג ירידת תיקון טכני?
האם תוכל לעזור לי לחשב מה קורה בתרחיש ב' מבחינת התשואה הכוללת? מאוד אודה לך.
זה גם יהיה כלי עזר לחישובים עתידיים.
לא אלון אבל אנסה לעזור.
בעייתי משום שבאגחים היותר מסוכנים החישובים הם עד התשולם הבא ולאחר התשלום ישנה בד"כ ירידה חדה יותר מעידכון המחיר. רוווח ההון שיתקבל מהפירעון החלקי הוא בערך 3.3 אג' לכל 1 ע.נ. (שווה ערך לירידה נוספת של 3.5% מעבר לעידכון המחיר). עכשיו השאלה היא האם האגח ירד ביותר מ 3.5% או פחות. דעתי היא שלמרות מאמציה של החברה לעמוד בתשלומים הנוכחיים, מאמצים אלו הם כפי שתיאר זאת אלון עדיפות ההווה על העתיד ולכן אני מתכוון למכור את הנייר לפני תשלום הקופון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי שם במה
תודה רבה.חיזקת את דעתי.
כעקרון ניתן לעשות חישוב מדוייק לרווח הפוטנציאלי מהפדיון החלקי, אך כמו שנאמר מחיר השוק לאחר הפדיון בדרך כלל יורד מעבר לתיקון הטכני ולכן בשביל שיהיה כדאי להחזיק לפדיון החלקי צריך שיהיה מרווח גדול במידה מה - כך שנוכל לצאת ברווח.
אני יכול לומר לך שבנייר זה ע"פ הנתונים הנוכחיים - מרווח זה לא קיים ולכן אני מאמין כי בטווח הקצר עדיף יהיה למכור ולהיכנס שוב במועד מאוחר יותר אם בכלל.
בקורס שאני מעביר אני מלמד כיצד לבצע את החישוב הנ"ל ומעבר לכך - המשתתפים מקבלים כלי אוטומטי שמבצע את כל החישובים עבורם ע"י הזנת נתוני הנייר הנתונים מהאתרים הכלכליים.
בהחלט נושא ששוה ללמוד...
תודה אלון.אם רק תוכל לספק הבהרה למה התכוונת ב"צריך שיהיה מרווח גדול במידה מה - כך שנוכל לצאת ברווח.". מרווח גדול בין מה למה? לא לגמרי הבנתי למה כוונת.
כיון שקניתי בשער 71 קשה לי להאמין שהשער יפל בחדות אל מתחת למחיר זה,ולכן חשבתי שאוכל לצאת (אולי) עם נפילה מסוימת במחיר,אך עדיין מורווחת.
אבל ככל הנראה שאנקוט באסטרטגיה המוצעת- לצאת לפני פדיון.
נ.ב הכלי לחישוב שאתה מדבר עליו הוא משהו שרק לנרשמי הקורס יש גישה אליו?
לפי דעתי הכוונה של אלון במרווח הייתה רווח ההון שמתקבל עקב הפדיון החלקי. אם מרווח זה מספיק גדול אפשר לספוג ירידה קטנה אחרי התשלום.
שאלתי דווקא קשורה לאגח ב של החברה. אם תהיה ירידה במחיר לאחר התשלום של אגח ג, כיצד זה ישפיע על מחירו של אגח ב שמשלם ריבית בסוף ספטמבר. האם ירד גם או שיחזיק מעמד עד תשלום הריבית.
המרווח המדובר אכן הוא ברווח ההוני הנוצר מהפדיון החלקי, ארי אין זה משנה כמה רווח עשית עד לאותו זמן, המטרה היא לשמור ולהגדיל אותו ב"הסתכנות" בתשלום/פדיון, ולכן נאמר מה שנאמר.
אני יכול להבין למה זה מבלבד מעט למי שלא עבר את הקורס, אך ניתן ללמוד על תהליך זה גם ממקורות אחרים (או להרשם לקורס הבא שלי :) ).
אכן הכלי ניתן למשתתפי הקורס, אך את ההסבר לביצוע החישוב תוכלי למצוא בצאט שערכתי בנושא או באתרים אחרים. בכול מקרה הכלי לא מחולק שכן נדרש להבין גם את מגבלותיו לפני שעושים בו שימוש...
לתגובה השנייה -
לרוב לפני מועד תשלום באג"ח מסויים נפער פער או גדל הפער בריבית בין הניירות של אותה חברה. הירידה באה לסגור חזרה פער זה. נדרש לבדוק האם מחיר הנייר השני עלה מעבר להעלייה הצפוייה מהתקרבות לתשלום (כלומר שהעלייה במחיר השוק של הראשוןנה גררה גם את השנייה). אם לא הפגיעה, אם בכלל, תיהיה קטנה ובכל מקרה לקראת התשלום של השנייה צפוייה לעלות חזרה.
כמובן שלא מדובר במדע מדוייק ואני מאמין כי השפעת מגמת השוק חזקה יותר מהשפעה המקומית שאנו דנים בה בכל מקרה...
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=566022
אלון מה פשר ההודעה? האם יש לחברה בעיות בפרעון? האם האספה היא רק בגלל הנאמן?
כעקרון ההודעה המקורית טובה למשקיעים לטווח הקצר שכן היא מבטיחה תשלום, אך כמו שנאמר ע"י עוד קודם מדובר בדבר שלילי לטווח הארוך.
ולמרות זאת בגלל שהנתונים הפיננסיים של החברה חיוביים ומשתפרים אני מאמין כי אפילו בטווח הארוך המתנה לפדיון תשרת את המשקיעים ולכן האגחים של החברה הופיעו גם ברשימה של האגחים שאני מצדד בהם כחלק מהדיון שנפתח לאחר הצאט האחרון:
http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=10222
היום יום הקום לנייר כאשר יום ראשון הוא יום האקס.
כעקרון יש פוטנציאל רווח הוני קטן בנייר, כך שבתמונה הכללית לדעתי לא שווה את ההשקעה (מה שיכול להסביר את הירידות הקטנות היום במחיר השוק של הנייר).
להלן החישוב:
[attachment=0:3it5h377]אולימפיה אגח ג - פדיון חלקי.png[/attachment:3it5h377]
כפי שניתן לראות פוטנציאל הרווח גובל ב -7% להשקעה של יום מסחר בודד.
לאחר התיקון הטכני יש לקחת בחשבון כי עדיין צפוי מעט ירידות, גובהן תלוי בעיקר במגמת השוק באותו יום.
ועדיין הייתי מצפה כי ניתן יהיה להפיק רווח קטן ממהלך שכזה, למרות שאני יאישת לא נוקט צעדים כאשר מדובר על פוטנציאל קטן, אך למי שי שנזילות גדולה בהחלט יכול לעשות שימוש במהלך.
חשוב לשים לב כי יש לתת פקודת מכירה בפתיחה מתחת למחיר הבסיס במטרה להפרד מההשקעה בזמן הקצר ביותר. כמו כן ההשקעה צריכה להשאיר בידי המשקיע אפשרות לסחור לאחר הפדיון החלקי ברציף ולכן מומלץ לקנות מעל כמות המינימום למסחר (בהתאמה).
מי שמאמין בנייר יכול להשקיע לטווח מעט ארוך יותר. שימו לב כי התשואה ברוטו לפדיון מלא יורדת לטווח סביר מה שיכול להכניס משקיעים נוספים (מדובר בהיוות הידוע לקראת תשלום).
ושיהיה לכולם בהצלחה.
נ.ב - התמונה והחישובים נעשו באמצעות הכלי שאותו אני מחלק לנרשמים לקורס וזו רק אחת השיטות לעשיית רווח מהיר בסיכון נמוך!
אלון
האם אתה יכול להעלות את הקובץ עצמו עם הנוסחאות לאתר כלשהו שנוכל להורידו ולהתנסות בו?
תודה
הקובץ, הדרכת השימוש בו והסבר מפורט על החישובים ודרכי הניצול של כשלי שוק אילו ואחרים נמסרים למשתתפי הקורס בלבד...