אני רוצה לגדר תיק של 400.000 ש"ח לפי הנוסחה אני צריך לקנות שני פוט 1100 ולכתוב שני קול 1070 כדאי לממן את הקניה - שניהם מחוץ לכסף( איפה טעיתי)
Printable View
אני רוצה לגדר תיק של 400.000 ש"ח לפי הנוסחה אני צריך לקנות שני פוט 1100 ולכתוב שני קול 1070 כדאי לממן את הקניה - שניהם מחוץ לכסף( איפה טעיתי)
נכון לרגע זה, קול 1070 הוא בתוך הכסף. במידה ויהיו עליות, ההפסד יהיה ניכר.
איזה אסטרטגיה מומלצת לגידור של של תיק מניות 400.000 ש"ח
סלפי,ציטוט:
פורסם במקור על ידי selfservice
לא מכיר את הנוסחה אבל , אנסח במילים פשוטות את מה שאתה כתבת:
נניח שהביצוע היה כאשר המדד היה קרוב ל- 1080 נקודות,
קנית 2 פוט 1100 שהם בתוך הכסף (שני טרייקים)
כתבת שני קול 1070 שהם בתוך הכסף (סטרייק אחד)
מה שיצרת הם שני צילינדרים אגרסיביים (מכיוון שכל האופציות בתוך הכסף).
כעת, נניח גם שהתיק שלך הינו רק מניות (כל ה- 400K ש"ח) וכולן מת"א 25 , ונניח שהפיזור בו דומה לפיזור ולמשקלים כפי שהם במדד המעוף, אזי:
א. הגנת על כל התיק באם המדד יירד מ- 1080 ועד 1060
ב. מ- 1060 ומטה, אתה ממשיך להגן כל הדרך למטה רק על כ- 50% מהתיק.
ג. באם תרצה להמשיך להגן על ייתרת 50% מהתיק כנגד ירידות מ- 1060 ומטה, תצטרך לבצע אסטרטגיה נוספת (לדוגמה באם המעוף יגיע ל-1060 , תקנה פוט 1080 ותכתוב קול 1050 או 1040 לצורך מימון הפוט) ואז תקבל הגנה מלאה עבור אותם כ- 50% מהתיק, ממדד 1060 עד מדד 1040, ומשם והלאה תקבל הגנה רק על חצי מאותם 50% (כלומר על 25% שנוספים ל- 50% הראשונים שהגנת עליהם, סה"כ מגן על 75% מהתיק).
ד. אבל כל זה כרוך בסיכון - והסיכון הוא שבאם השוק יעלה, יווצר לך הפסד באופציות (הפסד משמעותי), אומנם בתיק ההשקעות ייווצר לך רווח, אבל בשורה התחתונה אתה "דורך במקום", ויותר מכך, נניח שיש עליות, ומגיעים לפקיעה עם קולים כתובים עמוק בכסף, שכל אחד מהם משלם אלפי שקלים (לא לך, אלא למסלקת הבורסה) תצטרך לממש כמות מסויימת מתיק ההשקעות כדי "לנעול" את הרווח שנוצר בו ע"מ לקזז את ההפסד שנוצר באופציות.
או לחילופין, לגלגל את הפוזיציה באופציות לחודש הבא (אבל אז נכנסים כבר לתחום הרבה יותר מקצועי ומורכב באופציות, שנקרה ניהול פוזיציה מתגלגלת)
מקווה שעזרתי
אני טעיתי בניסוח של (מחוץ לכסף) הכוונה שלי הייתה שלפי הנוסחה אני כמעט בטוח יפסיד מהגידור ומסתכן הרבה יותר . רציתי לדעת למה הגידור לא מסתדר לי לפי הנוסחה של שחקן מעוף. או לחלופין איך מגדרים תיק מניות ב- 400.000ש"ח ( הנןסחה של שחקן מעוף מחשבת את מחיר האופציה שאני צריך לשלם על מנת לגדר את התיק)
גידור תיק השקעות הינו מלאכת מחשבת של: ידיעת הרכב תיק ההשקעות, הכרת צרכי המשקיע, הבנת מצבו הפיננסי הכולל, הכרת אופיו ועוד פרמטרים נוספים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי selfservice
לבוא ולהציע גידור לאדם שאיני מכיר כלל (לא אותו ולא את מבנה תיק ההשקעות) זה יהיה חסר אחריות.
למיטב הבנתי, יוסי פרסם נוסחה מסויימת, באם עונה על צרכיך, מה טוב, ובאם לא, מדוע אינך מתייעץ עם מישהו מורשה (בעל רשיון יעוץ או ניהול תיקים),ייתכן והיעוץ יעלה כמו כמה אופציות PUT (בכסף) אבל אמור להחזיק מעמד הרבה יותר מחודש ימים.
בברכה
כשאתה אומר לגדר, האם הכוונה שלך שאת ה 400k אתה שם בתעודת סל 25? או במשהו אחר? מה אתה רוצה בדיוק לעשות עם הכסף?
אני מתכוון לגדר לפי הנוסחה - ביצעתי את חישוב הנוסחה וזה התוצאה שיצאה לי . תוצאה שנראית לי לא סבירה. אני שואל איפה טעיתי?
שלום
מה שאני מציע לך תמכור 20 30 פוט 970 לחודש יולי ותמכור במקביל 20-30 קול 1200 לחודש יולי יש לך מספיק בטחונות לכתוב כמויות שכאלה גם בלי הגנות האופציות של יוני שחוקות מאד חבל על המאמץ אני יושב כרגע בעיקר על חודש יולי שיש בו עוד הרבה בשר.
עד יולי הפוטים והקולים יישחקו ותוכל לקנות אותם ואז לרדת לקול 1180 יולי או 1190 יולי ופוט 1020 יולי. אפשר גם כעת למכור ישר פוט 990 לחודש יולי וקול 1180 לחודש יולי בהצלחה
מה קורה אם השוק יפול ביולי, ניח ל-940 ?
יהיה גם הפסד מהתיק- כ15% - 60000 ש"ח, וגם הפסד מההגנה, שאמורה הייתה לגדר את ההפסד (להרוויח 60000 ש"ח).
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי avi1111
קשה לי לראות בכך גידור, מכיוון שהגידור אמור לעבוד הפוך מהמגודר, ועל גידור צריך בד"כ לשלם כסף ולא לקבל.ציטוט:
פורסם במקור על ידי avi1111
כתיבת פוטים אינה יכולה להוות גידור לתיק השקעות, מכיוון שהסיכון הוא באותו כיוון (הסיכון הוא באם יהיו ירידות בבורסה), אך גם כתיבת קולים חשופים (ללא כתיבת פוטים,) מהווה רק גידור חלקי, גובה הגידור מוגבל לכמות הכסף שהתקבלה מהכתיבה.
יש נוסחא לגידור תיק/מאיר טל צודק!!
בכל מיקרה מה שקראתי כאן מחלק מהכותבים הוא לא סביר
לא משנה מה בגידור תיק לא מוכרים פוטים!!
זה מזכיר לי שפלוני עושה ביטוח לביתו נגד שריפה וכשהבית נישרף הוא משלם עוד כסף
במידה ואתה מוכר חוזה אתה מוכר 100000 שח מעוף
הווה אומר אם יש לך 400000 מעוף כרגע יש לך 300000
אז מה עשו חכמים ??
יש נוסחא שקובעת איזה פוט ליקנות לפי גודל התיק וביחס ישיר לסטיה ולמדד הפסימי
זאת פרמיה לכל דבר לא משחקים עם זה
זאת לא איסטרטגיה שבה אתה רוצה לקחת 10% וללכת שבה אתה קונה ומוכר פוטים וקולים
זה ביטוח לכל דבר !!
מה שייוסי אלוף לימד, זה לפי הנוסחה שלו , איזה סכום יש לקנות פוטים ע"מ לגדר את התיק.
לשם הדוגמה נניח שרוצים לגדר תיק של 1 מליון ש"ח והנוסחה נותנת קניה של פוטים בסכום של 20000 ש"ח.
לחילופין יוסי אמר שבמקום לשלם את הפרמיה הזו, ניתן לכתוב קולים נניח בסטרייק של 5% מעל השוק.
בצורה כזו אתה לא משלם פרמיה ועד עלייה של 5% מעל הסטרייק אתה אפילו נהנה גם מרווח בתיק ההשקעות וגם מכתיבת הקול.
מה שלא ברור לי, כתיבת הקול מגדרת את התיק עד סכום מסוים (הפסד של 2% שזה ה-20000 ש"ח שכתבנו קולים). מה קורה אם תהיינה ירידות חדות? או אז הביטוח מוגבל רק עד לסכום הכתיבה.
אולי יוסי אלוף התכוון שצריך לנהל את הגידור כל הזמן ולהזיז את הכתיבה למטה במקרה של ירידות חדות?
אודה מאד ליוסי אלוף, או לשחקן מעוף או למישהו שהבין כהלכה, להבהרה קצרה.
שבת שלום
מאיר טל
היי מאיר
אם אני זוכר היטב
במידה ואתה קונה חוזה דהיינו 100000 שח אתה מגדר אותו עי קנית פוט 5% או מכירת קול 5%
אבל במידה ונכס הבסיס הוא מעוף מניות אגחים(תיק השקעות)וכו
הגידור נעשה עי קנית פוט שהערך שלו נובע מהסטיה מהסכום והמדד הפסימי
זאת הנוסחה
סוף סוף היצלחתי להעלות אותה
ההודעה לא מקבלת יותר מ256kb
נניח ששוי התיק הוא 100,000 ש"ח ונניח שהמדד הוא 1100
אם המדד יורד בחמישה אחוזים (לאחר הירידה הוא 1045) שווי התיק ירד בקירוב ב 5% (5000 ש"ח)
המשימה: למצא אופצית פוט מתאימה שתגן על התיק בצורה מלאה
כמובן שהגנה מלאה תהיה באופציית פוט 1100 (קניה) אולם, כמה אופציות כאלה יגנו על התיק במלואו?
אם נרכוש אופציה אחת והתיק ירד ל 1045נקבל מהאופציה 5500 ש"ח. הגנה קרובה למדי בניכוי עלות האופציה. אם אנו רוצים תיק של 400,000 נקנה ארבע אופציות כאלה
לאחר חישוב לפי נוסחת אלוף 400000 שח מעוף
סטיה=20.35
מדד 1097
מדד פסימי 1000
עלות הפוט שצריך ליקנות הוא 4490 שח
בכל מיקרה כשאתה משלם ביטוח,אתה לא מוכר לא קול ולא פוט את זה תעשה באיסטרטגיה אחרת כי כשאתה מוכר אתה אף פעם לא תדע כמה תשלם
זה אם אתה רוצה לישון בשקט בלי להיתחכם עם המעוף
גם בדישדוש וגם בעליות מינוריות לפי נוסחא זאת תיהייה עם כסף בכיס ואולי גם ברווח?!!
אם תיקנה 2 פוטים באותו שווי יותר למטה בדישדוש אתה עלול להפסיד
על פניו ניראה טוב!!!!