-
שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
חודש מאי שבפתח, הוא בסימן בלאגאנים בשווקים.
הניסיון באפריל הראה שפתיחת השוקת העיקרית, לקראת השבוע השלישי לפקיעה, הביא תוצאות טובות מאד. מצד שני, לא ניתן להתעלם מהעובדה שהשוק בכיוון למטה. שבירת שיא כל הזמנים נראית פיתאום רחוקה מאי פעם.
לפי ניתוח זה, הרעיון הראשוני הוא לפתוח למעלה ב C1270 מוגן, שאמנם קרוב במרחק, אבל רחוק מעשית. לחילופין ניתן לפתוח C1290 לא מוגן. למטה הייתי נזהר הרבה יותר ופותח רחוק חשוף באזור ה P1040, שזה מעל 12%.
אבל כאמור, אלו מחשבות ראשוניות.
-
Re: שוקת רחבה מאי - דיונים ופרשנויות
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
דמ"כ: התכוונת ל-P1040?
כמובן. תיקנתי בהודעה. תודה!
-
אני מתכנן לפתוח בחלקים - סבירות לעליות בסטיות התקן (וברווחים שלנו) אם הירידות יחריפו.
בכל מקרה אחרי השבוע הזה אני צריך קצת מנוחה לעצבים... אולי באיזה בית הבראה של ההסתדרות...
-
דמי כיס ערב טוב .
אשמח אים תפרט את כל מרכיבי השוקת ואלה מחיריםתודה
פשוט פעם ראשונה שלי!
-
לא יאמן- כבר בשלב זה של החודש וכזאת כמות של אוכפים על 1200
כנראה שלא צופים ירידות החודש
-
דמי כיס,
האם אתה לא חושב שPUT חשוף זה לא מסוכן מדי?
יום יומיים של ירידות ונכנסים לבעיה של בטחונות?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי משקיע מתחיל
דמי כיס,
האם אתה לא חושב שPUT חשוף זה לא מסוכן מדי?
יום יומיים של ירידות ונכנסים לבעיה של בטחונות?
זה נכון. במקרה הזה חשוב לא לסחוט את הביטחונות עד הסוף.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
לא יאמן- כבר בשלב זה של החודש וכזאת כמות של אוכפים על 1200
כנראה שלא צופים ירידות החודש
זה
באמת
מוזר, כ 20000 אוכפים בשלב כ"כ מוקדם, כנראה שמדובר בגלגולים....
-
משקיע מתחיל
שעובדים חשוף, צריך להשאיר כ-50%+/- מהבטחונות פנויים. תלוי גם במרחק.
-
לחברים שלום:
בבסיס הדיון כאן נדמה שמובן מאליו שהולכים במאי על שוקת והשאלה היחידה היא רק על הגבולות ועל תזמון הפתיחה של האסטרטגיה.
מה לעשות שאסטרטגיית השוקת מתאימה לשוק מדשדש ואני שואל האם זאת הנחת יסוד נכונה לחודש זה?
האם לא כדאי לחשוב על הנחת יסוד של שוק יורד?
אם כך, יש אסטרטגיות מסוג אחר שמתאימות יותר כמו למשל Covered Short וכד'.
מה דעתכם?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
לחברים שלום:
בבסיס הדיון כאן נדמה שמובן מאליו שהולכים במאי על שוקת והשאלה היחידה היא רק על הגבולות ועל תזמון הפתיחה של האסטרטגיה.
מה לעשות שאסטרטגיית השוקת מתאימה לשוק מדשדש ואני שואל האם זאת הנחת יסוד נכונה לחודש זה?
האם לא כדאי לחשוב על הנחת יסוד של שוק יורד?
אם כך, יש אסטרטגיות מסוג אחר שמתאימות יותר כמו למשל Covered Short וכד'.
מה דעתכם?
מה שטוב בשוקת רחבה שאתה בכלל לא צריך לחשוב על הכיוון.
אם השוקת מספיק רחבה גם בירידות תלולות היא אמורה להיות רווחית בפקיעה. כמובן עם דגש גדול על "רחבה".
-
מה דעתכם על
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=15148
זו אסטרטגיה שלא דורשת בטחונות (התשלום הוא מראש בגובה של כ-2,500 ש"ח). נקודת האיזון היא כ-1195 ששם מסתמנת התנגדות, והרווח המקסימלי הוא ב-1160 ששם מסתמנת תמיכה (תתקנו אותי אם אני טועה). גם היווניות נוחות:
דלתא
מתון של 34-, תטה חיובית של 28 ווגא שלילית של כ-120.
-
ירידות די חזקות וזה הזמן למכור את P1040 אפשר לקבל 95-100 ליחידה
מה דעתכם?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zeev11
ירידות די חזקות וזה הזמן למכור את P1040 אפשר לקבל 95-100 ליחידה
מה דעתכם?
אתה בטוח שאתה רוצה ללכת נגד השוק (אפילו שהיום ה-1040 נראה רחוק שנות אור)?
-
שוקת רחבה - לא?
12% מהסטרייק ויש עוד חודש שלם עד הפקיעה...
-
פתחתי היום C1270 מוגן C1300 (הצלחתי להוציא 40 ש"ח לחתיכה). הסיבה להגנה היא רק מטעמי ביטחונות.
כמו כן פתחתי היום P1040 לא מוגן. אופציה זו צפוייה להישחק ב 50% בשבוע הבא (בהתעלם מתנודות). בכל מקרה עדיין לא פתיחה מלאה, שכן צריך לראות מה יהיה בימים הקרובים.
שיקולים:
השוק יורד בפאניקה מסויימת. אבל הירידות קצת מוגזמות בעוצמתן. לא נגיע ל 1040 וגם לא קרוב לשם. מצד שני גם לא נשבור את שיא כל הזמנים. אני מניח שבקרוב, יגיעו כל מני הצהרות על כך שאירופה מאוחדת, ועוד כל מיני סיפורים כדי להרגיע את השווקים. שהרי אף אחד לא רוצה התמוטטויות כרגע. בסך הכל צריך לזכור שהמשבר של יוון כבר נמצא כאן הרבה זמן. וכל פעם מרגיעים את השווקים עם איזו הצהרה.
אני מעריך שבקרוב נטפס קצת בחזרה, לאזור ה 1180. יכנסו כל מני אנשים שיראו ברמת המחירים הנוכחית הזדמנות.
-
קחו בחשבון ששחקן בצ'ט עכשיו אמר שכדאי לחכות ליום ראשון עם פתיחת השוקת, שכן לא צפויה ירידה בסטייה, להיפך - ייתכן מצב בו השווקים סוגרים 2%- בסופ"ש והסטייה עולה ב25%, מה ש"יטרוף את כל הקלפים"
כמו כן הוא ציין 1080-1230 כגבול הגיוני לשוקת חודשית. והמליץ אולי אף סטרייק אחד אחורה.
-
מהצט מהיום:
אל הלא נודע:שחקן - האם אתה ממליץ על שוקת בטווח 1080-1230?
(12:31) שחקן מעוף:לא נודע - אני מעריך שזה טווח שיאפשר בהחלט ניהול אסטרטגיה רגוע
(12:31) שחקן מעוף:מוטב אפילו עוד סטרייק לכיוון
(12:32) שחקן מעוף:בכל מקרה לא לבצע שוקת חודשית היום
(12:32) שחקן מעוף:אלא לחכות לראשון
(12:32) שחקן מעוף:התטא לא מתקרבת בכלל לזינוק אפשרי בסטיה
-
שוק מוטרף:
בבוקר פתחתי במחצית בטחונות.
התחלתי בבוקר ברכישת הגנות פוט 1040(כנראה קניתי את של אופיר), בנוסף רכשתי לי פוט 1090 .
הסתכלתי על המחירים ורציתי להתחיל למכור ב- 1060/1080. התחלתי ב- 1080 ראיתי מחירים קופצים עברתי ל- 1070 וסיימתי ב- 1060. כעת זה נראה קרוב מאוד ולא עומד בתנאים , בוודאי ביחס לאתמול שעוד חשבנו שתהיה פקיעה לכיוון 1190.
בצד הקולים קנתי הגנות בקול /1290/1280, בנוסף רכשתי קול 1240, הספקתי למכור קולים
1270/1260/1250.
נראה לי שצריך להמתין לראות לאן נושבת הרוח, האם ממשיך לרדת לכיוון 1100 או שעדר הגרמוקלים ידהר פנימה ויראה בזה הזדמנות קניה.
להזכרכם היתה לנו כבר פקיעה דומה, בה פקע 1178 ירד באותו יום ל- 1160 ומאז דהר ללא הפסק ל- 1240.
מי שעדיין לא פתח יכול בשקט לפתוח 1040-1260 עם הגנות.
הצלחות.
-
מה בוער לפתוח היום את הרגל העליונה? לא עדיף לחכות ליום של עליות?
אני שוקל לקנות היום הגנות לצד העליון ולהמתין עם הכתיבות, אבל זה נראה שקול להימור שבאמת יהיו עליות מתישהו ואוכל לכתוב במחירים טובים יותר.
נראה, השוק לא בורח -יש עוד חודש
בהצלחה לכולנו!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אל הלא נודע
מהצט מהיום:
(12:32) שחקן מעוף:התטא לא מתקרבת בכלל לזינוק אפשרי בסטיה
זו אחת הסיבות שהלכתי על רחוק (1040-1270). קודם כל, אופציות כל כך רחוקות פחות רגישות לעליה בסטיה. אם יהיו ירידות, אני יכול לסגור בשקט את 1270, ולפתוח מחדש יותר נמוך ויקר.
אבל אני לא מעריך שיהיו מהפכות בסוף השבוע. זאת מהסיבה שאנחנו כבר אחרי המהפכות. יוון כבר בבוץ מקסימלי. עוד הודעה גרועה לגביהם כבר לא משנה. הכל גרוע שם. פורטוגל נמצאת במקום שיוון הייתה לפני חודשיים. נקרא לזה סתם ככה "שלב ההדחקה" (שלהם ושל השווקים). זעזוע יכול להיות אם ירד הדרוג של איטליה. אבל יש יותר סיכוי שזה לא יקרה מאשר יקרה. אז זה אומר שהשווקים באירופה (שעולים היום) כבר מגלמים את החדשות הרעות. וגם אנחנו. אז פתיחה רחוקה נראית לי במקום.
שורה תחתונה, זה הכל הימור. לפתוח היום זה הימור, ולחכות זה הימור. אין דרך לבצע הכל אופטימלי. הדבר הכי קרוב לביצוע אופטימלי זה מיצוע: ביצוע בשלבים. כל פעם קצת.
-
הצטרפתי רגל תחתונה 1040 מוגן 1020
רגל עליונה 1260 מוגן 1280 חתי מכמות הבטחונות שנוצלו ברגל הפוט
שיהיה בהצלחות לכולם.
-
ראיתי שהשחקן בצ'אט המליץ על קניית אוכף לסופ"ש.
זה יכול להגן על השוקת במידה ותיהיה עליה בס"ת, מה דעתכם?
כמה יכול להשחק אוכף אם סופ"ש יהיה יציב?
-
מכרתי היום P1040 חשוף ומנסה לקנות בשביל הגנות C1270 לפי מחיר של 55 ליחידה
אני גם מאמין שבשבוע הבא יהיו עליות ואז יהיה אפשר לכתוב C1260
-
נראה לי שאלך על קניית אוכף לסופ"ש גם כהגנה על ירידה בסטיות דבר שלפי שחקן פחות סביר וגם כציפייה תנודתיות בסוף השבוע - תיקון או המשך ירידה. האם משנה 1160 או 1170 { הרי המדד נמצא באמצע- 1165} ???
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
נראה לי שאלך על קניית אוכף לסופ"ש גם כהגנה על ירידה בסטיות דבר שלפי שחקן פחות סביר וגם כציפייה תנודתיות בסוף השבוע - תיקון או המשך ירידה. האם משנה 1160 או 1170 { הרי המדד נמצא באמצע- 1165} ???
לא זה ולא זה. קנה שוקת צרצרה C1170 P1160
-
פןטים שכתבתי בבוקר אחרי הפקיעה כבר עלו ב 70-80%, מעצבן! :evil:
-
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
מהו השיקול דמי כיס?
טוב. זה כבר לא מתאים עכשיו, כי המדד עלה בנתיים.
נניח שהמדד 1165.
פתיחה של C1170 עם P1160 נותנת סימטריה מלאה (במיוחד אם יוצא שהסכומים דומים). ואז כל תנועה לאיזה צד מתחילה להניע רווחים (בהתעלמות מסטיה ומשחיקה).
פתיחה ב 1170 בלבד נותנת פור לירידות.
פתיחה ב 1160 בלבד נותנת פור לעליות.
-
חודש מאי התחיל.
הצלחתי לכתוב כמה יח' P1040 חשוף בגבוה היומי ובסיום המסחר קניתי הגנות לרגל הקול - 1270 ו1280 במחיר סביר.
כשהמדד יעלה (בתקווה שכבר בראשון, אבל יש סבלנות) אני אכתוב 1260 ואקנה הגנות ב 1020.
המטרה - שוקת ראשונה על 1040-1260.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
פתיחה של C1170 עם P1160 נותנת סימטריה מלאה (במיוחד אם יוצא שהסכומים דומים). ואז כל תנועה לאיזה צד מתחילה להניע רווחים (בהתעלמות מסטיה ומשחיקה).
נניח שקניתי שוקת כזו - 1160-1170 ונניח עליות ביום ראשון - ל 1180.
אז כמובן שמכירת C1170 תתן הרבה יותר מהמחיר בו הוא נקנה, אבל מכירת P1160 תתן הרבה פחות מהמחיר בו הוא נקנה.
הדלתות של שתי האופציות די זהות, אז הרווח מהקול מתקזז עם ההפסד מהפוט, לא?
מה אני מפספס?
-
אני מניח כי מי שכתב בבוקר כמוני, רואה בסוף היום כי השוקת הכתובה מפסידה, לא נורא, זה בנתיים רק על הנייר, אבל "ההפסד על הנייר" זה התקבול הנוסף שיכלנו לקבל , לא קבלנו וחבל.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
נניח שקניתי שוקת כזו - 1160-1170 ונניח עליות ביום ראשון - ל 1180.
אז כמובן שמכירת C1170 תתן הרבה יותר מהמחיר בו הוא נקנה, אבל מכירת P1160 תתן הרבה פחות מהמחיר בו הוא נקנה.
הדלתות של שתי האופציות די זהות, אז הרווח מהקול מתקזז עם ההפסד מהפוט, לא?
מה אני מפספס?
אם התנודה קטנה-אתה צודק
בתנודה חדה: העליה יותר גבוה מהירידה. ראה למשל פוט 1160 היום- עלה 70% וקול 1160 ירד 35%.כך אתה לא מפספס את התנודה החזקה ולא מסתכן בבחירת כיוון
-
שלום לכולם,
היום הבנתי מדוע מציעים לחכות ליום ראשון לפני פתיחת השוקת. באמצע היום אחרי שנראה כאילו המדד נבלם ונע ברצועה צרה פתאום באה נפילה קטנה לאזור 1181 ואיתה עליה מהירה בסטיות. רגל שהרווחתי עליה 60 ₪ בשלב זה נהפכה ל – 90 ₪ וגרמה לתחושת פספוס.
לטובה אומר שאני מנצל פחות מ- 35% ולכן יש הרבה מקום עוד להנות מהסטיות במידה וימריאו.
אז למה פתחתי היום? כי הדעות לכאן ולכאן רבות, חלק טוענים שהמדד יעלה וחלק הסבורים שהמדד ימשיך לרדת ואולי בסופו של יום הוא ידשדש, אין לדעת ולכן אנו עוסקים בשוקת רחבה.
פתחתי שוקת 1060-1260 עם הגנות במרחק של שני סטרייקים. בדיעבד אני חושב שפתחתי קרוב מדי בהתחשב בחוקים, אך אני אופטימי.
ניסיתי למצוא פתרון לניצול מיטבי של הבטחונות גם בעת כתיבות חשופות, כי הרי כתיבה חשופה דורשת בטחונות רבים. גיליתי שאם "מחביאים" את הכתיבות החשופות מאחורי רגלי השוקת דרישת הביטחונות עליהן קטנה באופן משמעותי. לכן במהלך היום שראיתי שפוט 1020 נמכר עבור 70 ₪ החלטתי למכור כמה, ביחס של 1:2 – מכירה אחת על כל שני רגלים של השוקת.
בדומה ל - 1020 מכרתי גם 1270 חשוף באותו יחס.
כרגע התוכנית לתחילת שבוע הבא היא הגדלת רגל הקול, גם במקרה של ירידות (סטיות התקן יעלו) וגם במקרה של עליות.
בתקווה לחודש רגוע.
ד.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אני מניח כי מי שכתב בבוקר כמוני, רואה בסוף היום כי השוקת הכתובה מפסידה, לא נורא, זה בנתיים רק על הנייר, אבל "ההפסד על הנייר" זה התקבול הנוסף שיכלנו לקבל , לא קבלנו וחבל.
כמוני כמוך. אבל מי יכול לדעת? פעמים קודמות, כשחיכיתי דווקא המחירים ירדו. אבל
באמת
יש הרגשה של חבל.
-
ברצוני לשתף אותכם בגישה בה אני פועל בחודשים האחרונים בניהול השוקת החודשית.
מעבר למכירת שוקת רחוקה עם הגנות אני תמיד רוכש מרווח כתוב ביחס של 1:4 באופציה הצמודה לחלק העליון של הכתיבה.
דהינו אם כתוב ב- 1080 והגנה ב- 1060 אז בנוסף אני רוכש את 1090. אותו הדבר בחלק הקולים. מובן כי פעולה זו מקטינה את התקבול בתחילה.
ראשית, גיליתי כי הדבר מרגיע מן הבחינה הפסכולוגית כאשר המדד נע לכיוון מסויים הוא אינו פוגש כתיבה משלמת אלה קניה(כמו שובר גלים :d ).
שנית, וזה הדבר החשוב במידה ועלי לבצע השגה לאחור זה מקטין את העלויות.
בנוסף, במידה ויש "בטחון" בתנאי השוק והזמן לפקיעה התקצר ניתן לממש את אותו המרווח ברגע שהשוק נע לאותו הכיוון.
בנוסף, ברגע שרוצים להתקדם באותה הרגל זה נותן "רגל" ציר ארוכה יותר.
-
סאן, אין להתווכח עם העובדה שזה נותן ביטחון ומאפשר להשיג לאחור רגל בנזק מופחת,
אבל כשעוסקים בשוקת רחבה, בה סטטיסטית אנחנו אמורים להתקדם לאורך החודש ולא לזוז אחורה - השאלה היא מה התוחלת שהקנייה הזו מייצרת לך?
כלומר, אם כל חודש אתה מוצא את עצמך מגלגל אחורה - אז כן - האסט' הזו "שווה" לך.
אבל אני מניח שלא בכל חודש אתה מגלגל אחורה; האם לא יהיה נכון לומר שברוב הפעמים - "סתם זרקת כסף"? או שתמיד, גם אם לא גלגלת אחורה - אתה מצליח למכור חזרה את הקנייה הזו באותו מחיר לפחות ויוצא שלא הפסדת על הקנייה אף פעם?
-
אופיר שלום,
אם אני זוכר נכון, שחקן אמר בצ'ט שאולי כדאי לפתוח ביחס 5:3 לטובת הקולים? או שזה לא היה בהקשר של השוקת?
1080-1230 זה כ 6-7%. האם זה אכן רגוע ולא מסוכן בחודש שכזה?
מאיר טל
(12:32) שחקן מעוף:התטא לא מתקרבת בכלל לזינוק אפשרי בסטיה[/quote]
זו אחת הסיבות שהלכתי על רחוק (1040-1270). קודם כל, אופציות כל כך רחוקות פחות רגישות לעליה בסטיה. אם יהיו ירידות, אני יכול לסגור בשקט את 1270, ולפתוח מחדש יותר נמוך ויקר.
אבל אני לא מעריך שיהיו מהפכות בסוף השבוע. זאת מהסיבה שאנחנו כבר אחרי המהפכות. יוון כבר בבוץ מקסימלי. עוד הודעה גרועה לגביהם כבר לא משנה. הכל גרוע שם. פורטוגל נמצאת במקום שיוון הייתה לפני חודשיים. נקרא לזה סתם ככה "שלב ההדחקה" (שלהם ושל השווקים). זעזוע יכול להיות אם ירד הדרוג של איטליה. אבל יש יותר סיכוי שזה לא יקרה מאשר יקרה. אז זה אומר שהשווקים באירופה (שעולים היום) כבר מגלמים את החדשות הרעות. וגם אנחנו. אז פתיחה רחוקה נראית לי במקום.
שורה תחתונה, זה הכל הימור. לפתוח היום זה הימור, ולחכות זה הימור. אין דרך לבצע הכל אופטימלי. הדבר הכי קרוב לביצוע אופטימלי זה מיצוע: ביצוע בשלבים. כל פעם קצת.[/quote]
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
סאן, אין להתווכח עם העובדה שזה נותן ביטחון ומאפשר להשיג לאחור רגל בנזק מופחת,
אבל כשעוסקים בשוקת רחבה, בה סטטיסטית אנחנו אמורים להתקדם לאורך החודש ולא לזוז אחורה - השאלה היא מה התוחלת שהקנייה הזו מייצרת לך?
כלומר, אם כל חודש אתה מוצא את עצמך מגלגל אחורה - אז כן - האסט' הזו "שווה" לך.
אבל אני מניח שלא בכל חודש אתה מגלגל אחורה; האם לא יהיה נכון לומר שברוב הפעמים - "סתם זרקת כסף"? או שתמיד, גם אם לא גלגלת אחורה - אתה מצליח למכור חזרה את הקנייה הזו באותו מחיר לפחות ויוצא שלא הפסדת על הקנייה אף פעם?
ראשית אתה צודק, הפעולה הזו מפחיתה את התקבול בפתיחת האסטרטגיה.
התנועה הנורמאלית בתכנון שוקת רחבה הינה צימצום לכיוון הסטרייק ולא השגה לאחור.
ברוב הפעמים אני מניח כי זה יהיה "זריקת כסף". בחודש אחרון זה נתן לי 3 אחוז מהרווחים החודשים, מתוך עשרת האחוזים שצברתי.
היות והיו לי פוטים קנויים ב- 1160 שחבקו כתיבות 1150/1140 הגנות 1130. אשר מימשתי את חלקם ביום ד'.
זכור לך אני מניח מה קרה לפוטים 1160/1170 ביום ד' אחרון. אני מניח שזה היה מזל, אבל אני חייב לציין שהדבר החשוב ביותר שזה נותן הינה הרגעה פסיכולוגית, מעבר ליתרונות האחרים. אגב אם הכל הולך חלק ורק מצמצמים טווחים יש לזה תועלת באפשרות לשלוח כתיבת גישוש קדימה.