יתכן ונשפץ אותה לפקיעה.
כרגע מתחילים כך
כתיבה פוט 1200 לחודש אפריל
קניה פוט 1200 חודש הבא.
בהצלחה !
Printable View
יתכן ונשפץ אותה לפקיעה.
כרגע מתחילים כך
כתיבה פוט 1200 לחודש אפריל
קניה פוט 1200 חודש הבא.
בהצלחה !
אהלן אלכס
אשמח אם תציין מה העלות מהם הסיכונים ומהן נקודות ההפסד או מיקסום הרווח תודות :)
האסטרטגיה הזו נקראת "מרווח קלנדארי" , הרווח כאן מבוסס על ההבדלים בשחיקה של המחיר על אותו הנייר בחודשים שונים. ביצוע הפעולה מתאים יותר לתקופה המתקדמת של החודש כשמחירי האופציות חוטפות את הטתא וכמובן שהתטא עוד לא מתבטאת בצורה משמעותית על אופציות בחודש הבא.
Tarציטוט:
פורסם במקור על ידי tar
אנו נמצאים בחצי השני של אפריל, ולכן אלכס ביסס אסטרטגיה על השינויים הצפויים ביווניות, כך שהצפי יפעל לטובתו:
1. מאמצע חודש ואילך, השפעת התטא הולכת וגדלה והשפעת הווגה הולכת וקטנה.
2. לכן, כתיבת אופציה בעלת תטא שהולכת וגדלה לעומת אופציה קנוייה שבה התטא עדיין לא צפוייה לזוז הרבה בשבועיים הבאים.
3. כנ"ל לגבי הווגא - היה ונקבל עליה בסטיות התקן של נכס הבסיס, לאופציה הקנוייה יש ווגא גדולה בהרבה מאשר לכתובה, לכן באם יהיו ירידות / עליה בסטיית התקן, הוא ירוויח באמצעות הווגא של האופציה הקנויה הרבה יותר מאשר יפסיד עקב שינוי הווגא באופציה הכתובה.
4. מכיוון שאנו ברמת סטיות תקן נמוכות, החשש מירידה נוספת, משמעותית, בסטיות התקן, די נמוך, ולכן באם יבואו עליות, ההפסד הצפוי בגין הפרשי הווגא באופציה הקנוייה לעומת הכתובה, עדיין קטן לעומת הרווח הצפוי בגין הפרשי התטות הקיים לטובה הקנוייה על פני הכתובה.
אחלה הסבר
הי HRLציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
באם יש לך זמן, תוכל לראות את זה אפילו יותר טוב באם תפרוש בפניך את היווניות של שתי האופציות, ועוד יותר מעניין באם תבצע סימולציות על מספר תאריכים קדימה ותשחק גם עם סטיות התקן ומחיר נכס הבסיס.
מבדיקה זריזה שערכתי - במרבית התרחישים, ניתן לקבל תשואה חיובית.
חג שמח
אסטרטגיה זו (מרווח קלנדרי) דורשת בטחונות? או שפשוט קניה בחודש הבא מבטלת למעשה מכירה בחודש זה?
אפס ביטחונות
Alex - תודה רבה על רעיון ה-calendar spread.
שאלה: למה רק על צד הפוטים? זה לא נכון גם בצד השני?
מצטרף לשאלה, למה דווקא p(1200)?ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
תודה על ההסבר!
הסברים:
viewtopic.php?f=111&t=8533
איני מתיימר לענות במקום Alex אבל , אילו הייתי עושה כזו אסטרטגיה גם אני לא הייתי עושה אותה בקולים, מהסיבות:ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
1. בקולים הגמא עלול לעבוד נגדך, מכיוון שהגמא חלשה מאד כשרחוקים מהפקיעה והולכת ומתגברת ככל שמתקרבים לפקיעה, ועוצמתה בעליות הולכת וגדלה עד כדי אפשרות להעפיל על שאר היוניות.
לכן האופציה הקרובה לפקיעה שכתבת עלולה לגרום לך נזק באם יהיו עליות משמעותיות, מכיוון שבאופציה הרחוקה שקנית הגמא לא תעבוד באותה עוצמה כמו באופציה הקרובה
2. מנגד, בעליות (באם אינן חריפות) הווגא נחלש , כלומר - במקום שהווגא שבנינו עליו באופציה הרחוקה כי יעבוד לטובתנו, בפועל, בעליות, הוא יעבוד נגדנו.
נ.ב.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
1. תודה על הברכה
2. אם הצלחתי להסביר בצורה טובה, אז את הקרדיט צריך לתת למישהו בשם ארתור (נהג לפרסם בפורום כלשהו , עם הכינוי "דוד ארתור"), תותח ברמה גבוהה מאד.
חג שמח
מה הסיכון פה ? התטא לטובתנו, הגמא לא תשפיע מספיק חזק כדי לבטל את התטא במקרה של עליה בסטיות תקן. אין בטחונות ככה שאפשר לבצע בכמות גדולה מאוד.
אשמח אם מישהו יוכל להעלות כללים ברורים לאסטרטגיה המאוד מעניינת הזאת. מתי הכי כדאי להכנס אליה(ביום ראשון בשבוע שלפני הפקיעה? תאריך אחר בתלות בסטית תקן שננסה לתפוס אותה גבוהה יחסית?). מתי יש לבצע תיקון? לצאת בפקיעה ? לפני? מה היעד רווח?
לא הבנתי למה לא לעשות את זה תמיד +1 -1 גם כדי לחסוך בטחונות וגם כדי למנוע הסתבכויות , הכוונה בעיקר למשה שביצע את האסטרטגיה לא סימטרית.
כל חומר בנושא יתקבל בברכה. 8-)
תכניס לסימולטור, טווח הגנה צר מאוד, 1220-1180.אין בטחונות אבל יש עלות.
היה כדאי מיום א' האחרון...
הסימולטור של OPTIONLINE לא יודע לאכול את הסימולציה בחודשים שונים אז לא הצלחתי להריץ. לא נשמע לי הגיוני כאלה גבולות צרים מה גם שלא בטוח שלוקחים כזה דבר לפקיעה, נראה לי אתה מבלבל עם האסטרטגיה של MOSHEB שהיא לא סימטרית. אתה לונג ווגה ככה שירידות חדות אמורות להיות טובות בשבילך, לא ברור לי איך הגעת לגבול התחתון של 1180.
אינדי,ציטוט:
פורסם במקור על ידי אינדיאנה
כמוך, גם אני לא ביצעתי סימולציה, אבל יחסי הכוחות באסטרטגיה הזו הם:
לונג ווגה, שורט תטא, שורט גמא (הכוונה אינה לונג=מדד עולה, שורט=מדד יורד, אלא מה הפוזיציה שלך על הפרשי היווניות בין שתי האופציות).
נניח ירידות - הווגה עובד בברור לטובתך (ווגה על האופציה עם פקיעה רחוקה גדול יותר מהקרובה), התטא בכל מקרה לטובתך (ככל שהפקיעה מתקרבת שחיקת התטא גדולה יותר), ונשארת רק הגמא שעלולה לפעול נגדך, לכן במקרה הגרוע ביותר, נניח ירידות חריפות מאד שבהן השפעת הגמא עלהדלתא גדולה יותר מהווגה + התטא, ניתן לאפס את הדלתא לשתי האופציות במקביל, ברגע שמגיעים לנקודת ההיפוך שבה נזקי הגמא משתווים לרווחי התטא+ווגה.
מצ"ב לינק לשימושכם:
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=14835
עמית
ברור שמהצד המתמטי ערך האופציה הקנויה תמיד יעלה על האופציה המכורה.
השאלה היא אם באופן מעשי, מסתפקים בה בתור ביטחון? רק בבית השקעות או גם בבנק?
דמ"כציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אציין רק שלדעתי האישית "נטו" אין שום סיבה לסחור באופציות דרך בנק במקום דרך חבר בורסה (רצוי כמובן חברי בורסה מהשורה הראשונה).
אם המסחר דרך בנק נובע מסיבות נוספות (תיק ההשקעות שמהווה בטחונות נמצא בבנק וכו')
צריך להשלים עם המצב הקיים בו הבנק יגבה לרוב עמלה גבוהה יותר ויחשב ניצול בטחונות גבוה ב- 20-30% מבית השקעות.
הסיבה לניצול בטחונות גבוה יותר נעוץ במפקח על הבנקים.
הסיבה לעמלות גבוהות יותר נעוץ ב ??? (סיבה אפשרית - הבנק יוצא מתוך נקודת הנחה, לפי הבנת הבנק ולאו דווקא במציאות, כי מי שסוחר אצלו לא מכיר כל כך טוב את האלטרנטיבות, ואם זה המצב אז שישלם יותר)
הכל שאלה של התמקחות. אני ראיתי כאן בפורום בהודעות שונות (מאנשים שאני מעריך את דעתם), שהגיעו בבנק לתנאים כמעט זהים לבית השקעות.
ואולי אני מדבר שטויות, אבל אני מרגיש יותר טוב עם בנק.
מדוע אתה מרגיש יותר טוב עם בנק?ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
בפועל אין לכך כל סיבה מעשית.
למיטב הבנתי, בית השקעות פותח לך חשבון על שמו בנאמנות עבור הלקוח.
אם בית השקעות התמוטט, לא ניתן לגעת בחשבון הזה.
אם הבנק התמוטט, אז אתה באותו המצב.
במידה ותפתח חשבון כאשר שחקן מעוף הוא המשווק, אז ללא מאמץ תקבל 2.15 ש"ח לאופציה.
אגב, אותו דבר הבנתי בעניין מסחר באמריקה, כאן אם בית ההשקעות יעמוד על הראש הוא יגבה עמלות מופקעות, בית השקעות אמרקאי לוקח כסטנדרט 1 סנט למניה מינימום 1 דולר.
במסחר כמו שלנו הדבר השני במעלה זה גובה העמלה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי loona
רגע חברים, בואו נחזור לנושא אליו נתכסנו, על עמלות אפשר לדבר בפוסטים אחרים, לא עניתם לי על השאלה :d
ועמית, הסימולציה שאתה מציג פה זה מה שאני ראיתי, רואים את העלות של האסטרטגיה באזור 1000 שקל וזהו, זו לא סימולציה, אי אפשר לשחק עם היווניות ותרחישי שוק שונים
אני מניח יום ראשון נסגור עם רווח נאה.
נחשוב גם מה ניתן לבנות לפקיעה הקרובה.
אסטרתגיה הנ"ל מתאימה בדיוק לתנאים של השוק . היא מאפשרת להנות מרווח מאוד יפה ויחד עם זאת להיות מוגנים מי ירידות אפשריות.
תודה לגיל מרעננה :)
אני לא פה בסביבה ביום ראשון.
לכן מזכיר לסגור למי שלא רוצה להשאר לפקיעה.
רווח אמור להיות נאה ביותר. :)
טוב. יצה יפה מה אני אגיד :)
למי שביצעה ביום ראשון לפני שבוע צריך להיות רווח בסביבות 30% תלןי בזמן הביצוע במהלך היום.
Alex,
רציתי להודות לך על הרעיון, לא ביצעתי בפועל אבל עקבתי ובמחירי "ביצוע" שלי יצאה 25%.
אני כשחקן מתחיל לא הכרתי את האסטרטגיה, תודה!
עבודה עם אופציות מחודשים שונים מאוד משתלמת בהרבה מקרים ומה שהכי חשוב בטוחה כמו במקרה שלנו שחששנו מזליגה מטה. גם אם לא היינו סוגרים ונשארים היינו במצב טוב גם היום.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
אני בדרך כלל נוקט אסטרטגיות כאלה באמצע חודש . לפעמים טוב גם לפקיעה.
אלכס,
באילו תנאי שוק האסטרטגיה הזו לא פוגעת במטרה?
אם לדבר על אסטרטגיה שלנו היא התאימה לשוק מדשדש ונתנה הגנה מירידות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ZetaFunc
עליות חדות לא התאימו לנו.
היה די ברור ששוק עייף ולא יעלה חזק למעלה מאידך חחשתי מירידות לכן אסטרטגיה נתנה לנו להנות מין השחיקה מי בלי שהיינו צריכים לחשוש מירידות.
אבל ספרד קלנדרי אפשר לעשות בהרבה מקרים ולא חייבים על אותו סטרייק.
בחודשים בהם יש עליות משמעותיות/ארוכות אסטרטגיה כמו זו יכולה לגרום לך נזק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ZetaFunc
מכיוון שאתה כתוב גמה וקנוי ווגה (באפציות עם מועד פקיעה רחוק יותר הווגה תשפיע באופן חזק יותר והגמא חלש יותר מאשר באופציות עם פקיעה קרובה).
לכן בשוק יורד אתה צפוי להרוויח ושוק עולה אתה לרוב מפסיד, ובשוק מדשדש - בעיקר התטה תפעל לטובתך.
בשוק יורד גם התטה מצטרפת לרווח, ובשוק עולה היא תגן עליך קצת מפני נזקי הווגה והגמא (עד גבול מסויים).
לכן בחודש אפריל זה היה מהלך קלאסי, כי מצד אחד הגענו לאזור התנגדות של רצינית (בעיקר פסיכולוגי, אבל אין לזלזל בו) 1240-1250, וכן היה שלב שבו פתחנו פער די משמעותי מול ארה"ב, ובנוסף גם התרחקנו מהאזור הנוח של שחקני המעו"ף, כלומר 3 פרמטרים שונים יכלו לתת למדד דחיפה כלפי מטה.
במצב כזה, יחסי הסיכון / סיכוי של אסטרטגיה כזו היו מצויינים.
שאפו לאלכס על בחירת סוג האסטרטגיה שבה השתמש ועל העיתוי לביצועה (כלומר בחר באסטרטגיה מתאימה והפעיל אותה בצורה נכונה).
יש לציין שגם הסטיות תקן היו נמוכות מה שהפך את האסטרטגיה לכדאית יותר.
השאלה היא איך מתקנים כזה דבר אם הוא מסתבך? עליות חדות? ירידות חדות?
אסטרתגיה בנויה לתנאים מסוימים של השוק. אם תנאים אלו והנחות יסוד השתנו צריך לבחור אסטרתגיה שמתאימה לשוק. במקרה של עליות חדות הייתי סוגר וחותך הפסד.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אינדיאנה
רב נמחכים כשמנסים לתכן . אני אישית הפסדתי המון כסף מתיקונים למיניהם :evil: .
אם בכל זאת רוצים לתקן ניתן כמובן להעלות את הפוט הכתוב.
בירידות אין בעיה אם לא עושים בתחילת החודש כש אין מחיר הוגן לאופציות של חודש הבא.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
גיל,
ההסברים שלך תמיד מפורטים ומנומקים ומאפשריםבאמת ללמוד ולהתקדם. שאפו ותודה.
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\untitled.JPGציטוט:
פורסם במקור על ידי AlexMaof
C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\untitled.JPG
ניתן לשפץ מרווח קלנדרי גם בשוק עולה.
במדה והשוק עולה ניתן לשפץ אסטרטגיה מרווח קלנדרי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
תוכל להסביר בבקשה איך משפצים?
כעקרון אם השוק מגיע לתחום העליון של המרווח הקלנדרי מוכרים את הרחוק וקונים 2 סטרייקים מעליו בהשקעה של 1000 ש"ח על שתי הסטרייקים,במקביל עולים עם הפוט הקרוב שמכרנו גם בשתי סטרייקים.ביום רביעי יום הפקיעה קונים חזרה את הפוט לחודש הקרוב,ובמקביל מוכרים פוט רחוק סטרייק אחד מתחת לסטרייק הנוכחי,או משלימים פרפר רחב.{כל אחד לפי הבנתו}.