-
מדד הבנקים על שולחן הניתוחים
מצורף לעיונכם גרף יומי (כל עמודה מייצגת יום מסחר) של מדד הבנקים.
המדד במגמה עולה הן בגל המשני והן בגל המינורי.
היום פרץ המדד מעלה את גבול רצועת בולינג'ר העליונה ולפיכך הוא צפוי לתקן דרומה במהלך חמשת ימי המסחר הקרובים. בתום תיקון דובי קצר, צפוי המדד להמשיך בתנועה העולה.
בהצלחה,
רונן
-
Re: מדד הבנקים בעיניים טכניות
בדר"כ שרצועת בולינגר נפרצת (או נשברת), לא ממשיכים עם הכיוון לפחות כמה ימים?
כי לפי הדברים שלך אני מבינה שברגע שרצועה נפרצת/נשברת יש פולבאק מידיי חזרה לתמיכה/התנגדות הקרובה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mronen62
היום פרץ המדד מעלה את גבול רצועת בולינג'ר העליונה ולפיכך הוא צפוי לתקן דרומה במהלך חמשת ימי המסחר הקרובים.
אם מותר לדעת מאיפה הנגזרת של 5 ימים
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ron1
בדר"כ שרצועת בולינגר נפרצת (או נשברת), לא ממשיכים עם הכיוון לפחות כמה ימים?
כי לפי הדברים שלך אני מבינה שברגע שרצועה נפרצת/נשברת יש פולבאק מידיי חזרה לתמיכה/התנגדות הקרובה?
מניסיון של אלפי גרפים, בולינג'ר נטה לתקן פריצות אל מחוץ לטווח הרצועות (מטה או מעלה) בטווח של עד חמש יחידות זמן מרגע הפריצה.
בכל הקריירה שלי (מאז 1998) ראיתי רק מקרה אחד בו זה לא קרה והחזרה היתה בטווח של 10 ימים.
מכאן אני גוזר את הכלל.
הפול באק לא הוגדר כמיידי אלא כ"צפוי" והכוונה היא לטווח של עד 5 ימים.
לעיתים מבצעים המחירים תנועה רוחבית המחזירה אותם לתוך הרצועות (ללא תיקון ממשי) ואז ממשיכים בכיוון שקדם לתנועה הרוחבית. תנועה מסוג זה מעידה על עוצמת המגמה.
אגב, הכלל קובע שבתום התיקון, ישאפו המחירים להמשיך ולנוע בכיוון שקדם לתיקון, אלא אם יחצו את הגבול שבין הרצועות אל הרצועה הנגדית.
בהצלחה,
רונן
-
מה אמורה להיות רמת התמיכה לתיקון זה (במספרים)?
דרך אגב ניתוחים מאוד מעניינים
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gimani
מה אמורה להיות רמת התמיכה לתיקון זה (במספרים)?
דרך אגב ניתוחים מאוד מעניינים
תודה.
"רמת תמיכה" היא מושג המשתייך להתנהגות המחירים, ואילו הדיון כאן עוסק ברצועות בולינג'ר המייצגות סטיות תקן במסחר בשוק (כל רצועה מייצגת 2 סטיות תקן).
"תיקונים" לפריצת רצועות הבולינג'ר אינם נתמכים ברמת תמיכה אלא מתבצעים עד לחזרת המחירים אל תוך הרצועה ממנה פרצו (עליונה או תחתונה) ולאחר מכן ישאפו להמשיך ולנוע בכיוון שקדם לתיקון.
במקרים של חולשה ממשית, ינועו המחירים אל הגבול שבין הרצועות (ma20) וישאפו להתמך בו.
בהצלחה,
רונן
-
עדכון 6/12/09:
המדד נמצא זה היום השני מחוץ לרצועת הבולינג'ר.
כפי שציינתי, תיקון צפוי עוד השבוע לכניסת המחירים אל תוך הרצועות.
רונן
-
שלום לך רונן!
אבקש את התייחסותך לגביי
דיסקונט
שהומלצה בעבר ע"י שחקן,ואכן רכשתי בזמנו ועד היום.
מבקש את דעתך לגביה ,האם להשאר או שמספיק היה לה ,אגב ברווח כ-21% כרגע.
לא הצבתי סטופ-לוס פשוט איפשרתי לה לשוט ולמען
האמת
אינני מאוכזב כלל ועיקר.
העינין הוא ,האם אתה חושב שהיא תמשיך כך או האם הבנקים ישנו את מגמותיהן?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שלמה אהרון
שלום לך רונן!
אבקש את התייחסותך לגביי
דיסקונט
שהומלצה בעבר ע"י שחקן,ואכן רכשתי בזמנו ועד היום.
מבקש את דעתך לגביה ,האם להשאר או שמספיק היה לה ,אגב ברווח כ-21% כרגע.
לא הצבתי סטופ-לוס פשוט איפשרתי לה לשוט ולמען
האמת
אינני מאוכזב כלל ועיקר.
העינין הוא ,האם אתה חושב שהיא תמשיך כך או האם הבנקים ישנו את מגמותיהן?
כרגע, אינני רואה סימנים כלשהם לשינוי מגמה במדד הבנקים.
מניית
דיסקונט
לעומת זו מגלה סימני עייפות מסויימים (ברמה המינורית) לאחר שעלתה למעלה מ- 286% מחודש מרץ 09 (יותר מכל בנק אחר במדד).
איתותי החולשה אינם מצביעים בהכרח על שינוי מגמה במניה זו, ומוקדם עדיין להתנבא מה יעלה בגורלה בשבועות או בחודשים הבאים.
משמעות איתותי החולשה מבחינתך היא "תמרור על שיבושים בדרך" המחייב מתן תשומת לב והצמדת הסטופ לוס במידת הצורך.
-
מדד מניות הבנקים בתל אביב
רונן מה דעתך על המדד שבנדון? הדרך למטה פתוחה בשלב ראשון עד 1200?
ולמעלה?
-
Re: מדד הבנקים על שולחן הניתוחים
המדד נמצא בתיקון דובי מינורי למהלך העליות האחרון.
תיקון שליש עומד על 1248 לערך.
בהצלחה
רונן
-
עדכון 24/1/10:
מדד הבנקים קבע היום מגמה יורדת בגל המשני, לאחר שבר מטה את רמת השפל הקודם
(1255.99) וקבע תצורת שני שיאים יורדים ושני שפלים יורדים.
מדד הבנקים - מהמדדים הבכירים בבורסה הישראלית, משמש כעת סמן ימני לתיקון הדובי
לו אנו מצפים מזה כחודשיים.
המחזורים מגלים נטייה דובית (עולים קלות במהלך הירידות)
המתנדים בטריטוריה דובית ובנטייה דובית.
התמיכה הקרובה - 1211 לערך.
תמיכת קו המגמה העולה, ממתינה למדד באיזור 1200.
התנגדות קרובה - 1255.99.
בהצלחה
רונן
-
האם לדעתך זה מקום מתאים להכנס לשורט?
תודה!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
תודה!
עקרונית כן, אבל המחזורים מדאיגים אותי מעט.
הייתי מעדיף לראות מחזור הרבה יותר גבוה על מנת להכנס לשורט.
מציע להמתין ולראות התבססות ועליה במחזורים.
רונן
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mronen62
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
תודה!
עקרונית כן, אבל המחזורים מדאיגים אותי מעט.
הייתי מעדיף לראות מחזור הרבה יותר גבוה על מנת להכנס לשורט.
מציע להמתין ולראות התבססות ועליה במחזורים.
רונן
ראה גרף מצורף
-
- שאלת מיליון הדולר היא, האם היה לוול סטריט קרב בלימה מוצלח בתחתית? והאם היומיים האחרונים, עם 3 נקודות בלימה וקליטת היצעים, מאותתים לוול סטריט על דעיכתו של הניגון לתיקון?
- ומצד שני, טוענים שורטיסטים מושבעים להגנתם, "אל תטעמו ממלכודת הדבש המתוק" אז האם יש כאן אך ורק מדרגת עצירה טכנית בלבד?
- והם עוד מוסיפים להגנתם: "למרות שמדד אמון הצרכנים לינואר עלה על התחזיות, ולמרות שהגיע לשיא של 16 חודשים, אז למרות זאת מדדי וול סטריט לא תפסו מים, והעליות שנמשכו בגלל זה, גססו ומתו עד לסיום המסחר, כך שאירופה תיאלץ לפתוח באדום
- אז למי להאמין? ללונגיסטים המאיצים בנו לתפוס מניות במחירי מציאה? או לשורטיסטים המתריעים ממלכודת הדבש? ואיך וכיצד אנחנו יודעים, בזמן
אמת,
שאנחנו לקראת סוף התיקון?
- סיפר לי מנתח טכני: "ישנו מתנד מומנטום טכני, בשם RSI, שכאשר הוא מגיע לרמה שבין 20 ל-30, אז זה אומר שהשוק נמצא במצב של מכירות יתר, oversold, ויש סיכוי טוב שהתיקון הנוכחי יסתיים, ואז יצא לדרך מהלך עליות חדש ורענן, אבל לפני כן כדאי לדעת, מה זה RSI ?
Relative Strength Index - RSI
A technical momentum indicator that compares the magnitude of recent gains to recent losses in an attempt to determine overbought and oversold conditions of an asset. It is calculated using the following formula
RSI = 100rs/(1+rs) when rs = Average of x days' up closes / Average of x days' down closes, and the factor (1+rs) stands for normlizing the RSI ranges from 0 to 100
An asset is deemed to be overbought once the RSI approaches the 70 level, meaning that it may be getting overvalued and is a good candidate for a pullback. Likewise, if the RSI approaches 30, it is an indication that the asset may be getting oversold and therefore likely to become undervalued
A trader using RSI should be aware that large surges and drops in the price of an asset will affect the RSI by creating false buy or sell signals. The RSI is best used as a valuable complement to other stock-picking tools
- ועוד סיפר לי אותו מנתח טכני: "כדי שיצא לדרך מהלך כזה, קיימת תבנית היפוך, הנקראת תבנית כוכב בוקר, וזו תבנית היפוך מירידה לעליה, וכאן מופנית שאלת מיליון הדולר לחברים: "האם קיימת שיטה נוספת לדעת בזמן
אמת
את סופו של התיקון? תגיבו כאן, כדי שהכל יהיה מרוכז בשרשור אחד
- ועוד סיפר לי אותו מנתח טכני, "כי השיטה המוצלחת ביותר מתבססת על מהלך התיקון ביחס לקו התמיכה שלו, אך דא עקא, המצב פטטה, כי אין לנו קווי תמיכה לפני 7/3/2009, וזה מריח מסריח כאשר בונים על קו המסתמך אך ורק על שתי נקודות תמך בלבד, אז בהצלחה לפקיעה, תודה
-
אותו מנתח טכני הטעה אותך (או שלא הבנת אותו)...
כניסה לאזור OS במגמה יורדת מצביעה דווקא על עוצמת הירידות ...
כללי הפרשנות של מתנד ה- RSI תלויים מאד בכיוון המגמה.
לתשומת לבך
רונן
-
-
מדד הבנקים בישראל - לדעתי איתות שורט התקבל השבוע
מדד הבנקים בישראל - לדעתי איתות שורט התקבל השבוע
נר דובי בולע שני מאז נקבעה פסגה במדד. השבוע גם נר דובי אדום ובולע שמאגף את כל הנר הירוק של השבוע הקודם. חשוב להדגיש כי בתבנית היפוך של נק דובי בולע צלליות לא נחשבות. כמו כן, מחזור המסחר גבוה מהממוצע מאשר את קיום התבנית. שימו לב לממוצ נע 18 שתמך במדד לכל אורך הגל העולה. הסגירה השבועית מתחת לממוצע נע הינה איתות שלילי נוסף. לפיכך, כל עליה בשלב זה הינה לצורך ירידה כל עוד נסחרים מתחת לרמת 1,307 נקודות. יעד בטווח המיידי נמצא באזור 1140 נקודות - כ - 10% מתחת לרמה בא אנו נמצאים כעת ויעד ארוך יותר ברמת 1,040. יחס סיכוי סיכון מצדיק מכירת המדד בתיקון כלפי מעלה ככה שיהיה לפחות 1:2. בהצלחה :)
מסיבה כלשהי אני לא מצליח להעלות גרף - אשתקל להעלות מאוחר יותר בסיוע עובדי האתר
-
Re: מדד הבנקים בישראל - לדעתי איתות שורט התקבל השבוע
אהלן
מסכים לניתוח ולדעתך.
חדש בשורטים,יכול לחוות דיעה מה מתאים??
תודה ושבת שלום
יוסי
-
מסכים עם השורט. אני אוסיף כי נראה שקו המגמה העולה העבה החליף תפקיד.
[attachment=0:3h26evh3]Daily.26.02.10.GIF[/attachment:3h26evh3]
אשמח אם תעלה גרף עם כל האינדיקטורים שתארת על הגרף השבועי.
בהצלחה עם השורט. :)
-
אם תוכל להעלות גרף שבועי ולסמן את הנר של השבוע האחרון וכן את הנר שנקבע בפסגה אני יפרט וכן את ממוצע נע 18 אני אוכל לפרט הרבה יותר.... יש לי בעיה עם העלאת גרפים כרגע. תודה מראש
-
-
הדבר החשוב ביותר שניתן לראות זה כי זו פעם ראשונה שהמדד סוגר מתחת לממוצע נע 18 מאז התחילה מגמת העליה בחודש מרץ 2009. כמו כן ניתן לזהות 3 תבניות של נרות יפנים
1-2 בפסגה - Shooting star + נר דובי בולע בשבוע שאחריו. חשוב להדגיש שוב כי נר דובי בולע אינו לורח בחשבון צלליות וניתן לראות בברור כי הנר האדום שהגיע אחרי תבנית ה Shooting star מאגף כולו את הנר הקודם.
3- נר דובי בולע בשבוע המסחר האחרון שעומד בכל הקריטריונים של התבנית (שוב, לא כולל צלליות).
שילוב של הגרף היומי, שבירת קן מגמה עולה ארוך טווח ותחת קו מגמה יורד קצר טווח, יחד עם התבניות היפניות ושבירת ממוצע נע 18 - כולם תומכים בהמשך מהלך יורד. יעד אפשרי ארוך טווח בהנחה שהתבניות יצאו לפועל נמצא ברמת תיקון 1/3 לכל המהלך העולה ב 1,040 נקודות.
לפיכך אני סבור שיש לנצל עליות כדי למכור את המדד בחסר.
בהצלחה.
-
אני מקווה שאתם לא חושבים שמדד הבנקים חיי בוואקום , והניתוח שלו לא כזה מועיל מועיל שכל לא יקרה מצב שבו המעוף ימשיך לעלות והבנקים ירדו.
ניתוח מדד הבנקים והסקה משם שהמדד יפול ,שקול ללהגיד שכל הבורסה תיפול.
לא שזה לא הגיוני, יתכן ויהיו ירידות. אבל השאלה מה אומרים שאר המדדים
-
מדד הבנקים בהחלט משפיע על המעוף מאחר ומהווה חלק ממנו אך גם עומד בפני עצמו. שימו לב שהניתוח הטכני מתייחס למדד הבנקים וזהו גם הגרף שהועלה!
-
ברור אופס. אכן מאוחר כרגע להכנס לשורט על מדד זה כי האיתות כבר ניתן לפני כ 6 ימי מסחר באזור ה1300.
מלבד זאת איני חובב שורטים על מדדי ת"א החזקים בשוק שוורי זה, לכן בכל מקרה לא הייתי נכנס לזה.
[attachment=0:2xp4wnwj]Comparison5.GIF[/attachment:2xp4wnwj]
בנקים
מעוף
DOW
S&P500
בגרף למעלה אפשר לראות שדוקא מדד הבנקים הוא זה שיותר דומה למדדי ארה"ב מאשר המעוף. (כמובן, העוצמות שונות, אך המגמות כמעט זהות והתזמונים דומים).
המעוף הוא אולי המדד היחיד בעולם שכמעט מצליח להגיע אל השיא האחרון מינואר (1180).
לכן מדד הבנקים אכן צפוי להמשיך לעקוב אחרי מדדי ארה"ב (בניגוד למעוף).
לגבי הS&P, אני ממליץ לצפות בוידאו של רון ווקר (הומלץ לי ע"י אבזם): http://thechartpatterntrader.blogspot.com/
בקצרה, הוא מאמין בהמשך הירידות, אך אנחנו בהחלט בנקודות קריטיות של מאבק בין הקונים והמוכרים, ולכן הכיוון המיידי אינו ברור כלל. גם הUSD/CHF והEUR/USD בנקודות קריטיות.
אני לא מתנדב לנחש לאן מדדי ארה"ב והדולר הולכים מכאן ... הניתוח הטכני שטוען לירידות מול ההפתעות של ברננקי שרוצה עליות .. ומה שעוד יותר מבלבל זה שהדולר נותן דווקא הרבה איתותי החלשות כרגע שתומכים דווקא בהמשך עליות השווקים ... מבחינתי זה 50/50.
הקונפליקט הזה צריך להפתר (בהנחה שיש קורלציה), או שהעליות תתחדשנה בגדול, ואיתותי החלשות הדולר יתבררו כנכונים. או שהדולר פורץ את כל הקווים, ממשיך להתחזק בגדול, והשווקים ימשיכו לרדת.
גם אם הS&P500 יטפס לשיא האחרון, והמעוף אפילו יטפס ל1248, אז כל העולם עדיין ימשיך לטעון לdouble top, בקיצור כל הסאגה הזאת והחשש צפויים להמשך עוד זמן רב, ולכן דווקא בתקופה כזו מאוד חשובה הבחירה הסלקטיבית של מניות שיודעות לתת תשואה, ולא כמו ב2009, שאז גם הקוף הידוע מהעיתונות היה יודע להשיג תשואה יפה.
-
ווף ניתוח יפה. נראה שכדאי לעקוב אחר כל הפרמטרים הללו גם יחד. על כל פנים שמתי לב כי מדדי הבנקים גם בארצות הברית וגם בארץ , מעידים בד"כ על העתיד לבוא למדדים העקרים.
שבירת 1020 ב-S&P500 תעיד על ירידות מעבר לתיקון "רגיל".
השאלה לגבי תל אביב 25 האם במצב "דמיוני" כזה תל אביב 25 ידביק את קצב הירידות או ישמור על הגובה היחסי שצבר?
דרך אגב במידה ו-S&P500 ויפרוץ את 1110 כנראה שהדרך ל- 1150 תהיה פתוחה לפניו, ואז אצלנו בתל אביב 25 כנראה נעמוד בפני שיאים חדשים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
השאלה לגבי תל אביב 25 האם במצב "דמיוני" כזה תל אביב 25 ידביק את קצב הירידות או ישמור על הגובה היחסי שצבר?
נשווה לתחילת המפולת מנובמבר 2007.
זהו גרף השוואתי בין המעוף בכחול לS&P500 בירוק בתאריכים של תחילת המפולת. לא צירפתי את מדד הבנקים כאן, כי זה יצא מסורבל מידי, אבל אני מבטיח לך שמדד הבנקים ציית יותר לנעשה בארה"ב מאשר המעוף, בדיוק כמו היום.
כלומר אפשר להתייחס לקו הירוק כאל מדד הבנקים או כאל הS&P500, כי בכל מקרה זה יצא אותו דבר.
[attachment=0:2kck652z]Comparison6.GIF[/attachment:2kck652z]
מעוף
S&P500 / מדד הבנקים
בעמודות שסימנתי ב 1:
בעוד המעוף נשאר ברמות שיא במשך כ8 שבועות עם שיאים שווים, הS&P500 המשיך לייצר שיאים יורדים. אני זוכר טוב טוב את התקופה הזאת! מי לא ...
ואז בשלב מסויים, למעוף כבר לא היתה ברירה, והוא פשוט קרס והשלים את כל הפער. סימנתי בשתי אליפסות אדומות, שני שפלים, כאשר ה S&P500 מגיע מהשפל השמאלי לשפל הימני "במתינות", המעוף מגיע לשם בקפיצת בנג'י.
בעמודות שסימנתי ב 2:
כאן נשמרה הקורלציה. המעוף והS&P500 שומרים על שיאים יורדים באופן מתואם.
בעמודות שסימנתי ב 3:
המעוף לא יוצר שפלים יורדים בעוד מדד הבנקים והS&P500 כן. גם את התקופה הזו אני זוכר מצויין! עד היום המנתחים עפ"י גלי אליוט מחכים לגל ה5 הזה שכבר לעולם לא יגיע. המסקנה היא שהמעוף תמיד בעמדה יותר טובה מכולם, ומכאן הבחירה שלי להזהר מאוד משורטים על המעוף מעתה ועד עולם, ואם כבר, אז לחכות לאיתות ברור, ולא להכנס לשורט במעוף עפ"י איתות בגרף אחר נגיד בארה"ב.
אז כפי שאתה כבר מבין, זה קרה בעבר. (השתהות ממושכת והדבקת פערים).
היום המעוף מצליח להגיע לרמות השיא של ינואר.
מדד הבנקים מצליח לטפס לא יותר מ61.8% ממהלך הירידות שקדם לו, ולא מצליח להגיע לשיאי ינואר.
הS&P500 כמו מדד הבנקים מצליח לטפס 61.8% ממהלך הירידות שקדם לו, ולא מצליח להגיע לשיאי ינואר.
ובדיוק כמו אז, המעוף מרחף ברמות שיא ללא שיאים יורדים אלא עם תיקרות כפולות תו"כ דשדוש, עד שיתבהרו העיניינים. (ראה תרשים בתגובתי הקודמת).
אם הירידות יחריפו, המעוף עלול להשלים פערים עם פאניקה אופיינית.
אם יהיה רמז קטן שבקטנים שה S&P500, עשוי לפרוץ את שיאי ינואר, המעוף ישאיר עשן לשאר המדדים לפני כל העולם.
-
ווף, עשית כאן עבודה רצינית, וזה בעצם מאשר את מה שחשבתי.
אצלנו לא יורדים סתם למטה, יורדים רק כאשר אין ברירה. מצד שני כאשר יורדים אז הנפילה היא גדולה הרבה יותר, זוית הנפילה יותר גדולה.
נראה לי כי אכן במצב של התרחיש הפסימי של המשבר כנראה ת"א 25 ימתין בטרם ירידות חדות וכאשר הם יגיעו הירידות יהיו חדות הרבה יותר.
טוב אז אני מבין כי יש לתת עדיפות לשורטים באמריקה ורק לאחר מכן לשורטים בישראל. ועד שיהיה ברור כיצד העולם מתנהג אצלנו יהיה דישדוש עם נטיה לירידות ובכל תיקון של העולם אצלנו יהיה שבירת שיא חדש.
-
לגבינו - לדעתי מדד הבנקים נתן איתות שורט על גבי הגרף השבועי, אני לא חושב שעכשיו זו עמדת כניסה נוחה ויש להמתין לתיקון מעלה בטרם כניסה לשורט. לדעתי אם כבר שורט בארץ אז מדד הבנדים ולא מדד המעוף. המדדים בארהב אכן יכולים לתקן מעלה אך נראה כי לאחר היציאה מהדשדוש המהלך הגדול הבא יהיה דווקא כלפי מטה. זאת, מבחינה טכנית על בסיס גרפים שבועיים וחודשיים. הגרף היומי דווקא מאותת על אפשרות לתיקון עולה לעבר השיא בטרם חידוש הירידות אך המצב שם שביר והייתי עובד עם סטופ צמוד במידה ומחליט ללכת לונג על המדדים. בראיה רחבה יותר, האסטרטגיה הטובה ביותר היא ללכת שורט על מדד מסויים כנגד לונג על מניות ספציות, בהנחה שבחירת המניות נעשתה בצורה טובה אני מאמין שניתן להשיג בדרך זו תשואה חיובית לאורך זמן.
-
החלטות למסחר לא מתקבלות לעולם על גרף שבועי או חודשי (אלא אם אתה קרן פנסיה).
החלטה האם להכנס ובאיזה כיוון מתקבלת תמיד על הגל המשני (גרף יומי) והעיתוי נקבע על הגל המינורי.
מאחר והגל המשני כרגע חסר מגמה, אין מקום לקבל החלטה להכנס לכיוון כלשהו.
גם שבירת רמת השפל האחרון 1215.88 מטה, לא תהפוך את הגל המשני ליורד, מאחר ותצורת המדד עומדת על שפלים יורדים ושיאים עולים.
במידה והמדד ישמור על מקומו מעל לרמת 1215.88 ומהמשך יפרוץ אל מעל לרמת 1307.87, יקבע המדד מגמה עולה בגל המשני ויסמן בכך איתות קניה.
בהצלחה
רונן
-
רונן , בגל המשני כלפי מעלה הסברת. כלפי מטה בגל המשני מה השבירה שתגרום לך לקבוע כי אנו בכיוון של ירידות?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
רונן , בגל המשני כלפי מעלה הסברת. כלפי מטה בגל המשני מה השבירה שתגרום לך לקבוע כי אנו בכיוון של ירידות?
אין כרגע אפשרות לקבוע מתי תהפוך המגמה ליורדת שכן השיא האחרון גבוה מקודמו.
רק אם יקבע שיא נמוך מקודמו ותווצר תצורת שיאים יורשים ושפלים יורדים, רק אז
תקבע מגמה יורדת במדד זה.
אם אני צריך "להמר" ו"להתנבא"- זה לא יקרה, ובודאי שלא בטווח הקרוב.
להערכתי הדשדוש ימשך עוד זמן מה ולאחר מכן יעבור המדד (כמו גם שאר השוק) לעליות.
בהצלחה
רונן
-
כבר תקופה ארוכה שאני עוקב אחרי המדדים הבנקים וחושב שהמדד שלילי ביותר. היום קיבלנו אישור נוסף לתרחיש הדובי בשבירת קו המגמה העולה הקצר טווח מלמעלה כלפי מטה. לדעתי ניתן לראות בתבנית שנוצרה יתד דיובית ואני צופה המשך ירידות לפי היעדים שהעלתי פה בניתצוח הראשוני.
-
סטאר-האם אתה מעדיף לעשות שורט על הבנקים ולא על המעוף?
אם כן-מדוע?
ועוד שאלה-אם אני רוצה עכשו להכנס לשורט האם כדאי לפצל את זה בין הבנקים למדד 75?
בתודה מראש,
פלונית.
-
שלום
המחזורים לא תומכים בתבנית לכן זו לא יתד דובית
אייל
-
אכן יש בעיה עם המחזורים וזה מדליק נורה אדומה אבל לא פוסל את קיום התבנית לחלוטין.
המדד נמצא כרגע מתחת לממוצעים הנעים 55 ו 100 - איתות דובי
אזור 1,280-85 אמור להוות עכשיו התנגדות למדד, פריצה של אזור זה עשויה להעמיד במבחן את השיא האחרון נקבע בשער 1,323.
מנגד - שבירה של 1,256 תהווה איתות שלילי נוסף כאשר שבירה של התמיכה ב 1,215-7 תאשר את חידוש המהלך היורד המתקן למהלך העולה של שנת 2009.
-
המדד פרץ היום את הממוצעים הנעים כלפי מעלה וסגר מעליהם. יש להמתין עוד מספר ימים לוודא שפריצת ממוצע נע 100 כלפי מעלה אינה פריצת שווא.
נ.ב.- ממוצע נע 100 תמך בתנועת המחירים במשך שנה שלמה ולכן אני מייחס לו חשיבות רבה בשלב זה.
-
בהתחשב בתנועת המחירים היום נראה כאילו הפריצה של רמת 1,280-85 נקודות היתה פריצת שווא. שבירה של השפל האחרון בשער 1,256 תאשר את התרחיש הדובי ותפעיל לחץ על רמת התמיכה החשובה בשער 1,215-7. שבירה של רמה זו תוביל את המדד ליעד שהצבתי לו בשער 1,120.
בהצלחה