שלום רב.
אני חדש בפורום ובתחום בכלל ולכן יש לי שאלה של מתחילים - איפה ניתן למצוא נתונים היסטוריים כגון P\E, EPS וכו' של כמה שנים אחורה? כמו כן, איפה ניתן להשוות אותם מול מתחרים או מניות אחרות באנף\מדד ?
תודה מראש.
Printable View
שלום רב.
אני חדש בפורום ובתחום בכלל ולכן יש לי שאלה של מתחילים - איפה ניתן למצוא נתונים היסטוריים כגון P\E, EPS וכו' של כמה שנים אחורה? כמו כן, איפה ניתן להשוות אותם מול מתחרים או מניות אחרות באנף\מדד ?
תודה מראש.
תנסה באתרים כמו יהאו פיננס ,BLOOMBERG או CNBC
תודה, אבל התכוונתי למניות ישראליות...
בבלומברג יש ישראליות.
נתונים של שנים אחורה יש בתוכנות לניתוח טכני, ובתוכנה בשם "פרדיגמה" אותה ניתן למצוא בדרך כלל באוניברסיטאות.
רונן
רונן שלום רב
שאלה לי בנוגע לכלים המשמשים לחיזוי המגמה בטווח התוך יומי
מהם הכלים או איזה אינדיקטורים המהימנים ביותר המשמשים לחיזוי המגמה בטווח התוך יומי (הכוונה לחיזוי המגמה של מדד 25)?
תודה
בראש ובראשונה ניתוח הגלים.
אם אתה סוחר תוך יומי, הרי שתשתמש מן הסתם בגרף יומי לניתוח הגל הראשי, בגרף 60 דק' לניתוח הגרף המשני ובגרף 15 דק' או 5 דק' לתזמון הטרייד (גל מינורי) - אני משתמש בשניהם אגב.
לאחר ניתוח הגלים, כל שנותר הוא לאשר או לשלול את ההחלטות שקיבלת, באמצעות שימוש במתנדים נוספים (ויש רבים כאלו).
אם אינך בקיא בשימוש בכלים טכניים - תתמקצע לפני שתסחור על פיהם בתוך יומי. הקצב שם אינו מיועד לחובבים.
הסתייגות נוספת - אם אתה סוחר באופציות, ניתוח נכס הבסיס לא יתן לך ולא כלום, יש לנתח מן הסתם את גרף "הגלום" ואת גרף האופציות המעניינות אותך, אבל זה כבר "משחק" אחר לגמרי וניתוח אופציות בכלים טכניים כמוהו כאכילת ארוחת "מלווה מלכה" עם פטיש ואיזמל.
שבוע טוב,
רונן
תודה רבה על תגובתך
לא ברורה לי ההערה לגבי ניתוח הגרף "הגלום"
המדד הגלום הוא מדד מחושב מתוך האופציות בכסף. האם אתה מתכוון שהגרף "מנבא" את מדד הבסיס?
אם מדד הבסיס לא יכול להוות בסיס לחויי המסחר באופציות?
לרוב, כן.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
למרבה האירוניה, לא.ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
באופציות יש גורמים רבים המשפיעים על המחיר כמו למשל מח"מ האופציה, טתא, יחס P/C, וכו'
אם ניתן היה לעשות כן, הייתי מליארדר היום (אניבאמת טוב במה שאני עושה).
שבוע טוב,
רונן
:d :d :dציטוט:
פורסם במקור על ידי mronen62
היי רונן
הכוונה שלי היא במסחר לזמן קצר מאוד (דקות, עשרות דקות או שעות לכל היותר)
אני מבין את הערתך להשתמש במדד הגלום כאינדיקטור לשינוי במחירי האופציות, למעשה זו שאלת הביצה והתרנגולת (שהרי הגלום מעיד על השינוי שכבר חל במחירי האופציות)
רונן, תודה על המידע. ניסיתי לחפש תוכנת "פרדיגמה" עך ללא הצלחה - מילה יותר מדי נפוצה בשביל GOOGLE. האם תוכל לתת איזהשהו לינק או לפחות להצביע על אוניברסיטה בה ניתן לחפש אותה?ציטוט:
ואיזה תוכנות לניתוח טכני מומלצות? יש תוכנות חינמיות?
תודה מראש.
אולג
לגבי "פרדיגמה" זו תוכנה שאינה מופצת לציבור. היא משמשת בעיקר בתיהשקעות ומנהלי קרנות נאמנות גדולות.
בפעם האחרונה שנתקלתי בה באוניברסיטה, היא היתה קיימת בחוג לכלכלה של האונ' העברית ובאונ' תל אביב, אבל זה היה לפני מספר שנים.
בזמנו היא היתה מותקנת גם בספריית בית אריאלה בתל אביב אבל אינני יודע מה המצב היום.
אני כמעט בטוח שאם תפנה בשאילתה מסודרת לבורסה בתל אביב, תקבל מהם את המידע.
לגבי תוכנות לניתוח טכני:
קיימת תוכנה חינמית (לא רעה) שנקראת "ביזטרייד" המספקת מידע של עד 10 שנים לאחור בתל אביב (ברוב הניירות, לא בכולם).
לגבי מניות חו"ל - יש רבות הנפוצה שבהן היא stockchart איתה אתה יכול לקבל נתונים באינטרנט ואף לנתח גרפים ללא תשלום. אם תרצה לשמור את הניתוחים שלך, יהיה עליך לשלם סכום סמלי בכל חודש.
שבוע טוב ובהצלחה,
רונן
רונן, תודה רבה. הורדתי את BIZTRADE ושיחקתי קצת -ציטוט:
באמת תוכנה נחמדה. רק חבל ישי בה רק מחירים היסטוריים ואין תשואות, מכפילי רווח וכו'....
תשואות מכפילי רווח וכו' (עד 12 חודשים) אתה יכול למצוא בביזפורטל ובדהמרקר (אולי גם בגלובס).ציטוט:
פורסם במקור על ידי solegro08
אני משתמש בביזפורטל לצורך העניין.
בהצלחה,
רונן
רונן שלום .
עם איזה כלים מומלץ להשתמש בטווח היומי ותוך יומי?
תודה
מעצם השאלה אני מתרשם (ואולי אני טועה) שאינך בקיא בשיטת הניתוח הטכני.ציטוט:
פורסם במקור על ידי bpy
הכלים העיקריים המשמשים את ה"טכנאי" הם מחירים ומחזורים.
לכלים אלו מצטרפים עשרות כלי עזר והיריעה כאן קצרה מלהכילם, אלא אם אתה מתכוון שאפתח כאן קורס וירטואלי, ואין לי כוונה לעשות כן.
לא רוצה להשמע כמתחמק ולכן, רק לסיבור האוזן (או העין), לאחר ניתוח הגלים והמגמות, מציבים קווי מגמה לשלושת הגלים, רמות תמיכה והתנגדות, מחפשים תבניות ועוד ... ומקבלים החלטה. רק לאחר מכן מתחילים לבחון אוסילטורים שונים (מתנדים), ועושים בהם שימוש בעיקר על מנת לאשר או לשלול את ההחלטה שהתקבלה (וגם לעיתים ככלי עזר לתזמון או כ"תמרורי אזהרה").
אוסף הכלים והאיתותים הוא גדול, והחלטה מתקבלת על בסיס הצטברות המידע המתקבל.
אם זהבאמת מעניין אותך, מציע לך להתמקצע בתחום.
בהצלחה,
רונן
קודם תודה על התשובה.
ושנית כבר הגשתי בקשה להרשם לקורס.
ושאלתי זו הופנתה .
כי קראתי תגובה שלך לפני דקות על גליי אליוט.
ושעזרתם היא לניתוח בטווח הבנוני .
ברור שאני רוצה להתמקצע.
ואני יעשה הכל ללמוד את הנושא על בוריו .
תקרא שוב ...
גלי אליוט מסייעים לניתוח סופר-גלים (מעל חמש שנים) ולא לטווח הבינוני (חודשים אחדים).
מאחר ושאלת על טווח יומי ותוך יומי - אין כל רלוונטיות מבחינתך בכלי זה.
מצפה לראותך בקורס,
רונן
מה יש כבר תאריך
מקום
שעה?
לא קבלנו קריאה לעמוד דום!.
עדיין לא. כולם יקבלו הודעה מספיק זמן מראש.ציטוט:
פורסם במקור על ידי bpy
רונן
רונן היקר!
אשמח לקבל מידע נוסף על רצועות בולינגר.
1. האם הם מתאימים לכל נייר ערך?
2. האם יש מקום לשלב באותו הגרף גם ממוצעים / ממוצעים נעים?
3. איך הרצועות עוזרות לי להחליט מתי להיכנס/לצאת מהפוזיציה?
תודה!
טל
תיאורטית מתאימים לכל נייר ערך.
כמובן שהייתי משלב גם MA ועוד כמה אינדיקטורים כדי לקבל החלטה מושכלת.
הרבה פעמים מניה או נייר אשר מגיע לבולינגר תחתון ישאף חהתחיל ולעלות וכך גם הפוך ולכן זה סוג של שימוש שניתן לעשות ברצועות :ugeek:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Tal24
- כן ובכל טיים פריים.[/*:m:biuij26u]
- כן[/*:m:biuij26u]
- הן לא. איתותי קניה ינתנו רק על ידי תצורת המחירים (ניתוח הגלים) ואיתותי יציאה רק בסטופ לוס. מתנדים אינם מספקים איתותי כניסה או יציאה אלא מהווים רק "תמרורים" להפניית תשומת לב המשקיע /
האנליסט. [/*:m:biuij26u]
שבוע טוב,
רונן
רונן היקר!
אשמח לקבל מידע על המתנדים השימושיים ביותר ושילובם בניתוח ני"ע.
אני מודע לכך שיש מגוון רחב, חלקם מתאימים למומנטום, מגמה, תנודתיות וכו'.
1. כיצד מחליטים עם איזה מתנדים לעבוד? מתנדים מסוימים מתאימים למניות מסויימות?
2. האם יש מתנדים המתאימים למי שסוחר בטווח של ימים / חודשים?
3. האם יהיה קשה יותר להסתמך על RSI ו-MACD במניות בעלות נפחי מסחר נמוכים?
(האם הם יהפכו להיות תנודתיים יותר/פחות?)
תודה
טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Tal24
- לא. אין תלות בסוג המניה בבחירת המתנד. הכלים העיקריים בהם עושה
האנליסט הטכני שימוש הוא מחירים ומחזורים. ניתוח המחירים כולל את ניתוח הגלים, אפיון המגמות, הצבת קווי מגמה, הצבת קווי תמיכה/התנגדות. יחד עם זאת ישנם "אירועים" המונעים שימוש במתנדים מסויימים. לדוגמא: במהלך דשוש לא יעשה שימוש בממוצעים נעים ובמתנדים המבוססים על ממוצעים נעים דוגמת MACD.[/*:m:3g7ozj0a] - בהחלט. רגישות המתנדים תלויה במבנה המתמטי שלהם והשפעתם על טווחי הזמן השונים שונה. ניתן לכוון את הרגישות בכל אחד מהמתנדים לפי הצורך. יחד עם זאת, סוחרים נוטים לעשות שימוש במתנדים להם הם הורגלו.[/*:m:3g7ozj0a]
- כל הניתוח הטכני מבוסס על נפחי מסחר. מניות בעלות נפח מסחר נמוך, אינן מתימות כלל לניתוח טכני.[/*:m:3g7ozj0a]
שבוע טוב,
רונן
1. האם המהות של הרצועות הוא עיקרון החזרה לממוצע?
2. מה ניתן להסיק ממניה הנסחרת בין הרצועה התחתונה לרצועה האמצעית, ולפתע עולה ומתחילה להיסחר בין הרצועה האמצעית לרצועה העליונה?
לא. ישנם 3 עקרונות בסיסיים במתנד רצועות בולינג'ר (המבוסס על סטיות תקן):ציטוט:
פורסם במקור על ידי Tal24
- כאשר קיימת מגמה, ישאפו המחירים להיצמד לגבול העליון של הרצועה שבכיוון המגמה.[/*:m:37zh6xcs]
- פריצת אחד הגבולות (עליון או תחתון) תוביל בהכרח לתיקון עד לכניסת המחירים אל תוך הרצועה. בתוך התיקון ישאפו המחירים להמשיך ולנוע בכיוון המגמה שקדמה לתיקון.[/*:m:37zh6xcs]
- מחירים הנעים מגבול אחת הרצועות, וחוצים את הגבול שבין הרצועות, ישאפו להמשיך ולנוע עד לגבול הרצועה הנגדית.[/*:m:37zh6xcs]
שבוע טוב,
רונן
או.... -תודה!
סדרת לי כמה דברים בראש.
החשבונית בדרך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Tal24
לרונן ערב טוב ושבוע טוב
שאלה קטנה:
היכן אמצא ההסבר על הניתוח הטכני שהתפרסם לפני כשבועיים (בערך) ,מעין שיעור על הניתוח הטכני ? קראתי ולא שמרתי ,אבקש עזרתך להכווין אותי לקובץ הנכון.
תודה
מולא
מה עם חיפוש באתר ?
מכיוון שכותרת הכתבה הדרושה "ניתוח טכני" אני מתקשה למצוא ,ניסיתי בחיפוש באתר ולא מסתדר
בכל מקרה תודה
תודה רבה
על המקצועיות והמקצוענות והרצון והנכונות לעזור ועל השקעתך, המון תודות ,הערכה וכבוד, איש יקר.
מולא
האם boilinger band הופך לצר זה מעיד על פריצה או שזה מעיד אל שינוי רציני
למעלה או למטה ?
אם תוכל לפרט קצת על boilinger band ו מה שימושים שלו
אשמח :) :)
הצרות (התכווצות) אופקית של הרצועות מצביעה על אפשרות לתנועה חדה הקרבה ובאה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי novel
לא ניתן לדעת מראש את כיוון התנועה (מעלה או מטה).
הצרות שאיננה אופקית היא חסרת משמעות.
לגבי שאר התכונות של המתנד, פירטתי באופן נרחב בשבועות האחרונים. בצע חיפוש בפורום.
[קישור]
בהצלחה,
רונן
תודה רבה
:d :d
חברה אני יודע שזה פורום של ניתוח טכני אבל אתם חייבים לראות את הכלי הזה
http://www.calcalist.co.il/stocks/home/ ... 21,00.html
למען הגילוי הנאות: החברה שלי פיתחה אותו אך לטעמי אתם תתאהבו בו בלי שום קשר למסרים השיווקים שיכול להיות שנוצרו מהפוסט הזה
תהנו
מייק