שחקן שלום
מה דעתך לגבי נדל"ן 15 ?נרא שהוא מתחזק יחד עם כל המגמה. העם החזקת שורט עלו עדיין כדאית ?
תודה
Printable View
שחקן שלום
מה דעתך לגבי נדל"ן 15 ?נרא שהוא מתחזק יחד עם כל המגמה. העם החזקת שורט עלו עדיין כדאית ?
תודה
שחקן שלום רב.
מצטרף לשאלה לגבי שורט נדל"ן.
מה אתה ממליץ, בבקשה?
בברכה,יגאל.
ועוד שאלה לשחקן,
איך לאזן תיק עם מניות של אלרוב ושורט נדל"ן 15 ,כי המלצתה בעבר על השקעות בהם
ניכר שהנדלן מציג תשואה עודפת על שאר המדדים ..
יש לי שורט נדל"ן 15 כפליים יומי ומופסד כרגע 23%. מה לעשות איתו? הנדל"ן ממשיך לעלות והשורט הולך להימחק לי. מדובר על סכום השקעה של 50K וכבר הפסדתי רבע ממנו.
מזדהה, אך אענה את התשובה שאני צופה ששחקן יענה :ציטוט:
פורסם במקור על ידי אריאל2
"תחליף לשורט לא ממונף"
שחקן כבר נשאל את השאלה מספר פעמים ואמר שלדעתו זו בועה, והיא תפסק..
מתי ?
שחקן ציין שהרוח תצא מהמפרסים לכל היותר בפברואר ויתכן שלפני.
האם קסם שורט נדלן 15 (1200) נחשב לממונף ?
שורט נדלן 1200 לא רק שלא ממונף או יותר בכיוון של יחס 0.5
שלום.
יש לי שורט קסם נדל"ן 15 (500) מס' 1114016- האם זה ממונף?
בברכה,
יגאל.
שלום לכולם,
אומנם אני לא השחקן, אבל שורט נדלן? היה טוב לתקופה שאפריקה הכריזה על הצורך בהסדר חובות. מדד הנדלן התרסק אז (כלכלית, דלק נדלן,אפריקה התרסקו וגררו אחריהן את כל מדד הנדלן), וזה היה הזמן טוב לקנות עליו שורט. וכך עשיתי ומהר מאוד מיציתי. שורט בתרגום חופשי הוא קצר - ואת הרווח עליו עושים במסחר לזמן קצר בלבד, ולא לזמן ארוך (את זה עושים עם לונג).
שנת 2010 הולכת להיות שנת מדד הנדלן. אתם שוכחים שכל המדדים התאוששו וחזרו כמעט לרמתם ערב המשבר להוציא את מדד הנדלן שעדיין מאוד מאוד נמוך, למרות שעלה יפה ב-2009, הוא עדיין רחוק מאוד משיאו, ויש לו לפחות עוד 100% לעשות כדי להגיע לרמתו ערב המשבר. נדלן הוא אחד ממנועי הצמיחה של הכלכלה, וגם הנדלן יתאושש בסופו של דבר ולא ישאר למטה לטווח הארוך ולכן "לונג" על הנדלן זה הרבה יותר הגיוני. אם כבר מישהו הזכיר כאן קסם כפליים אז היום רק על הלונג, השורט סיים את תפקידו במדד 15.
אני יודע שחלקכם יכעס על התגובה שלי, כי אתם נמצאים בפוזיציה הפוכה ממה שכתבתי לכם, אבל אם תחשבו מעט בהיגיון תוכלו להציל חלק ממהפסד שלכם, ובסוף 2010 תחילת 2011 תוכלו לצאת אף ברווח יפה ממדד הנדלן.
בכל מקרה כך אני רואה את זה (אני רו"ח וכלכלן בהכשרתי - למרות שעזבתי לא מזמן את המשרד ואת התחום באופן סופי ועברתי לסחור בשוק ההון ולעסוק בנדלן).
שיהיה לכולכם בהצלחה.
שורט נדלו 500 לפי נוסחה בערך פי 1.5
בכל מקרה לא מומלץ ליגוע בממונפים בגלל שחיקה
מה גם שכל הבורסות עדיין ירוקות
אורן תודה רבה.
עזרת לי מאוד.
חבל ששחקן מעו"ף בזמן האחרון לא מגיב להודעות בפורום או אם כן אז מאוחר מדי כדי לסייע. כמובן שהוא לא חייב, אבל בכל זאת...היה לי חשוב לשמוע גם את דעתו.
בברכה
ושיהיה לכם יום מוצלח.
יגאל.