בסד
שלום רונן קניתי אתמול ישרמקו לאחר המלצה גם היא יכולה מחר להיות קמו רציו?
Printable View
בסד
שלום רונן קניתי אתמול ישרמקו לאחר המלצה גם היא יכולה מחר להיות קמו רציו?
רחל ערב טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי רחל
אלו שתי מניות/חברות שונות לחלוטין.
ישאמקו מחזיקה בשדה גז מוכח ("תמר") עם עתודות מוכחות לכ- 20 שנה, ובחוזים ארוכי טווח למכירתו (לחברת החשמל).
רציו לא מחזיקה דבר - בינתיים עסקי אוויר.
ישראמקו מוחזקת כמניית עוגן בתיק שלי (ביחד עםטבע ולאומי).
זו לא מניה ל"סיבובים" של כמה ימים ולצאת, אלא מניה לטווח ארוך.
אני חושב שאת יכולה להיות רגועה באופן יחסי.
לילה טוב,
רונן
בסד
תודה וישר כוח גדול על העזרה ,וההכונה
עדכון 24/1/10:
הגל המשני במניה במגמה עולה.
ב- 5 בינו' קבעה המניה את רמת 62.70 כרמת השיא הנוכחי ומאז היא מנסה זו הפעם השלישית לפרוץ רמה זו מעלה - בנתיים, ללא הצלחה.
המחזורים בנטייה שוורית קלה.
המתנדים בטריטוריה שוורית אך בנטייה דובית.
התנגדות קרובה - 62.70
תמיכה קרובה - 57.00
לטווח המיידי, נראה כי הסנטימנט השוורי אינו חזק דיו על מנת לפרוץ את רמת ההתנגדות הקרובה, והמניה תמשיך עוד מספר ימים (לפחות) בדשדוש תוך נסיונות לפרוץ מעלה.
המפתח כעת הוא במחזורים. על מנת לפרוץ מעלה נדרשת המניה לגייס נפח מסחר גבוה בהרבה.
בהצלחה
רונן*
איתות קניה
ישראמקו יהש- איתות קניה. פרצה רמת 62.7 מעלה
בהצלחה
רונן
שלום רונן ,
שאלה , מבחינת ניתוח טכני אם מניה פורצת ביום מסחר ואחרכך חוזרת כמו שקרה היום בישראמקו
מה זה אומר ?
זה נקרא פריצה או לא ?
ואם אתה יכול להגיד איפה היית ממליץ לי למקם סטופ בהנחה שקניתי ב63.5
רחל ערב טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי dudiazu4
מדובר בפריצה לפי כל אינדקטור טכני, אם כי המניה צריכה עדיין להוכיח התבססות מעל לרמת 62.7.
הסטופ שלך צריך לענות על השאלה: "כמה אני מוכנה להפסיד, במידה והמניה לא תלך לכיוון שאני מצפה לו ..."
כלומר, נניח שאת מוכנה להפסיד 500 ש"ח, ויש לך 10000 יחידות מהמניה.
כל ירידה בנקודה, תשקף הפסד של 100 ש"ח ... מכאן שהסטופ שלך ימוקם חמש נק' מתחת לשוק (במקרה שלך, בעת הקניה יהיה הסטופ לוס 57.5).
בהצלחה
רונן
שלום רונן.
הסתכלתי על הגרף שצירפת בתאריך 24.1. הגלים המשניים בצד השמאלי של הגרף אינם קרובים אפילו לגעת בשפלים של המניה באותו אזור. יש סיבה מיוחדת לכך או שזו סתם תקלה בשרטוט?
תודה מראש (על כל הניתוחים, הליווי והלימוד)
מצטער, לא ירדתי לסוף דעתך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אביבון
לא הבנתי למה התכוונת כשרשמת "הגלים המשניים" ... יש שם רק גל משני אחד לכל אורך הגרף...
לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת "השפלים של המניה באותו אזור ...
מציע שתקראי קודם את ההגדרות של שפלים ושיאים וכן של מהות הגלים, באשכול הנעוץ בראש הפורום.
בברכה,
רונן
היי רונן.
אופס, לא שמתי לב שזה גרף יומי. הקווים הכתומים הם מקטעים שהם גלים מינוריים?
שמתי לב שהקו הכתום הראשון והשני (בקצה השמאלי של הגרף), בנק' המפגש בינהם, אינם נוגעים כלל בטווח המחירים של המניה באותו היום. אינני מצליח להבין למה ואשמח אם תאיר את עיניי.
:geek:
תקלה בתוכנה.ציטוט:
לא רלוונטי ממילא קווי המקטע הם קווי עזר בלבד לצורך המחשה, ומדובר במקטעים ישנים.
סופ"ש נעים,
רונן
תודה (וואו, איזו תגובה מהירה).
אני עוקב ונהנה מהניתוחים שלך ומשתדל ללמוד, וכשראיתי את הגרף הזה חשבתי שאני ממש לא מבין כלום. קצת נרגעתי. תודה :)
סבבהציטוט:
שלום רונן האם אתה יכול להתייחס למניה אחרי הירידות בימים האחרונים לאחר שפרצה
עדכון 2/2/10:ציטוט:
פורסם במקור על ידי dudiazu4
המניה נעה כעת ברצועת דשדוש צרה, בין 57.0 ל- 62.7, תוך ניסיונות חוזרים ונשנים לפרוץ צפונה, בינתיים ללא הצלחה.
אם וכאשר תפרוץ המניה את רצועת הדשדוש, היא צפויה להשיג את היעד של 68.0 לערך.
המחזורים מגלים נטייה שוורית קלה.
המתנדים בטריטוריה שוורית ובנטייה ניטרלית.
בהצלחה
רונן
תודה רבה
רונן ופורום יקר,
ישראמקו תגייס 45 מיליון שקלים בהנפקת זכויות. קישור:
http://www.bizportal.co.il/shukhahon...tml?mid=227888
שאלתי היא בנוגע למשפט הבא מתוך הכתבה, המדבר על הנפקת הזכויות *הקודמת*:
ערב הנפקת הזכויות, איבדה מניית חברת חיפושי הנפט והגז ירידה של 18.8%, כתוצאה מהיצע של תעודות הסל. הגורם להיצע היה אירוע חלוקת הזכויות בחברה, שבעקבותיו ירדה המשקולת של המניה במדד לקרוב למחצית מגודלה המקורי - דבר שהכריח את התעודות לבצע התאמות ובעצם למכור את המנייה.
שאלתי היא האם זהו מהלך טבעי, ואם כך, האם המניה צפויה לרדת בקרוב?
כמו-כן, האם אתה מזהה אינדיקטורים "טכניים" למהלך זה?
תודה,
אבישי
אבישי שלום, אני לא מאמין שאתה צריך לחשוש ממקרה כזה - לא יחזרו עלאותה טעות פעמיים. בנוסף, אני מציע לך לראות מה קרה יום אחרי.
ונקודה קטנה למחשבה, מה דעתך לתת פקודת קניה לשער נמוך מאוד בערב ההנפקה? אם הפקודה תבוצע אתה רק תרוויח. (אל תדאג זה לא יקרה, כסף קל יש רק במונופול- וגם בזה צריך לרמות כדי להצליח...)
1) לא. המהלך אינו טבעי. לא נתקלתי בדומים לו וככל הנראה גם לא אתקל בעתיד.
2) כן, מתקבלים איתותי חולשה מוקדמים במניה, והם באים לידי ביטוי בעיקר בהתנהגות המחזורים. השיא האחרון נקבע במחזור נמוך בכמעט מחצית מהמחזור שליווה את השיא שקדם לו. זהו איתות חולשה בולט למגמה העולה ומצביע על אפשרות של תבנית "תקרה כפולה". בשלושת הימים האחרונים אף ניצפית התרחבות במחזורים תוך כדי ירידות - אמנם לא באופן בולט, אך קיים. אף כאן מדובר באיתות חולשה.
המתנדים בטריטוריה דובית ובנטייה דובית.
בהצלחה
רונן
תודה רבה רונן ובייטלאד.
רונן- מאחר והמנייה היא בתיק האיתותים שלך (וגם בתיק האישי שלי, ורכשנו בערך באותו שער), שאלתי היא איפה נמצא הסטופ-לוס הנוכחי שלך (כן, אני יודע שזה אינדיבידואלי, אך בכל זאת).
תודה,
אבישי
אבישי,ציטוט:
פורסם במקור על ידי avishais
הסטופ לוס פורסם שלשום (שוב) באשכול תיק הפורום.
רונן
מצאתי. תודה רונן וסליחה על הטרחה (מסתבר שאני רשום לקבל איתותים במייל מערוצים מסויימים, כולל כמובן התיק לדוגמא, אבל לא קיבלתי ביומיים האחרונים משום מה. מקווה שהתקלה זמנית)
עדכון 9/2/10:
המנויה סיימה את המגמה העולה בגל המשני, ועברה למהלך חסר מגמה.
בהצלחה,
רונן
רונן היי
אפשר בבקשה לקבל עידכון לגבי המניה, איתותי קנייה וכו'
תודה
היי רונן
ב 9/2/10 כתבת שהמניה עברה למצב חסר מגמה
ב 9/2/10 נוצר שפל חדש כך שיש שני שיאים עולים ושני שפלים עולים
למה היא מוגדרת כ חסרת מגמה
מצורף גרף
תודה מראש
אייל
אייל,
מבחינה תיאורטית, הניתוח שלך נכון.
מבחינה מעשית, קיימת אי בהירות ולפיכך אני (באופן אישי)
מעדיף להגדירה כרגע כחסרת מגמה, ולהתייחס למקטע
הבעייתי שבין ה- 27 בינו' ל- 10 בפבר' כמקטע תקף,
באופן זמני, עד להתבהרות התמונה.
זוהי רק נקיטת זהירות מצידי ואני מעריך שתוך זמן קצר
תבחר המניה כיוון.
כך או כך, מוגדרת המניה אצלי כמניית עוגן, ולפיכך ההתיחסות
לגביה סבלנית הרבה יותר ממניות אחרות בתיק.
בהצלחה
רונן
[attachment=0:3g8me3kd]Daily.19.03.10_2.GIF[/attachment:3g8me3kd]
ישראמקו במגמת עלייה בריאה, עם מחזורים התומכים בהמשך העליות (דועכים בירידות, מתרחבים בעליות).
מתחילת השנה, המניה נסחרת בתוך משולש מתכנס, אבל קראתי בספר של אלכסנדר אלדר, שאם משולש כזה לא נפרץ בשני השלישים הראשונים שלו, אז כל פריצה שלו כבר מאבדת משמעות.
ואולי זהבאמת נכון, לראיה המשולש באמצע הגרף, נפרץ מטה בשפיץ של המשולש, ובאמת זה היה חסר משמעות.
לכן, עפ"י הספרים, רמת הסטופ לוס אמורה להתמקם באזור השפל האחרון 54.
לגבי קניה, למדתי מרונן שפריצת ה60 תייצר מגמה מינורית עולה, וזה יכול להוות איתות קניה ראשוני לגיטימי.
שיא כל הזמנים הוא 63.70.
לצערי מושקע חזק במניה,
אני אומר לצערי מכיוון שלדעתי ההנהלה לא אמינה וייתכן שזו שטות להכנס להשקעה כזו גדולה בחברה כזו, בכל אופן בחרתי להכנס גם מכיוון ששער 57 היה מאוד נח לכניסה וגם מכיוון שקיווית שההמלצה של כלל פיננסים על המניה תגרום לעליות יותר רציניות ממה שהיה מאז ההמלצה.
3 נקודות חיוביות לטובת המניה:
1- אכן המחזורים בירידות הם מחזורים קטנים וייתכן שהמחזיקים הרציניים חושבים שמאוד כדאי להחזיק במניה על אף העליות שהיו.
2-כלל פיננסים ממשיכים להגדיל אחזקה בחברה.
3- אם אני לא טועה אז גם לישראמקו יש שטחים שעברו סקירה ססמית (דניאל) וצריכים לקבל תשובה במאי בערך. (זה בהנחה שאין עוד שטחים).
עדיין לא הייתה המולה סביב החדשות האלו ואני חושב שיש סיכוי וזה רק עניין של זמן עד שיעלו כותרות בעניין והמניה תעלה רק על בסיס הציפיות של הציבור.
מקווה לטובתי שאני צודק (או שאשתי תנקנק אותי).
שבת שלום לכולם!!
תשים לב איך כל המניות שקשורות לתמר הבולינגר מתכווץ
דלק (כולם) אבנר ישראמקונפטא והשטח ליד תמר רציו
אל תשכח שהיה עליהום בתיקשורת על מניות הנפט וכולם ירדו
המניות הנ"ל ניראה כאילו ניכנסות להמתנה לסקר של רציו
גם אני מושקע בישרמקו
אייל
מצטער על השאלה הטיפשית אבל אינני מבין גדול בניתוח טכני ולכן השאלה שלי היא: האם בולינגר מסמן תנודתיות?? אני מניח שלזה התכוונת.
ואכן אני מאמין שאף אחד לא רוצה להפסיד את הזכיה אם תהיה אך מצד שני אנשים כבר לא רצים כמו עיוורים לקנות מניות עם סיכון כזה (שלדעתי הסיכון מתומחר חסר- כלומר יש סיכוי לרווח גבוהה יותר מאשר להפסד גדול, במלילם אחרות תוחלת-סיכון מאוד כדאית).
בכל מקרה מומלץ לעקוב אחרי ההתנהגות של נובל (NBL).
יש איזה מנתח שמוכן לזרוק מבט על הגרפים שלה?? לדעתי גם שם מתחיל לזוז משהו בימים האחרונים, לא סגור מה וגם לא סגור שיש משהו, סתם תחושה ראשונית.
העיקר שיהיה שבוע טוב לנו , ולמדיה הקטנה שלנו!
צודק
רצועת בולינגר זה מעין שביל שבו המחירים אמורים לנועכאשר האמצע הוא ממוצע נע 20 יום העליון- תוספת של סטיית תקן והתחתון פחות סטיית תקן
אייל