כמה כסף מינימום צריכים מכל משתתף להקמת הקרן
Printable View
כמה כסף מינימום צריכים מכל משתתף להקמת הקרן
היי עמוס ,
לעניות דעתי סף הכניסה הנמוך ביתר להקמת קרן גידור הינו בין 200k ל 250k, זאת בבחינת כדאיות כלכלית.
אתם מוזמנים להביע דעתכם בנושא .
בברכה ,
לירן מורנו
היה סקר רב משתתפים בנושא
אני בעד
כיוון ששחקן ציין שההיקף המינימלי הנדרש לקרן הוא מספר מיליונים, אני מניח שאתה מדבר על היקף יחידת השקעה בודדת.ציטוט:
פורסם במקור על ידי מורנו לירן
אזכיר שהסקר על תוצאותיו החיוביות הציג סכומים נמוכים יותר משמעותית. אני לא משוכנע שהתוצאות יהיו דומות ברמת כניסה זו. אם הנחתי זו נכונה, כדאי להעלות סקר מתאים לפני שמבקשים משחקן.
כידוע לכם קרן גידור זה כלי מסוכן אך אני בסדר עם זה אני יכול להתחייב אך ורק אם שחקן מעוף יחשוף את עצמו ואם הוא נקי אז אני מתחייב וזורם באהבה כי אני רק הרווחתי מהאתר וזה חייב להיות שיקול של כולם תודה
היי עמוס,
קרן גידור הינה שותפות מוגבלת בה ישנו שותף כללי מנהל ושותפים מוגבלים בסכום השקעתם.
השותף הכללי שאינו מוגבל ע"פ חוק הינה אדם או חברה המנהלים או יכולים לשכור שירותי ניהול של הקרן.
תחום זה הינו די חשאי בנופך הישראלי, ובטוחני כי גם בגופים אחרים המנהלים קרנות גידור אין אתה תמצא את שם מנהל הקרן כך לשם שמיים.
אני מניח שאם וכאשר יצא לפועל צעד שכזה , א. כל משקיע יהא חתום על מסמך סודיות ב. כנגד השקעה פרופר בקרן תקום האפשרות לדון בנושא .
הלוואי והדבר יצא לפועל , שהרי בבחינה שנתית אין כיום קרן שהשיגה תשואה ברמה שהציג האתר.
שמח לראות תגובותיכם בכל דעה שהיא בנושא, המשיכו כך
ערב טוב לירן, אין לי בעייה לשמור על זהותו של שחקן מעוף, אני מכבד את רצונו ונדבה נותנים רק בסתר, וגם, זה מדליק. אני יחתום על מה שצריך על מנת לשמור את זהותו, אבל איני יודע אם רבוי
משתתפים בקרן יעזור לשמור על זהותו, ומזה אני חושש.
תודה
עמוס
- עמוס, כמה כסף צריכים מכל משתתף להקמת הקרן?
10K בלבד, כי יש כאן 10K חברים, וביחד נגיע ל-100M
- ועכשיו אתה שואל: "מה עם אלה שלא רוצים?
אז יש גם הרוצים להשקיע 20K, ויש הרוצים להשקיע 30K
- ועכשיו אתה שואל: "אם כל אחד נכנס בסכום אחר, אז לא יהיה בלגן?
לא, כי הקרן תנפיק יחידות השתתפות, כל יחידה בעלת ע"נ של 10K,
וכל אחד יחליט כמה יחידות הוא רוצה לקנות
- ועכשיו אתה שואל: "ובמה תשקיע קרן הגידור שלנו?
אך ורק במניות מדד הבסיס, ת"א25 בלבד,
כי זאת היא התחמושת של "שחקן מעוף" למלחמות הפקיעה
כן, גם אתמול (רביעי) "הם" קלטו היצעים בלי בושה,
וגם אתמול "הם" לא נתנו לת"א25 להתממש,
למה? מדוע? וכמה?
הלנצח תאכל חרב? "ואתם" את המניות?
הלא תדעו שבעה והפוגה? לא כן?
לא, גם "אתם" לא יודעים את מועד התיקון,
וגם "אתם" ממתינים לאור האדום של וול סטריט,
ועד שזה יגיע, "אתם" מריצים את המניות,
וכאשר זה יגיע, "אתם" תממשו במחירים מופקעים,
ואין "לכם" בושה, כי "אתם" רוצים את כל הקופה
אז למה לי לקחת ללב -
יש לי דברים חדשים בראש,
יש לי דמיון שעוזר לפעמים לשכוח.
למה לי לקחת ללב -
יש לי הרבה לאהוב מראש,
יש לי תמיד חברים שעוזרים לשמוח.
תן לצעוק, תן ללמוד,
תן לצחוק ותן לשמוע.
תן לחיות ותן לטעות
תן לעצמך לסלוח.
פשוט לאהוב.
זה מה שרציתי לכתוב -
לך עם זה לאט,
ואז תוכל פשוט לרוץ מהתחלה.
למה לי לקחת ללב -
יש לי דברים חדשים בראש,
יש לי דמיון שעוזר לפעמים לשכוח.
היי,
הרעיון של יח' ההשתתפות הינו אכן מה שמתבצע בפרקטיקה אך החוק מגביל את מס' השותפים/ משקיעים וזה פרמטר שלא נלקח בחשבון על ידכם .
קרן גידור בשונה מקרן נאמנות לא מונפקת לציבור .
עוד נפתח דיון על זה , ואני ממשיך להזמין אתכם להגיב בנושא
כל טוב
לירן מורנו
אני מוכן להשקיע ~30K ואין לי בעיה ששחקן ישאר אנונימי.
זה יחסוך לי הרבה זמן שאין לי עם ניהול תיק עצמאי
תודה אורן
גם אני מוכן להצטרף לקרן כזו. האנונימיות של שחקן - לא בעיה.
לירן שלום איך יוצרים איתך קשר טלפוני עמוס
הכוונה לקרן גידור שתשקיע באופציות מעו"ף?
הכוונה שהקרן תבצע את האסטרטגיות באופציות מעו"ף שמתפרסמות באתר?
היי ,
קרן גידור מטבעה אינה מוגבלת באפיקי השקעה כלשהם, אני מניח כי השקעותיה יהיו בין היתר באסטרטגיות בשוק הנגזרים.
לעמוס , הטל' שלי מופיע ברובריקת הפרסום באתר , בנוסף הינך יכול להשאיר פרטיך שלך בהודעה פרטית אליי.
כל טוב,
לירן מורנו
ידיעת כולם
אם אינני טועה סף הכניסה לקרן גידור אצל יוסי אלוף כ30 מיליון שח
היי אריאל ,
זה אכן רף הכניסה שהוא ציין בקורס לגבי המשקיעים אצלו.
רבים אינם מכירים את קרנות הגידור שמיועדות למשקיעי קצה בעלי הון רב, אך כמו בכל תחום אנו כמשתמשים באתר המבקשים לפרוץ דרך , לחולל איזה שינוי מנסים לבסס כדאיות כלכלית לנושא הקרן המדוברת ברף כניסה שפוי יותר המתאים גם לכאלו שאינם מהעשירון העליון.
אין סיבה שמכשירים מסוג זה יפעלו רק עבור אלו ולא יפתחו לקהל רחב יותר.
שמח על תגובותיכם ובהצלחה ,
מי ייתן ודבר כזה אכן יקרום עור וגידים , זו תהייה מהפכה של ממש.
מורנו
נראה לכםבאמת שרף כניסה לקרן גידור הוא 30 מליון ש"ח?!
רף הכניסה לקואנטום, קרן הגידור של גורג סורוס נמוך מהסכום הזה, והקרן שלו מנהלת נכסים בשווי 18 מליארד דולר
30M זה הסכום של כל חברי הקרן ביחד, נכון?ציטוט:
פורסם במקור על ידי arielmbg
השאלה כמה חברים רשאים להשתתף בקרן ומה הסכום שנדרש בשביל להפעיל את הקרן ומכאן גם לחשב את הסכום שכ"א נדרש להשקיע.
לא פחות חשוב, לפרסם במה אותה קרן מתכוונת להשקיע, כי יש כאלה שמעוניינים אולי בהשקעה סולידית ואחרים מעוניינים בהשקעה אגרסיבית או ספקולטיבית.
היי אריאל ,
קרן גידור יכולה למנות עד 20 משקיעים/שותפים ובפרוצדורות מסויימות של שותפות ביניים אף יותר מכך , אך אל לנו להקדים את הרכבת לפני הפסים.
רף ההשקעה שעומד למבחן בבחינת בקשת המשתמשים לנסות ולהרים קרן מסוג זה, הינו נמוך בהרבה מהנפוץ בתחום וזו בבחינה כדאיות כלכלית התחלתית מינימלית.
אני צופה רף זה בכ 200k-250k + - רף שלדעתי יהווה לחלק מהמבקשים זאת מבין חברי האתר הזדמנות השקעה בלתי רגילה בדבר שאינו נפוץ ברמת כניסה מסוג זה.
היי אריאל,
קרן גידור מטבעה אינה מוגבלת בסוג ההשקעה , המשקיעים "משקיעים" במנהל הקרן .
ברור לכל שאם הרעיון הזה יצא לפועל אז שחקן מעוף ינהל ולא אחר.
כמו כן, מטבע מומחיותו של שחקן , סביר להניח כי חלק מההשקעה תהא בתחום הנגזרים בדרך של אסטרטגיות כאלו ואחרות.
ברור לי כי אם אכן שחקן יסכים והקרן תקום זה יעשה שינוי כלשהו בענף מכל הבחינות, יש להבין שקרן גידור לא פותחת שעריה לכל משקיע, ובטח שאינן פועלות ברף כניסה שכזה.
נשתמע עוד ובהצלחה לכולנו
מורנו
לירן
מסכים אתך
הלוואי
דוד
כל שנבקש , לו יהי לוי ... כל שנבקש.... לו יהי
קרן גידור תחייב את שחקן לצאת לאור ולא להסתתר .
לא נראה לי שהוא יסכים לכך .
מלבד זאת אתם קצת נסחפים עם התאוריות והשיווק פה..בעצם עם השיווק אתם ממש נסחפים.
לירן לא נראה לי עם כל הכבוד לכל המנהלים + שחקן מעוף שאנשים יתנו כסף לקרו גידור של אתר אינטרנט ..
זהבאמת כבר יהיה שיא השיאים של קניית חלומות .
שלום קצה,
קרו גידור אם ו... תקום ( לבקשת רבים שחושבים אחרת ממך ) הינה יישות משפטית , ואינה קרן של אתר אינטרנט כלשונך.
איני מבין את כוונתך באומרך "תאוריות" ו"שיווק" שהרי עודינו בשלב
בחינת הרעיון בכלל
בכל אופן , מאחל לכולנו הצלחה בכל מעשיי ידינו.
לירן מורנו, עו"ד
לירן אני מנסה לומר שאם ברצוננו להפסיד כסף
אנחנו לא זקוקים לאף אחד אנחנו יכולים לעשות זאת לבד.
הסיכון בקרן גידור הוא סיכון עצום בלי קשר למקרה הנוכחי בו מדובר באתר אינטרנט
שתלוי כולו באדם שלא נחשף נושא קצת בעייתי בשביל אנשים שצריכים להפקיד כסף.
לפי מה שלמדתי משחקן הוא לא מוכן להיחשף ואני לא מוכן לתת כספי לאתר אינטרנט לטובת פרויקט שאפתני שביום אחד יכול להיעלם לעד בדיוק כמו שהופיע .
לכן עזוב קרן גידור תודה אבל לא צריך ,
מסכימה עם החברים שרוצים להשקיע, אך בו בעת מבקשים שקיפות מוחלטת בניהול.
עם כל הכבוד - ויש הרבה כבוד - כל אדם זכאי לדעת בידי מי הוא מפקיד את ממונו או את מספר כרטיס האשראי שלו...
שלום חברים,
בכדי ליישר קו ולהבהיר נקודה שהועלתה באשר להשקעה בידי ה"לא מוכר" ברצוני לחדד את הנקודה כי קרן גידור אם תוקם אינה השקעה באתר אינטרנט , קרן גידור הינה יישות משפטית רשומה בעלת נאמן בדמות רו"ח האמון על כל כניסה או יציאה של כספים ממנה.
אמנם ידוע לכל כי אין ברצון שחקן מעוף להיחשף אך אף אני מניח כי אתם כמנוסים יותר או פחות בשוק ההון לא חושבים כי כל הצעה להשקעה (וישנם כאלו פה שלמרות הכבוד להם אנו רוכשים אינם מדברים על רף הגיוני בכלל ) תביא את שחקן לצעד החשיפה .
עוד נק' למחשבה : בשוק ההון קרנות רבות , מי מהמשקיעים מודע לזהות המנהל בהם ? תערכו בדיקה קלה לפני תשובתכם, בבדיקתכם תעלו כי הקרן מנוהלת ע"י חברה פיננסית , אולי תזהו את מנכל"ה המיוחצן אך מנהלי הקרנות עצמן כמעט ולא בפרונט.
אשמח להמשך תגובותיכם ובהצלחה,
לירן מורנו
ידידיי,
אי אפשר להחזיק את המקל בשני קצוותיו, מצד אחד לבקש על ימין ושמאל (בקשות אמיתיות וכנות) ששחקן ינהל עבורנו קרן גידור (או קרן כלשהי דומה בכלליה) ומצד שני לבוא לטעון "רגע, מה פתאום שאני אשקיע בקרן כזו שאיני מכיר את מי שעומד מאחוריה".
בסופו של דבר כולנו בוגרים (לפחות הרוב) ורובנו בעלי נסיון מה בשוק ההון ובחיים בכלל, ולמרות זאת לא אחת אנו מתפתים לתת או לשים את כספנו בידי אנשים שאין לנו מושג מיהםבאמת (למרות שידענו את שמם וגם את זיו פניהם ראינו לא אחת). ואם להוסיף, לא אחת קורה כי גם לאחר ששמנו את כספנו בידם (ואת נפשנו בכפנו) אנו ממשיכים להאמין, בהם ולהם, למרות ביצועים פושרים או שליליים, וממשיכים לאפשר להם שליטה על כספנו או חלקו - בזכות צחות לשונם וחרף קבלותיהם שלא כל כך מחמיאות.
אני משוכנע, כי אם וכאשר שחקן יחליט להקים קרן גידור, תהיה זו קרן מנוהלת בצורה הקפדנית ביותר, תגובה בבקרה חיצונית ופנימית הדוקה ע"י גורמים מוסמכים, ידועים וחשופים לכל, ותעמוד בכל דרישות החוק ועל קוצם של כל "היודים".
נהפוך הוא - עצם אי חשיפתו של שחקן, והישארותו עלום שם רק יגבירו אצל כל אחד ואחד מאיתנו את הזהירות ויחדדו את הביקורתיות מחד, ומאידך ימנעו מכל מי שישקיע בקרן כזו את השאננות והזחיחות שבסופו של דבר מביאה למקרים כמו מיודענו מיידוף.
יש צדק בדברייך גיל.
בטוחני כי כאשר הדבר יצא לפועל , כל הפרטים יועלו בשקיפות מלאה.
בברכה,
לירן מורנו
אני מאד מקווה ששחקן לא נכנס להוצאות בנושא הקרן.
אני חושב שרוב האנשים (ואני מודה שגם אני בניהם) לא יודעים הרבה על עולם קרנות הגידור. ויכול להיות שיש התלהבות של האנשים שאין לה כיסוי. וכשיגיע הרגע לשים את הכסף, אנשים יקחו צעד אחורה. פה מישהו יחשוש. שם האישה תלחץ.
מטעמי זהירות, הייתי מציע לכתוב סקירה כלשהי על האופן שהדברים עובדים, לפני שמתחילים להזיז הרים...
סתם שאלות:
-מתי אפשר להכניס/להוציא כסף
-מה התשואה הטיפוסית?
-מה הסיכונים?
-איך החברים בקרן מבצעים מעקב?
-איך נקבעת מדיניות ההשקעה?
שלא תבינו לא נכון. אני חושב שהרעיון טוב מאד. אני רק חושש ששחקן נכנס לעניין בפול גז, ושלא יתאכזב אחר כך.
אני מעונין להצטרף.
יש להפוך הדיון לתכליתי ופשוט במידת האפשר,
לא לתת להתפזר.
דיבר ראשון - מי שמצטרף לדיון שיציין בברור מצטרף או לא,
שאלות והסברים יבואו בזמנם.
גם המפקפקים למיניהם בענין הפיקוח על כספם קיבלו תשובה
סדורה. למי שאין זה מספק יש להסיטו לתחום שאלות של הלא
מצטרפים עד שיקבלו את התשובות לספקנותם אם ישנן.
בכך מקבצים את המעוניינים בצורה מפורשת, וכך אלה שאינם מצטרפים
לא מטרפדים אותם ממטרתם להשקיע בקרן המוצעת. :ugeek:
צהריים טובים.
קצת סדר והתיחסות לשאלות:
ראשית, קרן גידור הינה כפי שלירן ציין גוף מפוקח עם נאמן המופקד על הכספים. עפמים רבות
הנאמן הינו בנק, רק לשם ההבנה והרצינות.
אפשרי להכניס/להוציא כסף בזמנים מוגדרים מראש. ההסכם מפרט את כל הנ"ל, ולרוב
מדובר על הוצאת כספים או הוספה להם אחת לרבעון.
הסיכונים הם פקטור של השקעת הקרן - קרן המשקיעה באג"ח מסוכנת פחות מקרן המשקיעה
לצורך העניין במניות וכן הלאה.
הקרן עליה אנו מדברים הינה קרן שתנסה להכות את המדד, והסיכון בה יהא קרוב לקרן מנייתית.
יהיה שימוש באופציות אךחד- משמעית הכוונה אינה להניב מאות אחוזי רווח בשנה. זה לא עובד
כך, ולא קיים.
החברים בקרן מבצעים מעקב ע"י הנאמן המפרט להם אחת לתקופה, כפי שמצויין בהסכם, בנוגע
למצב אחזקותיהם ורווח/הפסד.
מדיניות ההשקעה נקבעת ע"י מנהל הקרן וכמובן מפורטת בהסכם ההצטרפות
דמי כיס- אין דבר כזה קרן גידור שלא עולה כסף... יש עלויות משמעותיות ואני מסתמך על זה שאנשים באתר יפגינו רצינות, ושאלו שהגיבו אכן מביעים עניין אמיתי ולא גחמה רגעית.
מורנו רצית שנביע עניין בפורום אז הרי הבעת עניין מצידי. (עניין רציני)
אני בפנים אם כי לגבי הרף כניסה זה אכן משהו שדורש מחשבה יותר רצינית מאשר שירשור לכן כמובן אתחייב ברצינות רק לאחר שיהיו לפניי כל הנתונים.
שלום !
גם אני מצטרף ל- קרנף
אני בחוץ .
2% לחודש לא מצדיק סיכון מטורף של השקעה בגוף לא מוכר .
אלא אם כן אתם מעניקים ערבות בנקאית על חשבונכם לגובה הקרן .
שמע נא ידידי מי שיכול להעניק ערבות בנקאית לוקח הלוואה מהבנק ואת כל הרווחים לעצמו.ציטוט:
פורסם במקור על ידי קצה
שלום,
אני לא מבין, לא תהיה אפשרותת למשקיעים קטנים כמוני להיכנס?
סכום של 30-20 אלף ש"ח לא יספיקו?
אני מעוניין להצטרף... זה לא אפשרי?
אני מקווה שהקרן גידור תשקיע גם אחוז מסויים באופציות מעוף,
אני לא מבין בזה ולא מתעסק בזה בגלל חוסר זמן אבל בשוק מדשדש
רק ככה נראה תשואה , במיוחד שיש לנו את שחקן שעם ההצלחה שלו יכול להרים את הקרן למקום ראשון .