-
פקיעת נובמבר, אסטרטגיה שבועית וסיכום חודש
בוקר טוב.
הפקיעה הבוקר היתה סביב האפס והמחזור שעבר את 1.2 מיליארד ש"ח מלמד על הדרמה שהתחוללה כאן היום והשבוע.
אפשר לבוא ולומר כי חוסר מזל פקד השבוע את השחקנים, חוסר הנזילות פגעה מאוד, ואף היתה כאן התערבות של גוף כותב נוסף שהיטתה את המאזניים - אך כל אלה הם לא יותר מתירוצים.
האמת היא שזה פשוט חלק מהמסחר.
לא ניתן להרויח כל פעם, ואע"פ שכמעט שנה שאנו חווים רווחים של 10% מידי שבוע, עדיין יהיו שבועות בהן האסטרטגיה תסיים בהפסד. הסברים תמיד יהיו לרוב אך זוהי טבעה של הבורסה. החשוב הוא לא שבוע נקודתי טוב ככל שיהיה או לחילופין מסב נזק אלא הרווחיות לאורך זמן (תוחלת בשפה מקצועית).
בפקיעה קודמת האסטרטגיה הניבה 50% רווח ויותר, ואילו בנוכחית כ 20% הפסד. זה פחות מעניין. המעניין הוא מה היה בין השבועות הללו, ומשקיע צריך לבחון עצמו לאורך זמן.
בסיכום חודשי, אנו סוגרים עוד חודש חיובי עם שלוש אסטרטגיות שהניבו בממוצע 10% ושבוע אחד שהסב נזק.
במהלך שנה שלמה האסטרטגיה השבועית הסבה רק פעמיים נזק, והפעמיים הללו התרחשו בשבוע פקיעה - קחו זאת כתמרור אזהרה. לא בכדי אני מציין כי מי שאינו בקיא בנגזרים שלא יסחר בשבוע זה, משום שהקושי לתקן גדול מאוד.
אני שמח לשמוע על ההתקדמות של הקורסיסטים והרווחים שאתם עושים אך תמיד לנהוג במשנה זהירות. מי שעבד נכון לא היה בטווח הפקיעה בכלל השבוע, וזהירות היא אחת התכונות החשבות ביותר ממשקיע נגזרים.
שבת שלום.
-
Re: פקיעת נובמבר, אסטרטגיה שבועית וסיכום חודש
-
זה לא נעים להפסיד אבל הרבה יותר חשוב זה לא להפסיד את הלקח.
תודה לך שחקן יקר ושבת שלום.
-
תודה , שבת שלום...וחודש דצמבר מוצלח לכולם.
-
אני רוצה להודות לך שחקן, על המקצועיות על האדיבות ובכלל על החשיפה שאתה מאפשר לנו לעולמם המעניין של שחקני המעוף.
-
מקבל את העצה שלך - החודש אני מסיים עם תשואה של 4% אבל אם אם מסתכל אחורה מהיום שהתחלתי (לא הרבה רק חודשיים וקצת עשיתי על התיק כמעט 60% וזה המון.
כמו עצה גם יש לי מסקנה- אני לא מספיק מיומן בשביל להיות בשבוע פקיעה ולכן אני ימנע מזה להבא עד שאשתפשף. תודה רבה על עוד חודש שעשיתי רווחים בזכותך וגם אם הייתי מפסיד כל השנה - עדין תודה רבה על הליווי והתמיכה וזה שאתה לא שוכח לעדכן אותנו גם במצבי לחץ ודואג לנו ממש כמו אבא.
שבת שלום לך ולמשפחתך.
-
שחקן ראשית רציתי לומר לך שאתה בן אדם ענק!!!!!!!!!!!
אבל משהו לא היסתדר לי עם דבריך
אבקש מאוד אם תוכל להשיב -זה בראשי
האם לא ניתן היה לזהות מראש את הגורם הדומיננטי שגרם לעליות המטורפות האלה
והאם סגירת פוז' 1090 5000 יח לא הייתה תמרור אזהרה?
אני העברתי את כל הכתיבות ל1100 למרות שהייתי משוכנע ש1090 לא ישלם
אני אודה מאוד מאוד אם תוכל להסביר את המהלכים בצורה מנומקת על מנת שנשכיל
תודה מאוד איש יקר!
viewtopic.php?f=52&t=4109
-
שלום שחקן
קודם כל תודה אין ספק שהתוחלת היא החשובה
אבל החודש עושה רושם שהנחות היסוד השבועיות היו לא נכונות.
כלומר ההנחה שהוול יגיב בירידות לנתונים רעים לא היתה נכונה.
אינני מאמין שאפשר להסתמך על מזל.
מדובר כאן גם על חטא ההיבריס והיוהרה של השחקנים שחשבו שהם יכולים לשלוט במדד בקלות ולכן באמצע החודש העלו והורידו כרצונם בניסיון למקסם רווחים.
יתכן שצריך לעשות שוב שיקלול של המצב ולתת משקל כבד יותר לפסיכולוגיה של השוק האמריקאי בפרט.
תודה
-
aavv דוקא סגרו 5000 שזה ממש לא הרבה אבל פתחו 12000 קול 1100 ככה שממש לא חושב שהיתה סגירה ואני עוקבת כל חודש אחרי מהלכי פקיעה וזה טבעי שאנשים ירצו לממש רווחים לפני היום הגורלי.
שחקן תודה ענקית. לא מעניינת אותי בכלל התשואה השבוע אלא רק ברמה חודשית.אני עובדת יותר סולידי מאחרים ואולי מרויחה קצת פחות אבל עושה אסטרטגיה שלך כל שבוע ויוצאת אחרי 3 אחוז. זה מספיק לי ועובד מצוין עבורי. בינתיים כל שבוע מחייכת :d
תודה :d
-
בוקר טוב שחקן ,
לפי החישוב שלי האסטרטגיה שלך הפסידה השבוע 1150% . התיקבול היה 286 שקל (לפי המגיב עופר) , ובפקיעה צריך לשלם 3260 .
אפשר אולי להרוויח במעוף לאורך זמן , למרות שיש לי ספק גדול בכך , אבל אי אפשר להרוויח לאורך זמן כשהמנטרה החוזרת היא 'אופציות קול יקרות' , ו 'נטיה לדשדוש - ירידות' בזמן שהבורסה עושה את אחד ממהלכי העליות החדים בהסטוריה שלה בחישוב שנתי .
לדעתי אתה
אנליסט
מעולה , אולי אחד המבריקים שנתקלתי בהם , אבל חיזוי כיוון השוק שלך נוטה בכיוון ההפוך למגמה וחבל שכך .
שבת שלום לכולם .
-
שחקן יקר
בשבוע הראשון כתבתי שוקת 1080 910 עם הגנות של סטרייק אחד
לאורך כל החודש המחשבה היתה מחשבה שהירידות אוטוטו כאן.
ולכן למרות שקרבתי פעמיים את רגל הפוטים נמנעתי מלכתוב מעל 1010.
התוצאה החודש עבורי היתה מחיקת רווחים של 4 חודשים
(וזה רק החודש השני שלי)
1. האם לקחתי סיכון/סיכוי גבוה מדי ?
2. האם לא כתבתי מספיק פוטים כדי לאזן ?
3. האם הייתי צריך לגלגל באיזה שלב את הקולים למעלה ?
נראה לי שפשוט הייתי מקובע במחשבה שהנה באות הירידות
וכבר ב 1050 הייתי צריך לבצע גילגול ל 1100
וכמובן להקפיד לפתוח רגל מיד עם סגירת הרגל ולא להמתין לירידות שלא באו.
בדיעבד נראה לי שהיה יותר נכון עבורי
להיצמד לאסטרטגיות שלך
בברכה
Long
-
- אני מסכים עם "השחקן", כי זה
באמת
לא חשוב תוצאת עיסקה זו או אחרת, ומה שחשוב זה תוחלת הרווח על התפלגות מרחב מידגם העיסקאות, והיא חיובית לעילא ולעילא
- אבל גם אם נתעקש לבחון את העיסקא הזו בראי המציאות, אז אותה "יד נעלמה" פעלה באגרסיביות ראויה לשמה, ויום ראשון יוכיח זאת, וגם יום אתמול
- ולכן הרציונליות היא עם "השחקן" ואיתנו, ובדרך כלל מנצחת הרציונליות את האגרסיביות, אז בהצלחה לכולם, ואני כל כך שמח שחלקי עמכם, אוהב אתכם, ושבת שלום, תודה
-
"תוחלת" אין לה שום קשר עם "זמן"
"תוחלת" היא מכפלת ה"הסתברות" (הסיכוי) בסכום הרווח (ההפסד) או במילים אחרות:
"תוחלת" היא סכום שנקבל בעתיד בתנאי אי ודאות.
שי
-
שחקן יקר!
עם כל ההערכה ויש הרבה הערכה,
אני לא חושב שזה רק שבוע לא מוצלח, אלא כל החודש הערכה הייתה ירידה דישדוש וזו הייתה הערכה שגוייה מאוד כפי שראינו עליה מטאורית ללא מעצורים
בכל מקרה תודה רבה
-
היי שחקן,
אני אחזור על השאלה שלי מאתמול:
במשך כל השבוע ת"א 25 התנתק מ-75% מהיתר ומחו"ל.
בנוסף, אם יש מחזורים דלים (כמו שציינת) והמוסדיים לא קונים (אגב- גם הפרטיים כבר לא רצים למניות) אז דווקא אפשר להוריד את המדד ביתר קלות.
זה היה נראה כאילו השחקנים דווקא דוחפים את המדד כלפי מעלה.
(אישית ביום רביעי, אחרי שראיתי שהמעוף מתנתק סגרתי חלק מהקולים הכתובים)
האם תוכל להסביר?
אגב- כמשהו שמתעסק באנליזה של השוק - אני מסכים לחלוטין עם התזה שלך של הדשדוש ירידות. ולראיה כל המדדים (למעט 25) לא השתתפו בחגיגה - דבר שמחזק את ההנחה לגבי "דחיפת" המדד
תודה
-
אבי - 5000 זה לא סגירה זה מהלך שגרתי יום לפני פקיעה. תמיד השחקנים מזיזים וחלקם רוצים להיפגש עם הכסף.
כשאתה רושם לזהות את הגורם הדומיננטי לעליות הללו - הוא זוהה = חוסר נזילות. הבעיה שעצם העובדה שזיהינו לא עזרה ולא ניתן היה לבצע מהלכים בגלל שוק רדום מבחינת פעילות. היעדר המוסדיים פוגע בשחקנים, וזו משוואה מאוד עדינה של עד כמה אנו רוצים אותם בשוק וזקוקים להם.
לונג - רק 1 רלוונטי. אם היית עובד מעט יותר בטוח הכל כבר היה מסתדר מעצמו והגלוגים היו מיותרים או קלים למדי. למדת את הלקח, אני בטוח שתיישם אותו להבא, ובאמת שזה הדבר החשוב בתחום הזה.
שי - תוסיף את המלה זמן למלה תוחלת, יעשה לך יותר סדר. מהו הרווח שנקבל לאורך זמן בתנאי אי - ודאות.
אשר - היינו 1050, בשניות אלה 1080 וטרם הסתיים החודש (יש עוד שני ימי מסחר). זה נקרא דשדוש, ובקלות אתה יכול לחזור בשני לאיזור תחילת החודש (אני מתעלם מתנודת ומשחקי הפקיעה שהסיטו את המדד ששב מהר למקום בו שהה). מעבר לזה אני יכול לעשות אסטרטגיה לשוק עולה כל שבוע 52 שבועות בשנה וכל חודש השוק ירד, ועדיין להרויח 10% - כל החוכמה היא בחיתוך.
משקיען - כל הנחות היסוד החודש התממשו וגם ההנחה האחרונה של שבוע הפקיעה היתה רחוקה אחוז בלבד מהצלחה (זניח). אל תראה בכל המשחקים החודש של להוריד ולהעלות היבריס - זה המקצוע, זו לא שחצנות. השחקנים הם אולי אחרוני הנטיה להיבריס היות והם מלכתחילה לא חוזים את השוק אלא עובדים על גידור מכיוון שהם מבינים שזה בלתי אפשרי. אם תקדיש לזה שניה, תבין שכל משקיע מניות חוטא בהיבריס יותר מסוחר נגזרים.
בנוסף, אל תשכח שהשחקנים גם החודש לא הפסידו - הכתיבה הראשית היתה ונשארה לאורך כל החודש אוכף על 1050 שכיסה כ 55 נקודות. נכון, שרחוק מרווח אופטימאלי ועדיין לא הפסד.
קשה לטעון שלא נותנים משקל לפסיכולוגיה האמריקנית. נותנים והמון, הבעיה היא שהפך קשה עד בלתי אפשרי להבין כיצד יפרשו זאת המשקיעים. אם הערכנו שהאבטלה תהא מעל 10% כשכולם העריכו 9.8%, והאבטלה יצאה 10.2% ועדיין השוק עלה זה אומר דרשני.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי elron
בוקר טוב שחקן ,
לפי החישוב שלי האסטרטגיה שלך הפסידה השבוע 1150% . התיקבול היה 286 שקל (לפי המגיב עופר) , ובפקיעה צריך לשלם 3260 .
אפשר אולי להרוויח במעוף לאורך זמן , למרות שיש לי ספק גדול בכך , אבל אי אפשר להרוויח לאורך זמן כשהמנטרה החוזרת היא 'אופציות קול יקרות' , ו 'נטיה לדשדוש - ירידות' בזמן שהבורסה עושה את אחד ממהלכי העליות החדים בהסטוריה שלה בחישוב שנתי .
לדעתי אתה
אנליסט
מעולה , אולי אחד המבריקים שנתקלתי בהם , אבל חיזוי כיוון השוק שלך נוטה בכיוון ההפוך למגמה וחבל שכך .
שבת שלום לכולם .
בוקר אור,
אני אסתכן בלהשמע מטומטם ואשאל, הכיצד ניתן להפסיד יותר מ-100%?
-
אלרון שלום
לגבי חיזוי השוק- וזו לדעתי הגדולה של שחקן ,- למרות שהשוק מנוגד לתחזיותיו, הוא בכל זאת מצליח להרוויח ברוב האסט' כי היא מכסה מס' אפשרויות.
לשיטתך הוא היה צריך להפסיד בכל אסט' השבועית.
וגם אם היה צופה עליות, בכל מקרה היה מבקש לממש אחרי 10%
-
שלום לelron
אתה אולי מחשב את ההפסד ללא כל שינוי אפשרי
אני קרבתי פעמיים רגליים של הput
בנוסף מכרתי אתמול (אני מודע שלקחתי סיכון מחושב שבסופו של דבר הצליח) את ארבעת הc1100, כך שההפסד הרבה יותר קטן (בסביבות 1000שח)
ולסיום, כל אחד יכול לקרוא אסטרטגיה של כל אחד
בסופו של דבר האסטרטגיות של שחקן המעוף מצליחות ביותר מ90% וזה מצוין
אם לך יש אסטרטגיות טובות יותר (לפחות לדעתך) אנא בטובך, פרסם אותן ונשמח לעקוב אחריהן ואולי גם לבצע
אל תיעלב ,חס ושלום, אין זו ביקורת אלא הצעה קונסטרוקטיבית
איך שלא יהיה, לשחקן אנו, המבקרים באתר, חייבים תודה גדולה מכל הלב
סוף שבוע טוב לכולם
דוד אריאל
ירושלים
-
אלרון קבל את התגובה שלי כביקורת בונה.
אתה יוצא פתטי בכל התגובות שלך.
כבר חצי שנה שכל פעם שהאסטרטגיה מצליחה אתה לא כותב ולא כלום. היא קצת מסתבכת אתה מתחיל להשמיע ביקורת ובלה בלה בלה רק מה חבל שהיא בסוף מצליחה ואז שוב אתה נעלם.
יכלת להצטרף אלינו ולעשות 10% כל שבוע במקום לשבת בצד ולאכול את הלב. אז הנה קיבלת מתוק שבוע אחד שבו האסטרטגיה לא הצליחה :d
אוי ואבוי :d
התיק שלי עשה במקום 150% רק 125% .
אתה לא מבין אופציות בכלל אם אתה כותב שהבורסה עושה את אחד המהלכים היפים שלה. זה בדיוק היופי באופציות - את מי זה מעניין ?!?!?! הרי אם היית צודק היינו מפסידים שבוע אחרי שבוע ותכלס שבוע אחרי שבוע אתה יוצא מדבר שטויות ואנחנו מרויחים. אופציות זה לא מניות ואם אתה רושם שאתה בספק אם ניתן להרויח באופציות לאורך זמן זה מבליט את זה.
תהיה רציני בחייך מספיק כבר.
-
דרגולה היקר
כנראה אתה כותב בנושא האופציות,כשאין לך מושג בזה
לידיעתך, כמובן שכאשר כותבים אופ' ההפסד הוא בלתי מוגבל
להסביר לך, קיבלת לדוגמא בכתיבת אופ' 300 שח ואתה עלול לשלם אם המדד ישתנה לא בכיוון הרצוי לך אלפי שקלים,(לדוגמא 6000שח) כך שההפסד יהיה 1900%
להבא, אל תכתוב על נושא שאינך מתמצא בו פן תעשה צחוק מעצמך
למד את הנושא, רצוי בקורס רציני ולאחר מכן הבע את דעתך
אני אתן לך עצה נוספת. בהתאם לידע שאני רואה שיש לך, אל תתעסק בעניני אסטרטגיות באופ' כי אתה עלול להפסיד כסף רב
כל זאת כתבתי ברוח טובה, כדי שתלמד את הנושא
סוף שבוע נעים
דוד
-
אריאל , אני לא אכתוב אסטרטגיות שבועיות באתר ללא אישור מהמפעילים שלו . מה שכן כבר נתתי את האסטרטגיה הכללית שלי והיא למרבה הפלא אותה אסטרטגיה ששחקן כתב כאן בעבר
האסטרטגיה היא כתיבת שוקת חודשית בתחילת החודש כשהתטא מקסימלית במרווח של 9-10 סטרייקים מהמדד לפחות עם קניית הגנה במרווח של סטרייק אחד. זה 10-12% רווח חודשי על הבטחונות - כלומר 130% רווח בחישוב שנתי , וזה גם לא נפל באף אחד מהפקיעות השנה , גם לא בחודשים שבהם היתה פריצה של המדד סמוך לפקיעה .
האסטרטגיה לא דורשת תיחכום ולא תוכנות מסחר מתקדמות , צריך רק לדאוג לעמלות נמוכות מכיוון שהאסטרטגיה מצריכה כתיבה וקניה של הרבה אופציות (על בטחונות של 100,000 זה מצריך כתיבה וקניה של 400 אופציות) .
מה שהכי חשוב באסטרטגיה הזאת היא לא להתפתות לקרב את השוקת במהלך החודש , וזה לדעתי החלק הקשה ביותר .
-
איך עושים כל כך הרבה עם מרווח סטרייק אחד רחוק מהכסף ? זה בערך 20 שח רווח לאופציה...
-
- שי, התוחלת של משתנה מקרי בדיד היא סיכום המכפלות של הערכים שלו בהסתברויות לקבלת אותם ערכים, כאשר הסכימה היא על כל נקודות מרחב המדגם
- ולפירוש רש"י: התוחלת של תוצאת העיסקא היא סיכום המכפלות של תוצאות העיסקאות בהסתברויות לקבלת אותן תוצאות, כאשר הסכימה היא על כל עיסקאות מרחב המדגם
- שי, עכשיו אתה שואל: "איך אתה מוצא את ההסתברויות לקבלת אותן תוצאות? אז נניח שבמרחב המידגם שלנו יש n עיסקאות, ומתוכן k עיסקאות קיבלו את הערך של +10%+ אז ההסתברות לקבלת התוצאה הזאת היא "k/n", וככה מחשבים, במרחב מידגם בדיד, את ההסתברויות לערכים נוספים של המשתנה המקרי (=תוצאת העיסקא)
- ואם במקרה שלנו היו n עיסקאות, אז המכנה משותף להסתברות של כל תוצאה, אז נוציא אותו מחוץ לסוגריים של הסכימה, אז מה קיבלנו? ...אז קיבלנו בדיוק את הממוצע של כל תוצאות העיסקאות, וזו בדיוק התוחלת לתוצאת העיסקה במרחב מידגם סופי בעל n נקודות, אבל הואיל והניסוי המיקרי נמשך, כלומר לא סגרנו את הבסטה, והואיל ויהיו לנו עוד עיסקאות, לכן תוחלת הרווח לעיסקה שואפת לממוצע של תוצאות העיסקאות, אז בהצלחה לכולם, ושבת שלום, תודה
-
-
שחקן שלום רב לך ולכל משפחתך ולכל צוות האתר הנפלא ולכל החברים היקרים ראשית ברצוני להודות לך מקרב לב על הכל ההשקעה שלך ת ו ד ה : שנית רציתי להעיר לא לבקר בנוגע לאסטרטגיה האחרונה למה לא הזיזו את רגל הקול בעוד מדרגה לדוגמה לקנות בחזרה את קול 1080 ולמכור כפןל 1090 ובשביל בטחונות לקנות 1100 ואז לדעתי היינו יוצאים בהפסד קטן בהרבה בקיצור היינו מכוסים עד 1090 במקום 1080 עשיתי סימולציה על זה ואני חושב שמישהו כבר כתב את זה ושוב אני חוזר שאני לא מתכוון לבקר רק ללמוד אני עשיתי 20 אסטרטגיות ובשבילי זה הפסד גדול מאוד ועל זה כתוב רבות מחשבות בלב איש ועצת ה היא תקום שחקן תודה ממני משה
-
מסכים עם כל מילה של
אלרון.
שבוע הפקיעה היה כשלון מאד כואב, כרגע אני לא רואה משהו שיעצור את השוק, בטח שלא דצמבר עם כל הסנטימנט החיובי
-
יש לי שאלה אחת חשובה:
אם על פי מפת הפוזיציות נסגרו קולים באזור ה- 1050 ונפתחו המון פוטים גבוהים (1060, 1070) ובנוסף נכתבו גם המון קולים גבוהים באזור 1090 ו- 1100 (יחס הפוטים הגבוהים שנכתבו היה פי כמה מאותם קולים באזור ה- 1050 מתחילת החודש), האם לא היה מקום (אם לא בזמן
אמת
לפחות בדיעבד) לבחון באופן יסודי יותר את מפת הפוזיציות ולגזור מסקנה אחרת לגבי הפקיעה, למשל שהפקיעה צריכה להיות באזור גבוה כגון 1090 ולא כפי שנאמר לכל אורך הדרך באזור ה- 1050-1040. האם הדינאמיות של הכתיבות וסגירות הפוזיציות לא היו צריכות להדליק נורה אדומה? מדוע היה צריך ללכת עם הראש בקיר בפוזיציה המשקפת פקיעה שכבר די היה ברור ביום 22/11 או 23/11 שהיא אינה משקפת את מפת הפוזיציות הנוכחית?
אני פשוט לא מבין מה היה הגורם על פיו היתה התעקשות (כמעט עוורת) לפקיעה באזור 1040-1050?
לצערי על כך אף אחד לא נתן עד היום את הדעת ולא יכול להסביר מדוע כולנו הלכנו כמו צאן לטבח...חלילה מבלי להאשים אף אחד אלא רק כרצון להבין מדוע זה נעשה כך.
-
הובלנו כצאן לטבח - מה אתה כיבשה??
חבל שאתה רואה את עצמך כמובל. אם היה אחוז למטה בפקיעה לא היית רושם את זה אבל על אחוז למעלה אתה רושם דברים לא ברורים בכלל.לא יודע מאיפה הגעת לזה שב22-23 המפה השתנתה רק אתמול עלו הבנייינים האחרים ועדיין אתמול עוד היה האוכף על 1050.
ביג
לא יודע למה נראה לי שאתה סתם מחרחר ריב והייתי מציע שהמנהלים כאן יתנו את הדעת ואני לא מדבר רק על הפורום.
-
תסלחו לי אבל חלק מכם מתנהג כמו ילדים שהורידו מכנסיים ומודדים בולבול - למי יש יותר גדול ? "אתה לא מבין באופציות" "אתה כלום בנגזרים" וכו'...רק אם תעשו בדיקה אני משוכנע שלרובכם יש מסגרת בטחונות של פחות מ 100 אש"ח או אולי 200.ספק אם יש כאן כותבים עם מסגרות של כמה מליונים מאלה שצועקים "גוועלד"
אם יש כאן חכמים ומקצוענים גדולים הרי שאף אחד לא מחזיק אותכם כאן ואף אחד לא מחייב לבצע אסטרטגיה כזאת או אחרת.
תכבדו את תרבות הדיון. תכבדו את מנהלי האתר.אף אחד לא חייב לכם דבר.
ערב טוב וסופ"ש נעים לכולם :)
-
לדעתי ביקורת היא דבר חשוב מאוד!
בתנאי שתיהייה ביקורת בונה!!!!!!!!!!!!
על מנת שנוכל לילמוד ולהשכיל ולהפיק לקחים
לא יצא דבר מהכפשת איש את רעהו
זה פשוט יגרום לביקורת הורסת ובשורה התחתונה לא תיתן כלום-מאומה
מה שאני רואה שזה עובר לפסים אישיים ואז זה מחטיא את המטרה
שלשמה אנחנו כאן בפורום שלנו בבית שלנו
תחשבו על זה.......
אבי