היי לכולם,
כבר מספר שבועות שהצמד דולר/שקל נע סביב 3.4 ונראה שהדולר נחלש משמעותית בעולם.
ברגע שבנק ישראל הפסיק להגן על 3.50 נחלש הדולר במהירות ל-3.40.
היום הדולר ירד מתחת ל 3.3 , האם הוא ימשיך להיחלש?
Printable View
היי לכולם,
כבר מספר שבועות שהצמד דולר/שקל נע סביב 3.4 ונראה שהדולר נחלש משמעותית בעולם.
ברגע שבנק ישראל הפסיק להגן על 3.50 נחלש הדולר במהירות ל-3.40.
היום הדולר ירד מתחת ל 3.3 , האם הוא ימשיך להיחלש?
שחקן הכניס לתיק מניות, מישהו יכול לתת ניתוח טכני זריז?
בשיא המשבר הכלכלי והבריאותי החמור ביותר שידעה כלכלת ישראל, כאשר האבטלה נוסקת ל־21% והמיתון צפוי להיות החמור ביותר אי פעם, מגיע המטבע הישראלי לאחד משיאי עוצמתו, נסחר תמורת 3.32 שקלים לדולר ומתקרב לרמה הגבוהה ביותר שרשם ב־2008 (3.23 שקלים לדולר).
כלכליסט
אני אומר שרכישות בנק ישראל לא יובילו לכלום חוץ מעליה באינפלציה...
הדולר מתחזק ביחס לשקל בעקבות המגמה העולמית של עליית תשואות האג"ח על הדולר. הדולר עולה ב-0.7% ל-3.35 שקלים לדולר, ערכו הגבוה ביותר מאז נובמבר 2020. מתחילת 2021 עלה הדולר ב-3.4% מול השקל.
היורו מתחזק ב-0.7% ל-3.95 שקלים ליורו. הליש"ט קופצת ב-0.8% ל-4.61 שקלים לליש"ט.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, מסר כי "המשך מגמת העלייה בתשואות האג"ח הדולריות לטווח ארוך, תורמת להתחזקות הדולר בעולם ואף בשוק המקומי".
להערכת פריימן, בשל חופשת חג הפסח, חברות הקדימו את פעילותן. לדבריו, הדבר בא לידי ביטוי בירידה במספר מוכרי המט"ח המקומיים. "פעילות נקודתית ממשיכה לטלטל את שערי החליפין, כאשר רכישות מט"ח מגזריות גוררות עלייה בשער החליפין. שבוע הבא, עם החזרה לפעילות שגרתית ולקראת תשלומי שכר ומסים, ניתן לצפות שהיצעי המט"ח יתחזקו", הסביר פריימן.
מקור
3.3 באופק?
נראה שרק מתחזק
דולר הולך לתיקוןחד משמעי
תמיכה קרובה ב 3.2134, השאלה היא רק מתי פורץ התנגדות ב3.23
הדולר מתחיל להתחזק בחו"ל וגם האינפלציה צומחת האם תהיה לזה תגובה או שזה עניין שיתאזן אחרי הגל הנוכחי של מגיפת הקוביד-19 עם חזרת העובדים למעגל העבודה ...
לאן פנינו?
אשמח לשמוע את דעתכם
בהתאם לנחישות שהפגין בסוף השבוע האחרון יו"ר הפד, ג'רום פאוול, על מנת להילחם באינפלציה, עלו הציפיות להעלאה של הריבית בארה"ב בחצי אחוז כבר במאי הקרוב, ובשיעור דומה בכל אחת מישיבות חברי ועדת השוק הפתוח (FOMC) ביוני ויולי. חברי הפד לא צפויים להתבטא בתקשורת עד הודעת הריבית במאי שתצא לאוויר בתום ישיבת חברי ועדת השוק הפתוח של הפד. הציפיות לעלייה של הריבית בארה"ב, בזמן שבישראל הריבית עשויה לעלות בקצב הדרגתי יותר, גוררות פער הריביות הצפויות בין הדולר לשקל, ובהתאם לזינוק של הדולר מול המטבע המקומי.
קצת נתונים יבשים: השקל התחזק מול סל המטבעות ב-5.1%, מול הדולר התחזק השקל ב-2.8% ומול האירו התחזק בשיעור של 5.4%, כאשר האירו שוהה ברמת שפל של כל הזמנים מול השקל. בפעם האחרונה שהאירו נסחר ברמה של 3.43 שקלים היה זה באוקטובר 2000.
https://res.cloudinary.com/globes/im...900_f3r6me.png
בכירי הבנק המרכזי בארה"ב אינם מראים כוונה לסגת מהעלאות הריבית החדות, כשהם נחושים לצמצם את האינפלציה, אך מקרבים את המשק למיתון; על כן הדולר קופץ השבוע ב-2.2% מול סל 6 המטבעות העיקריים ושולח את הפאונד לשבוע הגרוע שלו מזה שנתיים; היורו, שנסוג אף הוא, מתקרב שוב לשיוויון בערכו מול הדולר
הדולר מתחזק השבוע לעומת סל 6 המטבעות העיקריים עד ל-108 נק' ורושם עד כה זינוק שבועי של 2.2% מול הסל ולשיא של יותר מחודש.
שערים נוספים: הדולר עולה ב-0.7% לעומת הין היפני ומוסיף 0.4% מול היואן הסיני. ובשוק המט"ח המקומי - הדולר מזנק ב-0.8% ונסחר תמורת 3.27 שקלים. היורו עולה ב-0.4% ל-3.29 שקלים.
הדולר במגמה שלילית בטווח הקצר, כלומר ביומים-שלושה הקרובים לא כדאי להיכנס
בעקבות נתוני האינפלציה הטובים בארה"ב: הדולר נחלש ב-1.1% ל-3.39
לפי מורגן סטנלי הדולר ימשיך להחלש ב2023
בבנק מעריכים כי היורו יתחזק עד סוף השנה וייסחר תמורת 1.15 דולר, לעומת התחזית הקודמת ל-1.08 דולר. האנליסטים גם צופים עלייה חזקה יותר בפאונד מול הדולר, לעומת הצפי הקודם.
דולר לא נראה טוב, אני יצאתי מכל הפוזיציות
איפה הדולר יעצור?
בנק ישראל פרסם היום (א') את יתרות המט"ח המוחזקות אצל הבנק. יתרות מטבע החוץ של הבנק קטנו בחודש פברואר והסתכמו בסוף חודש פברואר בסך של כ-196.3 מיליארד דולר, קיטון בסך של כ-4.7 מיליארד דולר לעומת סוף החודש הקודם.
בגולדמן זאקס אופטימיים: הדולר יגיע ל-3.5 שקלים בעוד שנה
דוח חדש שפרסם בנק ההשקעות גולדמן זאקס, מתייחס לחוזקו של המטבע הישראלי ומעריך כי בחצי השנה הקרובה השקל יתחזק לרמה של 3.6 שקל לדולר, לעומת השער נוכחי., ובעתיד הנראה לעין הוא ימשיך להערכתם להתחזק מול הדולר. התחזית של גולדמן זאקס צופה שער של 3.5 קל לדולר בעוד שנה ו - 3.4 שקל לדולר בשנת 2027.
גלובס
הדולר האמריקאי חווה את פתיחת השנה הגרועה ביותר מאז 2008, על רקע חששות גוברים ממדיניות כלכלית וחוץ בלתי צפויה של ממשל טראמפ, שעלולה לפגוע בצמיחה. מדד הדולר האמריקאי (DXY) ירד בכ-4.7% מתחילת השנה ועד לסגירת המסחר ביום שישי - הירידה החדה ביותר מאז 2008, אז נפל המדד ב-4.8% באותה תקופה במהלך המשבר הפיננסי הגלובלי.
מקור
פיחות האחרון אינו תוצאה של מגמות גלובליות אלא דווקא של "סיפור מקומי". לדבריו, "השקל יורד בשל מתיחות ביטחונית גוברת, הרחבת הפעילות בעזה, הצהרות של החות'ים ואיראן, ומרמה גבוהה יחסית שאליה עלה לאחרונה מ-3.81 ל-3.60. ברקע לכך, הדולר בעולם דווקא נחלש - מה שמחזק את ההנחה שהפיחות של השקל הוא תוצאה מקומית מובהקת".
עמדה דומה מציג גם יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "הדולר נחלש בארה"ב בסוף השבוע בעקבות נתונים כלכליים חיוביים, אבל כאן בארץ, האירועים הביטחוניים אמש, ההכרזה על גיוס מילואים, נטישת חברות התעופה והחשש ממשבר כלכלי, גרמו לביקוש מוגבר לדולר ולפיחות מהיר בשקל". פריימן מסייג ומציין שללא אירועים משמעותיים בזירה הביטחונית הדולר ישוב וייחלש.
מדובר בשינויחד לעומת המגמה של הימים האחרונים בשוק המט"ח. בשבוע שעבר דווקא התחזק השקל אל מול הדולר וירד משער של 3.81 לרמות של פחות מ-3.60 - שפל שלא נראה מאז תחילת חודש מרץ. התחזקות זו נתפסה על ידי אנליסטים כתגובה לסנטימנט שווקים חיובי ולציפיות להתייצבות גיאופוליטית. כעת מתברר שהאופטימיות הייתה מוקדמת.
גלובס
שלום חיפושית,
אפשר בבקשה ניתוח המטבע?
במבט על דולר / שקל
הדולר/שקל כעת נוגע ברמת תמיכה .3.23. זו רמה שנבחנה כבר ב-1991 כשהגרף צמח, כעת בשנת 2008 והיום הרמה הזו נבחנת שוב כשהערך הדולרי יורד. אם רמה זו תיפרץ מטה התמיכה הבאה היא באיזור ה-2.40.
להבנתי מדד הדולר לסליקה במזומן בארה"ב עומד היום על רמת ה-100 נק' ומגמה שורית. אם המגמה תתהפך המחיר ישאף לרמת תמיכה באיזור ה-85 נק'.
========================
הגרפים מתוארים על בסיס "ניתוח טכני", כל אירוע מדיני במיקרו או במאקרו, כלכלי או אחר עלול לגרום לכך שהתחזית לא תתקיים והיא עלולה שלא להתקיים גם ללא אירוע כלשהו. האמור אינו תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל מי שפועל על סמך הכתוב או המושמע עושה זאת על אחריותו בלבד. אני מצהיר בזאת שהדעות המובעות בעבודת אנליזה וניתוח זו, משקפות נאמנה את השקפתי ודעותיי האישיות על ניירות הערך, ותעודות הסל המסוקרים. וכי אני לא מקבל שכר/פיצוי על המניה המוזכרת במאמר זה.
חיפושית הניתוחים שלך פשוט תענוג.
הינה איזה כתבה שמדברת אבל על זה שדווקא יש סיכוי לראות את דולר שקל מתחת ל3
""עשוי להגיע מתחת ל־3"
לפי בנק ישראל, על פי המתאם ההיסטורי בין שער השקל-דולר וביצועי הנאסד"ק, הוא אמור היה להיות בשער של 3 שקלים. בשבוע שעבר הציג נגיד בנק ישראל מצגת באירוע של איגוד קרנות הגידור, ובה הדגיש כי עדיין קיים "פיחות עודף" בשקל.
בעוד עשרה ימים (24 בנובמבר) צפוי בנק ישראל להוריד את הריבית, וייתכן כי הורדת הריבית הצפויה כבר מגולמת בשערי המטבע, ושאלה יושפעו מדבריו של הנגיד במועד הכרזת הריבית.
"בתרחישים המרכזיים אנו צופים דולר־שקל ברמה של 3-3.12 בסוף 2026, אך תיתכן תנודתיות לכל כיוון. הסיכון לשקל נובע באם יתממש תרחיש של החמרה ביטחונית מהותית, או מגמה מתמשכת של ירידה במניות בעולם.
"מאידך, באם יתממש תרחיש ביטחוני/גיאופוליטי אופטימי במיוחד, הדולר שקל עשוי אף לרדת מתחת לרמה של 3", כתב שמואל קצביאן, אסטרטג שווקים פיננסיים בבנק דיסקונט."
מקור בגלובס
זה רק מציף את הפער המעניין בין הנתונים מפעם שראו את השקל חזק בהרבה, כמו 2.48 לדולר ב-2008 לבין הציפיות הפסיכולוגיות העכשוויות, כשהשוק מגיב לרמות כמו 3.90 שקלים לדולר כתקרת זכוכית.
נראה שהמגמה הנוכחית היא תוצאה של כוח הדולר העולמי, עליית ריבית בארה"ב לצד אי ודאות מקומית שמעודדת גידור.
השאלה היא כעת לא האם בנק ישראל יתערב, אלא האם רף 4.00 יחזיק מעמד. אם הרמה הזו אכן תיפרץ זה יכול ליצור גל רכישות מט"ח נוסף, כי השוק יפרש זאת כשינוי מגמה ארוך טווח של היחלשות.
מה שקורה עם הדולר בתקופה האחרונה... אחרי כל הדיבורים על פריצה למעלה פתאום אנחנו רואים אותו ב-3.19 ולא נראה שיש לו כוח לעצור
מצד אחד השקל מקבל בוסט מהורדת הריבית של הבנק מצד שני קשה לי לראות אותו יורד עוד הרבה כשהגירעון ב2026 עדיין אמור להיות גבוה
אתם באמת מאמינים שהדולר ימשיך להישחט ככה גם כשהריבית פה תמשיך לרדת לכיוון ה3.7%, או שמישהו פה מנצל את השערים האלה כדי לאסוף דולרים בזול לפני התיקון? אני באמת מתלבט אם זה זמן טוב למכור או שדווקא עכשיו זה הזמן לחכות להיפוך