בוקר טוב.
שרשור זה ירכז את הדיון באסטרטגיה, ואילו השרשור בראש הפורום
ירכז את התיקונים/מיקסומים והסגירה בלבד לשם נוחות.
הינכם מוזמנים לקחת חלק פעיל בדיון.
בהצלחה !
Printable View
בוקר טוב.
שרשור זה ירכז את הדיון באסטרטגיה, ואילו השרשור בראש הפורום
ירכז את התיקונים/מיקסומים והסגירה בלבד לשם נוחות.
הינכם מוזמנים לקחת חלק פעיל בדיון.
בהצלחה !
אם קנינו הגנה חודשית C1570 במחיר 310 ומכרנו שבועית C1530 במחיר 580 הרי שהתקבול הוא 270 ש"ח מול בטחונות 4000 ש"ח, דהיינו 3,730 ש"ח סיכון.
בהנחה שאכן קיבלנו את אותם מחירים וגם סגרנו לפי מחירי הסגירה של האסט', הרי שרווח של 330 ש"ח הוא כ-8.8% בלבד ולא 20%.
אז אינני מזלזל ברווח של כמעט 9% ביומיים, אבל למה לרשום 20%?
איפה אני טועה?
אנסה לענות (לא במקום שחקן) - מתי הנזק המקסימאלי ? ב - 1570 פקיעה שבועית. אבל בגלל שהקנייה היתה חודשית האופציה לא מתאפסת ויש לה "ערך זמן גבוה". תוכל למכור אותה ברווח. כלומר הסיכון נמוך מ - 3730 בצורה משמעותית. עדיין איני יודע איך הגיע ל - 20%
לא לגמרי מסכים אתך רפאל, לדוגמא עכשיו אנו במדד 1510.9 ואופציה CALL חודשי 1450 = 6650 ש"ח ולא ממש קרוב ל - 6000. אני עדיין מסכים עם השאלה של איך הגיעו ל - 20%
מה שרלוונטי יותר לצורך הדיון הוא הדרישה שאתם מקבלים מהבנק או מגוף ההשקעות לבטחונות עבור פתיחת האסטרטגיה. זה הסכום שאתם נדרשים לשעבד ע״מ לפתוח אותה, וזה למעשה הסכום שאתם ״משקיעים״ כדי להניב את הרווח. אתם גם מסכנים את הסכום, זה ברור (למרות שכפי שכבר ראינו, הגישה של שחקן היא לעולם לא להודות בהפסד אלא להמשיך לגלגל ולגלגל את האסטרטגיה, אם יש צורך גם מספר שנים, לא משנה כמה עוד כסף צריך לשפוך לתוכה. תמיד בסוף יש ״רווח״), אבל זה לא קשור לחישוב אחוזי הרווח.
קונקרטית, אם אני פותח אסטרטגיה כזו, לפי המספרים הנ״ל, אני מקבל מהבנק דרישה לבטחונות של קצת יותר מ-5000 ש״ח. כנראה שזו דרישה מוגזמת וכנראה שגופי השקעות אחרים ידרשו פחות, אבל קשה לי להאמין שמדובר בהבדלים של סדרי גודל. לפי הדרישה שאני מקבל, הרווח הוא 330/5000 כלומר 6.6% (שזה מצוין לתקופה של יומיים, אין ספק).
אשמח אם אחרים יפרסמו את הדרישה לבטחונות שהם קיבלו, כך נקבל אינדיקציה יותר מדויקת לאחוזי הרווח הריאליים.
1. מסכים לגבי הדרישה לבטחונות כאינדיקציה "להשקעה", אבל אין להתעלם מהתקבול בפתיחה.
2. לא הבנתי מדוע דרושים 5000 ש"ח בטחונות באסטרטגיה זו
צודק, אז (5000-270)/330. כלומר 6.9%.
לא יודע למה 5000, אבל זה המצב. בגלל זה ביקשתי שאחרים יכתבו כאן כמה נדרש מהם, כדי שנקבל תמונה מדויקת יותר.
https://www.tase.co.il/Heb/Tradingan...esMargins.aspx
כולם נדרשים לאותם בטחונות בדיוק.
אם מישהו נדרש לפחות או יותר באסטרטגיה הזאת, הדבר נובע מכך שהוא כנראה החזיק עוד אופציות מסוגים שונים שהשפיעו על חישוב דרישת הבטחונות.
אין לאף חבר בורסה שיקול דעת (לא בית השקעות ולא בנקים!) בגין גובה דרישת הביטחונות, הכל מחושב בצורה אוטומטית לפי העקרונות המופיעים בקישור המצורף.
בגדול הדרישה לבטחונות צריכה להיות כמקסימום ההפסד שלך שבמקרה הזה - מקסימום 4000 ש"ח וגם לא מדויק כי זה שבועי לעומת חודשי וזה צריך להיות נמוך יותר
למה נמוך יותר?
כנראה שבמצב של שבועית מול חודשית יש תרחישים בהם ההפסד גדול יותר. הרי הבטחונות מחושבים לפי מספר תרחישים קבועים מראש (לפי הבנתי, אני טועה?).
ובמקום לכתוב כמה הבטחונות צריכים להיות, למה אף אחד לא כותב פה קונקרטית כמה דורשים ממנו עבור האסטרטגיה הזאת? זו בדיקה מאוד פשוטה.
יש פה בעיה בסיסית בהבנה מה זה בכלל בטחונות ולמה זה שונה מהרווח ואני אסביר
באסטרטגיה הנוכחית הבטחונות הם 4,000 שקל (בקירוב, בגלל פערי הזמן בין האופציות) ולא משנה איזה מספרים אחרים יכתבו פה אנשים.
הבעיה טמונה בתזרים המזומנים , במקרה הנ''ל חיובי בסך 270 שקל ואז הבטחונות ש"הבאת מהבית" הם 3,730 שקל ואז תלוי איך תרצה להתייחס להשקעה שלך לטובת חישוב התשואה.
לדעתי הדרך הנכונה היא להסתכל על ה3,730 שקל ולא על 4,000 מה שמייצר תשואה של 8.8%
שאלה אחרת שעולה, והיא מופנית לשחקן במידה וירצה לענות
8.8% זאת תשואה פנטסטית ביומיים שכל אחד פה לדעתי היה מוכן לחתום עליה בסגירת האסטרטגיה, הלך מאוד טוב וכולם מרוצים , השאלה היא מדוע לרשום שהתשואה הינה 20% ?
אבירן, התשובה פשוטה: כי חישוב בטחונות הוא עניין קצת יותר מורכב מהנדמה ואנחנו מציינים את התרחיש הבסיסי ביותר.
אם כתבנו 1500 וקנינו לשם הדוגמה 1540 ב 300 ש"ח והכל חודשי = הבטחונות הם התקבול.
אם במקום זאת מי שביצע העדיף לחסוף עלויות וקנה 1520 ב 300 ש"ח הבטחונות אחרים.
עכשיו הדברים מתחילים להיות מורכבים יותר וחלק גדול מחברי האתר עושה זאת:
אם במקום ה 300 ש"ח שקניתי חודשי שבועי החלטתי לקנות 30 יחידות ב 10 ש"ח ליחידה שבועי של 1550. מה הבטחונות?
אם אתה מתכוון במקרה השני שהוא קנה 1520 שבועי אז הבטחונות שלו יהיו יותר מ2000 אך פחות מ4000 מכיוון שמעורב פה מרכיב זמן מלבד הסטרייק המדובר.
על אחת כמה וכמה אם בחר לקנות 1550 שבועי אז הבטחונות יהיו גבוהים מ2000 לא משנה כמה יחידות יקנה.
הכל עניין של ניהול פוזיציה/ניהול סיכונים אישי כל אחד יבחר מה מתאים לו כשהוא פותח אסטרטגיה.
באסטרטגיות שאתה נותן באתר (למען הסר ספר אני רוצה להדגיש שכולנו מעריכים מאוד ומודים לך על השיתוף והליווי במקרה של תרחיש שלילי שהתממש, ומאוד מאוד שמחים שאתה בכלל בוחר לשתף אותנו)
חשוב לשמור על עקביות מול הבטחונות שנדרשים על ידי המערכת/המסלקה, בצורה זו הבטחונות יהיו זהים אצל כולם, ותאמין לי ש% התשואה שרשום בצד לא מענייןבאמת אף אחד אלא הרווח בש"ח
וכולם היו מאוד מרוצים על רווח של 330 לסט, וגם אם היה רשום 8% או 25% היינו מרוצים באותה מידה, וזאת לדעתי האישית הנקודה החשובה ביותר
אם יורשה לי להוסיף ולחזק את דברי אבירם: אכן תודה רבה לשחקן על השיתוף, הליווי וקור רוח במצבים קשים. כפי שכתבתי בהתחלה, התשואה פנומנלית.
אין טעם לדבר על 30 יחידות ב-10 ש"ח ומה הבטחונות של פעולה זו היות שזו איננה האסט'.
אם פורסמה אסט' תחת נתונים מסוימים ונסגרה תחת תנאים מסוימים, יש להתייחס אליה AS IS ולכן הרווח אמור להתייחס לבטחונות שנדרשו ולהלן 8.8%
כולם מגיבים, עושים חישובים וכותבים ״צריך להיות״ אבל אף אחד לא כותב קונקרטית כמה בטחונות נדרשים ממנו כדי לפתוח את האסטרטגיה. כאמור, אני ביצעתי סימולצית בטחונות בזמן פרסום האסטרטגיה וקיבלתי דרישה לבטחונות של כ-5000 ש״ח. יש כאן מישהו שביצע אותה ו/או עשה סימולציית בטחונות ויכול לכתוב לכתוב כמה בטחונות נדרשו ממנו? כי אחרת זה סתם דיון אקדמי.
הבטחונותבאמת צריכים להיות 4000 אבל שים לב שבגלל שההגנה חודשית אז תכלס כל עוד לא תכנס לפקיעה אז כל שבוע גם אם המדד ילך נגדך תוכל להגדיל את התקבול לפחות בעוד 500-1000 כך שבאמת אם יש אסט׳ שהייתי מבצע על 90%+ מה בטחונות שלי זאת אסט׳ כזאת.
בנוסף, אם אתה מבצע לא על כל הבטחונות אז אתה יכול להתייחס אליה כאסט׳ ממונפת כי אתה יודע שאו שתסגור ברווח או שביום רביעי יכנס עוד תקבול
אז כשיכנס עוד תקבול נחשב את האחוז והבטחונות מחדש אבל כל זמן שהבטחונות הנדרשים הם, מינימום 3730, כך חייבים להתייחס.
כולם מדברים פה על מה היה קורה אילו.
אבל לא קרה.
מה שבאמת קרה זה רק הטריידים שנרשמו ולכן הרווח מתייחס לבטחונות בפועל
תודה על התגובה, אבל מה הבטחונות ״צריכים להיות״ שמעתי כבר מספיק פעמים. האם יש פה מישהו שיכול לדווח כמה בטחונות נדרשו ממנו בפועל עבור האסטרטגיה?
ממש לא. כשאני פותח אסטרטגיה חודשית בלבד במרווח של 3 סטרייקים, אני מקבל דרישה לבטחונות של 3000 ש״ח בדיוק.ציטוט:
לגבי בטחונות 5,000 ש"ח, אתה כנראה סוחר דרך בנק שדורש בטחונות של 125% מהבטחונות המקוריים,
היה לי כך כשסחרתי דרך הבנקהבינלאומי.
יום טוב