שלום שחקן,
מה דעתך על UNG?
כמה נמוך זה עוד יכול לרדת והאם אתה מצפה מהתיקון לכשיבוא להיות אלים?
Printable View
שלום שחקן,
מה דעתך על UNG?
כמה נמוך זה עוד יכול לרדת והאם אתה מצפה מהתיקון לכשיבוא להיות אלים?
שמעתי בבלומברג שמרוב הגז שמוצאים הבעיה היא איפה לאחסן אותו. בהנחה שיש הרבה יותר היצע גז מביקוש, באיזה מחיר עשוי להתכנס הגז לשווי משקל?
?
לא יבוא תיקון אלים , מדובר כאן על הביקוש לגז טבעי בכל העולם ולא למניית ביומד , המלאים הולכים וגדלים ואני לא רואה שינוי מגמה בקרוב . זה לא נפט שיש לו ביקוש כמעט בכל מגזרי האנרגיה.
אגב , אני מציע למחזיקי מניית ישראמקו לשים לב למחיר הגז הטבעי שממשיך לרדת .
אשמח לשמוע את דעתך
?
UNG: כמו תעודות הסל על הנפט, מושפעת ממחיר החוזים ועלות הגלגול של החוזים. במילים אחרות - לא טוב.
קשה לדעת מה יהיה. בגדול: ההיסטוריה מלמדת שהיחס בין גז טבעי לנפטהוא בין 6 ל-12. היחס מעבר ל-20 כיום. (הנפט כיום בערך ב-70, הגז בערך ב-3) אז אם בונים על מתאמים היסטוריים - או שהנפט יירד או שה-UNG יעלה.
בכל מקרה: ה-UNG זו קופסא שחורה. מה יש שם? איך היא מגלגלת? כמה היא משוק החוזים על הגז הטבעי?
כל אלה שאלות שאם אין לך תשובות, אז לא בטוח שאתה צריך להיות שם
אגב, שווי נכס הבסיס (הגז) שאליו התעודה חשופה הוא כ-8.4, התעודה נסחרת בכ-9.5. לי אישית, נראה לא הגיונית לקנות משהו ששוה 8.4 ב-9.5
אני מחזיק בישרמקו משער 37 כיום נמצאת בצניחה חופשית מה קורה שם ?והאם כדאי לי לחתוך ?
תודה על העזרה
haimn - תודה על התגובה.
קצת פיספסת אותי, השאלה לא הייתה על היעילות של UNG בתור מכשיר שעוקב אחרי הגז, ועלויות הגלגול שלו והמרווחים מנכס הבסיס פחות מעניינים אותי. מדובר בסחורה ולא במניה שיכולה לפשוט את הרגל, הסחורה נמצאת בשפל היסטורי עמוק ואלה המקומות בהם כדאי לחפש נקודות קניה לטווח הארוך.
השאלה שלי היא האם ידוע בערך, בהינתן המצב הנתון של עודף היצע חזק של גז, מחיר התחתית של הגז???
UNG מאוד תנודתית בגלל שהיקף המסחר בה מתפוצץ ויש לה בעיות עם ה - SEC בהנפקת יחידות נוספות מכיוון שב SEC חושבים שהיא משפיעה בעצמה על חוזי ה - Henry Hub.
אם אתה רוצה להשקיע בגז טבעי עדיף לך לבדוק את FCG, היא יציבה יותר מפני שהיא עוקבת אחר מניות של חברות גז ולא על החוזים עצמם ולכן לא חשופה לתעתועים של גלגול חוזים וכד" (כך גם אתה יכול להרויח מתגליות וכד") גם AMJ יכולה אולי להתאים לך.
מחיר הגז הטבעי יורד מפני שגילו מרבצים גדולים בארה"ב, מפני שיש אפשרויות הובלה ימית וכד". עם זאת עדיין תיתכן עליה בחורף בהנחה שהוא יהיה קר מספיק ועם ההתאוששות בתעשיה (תצטרך לעקוב אחר אינדקס הייצור האמריקאי כדי להחליט מתי להיכנס) שהיא צרכן גדול.
לגבי UNG זה אומר שעד מרץ 2010 בהחלט אפשרי שהיא תגיע ל - 16$ ואולי אף יותר אם התסריט שלעיל יתרחש (חורף קר + התאוששות התעשיה). המחיר נכון להיום די קרוב לתחתית.
מקווה שזה עוזר.
מתי מטי
הי.
לא פיספסתי אותך בכלל.
מה שאני אומר, זה שבגלל שהתעודה כך כל גרועה (כמו גם בגלל הסיבות שמתי מטי הסביר), יכול להיות שגם אם נכס הבסיס יעלה ב-20%, לא תראה רווח.
אבל לשאלתך, מחיר חוזה לגז הטבעי נע באזור השלושה דולר ליחידה.
חוזה לנפט הוא 68 דולר ליחידה. הטענה היא שמבחינת אנרגיה היחס התחליפים הוא בין 1 ל-6 ל 1 ל-12.
מה ז"א, אם אתה חושב שהנפט יגיע ל-50. עדיף למכור. אם אתה חושב שיגיע ל-100, תשאר
תודה לך מתי מטי
היי חברה
לדעתי היא תתקן למעלה ב50% לפחות בתקופה הקרובה של חצי שנה קדימה