באיזה סכום אני צריך לרכוש תעודת סל על מדד 25 באם אני רוצה להגן עליה באופ' put אחת.
Printable View
באיזה סכום אני צריך לרכוש תעודת סל על מדד 25 באם אני רוצה להגן עליה באופ' put אחת.
שלום,
אופציה PUT אחת מגנה על גובה המדד כפול מאה כפולהדלתא של האופציה.
כלומר, אם היום המדד הוא 1250, האופציה שתרכוש תגן על 125000 ש"ח כפולהדלתא של האופציה.
לדוגמא: אםהדלתא של האופציה היא 0.5, אופציה זו תגן על 62500 ש"ח.
אם משהו לא ברור אשמח לעזור.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
ואם אתה רוצה לממן באופאת קניית ההגנה,
אתה יכול למכור יחידה אחת של קול במרחק,
שבו אתה מגביל את הרווח,
אני חושב שהדלתא לא רלוונטית כאן.
אם אתה קונה אופציית פוט, אתה מגן על ערך האופציה כפול 100, כאשר ההגנה מתחילה בערך האופציה.
למשל, אם אתה קונה אופציית P1250, אתה מגן על 125000 ש"ח. זאת אומרת שאתה חסין הפסדים מ 1250 ומטה. והחסינות הזו עלתה לך 1350 ש"ח לשבועיים שנשארו עד הפקיעה.
תודה לכול החברים
אפשר לקבל הסבר איךהדלתא קשורה לגידור ת.סל 25
שלום, להלן ההסבר:
הדלתא מוגדרת כשינוי במחיר האופציה ביחס לשינוי במדד הבסיס.
כלומר אם יעלה מדד הבסיס בנקודה מה יהיה השינוי במחיר האופציה.
לכל סוג של אופציה יחידותדלתא מתאימות בהתאם לגודל האופציה וסוגה.
באופציות על מדד ת"א 25, כל נקודה במדד הינה שוות ערך ל 100 ש"ח.
לשם הדוגמה:
נניח אופציית CALL שהדלתא שלה 50, אזי על כל עליה של נקודה במדד, יעלה מחיר האופציה ב 50 ש"ח.
ולכן כאשר אנו רוצים להגן על תיק השקעות על ידי שימוש באופציות צריך לבדוק מההדלתא של האופציה ולהגן בהתאם.
אם נניח מדד של 1,250 נקודות, הרי שיחידת מדד אחת שלמה שווה ל 125,000 ש"ח.
החישוב נעשה לפי מדד (1,250) כפול 100
או במילים אחרות, אם רכשתי אופציית PUT שהדלתא שלה 40, הרי שאני מוגן ברמה של - 50,000 ש"ח (1250 * 40)
חשוב לזכור שהדלתא משתנה כל הזמן, בכל נקודה במדדהדלתא תהיה שונה, ולכן ההגנה משתנה בכל העת.
מאידך ברכישת תעודת סל שורט בנקודות, יש לבדוק את המינוף ביום רכישת התעודה, מאותו רגע ואילךהדלתא נשמרת כל העת.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
רובי
לא התיחסת להערתו של דמי-כיס שהדלתא לא רלונתית.האם אתה מסכים עמו?
לפי התשובה שלי (+ההסבר) אתה יכול להבין שלא.
אני אראה דוגמא מספרית:
כרגע, במדד 1240, אני קונה את מדד ת"א 25 בסכום של 124000 ש"ח.
אני חושש מירידות, ולכן קונה אופציה אחת מסוג P1240. זאת אומרת, שאני לא מוכן להפסיד (חוץ מאשר את מחיר הפרמייה).
נתבונן בתסריטים לגבי יום חמישי בעוד 10 ימים.:
-המדד הגיע ל 1280. האופציה שלי חסרת ערך. הרווחתי עליה של 40 נקודות. שווי ההשקעה שלי כרגע 128000 נקודות. הרווחתי 4000 ש"ח.
-המדד נשאר 1240. האופציה שלי חסרת ערך. לא הרווחתי כלום, אבל גם לא הפסדתי כלום.
-המדד ירד ל 1200. שווי ההשקעה שלי 120000 ש"ח. הפסדתי 4000 ש"ח על ההשקעה. האופציה מחזירה לי 40 נקודות כפול 100 ש"ח לנקודה שזה 4000 ש"ח. אני מקבל פיצוי מלא על הירידה.
אני לא יודע על מה אתם מתכווחים.
דמי כיס מציין כי אם קונים פוט ומחזיקים בו עד הפקיעה, ההגנה מתחילה החל מסטרייק הפוט ומגנה על 100*<סטרייק>.
רוי מסתכל על הרזולוציה היומית, כלומר כיצד ישתנה ערך התיק שלי מחר אם יש לי אופציית פוט קנויה...
כשמדברים על גידור של התיק, אין שום משמעות למה שקורה עד הפקיעה. גידור משמעו "הגנה על התיק (במקרה של ירידות למשל)". ואת זה רוצים לעשות בעלות הכי נמוכה. אני לא מחפש להרוויח מירידות. לכן, אין שום סיבה לקנות שני פוטים, אם אפשר לקנות אחד.ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
ברור שיש משמעות למה שקורה עד הפקיעה..ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
לדוגמא, נניח כי אני מאוד חושש ממאורע מסויים (משט/גיוס אגח של ספרד/הצבעה על הרמת תקרת החוב וכו') שעשוי לקרות ב20 לחודש. אני יכול לקנות פוט כהגנה על התיק ולאחר שהעניין נגמר למכור אותו.
לא כולם מגדרים את התיק בפוטים באופן קבוע, אתה יכול להתגונן בפני אירועים מתוזמנים.
אגב, מה הקשר שני פוטים מול אחד?
בדוגמא שלך, אם רוצים לצאת באמצע החודש, אז לכאורה האופציה לא עלתה מספיק (בגלל הדלתא), אבל מצד שני גם לא הפסדנו את מלןא הפרמייה. ולכן זה מתאזן. תשחק עם המספרים ותראה.
בכל אופן זה כלל שנובע מההגדרה של האופציות. על מנת לגדר 100 פעמים מדד, צריך אופציה אחת.
אם רוצים לגדר תיק בזול, אז מוכרים אופציית קול מתאימה, ואז מקריבים רווח עתידי מעל מדד מסויים כדי לקבל מימון.
ככל שמוכרים אופציית קול יותר נמוכה, ככה מקבלים יותר מימון, אבל מקריבים יותר רווח עתידי.
אבל מה שלא יהיה, מספיק אופציית פוט אחת.
(לפי החישוב של רוי, צריך שתיים. עצם העובדה שהתיק יכול להרוויח מירידות, כבר מראה שזה היה יותר מגידור. גידור לא אמור להביא רווחים. אמור להביא הגנה בלבד.)