שלום שחקן או כל מישהו אחר שיודע.
איך אפשר לדעת אם חברה מחלקת דיבידנדים? בהמשך לשאלה, כיצד ניתן לדעת מהו התאריך ומהו הסכום?
תודה
Printable View
שלום שחקן או כל מישהו אחר שיודע.
איך אפשר לדעת אם חברה מחלקת דיבידנדים? בהמשך לשאלה, כיצד ניתן לדעת מהו התאריך ומהו הסכום?
תודה
הדיבדנד מחולק ל 4 חלקים
יום ההכרזה - בו החברה מחליטה על חלוקת דיבדנד ומודיעה על כך
יום האקס - זה הוא היום בו ממנו והלאה מי שיקנה את המניה לא יהיה זכאי לאותו דיבדנד
יום משהו ( לא זוכר כרגע) - זה יום בו גם אם תמכור את המניה תהיה זכאי לקבל את הדיבדנד
ויום החלוקה - בו אתה מקבל את הדיבדנד
נראה כאילו אתה יכול לקנות מניה שמכריזה על חלוקת דיבדנד כי גם אם תקנה אותה אחריההכרזה אתה תהיה זכאי לקבל אותו עד ליום האקס. אבל ברגע שחברה מכריזסה על חלוקת דיבדנד היא יורדת בד"כ כמה ימים ,
הדיבדנד נגזר ממחיר המניה ולכן אם המניה תרד אתה בעצם תפסיד כסף מההשקעה וזה יתאזן בסופו של דבר .
נהוג להגיד שלאורך זמן חברות שמחלקות דיבדנדים יפים (כמו דלק רכב) צומחת ועולה
בד"כ המשקיעים משקיעים בחברות רק בגלל הדיבדנד ולא בגלל תשואת המניה .
אם למשל יש לך 100,000בדלק רכב והחברה חילקה דיבדנד של 7 אגורות למניה אתה בעצם מקבלבערך 3000 שקל ואם למשל יש 4 חלוקות בשנה יוצא לך 12,000 שקל לשנה שזה 10 אחוז תשואה על ההשקעה בלי לקחת את התשואה אם יש.
יש בביזפורטל על כל חברה דיבדנדים בצד ימין וכתוב על ימי האקס החלוקה וההכרזה לכל אחד שיהיה ולכל אחד שהיה .
תודה על הסקירה הרחבה.
אם נביא את כי"ל כדוגמא שהודיעה היום על חלוקת דיבידנד,
תאריך האקס- 3/6/09 ,ז"א, לאחר תאריך זה מי שיקנה את המניה לא יזכה לקבל את הדיבידנד.
ברצוני לדעת, מהו התאריך, שגם אם אמכור את המניה, עדיין אהיה זכאי לקבל את הדיבידנד?
וגם,איך לפי הפרטים שפורסמו, אני יודע מה היחס אותו אקבל ממניה אחת.
תודה רבה
אתה יכול למכור ביום האקס ועדיין תקבל את הדיבידנד (אתה צריך להחזיק במניה ביום הקום בלבד - היום שלפני יום האקס) , שים לב שיום האקס זהו היום שבו המניה מתקנת מטה (טכנית) כך שתקבל דיבידנד ,אך קרוב לודאי שתמכור בהפסד (אלא אם כן המניה תעלה מפאת ביקוש ביום האקס).ציטוט:
פורסם במקור על ידי השועל
היחס שתקבל הוא מחיר הדיבידנד באגורות על כך מניה שאתה מחזיק , לצורך העניין אם אתה מחזיק 100 מניות , והדיבידנד שמחולק הוא 10 , אז תקבל ביום התשלום 1000 אגורות = 10שקלים , מיותר לציין שזה לפני מס .
טעות מהותית בהסבר על הדיבדנד.
ביום התשלום בפתיחת המסחר מחיר המניה יורד אוטומטית.
כלומר אם מחיר המניה לפני יום התשלום הוא 100 אגורות והחברה חילקה דיבדנד בשיעור של 2 אגורות אז ביום הקובע המסחר במניה בפתיחת מסחר יהיה 98 אגורות.
אני אומר את זה מנסיון מכיוון, שניסיתי לקנות מניות לפי חלוקת דיבדנד. ומחיר המניה ירד בפתיחת מסחר בשיעור דומה.
האם כל יום שאבחר, לאחר יום האקס, גם אם זה בעוד שנה, עדיין אקבל דיבידנד?
נניח שעד שמיממשתי את מניותיי, היו 4 חלוקות דיבידנד, יש דיבידנד מצטבר?
מספיק לבלבל כאן את כולם , אני אסביר את זה בפשטות , על מנת לקבל דיבידנד עליך להחזיק את המניה ביום הקום , זאת אומרת שבסוף יום המסחר של יום הקום , עליך להחזיק את המניה .
לגבי התיקון מטה הוא מתבצע ביום שלמחרת יום הקום והוא נקרא יום האקס , וביום זה אפשר למכור את המניה ועדיין לקבל את הדיבידנד.
אם מכרת את המניות חודש לאחר יום האקס, אתה עדיין מקבל דיבידנד?
כן אם אתה בסוף יום הקום מחזיק במניה
אוקיי, אני אישית קניתי את המניה לפני כחודש.
אני מבין שאם אמכור אותה בכל יום לאחר יום הקום, עדיין אקבל את הדיבידנד? גם אם בעוד שנה?
בהנחה שעד שמיממשתי (נניח בעוד כמה שנים), היו 4 חלוקות דיבידנד, האם אקבל את כולן?
כן כל עוד אתה מחזיק ביום הקום במניה ליתר דיוק בסוף יום הקום תקבל כל השנים