טבע: ההערכה הופכת למציאות, כהמשך לדברים שציינו עם פרסום הדוח
בוקר טוב.
לפני שבועות מספר הערכנו כי החברה מיצתה עצמה, וכעת כל שנותר הוא תעלולים פיננסיים.
viewtopic.php?f=93&t=14504&p=77712&hilit=%D7%98%D7 %91%D7%A2#p77712
תחת אותו מאמר, ציינתי כי שלמה ינאי לא ימשיך בתפקידו ואכן הבוקר אנו מתבשרים על פרישתו מהחברה.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000711775
צעד מבורך למשקיעים, ועדין, מחירה הריאלי של החברה נמוך משמעותית מ 40 $.
Re: טבע: ההערכה הופכת למציאות, כהמשך לדברים שציינו עם פרסום
סתם קונספריציה :d
שנה בערך אחרי ששלמה ינאי עזב את מכתשים אגן המניה קרסה (במפולת של 2008) מעניין מה יקרה כשיעזוב את טבע
במילה אחת : תותח
תמשיך ככה
אורן
שלום לשחקן,
קראתי את הערכתך לגבי
טבע
מנובמבר, ואני קצת מתקשה בהבנה של "התלונות" שלך כלפי
טבע,
בדקתי את ביצועי המניה בימי כהונתו של שלמה ינאי (לגוגל יש כלים נהדרים) ובסך הכל למשקיעי
טבע
לטווח הארוך אין מה להתלונן:
מ ינואר 2007 עד היום המניה השיגה תשואה של 29.85% , לעומתה נאסדאק ירד ב 1.97% ודאו-גונס עלה ב 7.86%, מדד המעוף אגב עשה בערך כמו
טבע.
אחד הכלים לבדיקת השקעה הוא תשואה אלטרנטיבית , אז לפחות בהיבט הזה
טבע
הייתה שווה את ההשקעה.
דבר נוסף, במשך השנים הללו
טבע
חילקה (ולא הפסיקה) לחלק דיבידנדים לבעלי המניות רק בשנה האחרונה 78 סנט למניה וב 2010 66 סנט - והרי זה מה שבעלי המניות רוצים ! תשואה + דיבידנד - חלום של מניה לא ?
אז לא ברור לי על מה אתה מלין בדיוק ? נכון כולנו מצפים מטבע ליותר אבל בתנאי השוק של השנים האחרונות - אין אלא להגיד שאפו . (ולא הזכרתי את העובדה שטבע כבר הגיע ל 63 $ ולמעשה מי שקנה את
טבע
ב 2007 עשה כמעט 100% על הכסף ! )
לסיכום, הלוואי וכל המניות יהיו כאלה, אני עדיין חושש מתרחיש נוקיה שיגרמו למניה משקיעים בחו"ל - בוקר ניו-יורקי אחד המניה תחתך באחוזים ניכרים - וביבט הזה מדאיג אותי שקרנות ההשתלמות והפנסיה שלנו מחזיקות נתחים כבדים מתיק ההשקעות שלהם
בטבע
.
אשמח לשמוע את התייחסותך
שלום מגיב.
קודם כל אין לי תלונות כלפי
טבע,
אני בסה"כ מנתח את החברה. מכיוון שכולנו מושקעים בדרך זו או אחרת במניה, הייתי שמח לראותה מזנקת אך אני מתקשה לראות תרחיש שכזה.
בעוד אתה מביט למחיר המניה אני מביט לתהליך שעברה החברה בחמש השנים האחרונות. חמש שנים של בלעדיות בקופקסון שסיפקה להם שקט תעשייתי להגיע לבלוקבאסטר הבא - חמש שנים של כלום. רכישות הן לא התקדמות, ובסופו של יום החברה היום לא יותר יציבה מבעבר, אם כבר ההיפך הוא הנכון: בלעדיות הקופקסון קרובה מאי-פעם להיעלם. שלמה ינאי, והעומדים בראש החברה הצליחו לשמור על הרווחיות בצורה "גאונית" ממש. קודם העלו את מחיר התרופה ב 10%, ואז עוד 10% ואז 15%, ובשנה החולפת אחרי שראו שהם מתרחקים מיעדי הצמיחה והרווח בלא פחות מ 25%. זו הבעיה עם החברה ולא מחיר המניה שגם אליו אתיחס בהמשך. מתישהו הסיפור הזה יגמר והמשקיעים של
טבע
יתעוררו לבוקר בו עפ"י הערכות 60% מרווחי החברה עומדים בסימן שאלה. ינאי קידם את החברה במספר תחומים אך במטרה המרכזית כשל, ולראיה המצב הנדיר בו מנכל חברה מובילה עוזב והמניה מזנקת.
מבחינת מחיר המניה – 5 שנים עונה להגדרת הטווח הארוך אך ההשוואה אל מול מדדים אינה נכונה. תשווה את החברה לחברותיה למגזר, מפייזר ועד
פריגו.
חמש השנים האחרונות היו תקופת הזהב של החברות הגינריות, והעליה של
טבע
היא 0 בניטרול אינפלציה ושערי מטבע. גם חברות עוגן אחרות עלו משמעותית יותר (בזק,
כיל,
...), ולכן עצם היכולת למכור "בדרך" הוא הפקטור המרכזי.
לכך מתוןספת העובדה כי המניה עלתה 10% בשבועות האחרונים, וזאת בנוסף ל 8% התחזקות שער הדולר בשנה החולפת. שוב, בניטרול פרמטרים אלה המניה כשלה אך ציינת כי חשיבות הבדיקה היא מול תשואה אלטרנטיבית !
צודק במאת האחוזים אך שוגה בדמות המנצחת –
טבע
אל מול אג"ח שקלי בטווח של חמש שנים, מפסידה; אל מול כל אגח קונצרני או מדד תלבונד – מפסידה; ואני מאוד נזהר להשוות אל מול מק"מ, בניטרול שערי מטבע. בשני המקרים אין צורך להכביר במלים על הבדלי אפיקי ההשקעה בדגש על הסיכון. איני מאמין שקיים אדם שרכש את
טבע
בכדי שתניב 6% ממוצע בשנה ברוטו. משקיע שכזה היה מוצא אפיקי השקעה מעניינים פי כמה, ועל כן כמניה היא מאכזבת ביותר.
הדבר היחידי שיחזיר את
טבע
לגדולה הוא קבלת פטנט לתרופה לאלצהיימר ו\או פרקינסון. לצערנו , זה לא נראה באופק
גם גרסאות גנריות לויאגרה ו\או סיאליס לא היו מזיקות , אבל גם זה לא נראה באופק
תודה על ההתייחסות לתגובתי, ואני מסכים שמעבר למחיר המניה , צריך להסתכל על העתיד, ציינת שבחמש שנים לא פותח שום דבר משמעותי, אבל למיטב הבנתי פיתוח תרופה לוקח זמן רב יותר – ולפיכך האשמה אינה רובצת לפתחו של ינאי, ייתכן בהחלט שכשהגיע ינאי והבין שאין בקנה "בלוקבאסטר" האלטרנטיבה היחידה שלו הייתה לרכוש חברות עם בלוקבאסטר קיים – מהלך עסקי הגיוני . לא מו הנמנע שהרכישות אינן מצדיקות את עצמן בינתיים .
לגבי עליית המניה, הרי אם היינו מדברים במרץ 2010
טבע
הייתה "מנצחת" בגדול את המגזר, השוק והמתחרים גם בנטרול אינפלציה ומטבע - לכן אני חוזר ואומר – מי שנכנס ב 2007 ולפני עשה סיבוב יפה. כרגיל הכל עניין של עיתוי.
ציינת שטבע היא מניה מאכזבת מבחינת ביצוע המניה – תוכל לתת דוגמה למניה (לא היי-טק) שאינה מאכזבת בחמש שנים האחרונות ? שגם חילקה דיבידנד ? אני הסתכלתי על מרק – MRK תשואה של מינוס 13.5 GSK אותה תשואה (לא הוגן להשוות לישראליות לדעתי - אבל כל אחד וההשוואות שלו) NVS מינוס חצי אחוז (כולן בחמש שנים – כולן חברות בתחום הרפואי בשווי שוק של מעל 100 ביליון דולר –
טבע
רק 35 ביליון – לפי גוגל)
התעלמת באלגנטיות מהדיבידנדים שטבע חילקה – לא הרבה חברות עושות זאת – תסכים איתי וזאת נקודת יתרון לטבע על פני האחרות.
אני מסכים כי שינוי (החלפת מנכל בין אם יזומה ובין אם לא)
בטבע
היה מתבקש – ואגב אני אישית חושב ש 5 שנים הן קדנציה מספיק ארוכה - גם אם המנכל כוכב – רק שהשמרנות והחשש משינוי גורמים לקיבעון מחשבתי - ולכן אני שמח על זה שינאי עוזב (ולא משנה לי ביוזמת מי)
אני מסכים איתל שכולנו היינו רוצים שטבע תעלה ותצמח ככל האפשר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי המגיב
התעלמת באלגנטיות מהדיבידנדים שטבע חילקה – לא הרבה חברות עושות זאת – תסכים איתי וזאת נקודת יתרון לטבע על פני האחרות.
לא ממש הבנתי את ההתלהבות מדיבידנד שנתי של +- 2%.
מחצית מחברות הת"א 25 מחלקות דיבידנד הרבה יותר גבוה, לרבות
בזק
עם דיבידנד של 13.4%,
סלקום
11.6%,
כיל
6.2%,
לאומי
3.6% וכו'
וגם בת"א 75 תמצה כמה עשרות כאלו, למשל ידידנו
רמי לוי
עם דיבידנד של 5%.
ושוב, לא שאני מתלהב מדיבידנד, אבל למה לא לציין שהדיבידנד של PFE הוא 3.7% ושל NVS 3.5%?
טבע היא תאגיד מימוני , קרן גידור שמוכרת תרופות..ואפשר למצוא עוד תארים...
שמישהו פה יסביר לי בבקשה מאיפה הכסף לרכוש חברות מ2008 ועד היום בהרבה מעל 20 מליארד דולר?(חיפוש זריז בגוגל)
מתישהו
טבע
תצטרך להחזיר סכומי עתק עם ריבית.
הרווחי שיא שלה מכסים בקושי את עלות החוב.
ללא היכולת לגלגל הלוואות , במשבר הבא עלינו...היא יכולה בקלות להיות דלק נדל"ן הבאה.
לא משנה הריווחיות על הנייר(מתי
אנליסט
ישראלי חשף עצמות בדוחות כספיים של תאגיד?)- משנה היכולת לגייס ולגלגל ולממן רכישות בכדי להראות גידול - צמיחה , שנועד לשרת את ההלוואות.
זה המעגל הכי מסוכן שקיים בעולם העסקי.
בעיני להשקיע
בטבע
זה כמו להשקיע במניית פיננסים מאירופה או ארהב.
ד"ש לקופת גמל שלכם
לימבו